Det var ju...

Tja... försäkringskassan ringde idag. Hon tyckte att det var toppen att jag fått ett nytt jobb. Så hon skulle avskriva mig eller vad det nu heter. Så jag skulle få pengar för den här dryga månaden jag varit hemma den här gången. Så det var ju bra, pengar är alltid välkomna! =)

Men det är ändå lite jobbigt nu... inte nog med att jag fick ont i ryggen igen häromdagen, jag verkar ha dragit på mig mer grejer *suck* Bröstbenet är helt ömt och lite svullet. Det känns som ett tryck över bröstet, lite som panikångest... känns lite svårt att andas. Men nu är jag inte det minsta deppig så det är ju inte det. Har väl överansträngt mig eller nåt, eller så har jag fått nån inflamantion i nån muskel eller så. Men jag tror bestämt att jag har haft det här förut, varför vet jag inte... de gångerna har jag inte tränat och så iaf. De gångerna har jag inte mått så bra heller och har nog trott att det var därför.

Det kan oxå vara nåt från ryggen, nåt reumatiskt eller nåt annat allvarligt. Så jag får väl ringa läkaren igen... *suck*

Aldrig får man vara riktigt glad!

Kram


Väntar...

Det skulle kunna vara dag 65 idag, alltså dagen då kattungarna kan tänkas titta ut. Men om det är dag 65 just idag kan jag ju inte riktigt vara säker på, vet inte säkert om de fick till det första dagen. Antar att det ger sig under dagen.

Om jag skulle gissa hur många det är skulle jag nog göra bort mig ;) Hade hon varit från en annan linje hade jag nog gissat på 4 st. Men den här linjen kan få dubbelt så många plus att det inte alltid syns att de är fulla med småmissar.

Kommer aldrig att glömma när Aeryns mormors mor skulle ha kattungar. Träffade henne så sent som veckan innan hon skulle ha, katten var inte tjock precis... det var knappt att man trodde att hon var dräktig. Kanske att det kunde var en liten misse i magen. Men snack om chokartat när hon väl började föda och det resulterade i SEX kattungar!!! Öööh?? What??? Va fan hände? Hur är det möjligt? Vart gömde de sig??

Jag kan fortfarande till denna dag inte förstå hur det gick till... så därför bryr jag mig inte ens om att försöka gissa, men det blir mellan 4-8 st ;) Sen kan jag ju hoppas att det inte bara är hanar den här gången. Sist blev det 6 hanar, de var visserligen väldigt fina och i varierande färger och så, men blandning av könen är att föredra.

Kom ut nu, jag är ju nyfiken!! =)

Så här såg förra kullen ut: Mazarin, Biskvi, Skorpan, Tosca, Marsipan & Krokant

Kram på er


Nya skor?

Gårdagens lycka över nytt jobb fick sig en liten törn faktiskt. Efter att ha stått och pratat med mina jobbarkompisar i ca 2 timmar, hade jag ont i ryggen =( Känns helt sjukt!
Det är väl iofs så att jag på senare tid känt att så fort jag sätter på mig jobbskorna så får jag ont...

De jag har ser ut såhär nånting. De flesta arbetsskor är inte bara tunga som en tegelstenar, de är stenhårda oxå! Så efter gårdagens ömmande rygg och några timmar på spikmattan var det bara att inse att jag måste göra nåt åt skosituationen till att börja med.

Eftersom allt tar en sån tid på jobbet, plus att det bara finns ett begränsat urval av modeller så är det helt lönlöst att försöka hitta några där. För att få hjälp med att få köpa in skor utanför volvo är det minst sagt en komplicerad historia som inte är lätt att  lösa, framförallt inte snabbt.

Så det snabbaste sättet är att fixa ett par själv, kanske kan man få ersättning efteråt eller nåt. Men egentligen är det skit samma, huvudsaken är att jag hittar ett par skor som funkar med kroppen. Hittade de här på nätet och idag har jag varit ute i butik och provat skor. De här var rätt bekväma och med god dämpning i hälen.

Men de här var inte så tokiga heller... kunde dock inte riktigt bestämma mig så jag får väl ta en provning till! =) Men det lär väl bli ett större hål i plånboken än vad jag hade räknat med hur som helst. Men så får det bli, kroppen är viktigare. Hade det varit privata skor hade jag nog betalat och sett glad ut. Men nu är det ändå viktigast att det blir bra, för det är många timmar i veckan jag kommer att stå i dem.

Innan veckan är slut ska jag nog ha mig ett par, vilka det blir får vi ju se.

Kram


Nytt jobb! =)

Efter att ha varit sjukskriven i 6 månader till och från, mest till. Jobbat havlvtid ett bra tag för att sen bli helt sjukskriven igen. Rygg, höft, ben samt axel/skuldra/nacke, främst på högersidan har varit helt åt helvete... Det har varit en jobbig period helt klart. Mycket smärtsamt rent fysiskt, men oxå jobbigt mentalt såklart. Många känslor har dykt upp.

