Black & White goes pink!

Fredagen var en varm historia på jobbet, det är iofs inget nytt den här tiden på året. Men det blir inte mindre jobbigt för det liksom ;) Ett irritationsmoment växte under dagen och fick sin kulmen vid hemgång, trodde jag skulle explodera! Snacka om att jag ångrade att jag sagt att jag skulle jobba övertid i morgon lördag... *morr* Ilskan hängde i ett bra tag, men jag var tvungen att släppa det (iaf tillfälligt) för att stila till mig för att cykla iväg till Salong Black & White.
 
Det var nyinvigning på salongen, som fått sig en ordentlig renovering. Det blev ett fantastiskt lyft, det var precis vad som behövdes. Nu har jag ju iofs inte gått till den här salongen de senaste nio åren eller vad det nu är, med anledning av hur salongen sett ut, utan för att jag verkligen haft turen att hitta Bodil ♥
 
Jag har verkligen bästaste, skojigaste och underbaraste frisören ever! Kanske att jag nämnt det en eller annan gång förut... ;)
Nåja, nu har jag sagt det igen!
 
Det är alltid mycket skrattande när vi ses, härligt energiboostande helt enkelt! =)
 
Fast det är klart, vi brukar hinna med hela känsloregistret när vi ska snattra ikapp oss oxå. Har ju hyfsat lätt för översvämning av tårkanalerna, vilket tycks vara smittsamt ;) Men är man känslomänniska så är man... blir ju inte bättre med två av samma sort heller kanske ;)
 
En annan sak som jag kom fram till sist jag blev snygg i håret var att mitt i vanliga fall ganska stora (har insett fakta) kontrollbehov, inte ens existerar när jag sitter i just den här frisörstolen. Det blev nästan en aha-upplevelse.
 
Funderade lite på det där och har kommit fram till att kontrollbehovet visar sig som mest med folk som inte gör vad de lovat/borde bla (visst glömmer vi alla ibland...). Vilket dessutom gör mig smått tokig! ;) Medan människor man kan lita på och gör någonting riktigt bra, då släpper jag det. Bästa exemplet på det är nog just i frisörstolen. Visst kan jag ha åsikter, funderingar och ibland önskemål, men i slutänden blir det ändå nåt som växt fram i Bodils kreativa huvud, inte mycket jag kan göra liksom ;) Men det är heeelt okej, jag ägnar det inte ens en tanke medan jag sitter där, jag vet att det alltid blir toppen! Då litar man rätt mycket på någon va?! =)
 
Men som sagt, jag hade inte ens tänkt tanken att jag faktiskt hade stunder med noll kontrollbehov innan vi pratade om det. Det är tur man har sina stunder =)
 
Hur som haver så är det alltid en positiv upplevelse att vara på salongen, renovering eller ej. Men herregud vad glad man blir av att bara kliva in genom dörrarna efter renoveringen!!! För inte går det att vara deppig i en rosa explosion!!! =)
 
Denna fredagen var det som sagt var öppet hus med mingel, jag var självklart på plats! Med mig hade jag kameran... surprise... not! ;)
 
Det var en trevlig kväll, med tilltugg, dryck och glada människor som hade kommit för att fira. Så det gjorde vi! =) Det blev en hel del gåvor i form av blommor, framförallt många vackra orkideéer. Titta på bilder från kvällens mingel här: Salong Black & White - mingel.
 
Tusen tack för alla härliga garv, ses snart igen!!! ♥
 
Cyklade hem glad i sinnet! =)
Vad möter jag på cykelbanan? Två motorcykelpoliser! *gulp* Tur jag hade tagit det lugnt så jag kunde cykla rakt ;) Oddsen för ett sådant möte är vad?
 
Puss & Kram
 

Simma lugnt

Idag var det första jobbdagen den här veckan, det var välbehövliga dagar efter att ha arrangerat vår kattutställning. Det första jag får frågan om är om jag kan tänka mig att jobba över några timmar på kvällen... funderade en bra stund, men efter att ha suttit ute på lunchen i den gassande solen bestämde jag mig.
 
