Sista dan då...



GOTT NYTT ÅR från Stockholm!



Ha en bra kväll alla!



Puss & Kram


Förbannade värk!


Är så in i helvete trött på den här värken att jag blir tokig snart! Sur o tvär är jag redan... gråter massor, mest hela tiden tycker jag o vill bara skrika rakt ut!!! :mad:  

Idag blev det fler affärer att knata runt i, fast mitt i stan bland alla reasugna stockholmare... alldeles för mycket folk för min smak. Jag orkar inte ens titta på kläder o prylar när det är sådär, får en blockering o vill helst bara rusa därifrån. Det brukar iofs gå lättare att kolla på prylar,  men det kanske har o göra med att det oftast inte är lika fullt med folk i de affärerna.
Kroppen protesterade högljutt av allt knatande. Den är lite märklig, för promenader går fint o hjälper, men knatande i affärer går inte särskilt bra alls :(

Åt en fantastisk god sallad idag på stan, ungsrostade rödbetor, getost, pinjenötter, honung o grönsaker... det låg förvisso svamp på tallriken oxå... men den fick ligga kvar! ;)

Det fick bli en riktig promenad efter hemkomst, det var skönt o känns alltid bättre efteråt. Man får vara glad för det lilla... godisskålen förökade sig oxå, då vart man ju glad en liten stund iaf ;)

Over and out!

Kram


Onsdag mitt i veckan

Började min dag med en promenad på 1½ timme längs det frusna vattnet. Ett trevligt promenadstråk var det med blandade backar, mycket bra. Det är säkert ännu vackrare en solig dag! Lite kallt var det men med underställ på gick det ju lysande :)

Mycket is var det på sina ställen, vackert! Önskar att man hade en riktig kamera o inte mobilens usla... men men, man kan inte få allt.

Efter frukost bar det av mot Sicklas köpcentrum. Där fanns det panduro ;) Så lite smått o gott fick jag med mig, hoppsan liksom ;) Så nu ska jag hem o vara lite mer kreativ vad det lider. Ska bli skojsigt! :)

Tack o hej för nu ;)



En dag...

Jag vaknade halv tio efter att ha sovit som en klubbad... det mesta jag sovit på 1½ vecka tror jag, så det var behövligt helt klart! Efter äggrörafrukosten var det lite slappt, innan vi blev upphämtade o begav oss mot Kungens kurva o möbelaffärerna. Det var matbord som skulle spanas på, två kandidater hittades där vi klart föredrog det ena, då skulle ju bara köparen tycka att det var det bästa alternativet... ;) kanske lyckades vi... men blir det det så kommer det att bli skitfint!! :)

Lunch ute blev det oxå, grillat kycklingspett med tzatziki o lite sallad blev det, mycket mumsigt o med en smak av sommar :) Väl hemma igen, blev det en stund i soffan innan det senare blev en tur till staden o ett besök på resturang Djingis Kahn.

Det var bara att plocka det man ville av de råa godsakerna som sen stektes i valfri sås. Det fnissades lite åt min lilla mat på min tallrik, men det gjorde att jag orkade ta en liten omgång till :)

Här är tallrik nummer två, bara protein o vattenkastanjer, krymte ju lite efter att det stekts oxå. Gött var det! :) TACK Lena för middagen!!! :D Mätta o belåtna sitter vi nu i soffan med var sin dator o slötittar på Pirterna i Karibien ;)

Puss & Kram

På resande fot...


De här ljusen blev lite skojiga efter ett tag :)

Klockan tio hade jag packat alla mina grejer i Grinchen o startade min resa mot storstan. Första stoppet blev redan i stan då jag skulle ha en fripassagerare med mig. En liten kattflicka som skulle på dejt längs vägen. Kom till Borås o fick ta min första paus. Vägen mellan Göteborg o Borås var hemskt hal... o mellan Härryda o Borås var ju värre än värst!!! Det var tjocka isrester kvar på vägen, hur bedrövligt som helst!! :/

Nästa stopp blev Jönköping o A6 center... men jag ångrade mig ganska snart... det var huuur mycket folk som helst!!! *suck* Men toalett var en nödvändighet. Så det beöket blev tack o lov kortvarigt.

Jag kan ju säga att jag tog det jävligt lugnt på vägarna o var uppe o nuddade vid 110 vid några få tillfällen, då kändes det som om jag körde hur fort som helst! Vid ett tillfälle skulle jag köra om en lastbil... precis när jag håller på att ta mig förbi kommer det en stressad jävel o gasar på bakom mig, riktigt nära! *morr* Så jag trycker till lite lätt på bromsen för att han ska tagga ner, vilket han såklart inte gör! :mad:
Så när jag kommit förbi lastbilen kan jag inte hejda mig, det fula fingret åker fram samtidigt som jag ignorera bilen o bara tittar rakt fram. Då kör bilen bredvid mig i säkert 30 sekunder... jag fortsätter att ignorera bilen o till sist åker de vidare. Hade jag tittat i det läget hade jag nog inte behållit lugnet ;)

Kom till slut fram till mitt mål, den här utsikten mötte mig! :)


Kroppen tyckte det var väldigt skönt att få komma ut röra på sig efter att ha varit på resande fot i över sju timmar... för kroppen tyckte inte att det var nån lysande idé att sitta still så länge. Lite lätt ledbruten kan man säga.

