Nu så...

...börjar det likna nåt! =)
Efter en lugn dag på jobbet med kontorstjänst var det inga problem att sätta igång att borra när jag kom hem! =) Såhär blev hyllorna som jag velat ha i flera år sen jag såg liknande på tv, tror det var Simon & Tomas i nåt program. När jag så äntligen hittade några liknande för 1½ år sedan så var det ingen tvekan om att jag skulle ha dem. Det var dock inte avgjort i vilket rum då, men det blev i köket, och jag är väldigt nöjd med det måste jag säga! =)
 
Lite kokböcker kom på plats, rensade lite och slängde till och med några. En del var helt förlegade... typ hur du lagar mat i micron... öh... vem gör det frivilligt? Inte jag iaf. Några hade katterna parfymerat eller tuggat på, släng släng släng! =)
 
Efter dagens övningar slängde jag de senaste dagarnas utstyrsel, med all rätt eller hur?!? ;)
Röjde upp på diskbänken som varit "verktygsbänk" de senaste dagarna, röjde upp rent allmänt i köket. Men det varar säkert inte så länge... hittar säkert på nåt nytt att stöka ner med ;)
 
Planer på ett nytt köksbord och stolar har planterat sig i mitt huvud... vi får väl se hur det blir med den saken...
 
Man behöver inte vara sysslolös här hemma om man inte vill, det finns massor av saker att ta tag i om man bara känner att man vill. Vi får se hur länge den här fixarkänslan håller i sig helt enkelt! =)
 
Puss & Kram
 

Vardag

Idag är det torsdag och min första arbetsdag den här veckan, inte precis som om jag klagar ;) Fast jag hade allt velat vara hemma och fortsatt med renoverandet även om det var helt okej att jobba. Var dock sjukt trött då jag inte fick så mycket sömn.
Efter jobbet kilade jag över till brorsan, kollade hur han hade fått det hemma hos sig då han fixat köket, facelift i badrummet och nu påbörjad renovering i sovrummen. Det blir nog kanon när det är klart =) Hämtade oxå den riktiga slagborrmaskinen, här ska borras! =)
Sen åkte vi till Tildas och käkade. Tog återigen entrecote med vitlökssmör ♥ Vi blev sittande där en stund, trevligt! Så klockan var över åtta på kvällen då jag kom hem, då var det inte läge att börja borra. Så det blev inte så mycket fixat här hemma just idag.
 
Puss & Kram
 

Katastrofen tar nya tag

Efter gårdagens slappardag var det återigen dags att fortsätta med köksrenoveringen =) Ringde jobbet igår och fick ledigt även idag, kanon! =)
Idag var det golvläggning som stod på agendan. Jag meckade dit de två första bitarna innan jag kom på att behövde golvläggningsverktyg... hittade dem inte. Kan ha lämnat dem hos Helena för några år sedan *funderar* Det var bara att bege sig ut och köpa nya.
När jag ändå var ute en sväng tog jag en titt på Emmaus (secondhand), hittade den här grisen, ännu en till samlingen =) Det jag egentligen var ute efter var ett par små högtalare.
Hade större högtalare som stod uppe på den bruna hyllan jag hade på väggen tidigare. Men eftersom hyllan inte skulle vara kvar fick jag ju hitta på en annan lösning. Första tanken var att köpa en helt ny liten radio bara, men de jag ville ha tyckte jag kostade för mycket. Så det blev till att tänka om. Hittade vad jag sökte på Emmaus, högtalare från nåt biosystem för femtio kronor, som hittat! =) Hem och mecka fast dem på min stereohylla som jag gjorde av ett gammalt köksbord för mycket längesen. Det får duga till jag kommer på nåt annat ;)
Golvet växer fram ur röran.
 
Golvet på plats 2½ timme senare! =) Sen skulle mina hyllor upp som jag köpte redan för 1½ år sedan. Resten har jag samlat på mig vart efter. Har haft allt hemma sedan i höstas förutom golvet då, som jag fick i lördags, så himla bra och lägligt liksom! =D Det var väl oxå golvet som egentligen fick fart på min köksrenovering, så vilken tur att jag fick det! Tack Helena, äntligen fick jag lite fart! ♥ Men hyllorna får vänta till jag fått fatt i en riktig slagborrmaskin. Fortsättning följer...
 
Puss & Kram
 
 
 
 

På rymmen

Idag rymde jag från allt, renoveringen fick ta en paus. Istället åkte jag till metropolen Fritsla ;) Kattungemys i massor blev det! ♥ Som med alla kattungar kan man inte annat än smälta, helt ljuvliga och superfina hela bunten!!! ♥
Just den här vita familjen har en lite annorlunda arbetsfördelning och verkar ha haft det sen start. Mamma katt är mjölkbaren. Pappa katt däremot sköter det mesta annat! =) Han är så himla söt när han oroar sig för sina barn, sköter om dem, pratar med dem. Han är verkligen en drömpappa! ;) *Don't mess with my kids!*
Pappan hela dan! ♥
 
Haft en härligt lång slappardag, tack för det! =)
 
Kurr & Kram
 
 

Katastrofen jobbar vidare

Jobbade vidare med köket idag måndag då jag tagit ledigt från jobbet. Nu skulle det målas!
 