Det fick bli att åka till havet direkt efter jobbet istället! ♥
Jag köpte en badtermometer igår så den skulle såklart testat idag, den stannade på hela 18 grader (½ meter under vattenytan), det tycker jag är helt okej! Speciellt som det är så varmt på land! =) Nu är jag iofs ingen badkruka, tog mitt första dopp för i år för två veckor sedan, då var det betydligt kallare ;) Tre badtillfällen so far, underbart! ♥ Å fler blir det garanterat!!! =)
 
Puss & Kram
 

Sugen

Var iväg och tittade på lite tapeter... jag gör sånt ibland bara för skoj =) Just nu är jag väldigt sugen på att byta fondvägg i vardagsrummet. Jag vill gärna ha något som är lite crazy utan att det kostar skjortan, men just den ekvationen verkar svår... Nu är det inte för att jag på något sätt är snål, men ibland får nån katt för sig att de ska hjälpa till med renoveringen efter att jag satt upp den om man säger så... och då är det INTE så kul om det kostat en förmögenhet, så enkelt är det bara.
 
Det fanns en hel del roliga tapeter på marknaden just nu, den här på bilden ovan, var riktigt cool, även om den inte passar hemma hos mig.
 
Vi får väl se vad jag kan hitta på... men sugen på nåt nytt är jag!
 
Puss & Kram

Nyheter

Tog mig en tripp till det nyöppnade Klädkällaren. Nu var det väl iofs ett tag sedan de slog upp portarna men jag har inte varit där... så jag tyckte det var dags. Å det var ju ändå trökväder, så det passade ju bra =) Vilket lyft med nya lokaler!! Kollade väl mest bara runt, jag sökte inget egentligen. Men det fanns en massa saker som jag kunde tänka mig att bära hem =) Det får bli ett nytt besök snart igen!
 
Har sedan länge oxå letat efter en ny förvaringspall att ha i hallen, framförallt för skor. Men jag har inte hittat någon som jag tyckt varit vad jag letat efter eller som jag tyckt varit värd pengarna de kostat.
 
Men plötsligt stod den bara där på Jysk och väntade på mig! ♥
 
Puss & Kram
 
 

Ska inte klaga

Kanske skulle göra en liten sammanställning om hur utställningsresultaten sett ut hittills. Det blev tio utställningar totalt i ungdjur & juniorklasserna. Jag är så GLAD & NÖJD över resultaten som Maccan fått!!! ♥  Men mest är jag glad för att jag fått en katt som tycker att det är helt okej med utställningar, tack för det Annika! =)
 
Så här ser resultaten ut hittills! =)
Tretton utställningar totalt sett har han varit på och blivit dömd av lika många domare
 
Klass 12 - ungdjur
 
2012-11-17  BIRKA    Ex1, BIV- U/J          Lena Björkander
2012-11-18  BIRKA    Ex2                         Lene Glem
2012-12-08  ÄK          Ex1, BIV-U, NOM    Raymond Saetre
2012-12-09  ÄK          Ex1, NOM               Pia Nyman
 
Klass 11 - junior
 
2013-02-02  NERK    Ex1, BIV, NOM        Magdalena Kudra
2013-02-03  NERK    EX1, NOM               Aliosha Romero
2013-02-09  GRK      Ex1, # 2 topp 5      Hannah Jensen
2013-04-20  SYDK    Ex1, BIV, NOM        Anne Köhn
2013-04-21  SYDK    Ex1, BIV-T, NOM     Mikael Edström
2013-05-11  ELK       Ex1, BIV-T, NOM     Åsa Hammarlund
 
Klass 9 - vuxen
 
2013-05-12  ELK     CAC, BIV-T, NOM             Yan Rocha Folch
2013-05-25  SPIN    CAC, BIV-T                      Jörgen Jensen
2013-05-26  SPIN    Champion, BIV-T, NOM  Sebastian Prushniak
 
Klass 7 - champion
 
2013-06-08  NORAK
2013-06-15  NERK
2013-06-16  NERK
 
Fortsättning följer...
 
