♥ Himmel & pannkaka
Läste om en ungspannkaka för ett tag sedan, i LCHF stuk. För en annan som alltid varit svag för "mjölmat" så kändes det som nåt jag måste testa. Men dagarna har gått, först idag fick jag tid och lust för att fixa med det.
Jag ångrar mig inte! Kanongod! =D
Det blir väl inte riktigt som en traditionell ungspannkaka, men strunt samma, GÖTT och mättande va det!
Jag är ingen lingontjej, har alltid haft äpplemos till, så även nu. Felix äpplemos är ändå hyfsat okej innehållsmässigt, bra mycket bättre än många syltsorter.
I orginalreceptet ska det vara:
3 pkt bacon
8 st ägg
1½ dl grädde
50 gr smör
250 gr keso
150 gr mild ost (hushåll/gräddost)
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar. Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över. Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min.
Receptet hittade jag här, genom Jana's Massage & Fiskvård. Tack för det! =)
Beroende på vilket bacon man har kan det kanske bli lite i saltaste laget, kör mest ekologiskt eller lättsaltat själv så det går bra, men annars hade jag nog tagit bort ett paket.
Smaklig spis för den som vågar och vill =)
L8