Lackbetsade bänkskivorna "svarta". Såhär i efterhand borde jag inte ha gjort det med en disksvamp... ;) Det var helt kolsvarta klibbiga fingrar, inte så stiligt eller trevligt om ni frågar mig ;) Men efter lite lacknafta, som jag som tur var råkade ha hemma, så såg fingrarna ut såhär iaf, inte direkt snygga men iaf inte klibbiga längre och en hel del mindre svarta ;)
 
Målade och målade och målade och målade hela dagen. Började med den bruna väggen, många lager blev det... hade inte tänkt måla taket då jag gjorde det sist och det var inte så många år sedan. Men eftersom väggen blev vit så blev taket allt mindre vitt... så det var bara att måla taket oxå, yey eller nåt... Men vitt blev det till sist, överallt där det skulle, väggar, tak, skåpstommar och fönstret. Vitt vitt vitt!!! ♥
 
Sen var det dags för tapeten, "up and go" liksom! Älskar att de kommit på att man kan klistra på väggen istället för på en svällande tapet, vill aldrig mer se åt en gammaldags tapet!
 
Micron jag fått ärva är kanon, men den var lite fläckig och ful, så hammarlacken fick arbeta lite ;) Så härligt skönt det är att inte behöva vara rädd om golvet =) Bara att slabba på! =) Micron är numer svart och vit.
 
Måla måla hela dan!
 
Kram och hej
 
 
 

Katastrofen drar hemåt

Efter gårdagens grejande hemma hos Helena kände jag hur det började klia i fingrarna att äntligen ta tag i renoveringen av köket. Vilket jag skulle ha gjort för längesen... men lust har framförallt saknats. Men nu kände jag att det var bäst att passa på medan lust fanns. Så sagt och gjort, började förvandlingen från brunt till vitt denna söndag.
 
Mycket skit och bra att ha grejer som skulle stuvas undan... plus alla lådor och några skåpsdörrar då stommarna nertill skulle målas vita. Efter allt stuvande ser lägenheten ut som jag vet inte vad ;) Men det får jag ju leva med till renoveringen är klar. Tapeten var ett helsike att få ner, den satt som berget och lossnade bara i små små remsor i stort sätt hela tiden trots att jag försökte blöta ner den. Sådär lagom tröttsamt!
Efter som jag fått ett bättre begagnat golv av Helena blev jag tvungen att ta bort trekantslisterna som satt längs golvlisterna för att dölja den senaste mattan. Det var då jag kände doften av kattpiss, fy fagerlund vad det luktade, uack! =/ Men ingent ont som inte har nått gott med sig... nu fick jag slita loss alla de lager med mattor som var "parfymerade" längs kanterna. Så det var liksom bra att jag fick gått ner på djupet och röjt undan den mindre glada överraskningen. Men nu är det väck! =)
 
I morgon väntar pensel och roller! =)
 
Puss & Kram
.
 

Göteborgs Kex

Nu har jag testat lite nyheter...
Singoalla jorgubbscheesecake- luktar ljuvligt, smakar finfint... men cheesecake... nja... godkänd? Absolut!
 
Ballerina Marängsviss- vet inte riktigt hur marängsviss ska smaka i en kaka, men jag älskar kakan! =)

Midsommarkatastrofen...

Tillhörde tydligen en av de 7% som inte vaknade med baksmälla idag ;) Rätt skönt om jag får säga det själv! =) Började dagen med att titta på en usel film... Witchslayer Gretl... med Shannen Doherty. Jag kan bara säga: Se den INTE!!!
Packade ihop mig och styrde kosan mot Härrydaskogen och Helenas renovering, här skulle grejas. Köksskåpen åkte all världens väg på nolltid.
Nöjd efter att kaklet har dött! =)
All gone! Förutom hålet uppe vid taket så hittade jag ett hål bakom kaklet, spännade värre! Ska allt planerande Helena haft kastast omkull nu?? Många nya tankar/bilder dök upp när det mesta var borta... hur ska det gå? Hur ska det bli? ;)
Det blev flamberad Härrydakorv till lunch, gött! ;)
Efter lunchen blev det äntligen dags att riva ner det hemska hemska hemska taket! Som tydligen är finskt och i frigolit, uack!! Men nu är det väck, halleluja! =) Dock finns det kvar i Helenas sovrum... *ryser* Tur man inte har ett sånt hemma, hade ju fått mardrömmar ;)
Sen rök golvet ;) *click click click* Vilket nu ligger staplat i mitt vardagsrum. Det kommer att hamna i mitt kök så fort jag fått fart på pensel och våder.
 