Att inte veta vad som är fel på en är klart frustrerande, det enda man med säkerhet har vetat är att man haft ONT! Men varför? Vilken är grundorsaken? Efter att ha bytt läkare då den förra gick i pension, fick jag äntligen lite hum om vad det var för fel på mig. Hon sa oxå att jag kommer att bli bra igen, vet inte om det var därför, men efter det har det faktiskt blivit bättre! =)

Jag har ju kommit igång med träningen ordentligt igen, vilket är så skönt! Äntligen mår både kroppen och jag bättre! =) Det känns som om man är på G helt enkelt! =)

Med ny läkare, akupunktur, naprapat, träning och massage så är jag nu rätt så smärtfri och det känns som om det finns lite hopp om ett liv efter detta. =)

När jag väl fick kontakt med personalansvariga och fick dragit igång hela den här rehabkarusellen så måste jag säga att jag fått bra med hjälp den här gången, positivt överraskad! Men framförallt väldigt tacksam! =)

Det började med att jag skulle kolla på ett jobb på en annan bana, men efter en närmare titt så fanns det inget jobb där. Kanske lika så bra det. Efter det hade vi ett jobb med att hantera "blåbackar", dvs att köra en liten truck med släp och leverera material till byggbanorna. Det är ett jobb med en hel del tunga lyft, så det kanske inte hade varit optimalt, men det hade ändå varit bättre, för där hade jag antagligen haft tid att strecha ryggen mellan varven iaf. Samtidigt fanns det ett jobb i TA (karossfabriken) där man laddar in plåtbitar i en grej, där sedan robotar jobbar vidare och gör delar till bilen. Mata roboten kan man kanske oxå säga... ;)

Men... så fanns det ju en liten chans till ett riktigt guldkorn oxå. Det jobbet fanns på förrådet. Där finns reservdelar till de som jobbar med underhållsarbete, arbetskläder, allt som byggbanorna kan tänkas behöva. Så där kör man lite truck, in och utleveranser. Man plockar, packar och levererar artiklarna runt om på volvo. Säkert mycket annat oxå. Man sköter sig "själv" och har inget med att bygga bil att göra. Jag ville sååå gärna ha jobbet!! Blev uppringd av chefen där som hörde sig för om vem jag är, men tyvärr var jag inte den enda som behövde det jobbet. Det jobbet fick någon som redan hade truckkort och hade jobbat med det datasystemet tidigare.

Dagen då jag fick reda på att jag inte fick guldkornet var en deppig dag... fram till eftermiddagen iaf. Då ringde personalansvarig och beklagade att jag inte hade fått det jobbet. Men hon sa oxå att jag hade en intervju med en annan chef redan på måndag (idag). Det var ett helt nytt jobb som inte varit på tapeten tidigare.

Kanske är det inte lika bra som guldjobbet, men minst ett silverjobb! =)
Jobbet finns på nåt som kallas Qal-line (vet inte riktigt hur det stavas), men det står säkert för nåt fint som Quality... nånting-line. Med andra ord, så kommer jag att kolla bilarna som är helt färdigbyggda och i princip är klara att levereras till kund (den ska bara underredsbehandlas och lite sånt efter). Lack, inredning och detaljer ska kontrolleras och rapporteras in i datasystemet. Fel som hittas ska rapporteras till berörd avdelning. Så det är helt enkelt en sista kvalitetskontroll som ska utföras. Avdelningen finns för de som känner till volvo på gamla finishbanan och gummibandet. Vattentest tillhör oxå avdelningen. Så det finns lite olika jobb att rotera på.

Så nu är det inte en endaste detalj jag ska montera, utan mest använda ögonen! ;) Så kroppen får förhoppningsvis inte samma slitage.

Träffade chefen på detta stället idag. Jag fick ett gott första intryck av honom och tydligen tyckte han detsamma då jag fick jobbet! =) Visst är det en prövotid, men det ska nog gå fint. Är så redo att jobba igen! Tradigt att gå hemma... Vi var såklart och kikade på själva arbetsplatsen oxå. Snacka om att bli uttittad *haha* Inte varje dag de får en ny medarbetare där inte, det är inte precis jobbet där folk slutar om man säger så ;)

Så jag hoppas och tror att jag kommer att trivas! =)
Börjar på måndag morgon 06:30.

Efter att jobbet var mitt (yes!) så gick jag bort och snackade lite med mina snart gamla jobbarkompisar. Kan inte säga att jag saknade själva arbetsplatsen alls... men såklart var det kul att träffa folket! =) Kommer att sakna en del av dem helt klart! Men men...

GLAD!!!! =D

Puss & Kram från Lyckliga Lotta


Mello 3

Lena Ph drar lite oväntat igång dagens deltävling, men inte mig emot. Proffsig och snygg som vanligt


Med facit i hand =)

Linda Sundblad: Vet inte om vad jag ska säga, uppträdandet kändes väldigt fjortisaktigt på nåt vis... alldeles för gullinuttigt! Sångmässigt... tja, bättre på skiva helt klart.

Simon Forsberg
: Well... han skötte sig lite bättre än jag väntat mig, men... nä! Söt som cockerspaniel är han ju när han ler förstås! ;)

Sara Lumholdt:
Är inte det minsta förvånad att hon sög! Hade nån av popkillarna tagit sig an låten hade den nog varit helt okej. Men nu... aj aj aj, ont i örat!