Puss & Kram
 
 

Spinneriet

Fredagen började med tvättstugan och lite städning, fortsatte med ett snabbt besök hos frissan (TACK) för att senare göra några ärenden. Fixa det sista innan jag packade bilen och begav mig mot Volviahallen. Vi satte fart med byggandet av utställningen så fort "bygg & riv" gänget kom. Jag är så imponerad av det här gänget, speciellt en tjej som tycktes ha huvudet på skaft, minsta grej jag förklarade fattade hon direkt trots att allt var helt nytt. En titt på min ritning, en visning av att bygga ihop en bur så körde de bara. Det blev lite justeringar, när jag förklarade det var responsen, ja men då måste vi ju justera där borta oxå.... öööh.... JA!! Var helt mållös över hur  grymma de var!
 
Lyckades få den stora rampen i Sverakscontainern att landa på min fot, andra skrek i högan sky... själv bet jag ihop och jobbade vidare ;) Men efter tio minuter började den bulta kraftigt. Vågade inte ta av mig skon för att titta hur den såg ut. Det var ömt men det var ändå okej.
 
Inger kom med tåget på fredagskvällen ♥ Hon fick hjälpa till och jobba innan vi kunde åka hem och leta upp kudden. =)
 
Lördagen krävde tidig uppgång.. *gäsp* Men det var helt okej, utställningen flöt på fint. Katterna fick vad de skulle och lite till. Utställningen var slut i hyfsad tid, skönt! Fötterna var väl inte så pigga direkt, speciellt inte den svullna krosskadade foten. Lite fix innan vi avnjöt resterna av den italienska buffén innan vi åkte hem till soffan och slappade innan John Blund kom på besök.
 
Söndagen bjöd på champagne när Hubbe blev Supreme Champion! GRATTIS igen snygging! ♥ Maccan fick nöja sig med att bli Champion, inte fy ska det heller, men det smäller inte riktigt lika högt ;)
 
Om utställningen flöt på fint under lördagen så var det ingenting mot vad den gjorde idag. Halv fyra kunde vi stänga för utställarna! =) Vi fikade lite innan rivgänget kom, de var minst lika duktiga på att packa ihop som de var på att bygga, toppen!
 
Det var ett trött gäng som stängde utställningen, men det var ett gäng med nöjda spinnare =) See you all next year! =)
 
Tack till alla som hjälpte till! Ett extra tack till icke medlemmar som ställde upp!
 
Puss & Kram
 
 
 

Ti'a går!

Det var en stund sedan jag skrev något... har varit sjuk, inte haft tid, men framförallt inte haft lust. Men nu blir det några rader från de senaste veckorna. Det som tagit den mesta av min tid är förberedelser inför vår internationella kattutställning för Spinneriet. Det är inte utan att det är en massa att göra! Dock hade jag läget hyfsat under kontroll i år, hade spridit ut mina uppgifter så jag slapp ha allt att göra i sista stund. Å andra sidan var det inget som kraschade mot slutet...
 
Var på utställning i Alingsås 11-12 maj. Maccan tävlade som junior på lördagen och tävlade i vuxenklassen på söndagen. Det roligaste var att resultaten blev exakt samma oavsett klass. Domaren på söndagen undrade dock varför den andra vuxna hanen som var i finalen dagen innan hade varit i finalen om Maccan nu var här... det fick ju sin förklaring i och med att Maccan var junior på lördagen ;) Domaren tyckte att Maccan var en "trublemaker" som ställde till det för de andra katterna som tävlade mot honom ;)
 EX1/CAC, BIV-Tot & NOM blev det båda dagarna! *GLAD*
 
Puss & Kram

Welcome home Pussi

Rätt som det är måste man ju testa nåt nytt, iaf om man heter Lotta =)
Så för några veckor sedan köpte jag ICAs egen sand med lite doft. Vit, fin och doftade sådär alldeles lagom. Så långt kändes det ju bra. Men......... det gick över! Trots den snälla doften så tog den inte bort en endaste odör när väl en katt varit på lådan. Fattar inte riktigt hur sanden kan dofta gott trots att det ligger skit i som stinker... får liksom inte ihop ekvationen. Klumpade väl lite sisådär oxå.
 