Grillat till middag blev det oxå med jordgubbar till efterrätt! *mums* Efter dagens jobbande blev det spånande av kök, ommöblering och snattrandes i flera timmar medan det blev mörkt ute. Så det blev sent innan jag begav mig av hemåt efter en ganska produktiv dag. =)
 
För vad är väl en midsommarhelg utan lite fixande?  Det är inte precis första gången som vi grejar på just midsommardagen kom jag på. Nåt år rev vi Helenas dåvarande veranda med buller och bång... eller så är det kanske jag? ;) Allt rök! Mohahah! ;)
 
"Katastrofen Lotta", är tydligen mitt nya tilltalsnamn... lite som stormen "Gudrun", det händer mycket på kort tid liksom ;) Så nu gäller det att ladda om katasrofen och sätta fart här hemma! =)
 
Puss & Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Necessary roughness

Necessary roughness
 

"Doktor Dani Santino är en nyskild tvåbarnsmamma från Long Islang som får i uppdrag att bli terapeut till det professionella fotbollslaget The New York Hawks.

Men det är inte alldeles enkelt att kombinera föräldraskap och karriär och samtidigt få utrymme för sig själv.

Doktor Danielle "Dani" Santino kämpar för att vara en föredömlig mor och professionell psykolog och samtidigt leva sitt eget liv som självständig kvinna med romantiska behov. Hennes krävande klienter inkluderar framgångsrika atleter, musiker, politiker och andra som står i rampljuset, men går igenom en tillfällig kris.

Dani är ensamstående mor till två tonåringar och lever ett hektiskt liv, men vetskapen om att hon gör nytta i människors liv driver henne vidare mot en balans mellan det privata och professionella."

Har kollat på första säsongen and I like it! =) 

 


Sveriges nationaldag?

Idag är det visst midsommar =)
 
Have fun!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken dag!

Jösses vilken kaotisk dag det har varit på jobbet, bilar högt och lågt... ingen idé att gå in på detaljer, men rörigt har det varit. För att inte tala om varmt... puh! Så det var väldigt skönt när arbetsdagen äntligen var över. Dessutom hade jag plötsligt skaffat mig ledigt måndag och tisdag nästa vecka! =) Så fem härligt lediga dagar väntar! Hoppas att det inte regnar hela tiden...



Efter jobbet blev det mat på flygande korven innan jag landade på en klippa vid knarrholmen i några timmar. Det blev plums i havet direkt, såååå skönt!!! ♥
Tyvärr började det blåsa en del så jag fick ge upp trots att jag inte ville. Det gäller ju att ta tillvara på all sol som erbjuds liksom. =) Njuter av varje stund! Hade det blivit lite grillat på det hade det varit oslagbart! =)

Soliga kramar!


Alena


Idag var en bra dag på jobbet, jag fick arbeta alldeles för egen maskin! =) Tänk att en sådan enkel sak kan kännas så bra. Ingen tid vid datorn eller lärling idag... bara jobb... härligt! =)

Bästa fru Jansson var ju oxå på plats igen, vilket avsevärt ökade trivseln, så ska det vara! =) Vi fann varandra ganska så snart efter att jag började på min nuvarande arbetsplats. Olika på många sätt, men ändå så lika... och framförallt har vi samma humor! ;) Så det är liksom inte utan att det blir roligt på jobbet stundvis. Min partner in crime och jag mot massorna ;) Nåja, några massor har vi kanske inte på vår avdelning, där vi bara är elva stycken plus lite studerande ungdomar som jobbar som flexpoolare. Så att man hittat nån som det klaffar med på en sådan liten avdelning får man vara glad för helt enkelt, vilket jag såklart är! =)
För är det inte så att det är lättare att hitta människor man inte tycker om eller ens klarar av?

Vissa är mer irriterande än andra, det är för det mesta bara att bita ihop, för det funkar inte att vara osams på en sån liten avdelning, man kommer liksom inte undan. Gillar iofs inte att vara osams med nån, sådär rent allmänt. Men oftast när det gäller mig så vet oftast människor när jag tycker om dem. De jag inte bryr mig om eller klarar av, försöker jag hålla distansen till och lägger så lite energi som möjligt på. Det brukar funka... om det inte gått för långt förstås ;) Då blir jag ilsk! ;)

Men nog svamlat.
Curves efter jobbat, javisst. Idag var det Bollywoodtema. De hade dekorerat och fixat utstyrsel till sig själva, annorlund musik från annars. Sporttemat var bättre, iaf för min del, passade mig bättre. Men ändå kul att de fixar =) Allt kan ju inte passa alla heller, så enkelt är det. "Plankan" i olika versioner blev det idag oxå =)

Tja, det var väl babblet för idag ;)

Kram & hej


Så det så!