The Playtones: *Svänger fortfarande* =)

Shirley's Angels:
Den satt där den skulle! =) Blev faktiskt bättre live, gör inget om den går vidare.

Sebastian:
Charmigt och helt okej! =)

Sara Varga:
Vet inte om uppträdandet gjorde varesig till eller från... men det är nåt med henne jag gillar. Hon är lite som en outsider, precis som Caroline af Ugglas var senast det begav sig ;)

Eric Saade:
Fullt ös!

Lena Ph + Dead by april = en lyckad blandning! =) Men ska det vara pausnumret som stjäl showen?!?!

Tyvärr hittade jag inget nummer så jag kunde ringa och rösta på Lena Ph... =(

Eric och The playtones vidare till globen. Shirley's Angels och Sara Varga till andra chansen. Det kunde varit värre ;) Fatta om Sara Lumholdt gått vidare... my god vilken skit hon gjorde av låten!

Over and out, ses snart igen! ;)

Kram på er!

Inför Mello 3

Redan efter en tjuvlyssning verkar det vara bra mycket bättre än förra veckan, iofs så var väl inte det så svårt. ;) Vi får se vad jag tycker efter kvällens liveframträdande.

Linda Sundblad: Låter bra från start, okej helt enkelt. Men att hon skulle vinna hela Mello har jag svårt att se, men vi lär nog få höra den en del på radion. Lucky lucky =)

Simon Forsberg: Öh... nä! Hade nån annan gjort den så kanske... Fame Factory killen låter väl iofs rätt ok på inspelningen, men jag tror absolut inte att han gör sig live.

Sara Lumholdt: A-teens donnorna tillhör inte direkt till mina favoriter. Är inte helt förtjust i deras röster... låten är på sin höjd okej, lite lätt tjatig. Riskerar troligen att bli sämre live. Ingen final för Sara.

The Playtones: Kom on katten, det svänger! ;) Man kan ju inte annat än le lite fånigt ;) Om jag vill att de ska vinna Mello? Nej! Men de får väldigt gärna vara med och liva upp lite med sin sköna sång! =) Refrängen sitter som en smäck!

Shirley's Angels: Vi har hört den förut... veckans schlager får man väl säga. Önskar den hade lyft lite mer i refrängen, men jag gillar den och Shirley är ju en klippa så det ska nog inte bli några större överraskningar live. Men om änglarna har en chans till globen... det vette katten. Hade det varit förra veckan hade det varit en baggis!

Sebastian: Me like! En glad överraskning! =) Låter lite som Melody Club.

Sara Varga: Gilla! Vispop med allvarlig text. Kan gå bra. Ska bli intressant att se hur den gör sig live. Tralligt och medryckande på skiva iaf! Lite Lisa Ekdahl.

Eric Saade: Låten kommer säkert att sätta sig precis som förra årets Manboy. ;) Han kommer säkert inte att göra oss besvika på scen heller.

Nu väntar vi bara på facit om några timmar =)

Kram L8


Sockerkaka del 2

Tredje försöket...

I klassisk sockerkasform, hälften av smeten, 150 grader och 22 minuter senare blev resultatet såhär! =)

Lyckat med andra ord!! =)

Kram


Soool!!!


Började dagen i Slottskogen med tvillingmamman. Det blev lite av en sightseeingtur då jag fick vara reseguide. Fick presentera pingvinger och sälar. Vet inte om det fanns fler djur uppe på toppen där de "vilda djuren" bor (iaf sommartid). Dit upp var det för jobbigt att gå tydligen ;) Det finns ju en å annan backe både upp och ner, det räckte visst med det. ;)

Till en början var det lite rått i luften, men det gick snart över då vi fick upp värmen. Det var så himla härligt i den strålande solen att jag inte hade fått nog efter vår timmes promenad.

Så det fick bli 1½ timme vid Slättadamm oxå. Med Septembers senaste skiva i lurarna stegade jag på rätt bra, upp och ner, hit och dit! =) En sån jäkla kick att bara få vara ute i det underbara vädret!!!

Lycklig hela dan!!

Kram L8


En vecka kvar...


Jag är sjukt nyfiken på vad som döljer sig i denna magen alltså! =)

Hur mycket vitt ska det bli?


Sockerkaka


Bild lånad på sidan Allt om mat. Kan säga att min inte såg likadan ut ;) Klicka på bilden för att komma till receptet.

Då ska vi se... försök ett häromdagen.

Den var ju lätt att vispa ihop och få in i ugnen på 200 grader som det stod i receptet. Men eftersom jag har gasugn så kollade jag på insidan av ugnsluckan där det finns lite riktlinjer på vart i ugnen man ska placera olika saker samt på hur många grader det ska vara. På sockerkaka stod det 200-175 grader i nedre delen av ugnen... hm... satte ner värmen till 175 grader direkt. Men att sätta kakan närmast lågorna kändes lurigt, så det fick bli mellan mitten och botten ;) Inte för att det hade spelat nån roll egentligen, med tanke på resultatet...

Men det där med 40 minuter som den skulle stå inne trodde jag inte en sekund på. Med all rätt visade det sig efter redan 25 minuter, genom att vara klar och dessutom helt svart överallt!!! =O 
Öh?? Jaha... nåväl, det var ju bara att skära bort allt svart. Kakan i sig var helt ljuvlig!!!

