♥ Sockerkaka
Bild lånad på sidan Allt om mat. Kan säga att min inte såg likadan ut ;) Klicka på bilden för att komma till receptet.
Då ska vi se... försök ett häromdagen.
Den var ju lätt att vispa ihop och få in i ugnen på 200 grader som det stod i receptet. Men eftersom jag har gasugn så kollade jag på insidan av ugnsluckan där det finns lite riktlinjer på vart i ugnen man ska placera olika saker samt på hur många grader det ska vara. På sockerkaka stod det 200-175 grader i nedre delen av ugnen... hm... satte ner värmen till 175 grader direkt. Men att sätta kakan närmast lågorna kändes lurigt, så det fick bli mellan mitten och botten ;) Inte för att det hade spelat nån roll egentligen, med tanke på resultatet...
Men det där med 40 minuter som den skulle stå inne trodde jag inte en sekund på. Med all rätt visade det sig efter redan 25 minuter, genom att vara klar och dessutom helt svart överallt!!! =O
Öh?? Jaha... nåväl, det var ju bara att skära bort allt svart. Kakan i sig var helt ljuvlig!!!
Kakan var ju dock inte klar, det skulle ju till en "fyllning" av vanilj som skulle sugas in i kakan eter att man delat den på mitten. Men eftersom jag hade skurit bort alla kanter så fanns det ju ingen stadga kvar så jag vågade inte dela den på mitten. Istället beslutade jag mig för att lägga fyllningen på toppen. Det visade sig vara ett klokt beslut eftersom jag var tvungen att skära bort allt som blivit blött av fyllningen. Varför? Jo för att jag läste fel i receptet o hade i alldeles för mycket vaniljsocker så det smakade peck!! *uack* Sen känns det som om det var lite väl mycket vaniljsocker i receptet ändå...
Sammanfattningsvis så blev det inte mycket med nåt ;) Allt som allt blev det några skivor på en assiett ;)
Försök två då.
Jaha... sänkte temperaturen till 150 grader, 26 minuter senare hade kakan fått en fin färg och den åkte ut. Det gick fint att dela den på mitten. Dock var den inte riktigt färdig i mitten av den övre halvan... Efter lite tillputsning så såg den nästan ut som en sockerkaka som gjorts i en sån där rund form med hål i mitten ;) Vaniljgeggan blev mycket godare idag oxå, tog bara hälften av vad som stod i receptet av vaniljsockret.
Man får väl säga att det går åt rätt håll iaf! ;) Åh den smakar ljuvligt!!! =)
Återkommer med försök tre =)
Kram
Den ser smarrig ut :)
URL: http://elladora.blogg.se/
Mums, vill ha men nej nu är nytto jag tillbaka! =P
URL: http://fightingspirits.blogg.se/