Japp! Det blev en lika seg dag med lärling på jobbet idag med... men i morgon kommer bästaste fru Jansson tillbaka till jobbet, äntligen!!! Då blir det lite livat i luckan igen, iaf för mig! =)

Idag fick jag stämpla ut lite tidigare iaf vilket var väldigt skönt! Då hann jag hem och packa väskan innan jag hoppade upp på Blixten och trampade iväg mot vågmästareplatsen. Här skulle det bedömas kattungar =)

Det blev en massa kattungegranskande, ja en del gosande oxå såklart =) Det bjöds på annanaspaj, tog en liten liten bit innan jag satte i mig min citronkesella. Det var ett par jättetrevliga timmar med trevligt folk helt enkelt! Me like! =)

Jag bröt upp lite tidigare än de andra, så jag skulle hinna träna innan det stängde. Å det hann jag. Det var två människor där när jag kom, men när jag började träna var de klara. Så jag hade hela stället för mig själv =) Ja, iaf tills Jana gav sig in i leken och körde skiten ur mig, haha! Det var ord och inga visor kan  man säga! ;) Me like! =) Tror det kravlades mer på golvet med olika övningar än det kämpades i maskinerna stundvis. Svetten lackade helt enkelt, gött slut efteråt! Grymt, TACK för dagens övnigar Jana! =D

Jag  får väl vänta och se vart morgondagens träningsvärk sätter sig... ;) 

Så förutom den sega arbetsdagen så blev det ett mycket bra avslut på denna dagen måste jag säga! =D Hade det inte varit för att jag svettats så och sett ut som en tomat i fejset, hade jag nog cyklat förbi Flunsan en sväng oxå. Har ju liksom inte fått tummen ur och gått dit än... dåligt jag vet, men det kommer ;)

Morgondagen ska bli minst lika bra, så det så! =)

Puss & kram världen

 


Kan det bli segare?


Dagen idag har verkligen gått i slowmotion!

Hade en sommarjobbare som lärning idag, som har jobbat hos oss innan medan h*n studerat. För att säga det snällt... så är h*n inte ett dugg social. Svarar på tilltal men that's it! Inga egna initiativ what so ever...

Så det har varit en annorlunda dag helt klart. Det har varit fullt upp, men tyst. Kunde inte bara prata på av egen maskin heller (som jag dessutom är rätt kass på om det inte är nåt jag ska berätta alltså), då det minsta lilla rubbade koncentrationen som fanns...

Minst sagt en dag med kamp mot klockan, segt som sirap... morgondagen lär bli en repris av idag... yey va kul det ska bli! ;)

Får dessutom lätt huvudvärk av att vara tyst en hel dag, spänner käkarna eller nåt ;)

Somnade som en stock på soffan idag efter jobbet... helt slut!

Återkommer... ;)


Smörja


Köpte en ny fotkräm häromdagen. Hitintills måste jag säga att jag är jättenöjd! =) 24 timmars återfuktning står det på tuben... jag kanske inte köper 24 timmar... men inte långt ifrån!

Smörjer fötterna innan jag kryper till kojs. Len och fin är smörjan, känns härligt. När jag sen vaknar är känslan fortfarande kvar! =)

Det blir ju en del smörja på händerna oxå medan man håller på, känns lika skönt på händerna! =)

Kör på ett tag och ser om den funkar på sikt, men det känns iaf lovande!

Kram & hej


Tjuvlyssnat

Ica, Skrea Strand

Två tjejer ~14 står utanför Ica och röker. De har tidigare pratat om olika skönhetsingrepp.
Tjej 1: Men du… Om man opererar näsan, får barnet då den nya eller den gamla näsan?
Tjej 2: Är du dum eller? Den nya såklart, man får ju nya gener efter operationen.


Lindholmens hållplats, Göteborg

Tre medelålders män diskuterar längden på en förbigående kvinnas (~20) kjol.
Man 1: Det var inte många centimeter som skiljde henne från nudism!
Man 2: Fast jag har sett kortare kjol.
Man 3: Jag med, det kallas för bälte!


McDonalds Södermalm, Stockholm

En kvinna ~70 och hennes barnbarn, en flicka ~8 och en pojke ~3, har precis fått sin mat till bordet.
Flickan (när hon fått sin hamburgare): Ingen ost sa jag ju! Fattar du inget?!
Kvinnan: Men ta bort osten då, hur svårt kan det vara?
Flickan (mumlar): Du är ju helt knäpp.
Kvinnan (argt): Sluta säga sådär, jag är minst 100 år äldre än dig och klokare.
Flickan: Mm, men du beter dig som en treåring.