Kakan var ju dock inte klar, det skulle ju till en "fyllning" av vanilj som skulle sugas in i kakan eter att man delat den på mitten. Men eftersom jag hade skurit bort alla kanter så fanns det ju ingen stadga kvar så jag vågade inte dela den på mitten. Istället beslutade jag mig för att lägga fyllningen på toppen. Det visade sig vara ett klokt beslut eftersom jag var tvungen att skära bort allt som blivit blött av fyllningen. Varför? Jo för att jag läste fel i receptet o hade i alldeles för mycket vaniljsocker så det smakade peck!! *uack* Sen känns det som om det var lite väl mycket vaniljsocker i receptet ändå...

Sammanfattningsvis så blev det inte mycket med nåt ;) Allt som allt blev det några skivor på en assiett ;)

Försök två då.

Jaha... sänkte temperaturen till 150 grader, 26 minuter senare hade kakan fått en fin färg och den åkte ut. Det gick fint att dela den på mitten. Dock var den inte riktigt färdig i mitten av den övre halvan... Efter lite tillputsning så såg den nästan ut som en sockerkaka som gjorts i en sån där rund form med hål i mitten ;) Vaniljgeggan blev mycket godare idag oxå, tog bara hälften av vad som stod i receptet av vaniljsockret.

Man får väl säga att det går åt rätt håll iaf! ;) Åh den smakar ljuvligt!!! =)

Återkommer med försök tre =)

Kram


Parenthood


Jag bara älskar den här fina rara serien! Här finns inga elakheter eller intriger. Det är lite som verkliga livet fast kanske lite bättre =) En stor härlig familj med allt vad livet har att bjuda på i med och motgångar. En serie att må bra av helt enkelt.

En sak som jag alltid tänker på när jag ska se ett avsnitt av en serie är att jag nästan alltid "spolar förbi" seriens ledmotiv och presentation av skådespelarna, (nu står det heeeelt still vad just det heter... ;)) men aldrig när jag ser Parenthood! Ledmotivet är så bra och man blir glad bara man hör det! =) Det är Bob Dylan som sjunger Forever Young (inte Alphavilles dänga nu ;))

Kolla in ledmotivet här!

Kan varmt rekommendera den! <3

Kram L8


Det rullar på...

Dagarna går och flyter in i varandra. Är fortfarande sjukskriven, men mest för att jag inte kan gå tillbaka till mitt jobb. Väntar just nu på vilken arbetsplats som jag kommer att hamna på, så senast 28/2 börjar jag jobba igen.

Som det ser ut nu så har jag två jobb att titta på och känna på. Men så finns det ett guldkorn utöver det, där är jag dock inte ensam om att aspirera på det jobbet. Jag vill verkligen ha det här jobbet!!! 

Igår morse höll jag dock på att få en smärre chock. Då ringde chefen som har guldkornet! *hjälp* Hon ville veta vem jag var o vad jag kunde. Ööööh... jaha... helt tagen på sängen sådär vet jag inte riktigt vad jag fick ur mig egentligen. Men det känns inte riktigt som om jag fick gjort mitt bästa. Så nu är det en nervös väntan på besked om jag får komma dit på intervju eller ej... jag hoppas innerligt att jag får det, känns som om jag har lättare att prata för mig vid ett möte än i telefonen. Så håll tummarna att jag iaf får den chansen!!!

Kroppen min är det hur som helst bättre med, vilket är så himla skönt!!! Men så har jag ju inte jobbat på ett tag heller... Men jag skulle kunna börja jobba vilken dag som helst nu, men som sagt, väntar ju bara på placering.

Promenaderna har jag kommit igång med fint nu igen och det är nästan smärtfritt, jag kan inte med ord beskriva hur skönt det känns!!! Livet kommer åter på nåt vis. =)

Hej så länge och glöm inte att hålla tummarna!

Puss & Kram


Lisa Miskovsky


Fjärde skivan av Miskovsky gör mig verkligen inte besviken, snarare helt lyrisk!!!
Den är helt lysande faktiskt!!! =)

Den här gången har hon dumpat Jocke Berg. Hon har istället skrivit det mesta själv samt spelar de flesta instrumenten själv och tagit hjälp av Lykke Li's producent, Björn Yttling. Det är ett helt nytt sound även om det är väldigt mycket Lisa fortfarande. *just love it*

Just i denna stund tycker jag att det är hennes bästa skiva hittills! Men då tycker jag absolut inte att hennes tidigare skivor är dåliga, verkligen inte! Men den här skivan är jag helt såld på just nu. *kärlek*

Bara lyssna!!!

Kram L8


Mello 2


Brolle: Brolle är Brolle liksom =) Tralligt och helt okej.

Loreen: Den här gillade jag faktiskt. Vet inte om jag gillade framträdandet dock...

Babsan: Olé och gonatt!

Elisabeth Andreassen: Visst kan hon sjunga vår Bettan, men vad är det för låt?

Sanna Nilsen: Har "tanten" försvunnit nu?? Njae... är inte övertygad alls! Tycker inte låten passar henne alls.

The Moniker: Öh... jaha...

Anniela: Men what the fuck? Äkta skit! Vad får de allt ifrån?