Fick smaskig älggryta o nån frukt o gräddefterrätt med sagogryn. Så jag somnade rätt lättvaggad rätt tidigt :)

Kram o hej Stockholm


Är helt mållös!


Jag har nog aldrig varit så gratulerad i hela mitt liv!!! :o
Närmare två hundra människor har gratulerat mig via: telefon, sms, mms o Facebook!! Jag kan knappt fatta det :o Men det är väldigt roligt o jag blir väldigt glad!! :D Kändis för en dag liksom ;)

Har väl inte gjort allt för många knop idag... har ju haft fullt upp med att tacka alla som gratulerat mig! ;) Det som blivit gjort är väl lite plock o fix, ska ju ut o resa i morgon. Det bär av mot storstan nån vecka, ska bli trevligt, flera nya lägenheter att se! :)

Syrran nappade på min önskan om att gå på bio, jag fick välja ;) Hon hade nog helst sett Änglagård 3, men det var så uselt med biljetter, så jag valde en film jag velat se ett tag nu: TRON Legacy

Jävligt cool film!!!
Vi såg den i 3D :) Den var faktiskt lite smårolig o känslosam stundvis oxå, men mest cool!! Klart sevärd om man gillar den sortens film! Syrran som var smått skeptisk, blev positivt överraskad o var rätt nöjd med filmvalet trots allt! :) En film som absolut ska ses på bio!

Innan bion var vi o käkade på en liten pizzeria på Engelbrektsgatan 55 i stan, Fresco Italia. Det var nog fan den godaste pizzan jag ätit nånsin! Parmaskinka, parmesan, färsk tomat, mozzarella, roccola, valnötter o tomatsås *helt ljuvlig* Inte en vanlig flottig pizza, utan en lätt o fräsch en! Blev perfekt att dela på! Pizzasalladen var oxå god, så jag kan gott tänka mig att gå dit fler gånger!


Har ju varit lite kreativ idag, så nu är fingrarna både svarta o glittriga o har spår efter superlim... alltså inte snyggast i stan! ;) Vad jag gjort kan hända att ni får se i morgon om ni har tur ;) Men jag har haft roligt medan jag pysslat o är rätt så nöjd faktiskt! :)

Nu måste jag ju försöka få några timmars sömn innan klockan ringer tidigt i morgon inför resan.

Hjärtligt TACK till alla som gratulerat mig idag på min födelsedag!

Puss & Kram


Egodagen! ;)

 

 

 

Min dag idag! =)

Alltid är det nåt...

Julafton


På väg mot Svenshögen till mor o far. Det är då en jäkla tur att jag fick fatt i en jacka i år, till slut! För kallt är det ju, om nån nu mot förmodan har missat det? ;) Det var riktigt halt på vägarna oxå, hualigen! Men jag tog det lugnt o kom fram utan att besöka ett enda dike ;)


Vädret i övrigt är det ju synd att klaga på... strålande sol, så otroligt vackert överallt! Var först på plats med alla grejer jag bakat o kokat ihop. Eftersom jag inte hört nån tid var jag en del tidigare än de andra, men det gjorde ju inget, det är ju en del som ska fixas med innan det kommer mat på bordet.


Mat blev det ju såklart! ;)
Självklart blev vi alla knökmätta!!!! Syrran lyckades som vanligt inte ta sig igenom silltallriken innan det tog stopp ;) Hönökakorna o köttbullarna fick med beröm godkänt! :)


Både Kajsa o jag hade godis med oss, så det gick verkligen ingen nöd på oss! ;P


Sen kom ju tomten ;)
Barnen kunde då inte klaga iaf! Jag kan inte klaga heller...

Fick en sån här! :D Iofs var det väl min födelsedagspresent några dar för tidigt, men det gör ju detsamma... lika glad var jag iaf! :D Biobiljett, en julbelysning, nagellack, en julljusstake,  (oxå i födelsedagspresent) o en ljusslykta för långa smala ljus. Kan inte klaga! TACK!


Min familj består av mest rökare... så det var ständigt kö under fläkten... Mina syskon: Christian, Sarah o Martin. Detta rökande... uack!

Brorsan hade köpt en systemkamera o var så pratglad om just det ;) Så vi satt väl o tisslade om det o fotade... jag vill oxå ha en ny kamera!! Eller åtminstone nytt objektiv!! Älskar ju känslan jag känner när jag tar i min kamera, huset är väldigt gediget o greppet är verkligen underbart!!!! :love: Det finns tyvärr inget likvärdigt på marknaden idag... Den har ju tagit en del kort, varit i golvet o lagats... så jag vet inte om det är värt att köpa ett nytt objektiv... till saken hör ju att Minolta Konica inte längre finns o det är Sony som tagit över, o skulle jag köpa ny kamera för att få mest ut av mina (isf) objektiv skulle jag ju vara tvungen att köpa en Sony... o det är jag inte helt hundra på om jag skulle vilja den dan jag ska köpa en ny. Men sugen blir man ju! ;)

Det var verkligen en jättetrevlig kväll!! För första gången på flera år skulle jag sova över. Så blev det dock inte... för nångång efter midnatt o alkohol intagits av alla utom mig, så blev det inte så bra, det är väl det jag kan säga, så jävla onödigt o det slår ju aldrig fel... det fick bli övernattning hos syrran istället. Det var väl en himla tur att jag var nykter o kunde köra. Att man aldrig lär sig! *suck*

Tack o hej för idag!