Apotek, Stockholm

En man ~30 ska köpa värktabletter åt sin gravida fru och rådfrågar den kvinnliga apotekaren ~25.
Mannen (håller upp en förpackning Panodil och en Alvedon) Vilken av de här kan man ta när man är gravid? (Sen tillägger han lite skämtsamt) Alltså, det är inte jag som är gravid…
Apotekaren (småskrattar lite): Det spelar ingen roll, båda har samma verksamma substans. Men den högra vill hon nog inte ha.
Mannen: Inte?
Apotekaren: Nej, den stoppar man i rumpan…
Mannen: Ja, det gillar hon ju INTE!
Apotekaren (rodnar): Nej… Alla gör kanske inte det.


Doc Morris-apotek, Skövde

En kille ~25 köper kondomer.
Kassörskan: Vill du ha kvitto?
Killen: Nä, det är väl ingen garanti på de här i alla fall…


Buss mellan Malmö och Lomma

Tjej ~18 år har precis haft "glasskrig" med sina kompisar och har fått lite vaniljglass i håret.
Kvinna ~70 år: Vännen, har du varit med en pojke?
Tjejen: Nej, hur så?
Kvinnan: Du har något vitt i håret.
Kvinnan börjar skratta med sina vänninor. Tjejen blir helt röd i ansiktet.


Nya prövningar

Fredagen kom till sist, jippie! =)

Halvdag på kontoret idag. Det har blivit några timmar framför datorn den här veckan med kan man säga. Det positiva med det är väl att det är kul att göra nåt annat än att glo på bilar, men främst för att tiden går så mycket fortare. Speciellt den här veckan när bästaste jobbarkompisen är hemma och sjuk. Det har varit den första 5-dagars veckan för mig på ett bra tag nu, så det var extra skönt att det var fredag idag! =)



Raka vägen till Curves for jag idag oxå. Har fortfarande grym träningsvärk från häromdan när det var sporttema... ;) Bilderna lånade jag från Curves och grejade lite med. Anna och Jana ger gärnet =) Tyvärr fanns det ingen bild på parövningen de gjorde, den har helt galen! Det var ingen som tog efter... I wonder why?! ;)

Idag var det lugnt med folk, så jag fick vad jag tålde idag oxå! Blev påjagad med nya övningar igen, toppen!!! =) Benen skakade och träningsvärken lär bestå ;) Tack för det!! =D

Nu blir det Game of Thrones =)

Puss & Kram denna härliga fredag!


NÖJD!

Igår onsdag hade jag kontorstjänst, vilket passade foten finfint. Inte lika öm, men absolut inte bra. Jag hade oxå begynnande träningsvärk på framsidan låren, från vad har jag inte den blekaste aning om.

Begav mig till Curves direkt efter jobbet. När jag kom dit möttes jag av värsta "sportfånarna" ;) Idag var det tydligen sporttema... vilket i praktiken innebar att instruktörerna körde med oss mellan maskinerna, de gav oss en massa övningar mellan maskinerna. Det var allt från armhävningar till balansövningar, vilket passade mig och den dumma hälen alldeles förträffligt =) Dessutom var det riktigt kul!! =)))
Det verkade som om alla uppskattade det, jag gjorde det definitivt!! =D Mer sånt!!!

Nästa onsdag ska det vara Bollywoodtema, det kan hända inte passar mig riktigt lika bra... men va fasen, får väl gå dit ändå ;)

Redan igår kväll kände jag av en rejäl träningsvärk i låren... det var inte precis bättre idag ;) Men det är hur som helst nåt som jag lätt kan leva med och rent av uppskattar =)
Som tur var hade jag kontorstjänst idag oxå, för att sätta sig ner eller resa sig upp var en prövning idag ;)

Fick gå några minuter tidigare idag så att jag hann iväg innan den värsta trafiken plus att jag hann hem och byta om innan jag skulle vidare mot Salong Black & White. Ett efterlängtat besök hos bästaste Bodil stod på dagens schema ♥

Bodil hade dock en tid att passa idag, så hon hade lite hjälp av en annan tjej att dra slingor, så där stod således två stycken och drog i mitt hår. Bodil påstår att hon är "elakast" med virknålen. Jag kan med bestämdhet säga att det INTE är sant!!! För idag blev jag verkligen "misshandlad" så att jag inte ens kunde prata för att jag var tvungen att koncentrera mig för att inte börja slåss... hade gåshud så ondsint var det... jag kan säga att virknålen i den hjälpande handen inte kommer att få komma i närheten av mitt hår någonsin igen, basta!

Men resten av besöket var en fröjd som vanligt! =D Resultatet talar för sig själv...=)
Så NÖJD så NÖJD!!! ♥

Puss & Kram


Trasig


Har ett bra tag haft ont i hälen men har inte haft ont av den direkt förutom när jag har stretchat.