Christian Walz: Tja... bättre än de två sista iaf, lite charmig ;) Men varför detta skägg??


Den här veckan var inte agenterna eller pausunderhållningen nåt att ha heller...

Klart besviken! Får hoppas på en bättre deltävling nästa vecka, kan bara bli bättre!

Kram L8


Legend of the Seeker


Well, jag vet inte riktigt vad jag ska börja... men jag kan ju säga att jag verkligen älskar sådana här filmer och serier för den delen. Fantasy och äventyr. Serien är inspelad på Nya Zeeland med samma folk som var med och gjorde Sagan om ringen till en succé. Så det känns som en påskostad produktion.
Serien är baserad på bokserien: The sword of truth av Terry Goodkind.

Historien utspelar sig i samma fantasivärld som bokserien. De tre huvudprovinserna är Hartland, Midland och D'Hara. Hartland är separerad från Midland på grund av en magisk besvärjelse, som skapades för att förhindra magi från att utövas i Hartland. På andra sidan av Midland ligger D'Hara, som styrs av den ondskefulle Darken Rahl.

Första säsongen är löst baserad på den första boken, Wizard's first rule (på svenska Sökaren och Trollkarlens första regel), i bokserien. En del händelser har aldrig inträffat och en del karaktärer är nya jämfört med böckerna. Historien tar sin början efter att Darken Rahls armé intagit Midland. Kahlan Amnell, en bekännare (Mother confessor), beger sig in till Hartland för att leta reda på Sökaren (Seeker) och trollkarlen, som har förutspåtts besegra Rahl. Kahlan finner trollkarlen, Zeddicus Zu'l Zorander, och Sökaren, Richard Cypher, som tvingas acceptera sitt öde. Tillsammans beger de sig iväg på en resa för att söka efter Rahl. Snart upptäcker de att deras sökande inte tar slut med Darken Rahl, och det är endast början på Sökarens resor...

Bland det första man stöter på är den här skogshuggaren/Seeker, Richard Cypher, redan här var det ju kört liksom ;) *mumsfilibabba*  Spelad av Craig Horner.

Mother confessor, Kayhlan Amnell spelad av Bridget Regan. Hon är vad jag skulle kalla en naturlig skönhet, vacker och lysande som en stjärna!

Darken Rahl är ju inte fy skam heller precis, men av princip kan man ju inte tycka om honom då han är ondskan personifierad ;) Spelad av Craig Parker.

Sen måste det ju finnas en tokig trollkarl oxå ;) Zeddicus Zu'l Zorander spelad av Bruce Spence.

I säsong två får vi möta Cara Mason som är en Mord'Sith som spelas av Tabrett Bethell.

Det som gör den här serien så bra är framförallt den förbjudna, men ack så starka kärleken mellan Richard & Kahlan. Snacka om att de har personkemi utöver det vanliga!!! Vackra miljöer, bra skådespel och ett jäkla äventyr hjälper såklart till för att göra den här serien till vad den är! =)

Men det är klart gillar man inte den här typen av film/serie så spelar det ju ingen roll. Men för mig var den bara superbra!

Hade de två säsongerna som finns hemma, men hade inte börjat titta på den än. Men så en dag när jag inte hade nån annan serie att titta på så började jag... Jag var trollbunden från första avsnittet!!! Jag skojar verkligen inte, jag var helt förhäxad om man så vill ;) 44 avsnitt finns det, jag kunde inte sluta titta... så det var tur att jag var hemma och sjukskriven. Visst gjorde jag min motion och så, men mer var det inte. Nätterna blev längre och längre men jag sov inte så mycket för det. Jag var knappt kontaktbar ;) Det är nog första gången som Facebook inte ens var intressant, då är det illa *haha*
 
Tyvärr verkar det som om det bara blir två säsonger, även om en del inte verkar ha gett upp hoppet än... ingen skulle bli gladare än jag om det blev fler avsnitt! =)
Under mitt mataton passade jag även på att ta en socker-detox, det var på tiden liksom. Så nu är jag på G igen!

Inte övertygad än? Kolla in trailern: Legend of the Seeker

Själv får jag väl ge mig på böckerna kanske =)


Puss & Kram
Kärleken övervinner allt!


Psalm 21

Vad ska man säga om den här då... Tycker det var bra skådespeleri rakt igenom! Stundvis mystisk och det kändes hela tiden som om man inte hade en susning om vad det handlade om. Bra eller dåligt? Tja, det beror väl på. Det kändes ju helt klart som om jag var tvungen att se hur det skulle sluta och om man skulle få nån förklaring på slutet. Inte det bästa jag sett men ett ovanligt inslag i den svenska filmvärlden.

Psalm 21 handlar om den unge, lysande Stockholmsprästen Henrik Horneus, djupt älskad och älskad av sin tillgivna församling, som under de senaste två veckorna har plågats av alltmer skrämmande mardrömmar om sin döda mamma.

En dag får han bud från rättsläkaren uppe i Borgvattnet att hans far, präst även han, under oförklarade omständigheter har drunknat.

Henrik åker genom Norrlands mörka skogar upp till det ensliga Borgvattnet för att undersöka faderns dödsfall - då dörren till den andra sidan öppnas.