Aldrig mer ICAs sand!
Välkommen hem igen Pussi! ♥
Med tanke på att ICAs sand ligger på ungefär samma pris som Pussi är det verkligen inget svårt val!  Pussi med en del everclean är iofs det mest optimala för mig =)
 
Det är iaf min åsikt!
 

Spring

Det är väl lika bra att erkänna, är fast i serien White Collar ;) Det har blivit några avsnitt idag... men å andra sidan var jag uppe före tuppen. Plockat och fixat lite idag, väntat på lyckade parningar, men det enda det resulterat i är en kastratparning... det blir inte mycket kattungar av det ;)
 
En stund efter lunch var det dags för lite motion. På med träningskläderna och iväg mot svarte mosse. Det blev den lilla rundan på drygt en timme. Det var varmt som sjutton och jag hade definitivt för mycket kläder på mig.
 
Ett tag nu när jag varit ute har jag plötsligt fått en sådan lust att springa... öh... why liksom?! ;)
Springa är inte riktigt min grej och har faktiskt aldrig varit. Men såhär på våren brukar det  dock vara lockande av någon anledning. Nu springer jag verkligen inga långa sträckor om det ens händer... men jag har testat några gånger med intervaller och det funkar ganska bra, iaf tills knäna strejkar.
 
Idag var en sådan dag jag fick lust att springa, så då gjorde jag det ;) 
Får se vad knäna säger imorgon, men än så länge känns det bra. Det var iofs skogsvägar och inte asfalt den här gången, det gjorde kanske susen. Men det ger sig antagligen snart.
 
Snoken rinner dock idag, men jag har liksom mått bra ändå. Iaf till nu på kvällen då jag känner mig lite seg, men jag kanske bara är trött. Det ger sig i morgon det oxå troligen. Att bli sjuk nu är inte riktigt vad jag har varesig tid eller lust med, mycket som ska göras inför kommande utställning.
 
Hej då helgen och välkommen tredagsvecka!
 
Puss & Kram
 
 

Frustrerande!

Fakta: har två hanar, Maccan 10 mån och Hokus 16 mån. Har två honor som löper. Bara det i sig borde ju vara frid och fröjd... men icke!
 
Hokus som trots allt vet hur man gör, ignorerar stackars Co-Co som snart är helt desperat. Maccan verkar inte ens bry sig om att Maysan löper... däremot blir hon glatt uppvaktad av kastraterna! *suck*
 
Så frågan är varför i helsike har jag två hanar?? De är ju helt värdelösa!!! ;) ;) ;) ♥
 
Undrens tid är kanske inte förbi, men det verkar trögt att få till några kattungar hur många hanar jag än tycks ha ;)
 
Fortsättning följer!
 
 
 

Lördag

Vaknade tidigt som så ofta nu för tiden. Slappade i soffan och tittade klart på säsong ett av White Collar, me like a lot! När klockan närmade sig halv tolv rufsade jag till håret och satte på mig träningskläderna och begav mig mot Curves. Trots gårdagens pulspass med efterföljande träningsvärk så gick passet riktigt bra och jag hade krafter kvar, gött! =)
 
Det satt riktigt skönt med en dusch efter träningen vill jag lova. När jag var representabel igen åkte jag en sväng till Backaplan. Tog mig en titt på Emmaus (secondhand), behövde lite "nya" assietter/små tallrikar. Äter väldigt sällan mat på vanliga/stora tallrikar när jag är hemma. Nu har dock en del gått i backen och det behövdes lite "nytt". Udda små tallrikar är lite roligt att äta på, olika varje dag =)
 
Katterna skulle ha både mat och sand så det fixades oxå medan jag ändå var ute en sväng. Kikade runt i affärerna på Backaplan innan jag begav mig av hemåt igen. Soft lördag.
 