Men jag är livrädd att jag ska trampa för hårt med den som jag gjort två gånger tidigare... då har det slutat med kryckor i en vecka ungefär eftersom jag då inte kan sätta ned hälen, inget som jag har direkt någon lust att uppleva.

För stunden är den förbaskade hälen rätt öm, speciellt efter en dag på jobbet. Så det har varit högläge i några dagar efter jobbet.

A och O är att bara använda mina ful-sandaler med personliga inlägg i, samt inlägg i jobbskorna... det har funkat förr, så jag hoppas att det kan reda ut sig den här gången oxå. *hoppashoppas*

Men jag behöver ju träna...!!!
Får försöka ta mig iväg i morgon iaf, det får bli mestadels maskinerna tror jag och mindre studsande, för träna måste jag. Vill ju inte att resten av kroppen ska rasa igen... =)

Puss & Kram denna soliga dag!


Snow White and the Huntsman


Idag var det äntligen dags!!!! Som jag har längtat!!!! =)

Så vad tyckte jag då?
Grymt bra effekter och jävligt snygg!!! Jag saknade lite av kemin mellan prinsessan och sin tilltänkte, men i övrigt var den klart sevärd! Älskar den här typen av film!

Bra skådisar såklart, men ingen slår Charlize Theron!!! Hon är magisk!!! Bara hennes insats är väd att se filmen!


4/5

Kattjunta Greyboo Ranch


Dagen började med upphämtning av Ulrica C för vidare färd mot multimediaaffärerna... nu var det äntligen dags! Att skaffa sig en stor platt sak alltså. Snacka om att bli snurrig av all info man måste ta in innan man kan göra några som helst val, Men i en av butikerna fick vi nåt att ta ställning till, då vart det lite lättare. Plötsligt klarnade det och då var det inte så svårt att välja längre. Så då tog vi en kartong och gick, den fick till o med plats i bilen utan problem =) Tack Inger, Kattis, Eva & Lena för bidraget! ♥ Toppenbra 40-års pesent! =)

Handlade lite jalapenos och grejer att fixa dem med. Sen blev det raka vägen mot Gråbo. Det blev raka vägen ut i hagen och ett besök hos  alpackorna och deras föl. Så otroligt söta, märkliga och väldigt fashinerande!

Helst av allt ville man ju klappa på de små, men det är inte precis några sällskapsdjur. Men den lille bruna kom iaf fram o sniffade på en och var väldigt nyfiken ♥

Jag vet inte vem som studerade vem mest egentligen?? ;)
Pack som pack ;)

Vi hade faktiskt tur med vädret, utom just när vi skulle grilla, då vräkte regnet ner!!! Men vi grillade ändå! =) Allt går bara man vill. Tror alla vart både mätta och belåtna med knytkalaset som dukades upp =)

Det blev lite pangpang oxå =)

Men mest snackades och flabbades det i många timmar!!!! =D

Tack Monica (S*Royal Imp's / Greyboo Ranch) för att vi fick komma!!

TACK ALLA för en lyckad kattjunta!!! ♥

Puss & Kram


Student!

 


Yngsta syrran, Emma tog studenten idag! =)

Det skulle såklart firas med både bubbel och fyrfaldigt hurra hurra hurra hurra!







Det bjöds på köpt smörgåstårta, hemagjorda matpajer och tårtor, så det var ingen risk att någon skulle behöva vara hungrig ;)

Det var en massa folk, glatt och väldigt trevligt!!! =)



Grattis syrran! ♥

Puss & Kram


Seglora



Ledig idag och tog det lugnt på förmiddagen innan jag begav mig mot Skene. Var på jakt efter ett par finskor. Så ett besök på Visko var på schemat =) Hittade precis vad jag sökte, om det passar till det som jag tänkt återstår att se, men oavsett så gillade jag skorna, så de får stanna!


Skulle tagit en tur runt Fritsla när jag ändå var i krokarna, men planen blev ändrad så det blev till att fortsätta till delmål tre. Seglora nästa. Tur man har GPS i mobilen... annars hade jag aldrig hittat. Fast å andra sidan när jag väl hittade fram visste jag ändå inte om jag hittat rätt... det fanns nämligen ingen hemma, inget nummer på husen på gatan, inget namn på dörren... bara namn på brevlådorna i början av gatan, vilket inte direkt avslöjade vilken som tillhörde vilket hus ;)
Men efter en närmare koll kunde man ana av små ledtrådar att det nog var huset med två grejer son antydde på en kattägare. Så jag satte mig på farstukvisten och väntade.

Till slut dök de upp och så även katten =) Vilket var själva meningen med besöket, katten skulle få en sommarfrisyr =) Katten var hur snäll som helst så det gick i ett nafs, alla nöjda och glada! =)

Korvgrillning och samkväm med knotten innan jag styrde kosan mot slutmålet, hem.

Tack och på återseende!