Kram Lotta som tycker det är skönt att vara hemma igen...


God Jul


Kära Tomten!

Låt oss få en fridefull jul med många skratt o härlig mat! :)

Amen

Det var det ;)
Jag älskar verkligen julen, o nu när det är vitt o vackert ute gör ju det hela så mycket bättre, julstämningen är på topp! I år har jag dock inte pyntat så mycket, kände inte för det helt enkelt. Men jag har ju pyntat i mångas magar istället ;) Mycket smaskiga grejer har det blivit! *ho ho ho*

Ska snart packa in mina grejer som jag bakat o kokat ihop med julklapparna o bege mig mot mor o far i Svenshögen. Känns jäkligt skönt att det inte varit snöstorm här, även om det blåser en del. Många tyckte det var kallt en morgon när det var -21 grader, jag tyckte mest att det knarrade väldigt gött under skosulorna... fast nu när det är ca -10 grader o blåsigt, då är det JÄVLIGT KALLT!!! *brrrrrr*


Sju år har gått just i denna stund o jag fäller några tårar för mormor som inte längre finns med oss, saknaden är som störst denna dag... Jag kan knappt fatta att tiden går så fort o år läggs till år i ett rasande tempo, hinner ju knappt med!
:love: Älskar dig mormor! :love:


Får kila förbi o säga God Jul på vägen sen.

Hoppas ni alla får en underbar JUL, men glöm för bövelen inte att jag fyller år oxå!! *hahaha*

Ha det bäst!

Puss & Kram från "Tomten" ;)


Ho ho ho!

*G*O*D* *J*U*L*


Stilig eller hur?! ;)

Det var en tuff sista dag på jobbet för kroppen, helt knäckt... :( Men så fort man klev utanför portarna o visste att man inte behövde kliva in igen förrän 10 januari 2011 kändes allt mycket lättare! :) Hem o bytte om lite snabbt innan jag tog lite skumtomtefudge o åkte till Salong Black & White. Det var en lite förvånad Bodil som mötte mig, tills hon såg att jag hade nåt i handen, då kopplade hennes hjärna om direkt.... ÄR DET...???? Skumtomtefudge? Jag bara flinade o nickade! ;) Det vart väldigt glada tillrop! Japp, jag lyckades idag oxå ;) Gött! Det är så härligt när människor blir glada! :love:

Sen tog jag mig en tur till Klädkällaren, det är konstigt... men nog fasen hittar man alltid nåt! Ett stopp på Biltema o ett på Maxi hann jag med innan jag gav upp för idag.

När jag kom hem väntade tvättstugan medan jag fick en idé att om att göra skumtomtekola, så sagt o gjort.... ett experiment startades. Å vet ni, det smakade finfint :)

Julklappar har slagits in o bingolotto har spelats, missade mitten bingon, så jag vet inte om jag vunnit eller ej än, hoppas kan man ju alltid ;) Men det har varit två lotter med väldigt många "fyror" på brickorna, bara en sån sak! :)

Nu ska jag pyssla lite julklappar... så vi ses  i morgon!

Puss & Kram





Det var det värsta!

Det blev lite akupunktur idag, blev inte riktigt samma braiga effekt som förra veckan, iaf inte än. Hann mata snabeldraken en sväng, men att röja upp efter den där människan som huserat o stökat ner i köket den här veckan får vänta till i morgon... jädra människa, komma här o stöka ner! ;)

Sen kom Merlyn o hämtade mig för vidare färd mot Gråbo, där crosstrainern skulle hämtas. Såklart hamnade vi ju mitt i rusningstrafiken... suck! E20 gick ju fint att ta sig fram på, men när man svängt av o kom till Stenkullen/Gråbo var det en heeeelt annan historia! Jösses vilken skitväg!! Det var tjock is som släppt med jämna mellanrum, så det blev ju stora hål, det var ju inte bara ett här o där heller, utan överallt! Kändes som att åka över en väldigt grov tvättbräda!! Jösses för en usel väghållning!

Kartan visade att vi kunde köra en väg o sen svänga höger... men när vi kom till slutet av gatan så tog det tvärstopp, där var en bom...öh?? Så det var till att köra tillbaka runt hela Gråbo för att komma in på den gatan som var mitt framför näsan på oss, mycket märkligt!

Men vi hittade till sist o efter viss misstro till om crosstrainern skulle få plats eller ej, så gjorde vi ett försök. O visst gick det! ;)

Sladdade vidare mot RUSTA, där jag blev sittande i den här sköna massagestolen ;) 


Vill ha!!!

Nu är det hög tid att försöka sussa lite...

Tack för hjälpen idag!! <3

Kram o gonatten


Det är inte rätt men det kanske går ;)


Det övas en del den här veckan ;)

Men så blir man ju sååå trött!!! ;)

Ja, helt utslagen faktiskt!! ;)

Hej så länge!