Skuggor från det förflutna närmar sig. Med ett specifikt syfte. Hämnd.

**

L8Premiär

Igår tog jag ut cykeln för första gången i år. Det blev väl runt en mil på sadeln iaf. Tog det lugnt o fint, men var ändå en smula svett när jag kom hem. Nästa gång får det bli lite mer fart. Nu börjar det kännas som om motionen är lite rolig igen. Vet inte om det har med det senaste läkarbesöket att göra, för efter hennes förklaringar så känns det iaf som om det finns lite hopp! =) Fick ju lite tips om vad som var bra för just mina besvär och varför. Just cykla var toppen för min rygg tydligen, jag kan bara hålla med efter gårdagen. Så mer cykel blir det! Men jag vägrar cykla när det blåser för mycket, punkt! ;)

Idag blev det kryddiga lammjärpar.

Sen skulle jag testa på Pilates for Dummies idag. Lätt som en plätt ;) Vissa övningar var väl helt okej. Men jösses så stel man är!! "Rulla upp i sittande ställning" Öh... javisst, tjena hej! Så jag tror inte jag kan kalla mig nån expert än iaf ;) Nu gjorde jag ju bara varianten där man ligger och sprattlar på golvet. Har ju förvisso en boll oxå, får kolla in en sån variant en annan dag. Får man till det så är det nog inte så dumt, man får väl hoppas att man kan bli lite mindre stel.

Lustigt det där med stelhet egentligen. Jag har alltid känt mig rörlig och så. Men det är ju inte förrän man gör sådana här rörelser som man inser hur himla stel man är!

Ett extra stort GRATTIS till brorsans tjej, Kajsa fyller år idag! <3

I morgon väntar nya utmaningar!

Kram på erEat Pray LoveEn kvinna som är lyckligt gift kämpar tillsammans med sin man för att bli gravid men hon kommer fram till att sitt liv måste gå en annan väg. Efter en smärtsam skilsmässa reser hon iväg på en "jorden-runt-resa" för att upptäcka sig själv.

Börjar rätt så bra, men sen blir det segt. Tuva Novotny var ju med, den sektionen av filmen var den som var helt okej. Själva storyn är ju väldigt tilltalande, kunde säkert ha varit gripande och så. Nu blev det inte riktigt så. Men sugen på att göra en resa bara för sin egen skull, javisst! =)

**
Kram L8


Kesovåffla

Har haft just kesovåffla på tapeten förr så att säga. Men det är inte alla som varit med mig hela tiden. Så här kommer receptet igen. Det här åt jag en hel del när jag åt LCHF lite mer strikt än jag gör idag. Då använde jag mandelmjöl istället för vanligt mjöl.


Till ca: 3-4 våfflor

2 st ägg
250 gr keso
1-3 msk mjöl (valfri sort)
lite salt

Mixa allt och grädda, klart! =) Serverar man dem direkt finns det nog inte många som skulle reagera på att det inte skulle vara nåt annat än vanliga våfflor, men ack så mycket nyttigare! Serveras med grädde och i detta fallet lite sylt. Men man kan ju ha vad som helst om man nu inte vill ha söt sylt.

Man kan såklart krydda våfflorna i oändlighet. Göra dem matigare. Man kan oxå göra plättar i stekpanna eller ugn. Tja, det är väl bara fantasin som sätter gränser här.

Goda och mättande är de!

Smaklig spis


<3 Mello <3

Nu kör vi!

Öppningen till årets första deltävling var kanon! =)
Sketcherna verkar än så länge lovande.

Dilba: -Va, är du 40 år? Vi kan ju inte skicka vilken nolla som helst!- "Agenterna" är ju underbara!! Framförandet då, felfritt får man väl säga. Men hon når inte riktigt ut genom rutan. Men hon får nog min röst iaf.

Swingfly: Maffioso med spelmansstämma, ingen dålig blandning! ;) Swingfly är o förblir en skön snubbe, men varför skulle han ha den sidekicken, komma här o sjunga falskt... han gör sig bättre utan tv o sina "kompisar".

Jenny Silver: -Talanglös sjörövarslampa!- ;) Proffs i kortkort. Inga överraskningar, ABBA funkar.

Jonas Matsson:
 Svajigt och skum reaggescen, han föll platt live tyvärr.

Le-Kid: Snorungar! Engelsk konfekt.... färglatt så det räcker o blir över.

Rasmus Viberg: Ryback som bonde... bättre live än väntat, men ändå en kopia av norges bidrag förra året.

Pernilla Andersson: -Apfelstrudel- ;) Varför i hela världen har hon gitarr?? Ser ju bara dumt ut! Men hon gör ju låten bra, men släng gitarren som hon knappt använder iaf.

Danny: -Han är ju död!- Fullt ös, snygg dans och proffsigt! Klart showen hjälper den minst sagt tjatiga låten! =) Sen gör det väl inget att han är flickidol i en sån här tävling ;)

Danny vidare till globen, förvånad? Inte ett dugg! ;) Swingfly likaså, förvånad? Njae, inte jag personligen, men säkert många andra! ;) Men visst svänger han!?