Kram


The Help



Niceville (även kallad The Help) handlar om Skeeter, en ung kvinna med journalistambitioner, i 1960-talets Jackson, USA. Här är det många rika familjer som håller sig med svarta hembiträden - de behandlas långt ifrån väl. Till exempel läggs lagförslag som ska tillåta/tvinga hushållen att bygga separata toaletter till de färgade hushållerskorna...

Skeeter ser orättvisorna och vill skildra de svartas situation i bokform. Hon försöker få dem att lätta sitt hjärta, vilket inte är helt enkelt...

En film som kanske kändes i längsta laget, men jag gillade den och vad den hade att säga. Det är så korkat att man knappt tror att det har varit såhär... och att det fotfarande förekommer sådant förtryck. Förstår det helt enkelt inte! Sevärd helt klart och lite rolig =)


4/5

Dagen efter, härliga tider! =)

Vaknade till liv strax efter nio då telefonen tjoade att jag fått ett sms. Efter snattrande, frukost och ännu mera snattrande och såklart några rundor med kattungegos begav jag mig...

TACK för en jättetrevlig vistelse!!! =) I'll be back! =)

Mot Härrydaskogen bar det iväg. Helena skulle ha hjälp med att få upp en takbalk i sitt "kök". Efter att ha rivit lite väggar så tyckte taket att det var lite tungt och började sacka och knäppa oroväckande. Så efter en hel del abrovinscher med stöttor, ångest och förebyggande arbete från Helenas sida så var det äntligen dags att en balk skulle upp. 

Fem meter lång och femtio kilo tung var balken som skulle upp. Har aldrig satt dit nån balk förut, men var inte särskilt oroad, hur svårt kunde det vara? ;) Helena och hennes granne hade klurat i veckor på hur balken skulle komma på plats... grannen hade dessutom "uppfunnit" en lyftanordning, det var ju kanon liksom, allt löser sig =)


När jag kommer dit är grannen redan där och balken har fått en liten sågning för att passa. Så där ligger balken i hallen och väntar, dock åt fel håll, men det är inte värre än att vi får bära ut den, ta en svängom på gräsmattan och sen in med den stabila pjäsen igen.

Sen gick det FORT! Vips låg den uppe på stödstolparna (stämp). Jag lyfte och grannen fixade mer brädor under stolparna så balken nådde taket. Det var verkligen "piece of cake". Så där stod de som två fågelholkar, Helena och grannen ;)

Medan de klurade på hur den skulle upp det allra sista lilla biten med lite tryck och så, tog jag en paus, kollade självklart facebook ;) Såklart löste det sig oxå =)

Stöttorna som ska hålla uppe balken i varje ende bankades på plats. Sen kom momentet som skulle avgöra om vi hade lyckats... stöttorna skulle tas bort och trycket skulle släppas...

Å det gick sååå bra!! =)

Helenas ångest från de senaste veckorna släppte och tyngden på axlarna lättade en massa, så glädjetårarna visste inga gränser! ♥

Grillen startades, mat tillagades och avnjöts. Grannen som är till åren hade aldrig grillat förrän Helena bjöd honom på det för nån vecka sen. Hur är det möjligt?? Grillat är godast ju ;)

Efter maten begav sig grannen av hemåt... då kom det... 


Helena hade varit tvungen att gå ut medan vi höll på att greja med balken... för att som det visade sig så hade jag sabbat hela upplägget tydligen... ;)

Tydligen hade grannen utsett sig själv  till arbetsledare, fixat lyftanordning, tagit med sig hjälm och grejer så allt skulle gå rätt till, vilket var bra tänkt.

Till saken hör att jag och Helena tänker på samma sätt, även om jag är snabbare att komma till skott så att säga.

Så när jag ser hur hon förberett så kopplar jag hur hon tänkt (oftast iaf) och fortsätter där. Jag har rent allmänt en förmåga att titta på saker (problem) och se lösningar, inte alltid de perfekta lösningarna... de kommer först när man ihop med andra liksasinnade har "brainstormat" en stund =) Gillar att "brainstorma"!! =)

Men för att återgå till arbetsledaren/grannen. Som sagt efter att ha planerat och fixat i veckor så dyker jag upp... läser av situationen och sätter som vanligt igång direkt. Ingen hinner uppfatta vad som riktigt händer, men ingen lyftanordning hinns med... ingen hjälm heller (hur mycket nu den skulle hjälpa mot femtio kilo balk)... lyft-fix-lyft-fix-lyft-fix-klart!