Kallt eller?

-20 stod termometern på i morse när jag skulle iväg till jobbet, visst var det kallt men det var vindstilla o lugnt vilket gjorde att jag knappt märkte av det. Sen är ju bilen varm o go när jag knatar ut till den, bara att starta o köra! Underbart! :)


Efter jobbet blev det en tur till Torslanda o ett besök hos Bettan :) Hon hade dock missat tiden med en timme, så jag fick vänta en liten stund medan hon var i affären. Tur man kunde hålla värmen i bilen ;) När de dök upp med alla matkassar med allt som skulle handlas innan jul o allt konkades in, så skulle jag snällt stänga bakluckan o gjorde en sån felbedömning att jag smockade luckan rätt på snoken! AAAAJ!!! Så jävla klantigt att jag vet inte vad! *suck* Lite extra komiskt kan man tycka då jag jobbat i många år med att just öppna o stänga bakluckor när jag justerat dem på bilarna på jobbet... men nu var ju iofs detta en Ford o inte en Volvo, kan det vara därför som jag missbedömde så illa?? *haha* Den är lite röd o öm, men ingen större fara hoppas jag, vill ju inte bli blå i nyllet lagom till jul ju... ;)

Maten lassades in o sen tog vi hoppetossan Loka (boxerhund) o begav oss ut i skogarna över stock o sten. Vi var ute en bra stund i det kalla o vackra vädret, helt underbart! :)

Efter det blev Loka både lugn o trött ;) Lite söt är hon ju! :)
Det fixades mat, god stark soppa! *smask* Men sen kom godsakerna fram!! ;) Fick för första gången testa dumlekakor... o de var ju väldigt goda!

Såhär ser de ut! Fast det här var de jag svängde ihop sen när jag kom hem ;)
Jag testade oxå att göra skumtomtefudge för första gången, det var ju inte särskilt svårt ;)

Å såhär ser skumtomtarna ut i ny dress ;)

Men nu var ju inte snasktillverkningen det som jag kastade mig över efter alla trevliga timmar hos Bettan, utan det var till att tvätta av några julkort, tack o lov att de flesta i den stora hög som låg innanför dörren hade kuvert... för de var liksom målade... med kattskit!!! Vet inte riktigt vad de som blev drabbade hade gjort för ont ;) Men de gick att rädda iaf, får bli parfymerade julkort i år *haha* Detta gjorde ju såklart att den skyldige skulle hittas, det var Björnen som hade hela byxorna fulla stackarn, så det var bara att ta en dusch för både honom o mig, det var kanske inget jag hade väntat mig... men men ;)

Fick snattrat en bra stund med 08-landet ikväll oxå... så nu tror jag bestämt att jag ska försöka mig på att sova lite *änna trötter*

Lite tårar o frustration bjöd dagen på oxå, men på det hela taget var det en lyckad o trevlig dag, TACK för den! :)

Puss & blandade småhopp


Grisigt!

Efter jobbet gick jag till ATG-ombudet på torget för att hämta ut biljetterna till showen: GIFT- ett livsfarligt ämne, med Anna Mannheimer & Peter Apelgren. Som jag o syrran får åka till metropolen Borås för att få se ;) Men det är det värt, ska bli så skojigt!! :D

När jag var klar där hade jag lite kompleterande mathandling på schemat, men av nån anledning styrdes mina fötter in på stadsmissionen... det var precis som om jag kände på mig att jag borde gå dit just idag. Å vet ni, det var väl en jädra tur att jag gjorde det!

Jag samlar ju på spargrisar, eller iaf så är jag väldigt förtjust i just spargrisar, letar inte efter dem, men står det en där framför mig så är det ju en annan sak ;) Helst ska det vara äldre grisar eller udda på nåt vis. Morsan har en gris som hon haft sen hon var liten tror jag, den är väldigt söt o jag suktar efter den varje gång jag ser den!

Hur som helst... jag hade inte tagit många kliv in genom dörren på statsmissionen innan jag sprack upp i ett stort leende :D Där stod ju precis en sådan spargris som morsan har :D Inte nog med det, det stod TVÅ!!! :D Först vände jag o vred jag på dem för att försöka lista ut vilken som var finast. Valde en o tittade vidare... men så var jag tvungen att gå o hämta den andra oxå. Bara för att det fanns två så skulle jag säkert få den jag köpte kvaddad o då skulle den andra inte finnas kvar... kanske inte så klartänkt, men jag vågade inte chansa! ;) Så nu har jag tvillingar! ;)



Morsans gris har en kork till tryne, men här var det orginalgummiplugg, visst är de lite söta!?



Den här är oxå lite söt! Den kommer från Netto, jag blev alldeles glad av den så den var tvungen att flytta hem till mig för ett tag sen :) Så nu finns det nio grisar i samlingen plus en pimpad ko!! ;)

Det blev en sats till med köttbullar gjorda idag plus pannbiffar. Chokladkola med After Eight blev det en sats oxå ;) Så lite nytta har jag fått gjort idag oxå :)

Fick ett litet mail idag att det fanns en crosstrainer att få i Gråbo, jag nappade direkt, så på onsdag bär det av för att hämta den. TACK!!! :D

Nu blir det soffläge, adjöken!