Gillar agenterna! Nanne och Stormare var lite skojiga oxå. Programledarna skötte sig fint fram till att Swingfly skulle sjunga efter att de gått vidare till Globen. När Marie tror att hennes mikrofon är av: vad hände där? ;)

På det hela taget är jag nöjd! Men jag hade önskat ett bättre öde för Dilba.

Nu väntar vi på nästa drabbning! =)

Over and out!

Kram på er!


Äntligen!

Det är en höjdpunkt varje år, oavsett hur det går i Eurovison song contest. Det är och förblir det största nöjet att se den svenska uttagningen, så är det bara! :) Kanske kunde antalet deltävlingar minskat något i antal. Men jag har inget emot upplägget. Det ska bli spännande se hur det kommer att funka med årets nya röstfördelningar. Frågan är ju om det blir nån skillnad med de internationella jurygrupperna?

Har nu lyssnat igenom låtarna på svt. Såhär tycker jag så långt... men allt kan ändra sig när det är live sen.

Dilba: Gillar låten! Men frågan är om det är rätt scen för denna klubblåt. Vi lär nog få höra den på radion en del =)

Swingfly: Det är en skön snubbe som jag gillar i vanliga fall. Idag är inget undantag, men jag vet inte om det går hem idag... men jag måste ju hejja lite på honom iaf! :)

Jenny Silver: Här doftar det minst sagt ABBA! Det verkar ju alltid funka i detta avlånga land. Men i Europa, not so much längre. Skulle inte förvåna mig om den går till final. Nu har jag ju inget emot ABBA så det må va hänt ;)

Jonas Matsson: Ska bli spännande att se hur han låter live, för den här gillar jag! Tralligt o skönt från Frillesåsaren. Tidningarna pratar om en eventuell skräll, tja... varför inte, för mig får han gärna gå direkt till final. Sötlök! Håller tummarna att det låter lika bra live!

Le Kid: Jaha... vad är nu detta? Kanske är den catchigt... men jag undrar om det blir bättre eller sämre live... men det är säkert en sån där låt som växer på en, kanske mot sin vilja ;)

Rasmus Viberg: Ursäkta, men vann inte Ryback förra året?? Tror knappast att det funkar en gång till med sämre bidrag. Sorry Rasmus, you're out!

Pernilla Andersson: Irriterande lik nån låt jag redan hört, men kommer inte på vilken. Men en bra låt! Har nog ett långt liv på svensktoppen framför sig. Kan gå riktigt bra ikväll.

Danny: Well, jag tror inte han tar hem bucklan och får åka till ESC den här gången heller. Men det sägs att hans uppträdande ska vara bra, så det ska bli skoj att se om man ändrar åsikt då. Reklamradiokanalerna, here he comes again!

Bara av att lyssna på låtarna så tycker jag nog att det var en bättre första deltävling än på många år. Jag brukar alltid tycka att första är sämsta omgången, så är det som vanligt så ska det bli väldigt spännande de kommande veckorna! :)

Hörs snart igen!

Pöss


Stigkontroll

Slog upp mina blå redan vid sju, efter fem timmars sömn. Det kändes ju väldigt onödigt kan jag tycka. Men ryggen protesterade så det var bara att lägga sig på spikmattan och sen var jag liksom vaken. Kollade på lite serier innan jag fick på mig promenadskorna. Det var sol och plusgrader ute, men oxå halv storm. Så jag tänkte att det kanske vore en bra idé att knata runt i skogen så kanske det inte blåste lika mycket, plus att jag ville se hur långt töandet hade kommit.
Åkte till Slättadamm, där vet jag att de brukar hålla promenadvägarna i bra skick. Det hade tinat rätt bra där solen hade kommit åt. Vissa vägar var helt isfria och många ställen där det fortfarande fanns is så var det bra sandat. Medan andra ställen bara var ren isbana. Men ändå sprang det folk på isen *mamma mia*

Det blev en timme i skogen iaf, det får man vara nöjd med. :)

Nu lyssnar jag på bidragen till kvällens första deltävling i melodifestivalen!! *äntligen* Rapport om det kommer senare! =)

Oh, jag bytte ju bloggdesign oxå... men jag vettefasen om jag är nöjd... man får väl försöka pilla själv om man ska bli helt nöjd antar jag, men jag ids inte, har tappat lusten till sånt alldeles...

Kramkram


*hoppas*

Dagen började tidigt idag. Träffade min nya läkare redan vid åtta i morse. Hon verkade bra, framförallt trodde hon på mig o min värk. Hon tyckte väl kanske inte att allt gått helt rätt till vad gäller mitt fall så att säga. Så nu har jag en remiss till röntgen, alltid en början. Dessutom förklarade hon för mig vad som antagligen var fel på mig. Minns inte exakt vad hon sa men jag förstår iaf vad hon menade, det ena gav hur som helst det andra. Hemma en vecka till än så länge, nästa fredag nytt besök.

Direkt efter att jag träffat läkaren så hade jag mitt rehabmöte. Idag var det rätt okej. Om jag har tur så kan jag eventuellt få testa att köra material i backar o lite sånt. Men först ska jag genomgå nåt test för att se vad jag klarar att göra med min kropp, det hette ju såklart nåt fint det där testet, men det har jag glömt. Så håll tummarna att det går vägen o att jag klarar av det! Nästa fredag har jag även möte med personal igen.