Så gubben hann inte riktigt med tydligen ;) Vilket jag inte såg, känner ju liksom inte till hur han brukar vara/arbeta. Men Helena märkte hur "överkörd" han blev och var tvungen att gå därifrån för att inte avslöja sig och börja flabba ;) Även om Helena hade insett att det skulle bli såhär (eftersom det alltid blir så ;)) men kunde ändå inte hålla sig riktigt =)

Men han verkade inte ta illa vid sig iaf, utan verkade mest vara imponerad. Jag tyckte inte ens att jag gjorde nåt ju... värre jobb har jag varit anlitad för att göra =)

Så efter ett tag av njutning i det balkbeklädda köket och jag hela tiden satt och tittade på Helenas valv in mot vardagsrummet fick jag nog!

Valvhelvetet skulle ner, så var det bara!!! Nu är det kanske inte så att jag börjar riva ner saker hemma hos folk hur som helst... även om jag skulle vilja ibland ;)

Älskar att riva och demolera! =)

Men har nu länge hört att det jävla valvet skulle ner, eftersom jag inte kände att jag gjort nåt direkt idag och energin var på topp så satte jag fart! Det tog inte så väldigt lång tid även om det var en miljon småspik och andra hinder.  Helena tyckte vi kunde göra det en annan dag... de orden triggade mig bara ännu mer, nu skulle skiten ner helt enkelt!

Så blev det! =)

Resultatet pratar för sig själv tycker jag nog. Den annars lite låga takhöjden fick sig ett lyft och genast kändes allt både luftigare och högre. Gjorde ingenting alls faktiskt. Nu är det bara den lilla väggsnutten till vänster om öppningen som ska rivas, men där fick jag tyvärr hejda mig lite, då det var el i den och kvällen var sen. Hade det varit tidigare på dagen hade jag nog löst det oxå ;)

Jag tror iaf att husägaren var nöjd, glad och lättad när hon släckte för natten idag! =)

Jag var oxå nöjd! Mest för att valvet är väck och jag fick banka och slå lite ;) Det känns alltid så jäkla bra efteråt, oavsett om man behöver avreagera sig eller ej ♥

Over and out för idag!

Kram på er!


Fredagsflabb!

Fredagen kom äntligen! =)

Jobbade nån timme innan jag fick kontorstjänst idag oxå. Det börjar bli lite utav en vana det här med kontorstjänst, på gott och ont.
Generellt sätt skönt för kroppen, men oxå sämre för rygg/rumpa/höft för att jag är tvungen att sitta still. Tyvärr så går inte "mitt" skrivbord att höja upp så att man kan stå och jobba, men jag får väl sno chefens  eller lagledarens om det ska fortsätta som nu ;)

Arbetsdagarna går hur som helst fortare framför datorn, som alltid ;) Det är ju positivt =) Det som är lite sämre är ju att man lite tappar det dagliga snacket ute på banan. Så det bästa vore om man kunde får 50/50 varje dag. Men vi får se hur det blir, det är iaf roligt att lära sig nya saker =)

Idag skulle jag dessutom på sista styrelsemötet innan sommaruppehållet. Den här gången skulle vi vara i Fritsla hos fru ordförande. Men jag hade lite ångest över fredagstrafiken genom tunneln... men eftersom jag ändå hade kontorstjänst så löste det sig toppenbra då det gick bra att stämpla ut lite tidigare =)

Så jag hann hem och rafsa ihop lite kläder och bege mig innan rusningen av volvofolket nådde tunneln, så det gick hur smidigt som helst. Skönt! Hade jag inte kommit iväg tidigare räknade jag inte med att var framme förrän vid närmare 18-snåret. Nu hann jag in på Kvantum i Landvetter och var framme strax innan 17. Så det var med stor förvåning jag togs emot ;)

Det första som hände var ju såklart att jag hamnade i kattungarnas lekhage, men ljuvliga små! Jag är oftast väldigt svag för svarta katter och en sån fanns det ju =) En gosig och rar en oxå =) Men de andra var det absolut inget fel på heller såklart ;) MYS!!! ♥ Men inte nog med det, i en annan låda fanns det kattungar som bara var en vecka, en hel hög med vita små och några med aningens mer färg... men med väldigt mycket vitt. Sååå fina!!! ♥ Jag älskar att sniffa på små bebisar! =)

Långt om länge dök resten av gänget upp och vi kunde börja mötet medan männen grillade =) Mötet avklarades och vi fick äntligen lite mat i magen! Perfekt grillat och med smaskiga tillbehör kunde det knappast ha blivit bättre *mums*

Å skål! ;)

Supertrevligt hade vi verkligen!!! =) Sent blev det innan alla begav sig av hemåt. Själv skulle jag stanna kvar då jag skulle till Helena på vägen hem på lördagen, på så sätt slapp jag flänga fram och tillbaka. Vi satt uppe och ugglade till efter tre på natten, snattrandes men oxå spinnerijobbade en stund. Kollade upp lite olika alternativ för kommande utställningar, det gäller att vara ute i god tid!

Efter en mycket trevlig kväll var det inga som helst problem att somna, även om rummet jag sov i var en smula udda ;)

Kram & hej