Kram


Köttbullar! :)


Det brukar falla på min lott att göra köttbullar till jul. Jag följer alltid kocken Jan Boris-Möllers recept från hans julkokbok, som han gjorde i samband med den vuxna "julkalendern" han gjorde 1993 eller 1994... boken är tryckt 94 iaf. Jag satt som klistrad varje dag o kollade vad han hade på menyn. Julkalendern var ju uppdelad så att man skulle göra den saken han visade varje dag så att man hade läget under kontroll o slapp stressa de sista dagarna innan jul. Tanken var att man skulle njuta av december o julen! :)
Jag tror att jag hade kunnat gifta mig med honom då, charmig till tusen!!!



Receptet på köttbullarna lyder som följer:

1kg färs (välj vad du vill... nöt, gris, vilt eller lamm) Jag brukar ta 3/4 nöt & 1/4 lamm.
1 ägg (2 st om färsen varit fryst)
3 msk senap (fransk eller stark) den här gången hade jag mild, funkade fint det med! =)
1 gul lök
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 msk brun farin
1 tsk fyra kryddor (den brukar jag aldrig hitta i affären, går fint ändå)
4 msk ströbröd
2 dl mjölk eller grädde (gissa vad jag använder ;))

Gör såhär:

Finhacka löken o fräs den lätt i en stekpanna så att vattnet avdunstar. Då spricker inte köttbullarna när de steks. Blanda ihop alla ingredienser. Obs! Ströbrödet ska inte ligga i blöt i förväg, utan det ska suga upp vätskan i köttbullesmeten. Smaka av rå eller provstek en bit.

Fyll vatten i en stor gryta/kastrull, tillsätt ev. en buljongtärning eller andra kryddor, låt koka!
Lägg i några rullade köttbullar, medan du väntar rullar du vidare... när köttbullarna börjar flyta upp är de klara, då lyfter du upp dem o lägger dem på en plåt eller i en form... o så håller du på.



Det är så himla smidigt o går fort! =) Köttbullarna håller dessutom formen.

Sen styckfryser man dem o tar fram vid det aktuella tillfället o bryner dem lite, så ser de fina ut oxå! =)

Denna gången gjorde jag dubbel sats o så hade jag även i en vitlöksklyfta o lite paprikapulver... måttade alla kryddor lite på en höft, o det blev helt lysande!

Köttbullar på det här sättet blir ljuvligt saftiga!!

Lycka till! =)

Kram






Shopping!


Sköt på städningen o gjorde lite julshopping istället ;)
Alla ursäkter är goda nog just nu verkar det som *hihi*

Hur som helst, åkte till stan för att se om det fanns en "monter" i Nordstan som sålde halsbandet nedan. Jodå, hon stod där! :) Så det blev inhandlat ett nytt på beställning från storstan. Jag älskar verkligen det här halsbandet! Jag fick tipsat henne om en annnan längd på snodden så man kunde hänga på sig det på ett helt annat sätt, hon blev väldigt tacksam o skulle jag vilja ha ett nytt i framtiden så kanske jag slipper specialbeställa :) 



Sen blev det en tur till Bolagret igen, nu skulle hyllorna införskaffas!! :D
Så här ser de ut! Jag köpte de som var kvadratiska, men nu när jag tittar på bilden blir jag ju sugen på de rektangulära oxå... hm... får kanske bli en runda till! ;) Vita har jag köpt!



De hade fortfarande svarta pallar kvar, men de hade gått åt en hel del. Men det fanns ju dessa oxå:



eller dessa:

 b

Lite mat fick jag handlat oxå innan jag styrde hemåt efter 3 timmars effektiv shopping! :) Så nu känner jag mig faktiskt lite sugen på att sätta fart med städningen. Så det är väl bäst att passa på ;)

Glömde ju berätta om nykterhetskontrollen som utfördes vid infarten till Nordstans p-hus... Det var hur många poliser som helst på plats! Så det var minst sagt trångt i fållorna. Jag skulle ta fållan längst till vänster... på väg dit lyckades jag daska till en polis i baken ;) Han stod där o putade så fint så ;) Fast kollegorna sa till honom att dra in röven så gjorde han inte det o backspegeln gav honom en rejäl dask! ;) Ohps!
Jag var inte speciellt orolig men jag lyckades inte blåsa rätt på första försöket iaf... men jag fick med beröm godkänt! =)

Puss & Kram



Nytt försök...


Skulle ju ha städat o fixat igår, men kroppen o knoppen totalvägrade!

 

Katterna höll samma stil som jag! ;) Det här är Aeryns favoritplats.



Pigge Olsson är inne på min linje oxå! ;)

Så nu blir det till att sätta lite fart!

Kram o hej


Julbocken har rymt?!