Pysslade lite medan jag satte tänderna i säsong två av White Collar.
 
Puss & Kram
 

Knepig vecka

Idag var det visst fredag igen. Kändes ju minst sagt märkligt då det var "måndag" igår ;) Det där med ledig dag mitt i veckan stökade verkligen till det i hjärnkontoret på de flesta vad det verkade som. Hur som helst var det skönt att det var fredag på riktigt.
 
Det har varit full fart på jobbet de här dagarna när chefen varit borta, ja kanske inte just därför ;) Men det har liksom varit mycket att stå i. Det var till att spotta i nävarna och kavla upp ärmarna helt enkelt =) Dock verkade det stundvis som om det är ett dagis vi jobbar på. Hur människor som hunnit bli 50+ kan bete sig som femåringar begriper jag inte riktigt på, men sådan är verkligheten. Nåväl, snart är det måndag igen, kanske har helgen gjort gott.
 
Efter jobbet var det såklart dags för ett pulspass på Curves, idag var det Jana som körde med oss, vilket resulterade i just hög puls och plankan! =) Alltid lika skönt när det är över och man inser att man har överlevt ;) Passade på att göra lite ryggövningar efter passet när jag ändå kravlade runt på golvet ;) Skönt!
 
Välkommen helg! =)
 
Puss & Kram

Kattungemys!

Avfärden hemifrån gick strax innan tio i morse. Första stoppet var Seglora, en rakning av katt var beställd. Det var en liten bestämd dam som först fick klorna ansade innan trimmern började arbeta. Kan inte påstå att jag var direkt skraj ;) Det lät som sju svåra år, men hon gjorde ingenting mer än försökte komma loss, vilket hon inte hade mycket för ;)  Tjugofem minuter senare var det hela över och hon verkade inte direkt sur på mig, snarare bara lättad över att vara fri igen! =)
 
Snabbt och lätt, vidare färd mot Fritsla och styrelsemöte. Det gick inte lika snabbt om man säger så ;) Men det hade jag å andra sidan inte räknat med heller. Det mesta tycks vara under kontroll, lite småfix är det ju alltid kvar hur man än gör... varför är det alltid så? Det ska bli utställning i år oxå hur som helst! =)
 
Men dagens bästa var att få klämma lite på Hokus vackra barn!!! ♥ ♥ ♥
Man blir ju alldeles sjuk! *suck*
 
Har känts som lördag hela dagen, varför är det inte söndag i morgon då? Jag bara undrar...?! ;)
 
Puss & Kram
 

Änna dags!

Vissa dagar känns det extra långt... håret alltså ;)
Igår var en sådan dag, speciellt när det blåser... fattar inte hur fort det här håret växer ibland alltså. Det har känts långt länge nu faktiskt, även om det nu går att göra något åt det igen, även om det inte ser ut så på bilden, haha! Värre var det för 1-2 veckor sen, då var det bara sådär jobbigt långt och absolut inte sammarbetsvilligt ;)
 
Så det är inte utan att det ska bli skönt att komma under saxen hos Bodil snart ♥ 1½ vecka kvar... känns hur långt bort som helst, men det ska väl gå! =)
 
Spännande att se vad det kan bli denna gången... kortare iaf! ;) Eller ska jag månne spara...? 
Hur som haver ska det bli både trevligt att gå dit och defenitivt klippt! =)
 
Puss & Kram
 
 

Mys!

Ibland är det faktiskt helt okej att vakna innan klockan.
Mornar som den här då solen skiner, fåglarna kvittrar, en serie och en soffa full med mysiga katter ♥ Hoppas att resten av dagen blir fortsatt positiv =)
 
Idag väntar styrelsemöte i Fritsla med allt som planeras inför vår utställning 25-26 maj 2013. Det är mycket nu skulle man kunna säga, och mer blir det ;) Men allt brukar lösa sig även om man stundvis tvivlar. Tur att det inte är första gången...
 
Frukost och iväg.
 
Puss & Kram