Köttkorv o pepparotsås! Yammi!! Ser ju kanske inte så smarrigt ut, men jag älskar det! Ser ju för övrigt ut som om jag äter hur mycket som helst ;) Men det är ju bara en assiett, som är det jag brukar äta på.

Promenaden blev av idag oxå, skönt! Dock har det blivit några timmar på spikmattan oxå... Men jag kör väl på med det jag ska o hoppas ju fortfarande att jag ska bli bättre nångång.

Precis som människor kan vara så är Aeryn som vackrast när hon väntar smått! :love: Hon blir oxå med harmonisk till sättet på nåt vis. I vanliga fall vill hon gärna ha ALL uppmärksamhet o har inga som helst problem med att nån annan katt redan hade en plats, vill hon ha den så tar hon den. Men nu är det som om hon visar lite hänsyn o bara njuter av att bara vara. Sötlök!

Dagens höjdpunkt var ju hårvård hos bästaste Bodil såklart!!! :love: Fortfarande blond, men nu blev det nåt lila/vinrött-aktigt i lugg o så... Nöjd? ALLTID!! :D

Mandel verkar ha slappnat av o kommit till ro nu. Han skuttar runt o leker som den värsta kattungen, det är härligt att se! :love:

Puss & Kram


Bensprattel

Började dagen med en promenad på drygt en timme. Det var premiär för stavarna i år. Det var hyfsat fint väder idag men det var ju en hel del vatten på gångvägarna, sjöar rent av. I botten av sjöarna var det is, så det var inte helt lätt att ta sig fram bitvis. Men rundan blev av iaf, det är det viktigaste!

Skulle ha lite frukt o gick till affären o då slog det mig att jag inte visste vad jag skulle ha till middag. Men så ropade köttkorven på mig från kyldisken ;) Så det blev ganska självklart att jag skulle ha köttkorv med pepparotsås. Mumma!! :love:

Liten jag ;) Runt 5 år skulle jag tro...

Gav mig själv ett pass med zumba framför datorn. Eller det kanske inte var riktigt sant... för jag tror inte att jag får godkänt! *fnitter* Det där med att ha koll på sina fötter har aldrig varit min grej. Det finns liksom en anledning till varför jag inte svänger mig i "riktig" dans. Däremot älskar jag ju att studsa runt på krogen!! Men det är inte riktigt så "dansigt" eller vad man ska säga. Då finns det inte mycket som kan stoppa mig! ;)

Hur som helst blev jag svettig efter min dryga timme framför datorn, gött! :) Så idag har jag ju fått motion iaf! :) Men det är ju tyvärr inte helt smärtfritt... så vi får väl se hur det känns i natt o i morgon. Men det är ett senare problem, det är väl bäst jag gör mina sjukgymnastövningar oxå.

I morgon väntar möte med facket inför mitt rehabmöte på fredag.

Puss & Kram


Happythankyoumoreplease

Såg den här filmen igår. På svenska heter den Kärlek i New York.

Feelgood film!
Dock hade jag svårt att sätta fingret å varför Cameron Diaz inte riktigt kändes som vanligt... kan ju ha att göra med att det var Malin Åkerman o inte Cameron Diaz ;) Men helt olika var de inte i den här filmen tycker jag. Läs mer om filmen här.

Såhär står det på filmen: 

I staden som aldrig sover söker några vänner efter kärleken - inte de tillfälliga förbindelserna, utan den stora känslan. Känslan av att höra hemma någonstans, av att kompletteras av någon annan. Känslan som är större än livet självt. Men är de verkligen öppna för att släppa in sann kärlek om de möter den? Och söker de på rätt ställe? En varm, romantisk och charmig feelgood-komedi om en grupp vänner som står på tröskeln till att upptäcka nya sanningar om sig själva.

Klart sevärd söt film!

Kram o hej


Vått!

Sov lite oroligt i natt o hade lite svårt att vakna när jag hade tänkt gå upp. Men jag fick mailat lite saker som har hängt över mig ett tag, så det kändes skönt.

Efter lite frukost fick på mig regnkläderna o styrde bilen mot Isakssonskan o tvillingarna, det skulle promeneras! Vi traskade o gick i en timme :) Det blev iaf 5 km. Hade på mig mina F.O.S. skor för första gången på evigheter, mest för att de är rätt så vattentäta. För regna gjorde det, hur mycket som helst! :O Så det var väldigt skönt att komma in i värmen efteråt o upptäcka att man faktiskt är rätt så torr under regnkläderna. Så då vet jag att de funkar som de ska :)

Fruktsallad, ballerina kladdkaka, bebismys o en del snattrande klarades av innan jag styrde hemåt igen, mer promenader åt folket! :)

Som kontrast till dagens regnande tänkte jag visa hur vackert smyckad Grinchen var när jag skulle åka ifrån Helsingborg i söndags. Nog för att bilen varit lite frusen innan, men aldrig med att sånt här fint mönster!

Har för första gången lagt upp ett litet klipp på youtube, inget särskilt, mest för att visa den nya vänskapen mellan Björn & Mandel. Björn & Mandel

Hade egentligen inget att säga idag så jag säger tack o hej o hoppas på mindre regn i morgon! :)

Puss & Kram