23 november 2008

Det kom ett mejl... =)


... överskriften sa: Inte skratta!
Men herregud, vem kunde motstå det??? *asgarv*
Det är inte bara jag som varit kreativ, även Helena har nämligen knåpat hela helgen! Det var hennes kreation som man inte fick skratta åt... *flinar ännu* I flera år har hon velat göra en julbock av granris, men det har inte blivit av förrän i år. Jag vet inte i vilken fabel hon letat upp den här "rasen"... känns lite som en korsning mellan en tax o en bock... eller nåt... ser klart komisk ut i mina ögon iaf!! :D Men å andra sidan lär det inte finnas en annan som är den lik! Dessutom lär man sig av sina misstag!
Vill ni se skönheten!??!?

Fin eller hur!??!? Det tycker jag! Men den här har någon annan gjort ;)

Ni skrattar väl inte hejdlöst nu va?!??!??!! :D :D :D 
Själv kan jag inte sluta skratta!!! Hahahahahahaha!!!!
Tack för titten av din första "julbock" Helena, den har lyst upp min dag!!! :love:
Fler bockar i Härrydaskogarna säger jag!!!


Hepp... tack o hej för idag!

Kram på er! :love:

(Jag kan meddela att Helenas julbock blev en större succé än vad någon hade kunnat ana!! Helena själv försökte ju låta lite putt i inläggen... men sanningen är väl snarare den motsatta!! Hon tyckte själv att den såg lite skojig ut... men när jag väl lagt ut den i bloggen o brevid en "riktig" julbock, först då såg hon hur jävla komisk den är!!! Hon var på väg att ringa mig flera gånger efter att hon läst bloggen, men kunde inte för hon garvade så mycket!!! :D Jag väntar med stor spänning på nästa kreation!!! *hehe*)


Mys!


Efter jobbet skulle jag lägga mig o vila ryggen lite... somnade visst. Ohps! ;)
Sen var jag seg o kunde inte riktigt komma igång, men till slut startade jag jobbet i tvättstugan lite tidigare. Mattor skulle tvättas den här gången oxå.

Idag var en sån där dag då jag kände att jag skulle ringa nån, sådär som det kan kännas ibland... då ringer Isakssonskan, så jag hann inte! ;) Visst är det märkligt det där?! Vet inte hur många gånger jag tänkt ringa den eller den o så ringer de istället! När vi lagt på kommer jag på att vi båda inte hade några särskilda planer för kvällen, så då kunde vi kanske vara planlösa ihop. Så blev det! :)

Tvättade klart, kokade ihop lite mintchokladkola som jag tog med mig... jo, den blev godkänd där oxå! ;)



Det serverades middag o bebisgos! Praktiskt att slippa turas om, det finns ju två ;) Lillkillen var lite övertrött o ville inte komma till ro riktigt, men med lite mer mat i magen lyckades han somna så fint på mig. Där sussade han i några timmar tills jag var tvungen att åka hemåt. *MYS*

De är ju så rackarns goa de där små! :love:
Växer så det knakar gör de oxå... jösses så fort det går!

Så det blev en lugn o skön kväll med snattrande o mys! *me like*

Puss & kram



Toppendag!


Igår hade jag ju ett möte med nålarna igen, då fick jag grövre nålar än jag fått innan... o idag kändes det för första gången som om det verkligen hade gjort nån nytta! :) Det gjorde iofs mycket ondare så jag fick verkligen jobba på att andas lugnt o slappna av. Men för min del får det gärna göra ont om det gör att det blir bättre av det!

Jobbet var rätt okej idag. Hade ju lite att se fram emot idag då det väntades jullunch med kattakärringarna ;)

Så när jag stämplat ut för dagen så hämtade jag upp Ulrika o for mot pingstkyrkan i Västra Frölunda, där väntade ett flott julbord! :) I år var vi 6 st som kunde komma loss från jobbet. Det är alltid lika trevligt att ses!! :D Tiden går alldeles för fort bara...



Ulrika o jag hade bestämt oss för att den trevliga dagen skulle förlängas, så vi fortsatte i affärerna på Frölunda Torg. Lite av varje blev det ;) Men vi var inte helt nöjda, så vi åkte vidare till sisjön. Rusta o Ö&B, plötsligt låg det choklad i korgen! ;) Den översta var klart fattig, men den blå var rätt ok. De hade även erbjudande på After Eight, endast 20 kr/asken, så det bunkrades lite, för det lär bli fler mintchokladkolor! ;)



Sen for vi vidare till 421 o Bolagret. Det skulle vi inte gjort... de hade ju hur mycket som helst som jag ville ha!! Hittade bland annat de här små pallarna för 149:-/st. Hittade en hel del annat oxå... bla de där hyllorna jag velat ha sen Simon & Tomas gjorde några för några år sen... o här fanns de bara! :) Men det fanns ingen bra lösning på hur man skulle hänga upp dem på väggen, de var inte anpassade för det. Så jag lämnade dem för stunden, får lista ut hur jag ska lösa upphängningsproblemet först... så det pågår full aktivitet i hjärnkontoret nu, men jag MÅSTE ha dem!! ;)

Många trevliga timmar blev det idag!! Aldrig fel att "fynda" ;) Det är heller ingen nackdel att ha trevligt sällskap!! <3

TACK alla för idag! :love:

Puss & Kram


Tungt


Denna veckan har jag börjat halv sju som alla andra, men gått hem tjugo i elva. Vilket är helt okej =) Jag har dessutom fått gå lite lärling en del denna veckan, vilket är skönt. Då har jag möjlighet att stretcha o vila mellan varven. Men bra är ju synd att säga att det är. Behöver prata med min chef o få hjälp, men han har ju aldrig tid eller är borta på nåt annat. Jag har väl jobbat halvtid i fem veckor eller nåt nu... jag bad om ett möte första veckan, jag har ännu inte fått nåt! *mutter*

Igår var jag ju hos naprapaten, var minst sagt svullen över ryggen o fick extra mycket ström genom musklerna. Fick lite andra knäckningar än jag fått innan o det är något bättre idag. Synd man inte kan ge musklerna samma behandling... Han sa att mina problem troligen är en kombination av mitt jobb o min viktnedgång. Musklerna har inte riktigt hängt med o är slappa, så nu vet inte kroppen vad den ska göra när jag belastar snett på jobbet. Först: Yey, underbart med vikten, sen: klart det finns en baksida! I detta fallet min kropp.

Så nu blir det till att träna mera, men det är ju inte helt lätt när man har ont. Men jag ska göra allt som inte gör ont, de övningarna jag redan gör ska få kompisar helt enkelt. :) Idag var jag hos sjukgymnasten o fick lite tips på sådana + nålar. Idag fick jag lite grövre nålar, satan va ont de gjorde!! Jag fick verkligen koncentrera mig på att ta djupa andetag, men jag lyckades koppla bort det stundvis o dåsade till ibland :) Så idag är jag riktigt mosig i huvudet, gött! =)



På tal om vården på jobbet... vanligtvis när man kommer till vilken vårdinrättning som helst så ska man anmäla sin ankomst o betala om det nu är så. På jobbet har de haft skyltar om att har man en tid så sitt ner o vänta utan att anmäla sig vid disken, det har ju funkat fint det med. Men nu har de bytt lokaler, nu har de inte ens en disk o man ska fortfarande bara sätta sig ner, alltså ingen större skillnad.

Men... nu sitter det en liten tant i ett rum precis vid väntrummet som sticker ut huvudet VARJE gång man sitter i godan ro o undrar om vi har tider? Svar ja! Tror ni att det räcker? Nädå, hon ska veta till vem man ska oxå, det räcker inte med att säga läkaren utan hon vill veta till vem, VARJE gång!! :mad: Det är ju inte det att hon ska rapportera att vi är där eller så, utan hon vill bara veta o sen går hon vidare nån annanstans. Det känns bara som om hon är nyfiken. Jag vet inte vad det är som stör mig så med henne, men nåt är det!! Det blir ju inte bättre för var gång man går dit heller... är ju där minst en gång i veckan.
*kokar över snart*

Efter jobbet åkte jag iväg o bunkrade kattmat o kattsand, det gick ju bra så länge som det fanns vagnar... nu ligger det i bilen o väntar på att katterna ska bära upp det ;) men det verkar änna dåligt med det... grannens kärra är på utlåning oxå, så jag får väl vänta på den eller en vänlig själ.

Idag fick jag tydligen priset: finaste av alla julkort i världen! :) Nu kan det ju vara så att det var för hälsningen på baksidan o inte motivet o kortet i sig som detta sades ;) Så idag har jag iaf gjort någon glad!! Underbart!! :love: *mission complete*

Puss o Kram på er



31 maj 2006

Lite lugnare idag

Idag blev man väckt av Häxan själv...
Det gick bra för henne att ta Annikas plats på utställningen i Hamar i mitten av juni. Så då slipper jag ju åka själv när nu virrhönan Agda kom på att hon skulle på bröllop den helgen... noll koll där...  

Vet inte hur jag lyckas hitta alla dessa virrpannor... men det gör jag ju uppenbarligen... undrar just om det är för att testa mitt eget tålamod?? Nåt skum är det ju helt klart... för jag är absolut inte sån själv! Vill gärna ha koll på allt, vilket inte heller är bra...  Så jag borde egentligen inte alls stå ut med virrpannor... men nu är det ju så att man inte riktigt kan styra över vilka människor man tycker om. Så det finns en del virrpannor i ens närhet trots allt Det är rätt lustigt ändå hur mycket man står ut med ibland, själv kan jag ha ett helvetes tålamod... men å andra sidan har jag inte ett uns tålamod andra gånger... Kan sitta o pilla med vissa grejer hur länge som helst, för jag vill ju att det ska bli så bra det bara kan... nädå... inte alls perfektionist. Andra gånger kan jag bli helt galen o kasta det åt fanders! Ett annat exempel... morgonhumör... har i allmänhet inga problem att bli väckt av telefoner... om inte... det är morsan förstås (finns några få till)... *morr* För det första rings det alltid tidigt (iaf ur mitt perspektiv) och det är aldrig nåt viktigt!! Bara trams om att man inte gått upp än eller nåt annat... *spott o fräs* Visst är det lustigt... ibland kan det räcka med att nån säger hej så exploderar man... vissa vet precis vilken knapp man inte ska trycka på... men gör det ändå... Jaja... så e det ibland.. o det jag har märkt är att om tålamodet är slut så brukar det vara slut för gott... eller åtminstone för ett långt tag framöver.
Tur att vi alla är olika!

Nu till nåt annat... glömde ju säga att Jim var billig igår... mellan bilkrockande, shopping o veterinären... så kommer jag ju hem o ska hämta kattungarna.... vad möter mig i hallen?? En Jim som har fullt upp att göra en sandlåda... i HALLEN!!! Han hade gnagt hål i en 10kg sandsäck i plast... å det hade han spridit ut i hela hallen!!!

Tog mig ut i köket... där var det sopor utspritt på golvet... äggskal o annat mumsigt....

Billig var ordet!!!


Nähä... nu väntar tömning av lådorna *trist* Ingenting kan de göra själva de där katterna

Puss & Kram från fröken


Sankta Lucia

Igår var Spinneriets styrelse ute o käkade gott. Oxfilé på planka, yammi!!!
Det bästa med min nya "mage" är ju att det så gott som alltid blir en doggybag oxå ;) Dubbel njutning liksom!




Idag var jag uppe tidigt så att jag skulle hinna ta en promenad innan jobbet, allt för att lea upp ryggen som varit allt annat än bra i helgen :( Jag har gjort alla mina övningar jag fått från sjukgymnasten utom en, den klarar jag inte... gör för ont nu när värken ändrat sig de senaste veckorna. Men bäst känns det ändå efter promenaderna, så det får bli fler sådana! I veckan blir det naprapaten, akupunktur o massage, måtte jag bli bättre snart!!!!
Önskar att jag "bara" hade ont i ryggen o inte nacke/skuldra/arm + rumpa/ben/fot oxå... det är så himla svårt att veta vad jag ska fokusera på. Jobbar ju bara halvtid o har gjort så ett tag nu. Men det känns som att bestiga ett berg varje dag. Tanken var ju att jag skulle få lära mig lite nya jobb inom min avdelning, men det tog tid då det inte funnits personal. Det kan ju ingen hjälpa, men det har inte hjälpt mig precis. Det ena jobbet jag fick testa var alldeles för tungt för rygg o arm/skuldranacke, men var mycket bättre för ben/rumpa... men en av tre räcker ju inte. Nu testar jag ännu en ny sak, men jag vet inte om det är kört innan det börjat eftersom jag blev sämre efter senaste testet. Eller om det hade funkat bättre om jag fått testa det först utan att behöva stå fast på ett o samma jobb den mesta av tiden... det är hur som helst ingen lätt sak att ta sig igenom de timmarna man är på jobbet o jag hade inte klarat mig utan mitt spikbälte!

Nästa steg blir ju att dra igång den ohjälpvänliga personalcirkusen, som helst ser att man säger upp sig så de slipper hjälpa till... det är inget som jag ser fram emot, har varit i den svängen förr...

Hade med mig lite saffransbullar till jobbet idag, som jag bakade häromdagen, det gick hem kan man säga! ;)

Sen kom jag hem till ett hyacintdoftande hem, ljuvligt! :love: Älskar verkligen december o julen, det har jag alltid gjort!

Nu är det slut på mitt gnäll för idag ;)

Kram på er o hoppas ni har en underbar Lucia!


Avslutar med en historia från Mona:

Ja, var sak har sin tid... ;)  

NÄRA SLUTET. Det gamla paret skulle ha sex men gubben hade svårt att få in den.

Till slut gick han ut i hallen och hämtade ett litet skohorn som han la den skrynkliga

gossen på och förde in den försiktigt. Då säger den ena äggstocken till den andra;

Nu är det nog sista gången... För nu kommer den fan in på bår.... :P


Dagen gick!

Vaknade efter en orolig natt med ondsint kropp... less på den nu helt enkelt!! :mad:
Svagheten i ryggen blev inte bättre efter att ha lärt mig en nytt jobb igår... kändes iofs rätt bra medan jag gjorde det, men sen när jag kom hem var det värre än på länge... är inte bra på att ha ont!
Blev kanske inte bättre av att jag ställde mig o gjorde de här:



"Kanelbullar" med saffran o vit choklad, fantastiskt goda!! ;)

Idag stod brödbak på schemat o var förberett, så det var bara att sätta fart. Hade ju lovat morsan att jag skulle baka en sats hönökakor till jul. Så det blev en hög sådana! :) Nu hoppas jag att jag slipper baka mer bröd på ett tag... kroppen tyckte inte att det var särskilt kul alls faktiskt!

Inte blev det bättre av att snabeldraken skulle matas heller... jag skulle verkligen behöva det där stället där de säljer reservdelar till människor, men jag kan inte hitta det! *suck*

Vilade en stund på soffan medan jag kollade ikapp lite serier... spikmattan höll mig sällskap hela tiden! :thumbup:

Men ikväll så fick jag på mig varma kläder o begav mig ut på en kortare promenad, det blev lite drygt 3 km. Det gick inte särskilt fort, men det var väldigt skönt o snön singlade ner så vackert! :)

Nu har jag gnällt färdigt... iaf för idag ;)

Kram Lotta



22 maj 2006

Tänkte att jag skulle gå igenom min gamla blogg o se om det finns nåt kul att återanvända... så rätt som det är kanske det kommer ett sådant här på bloggen ;) Nån som vet om det går att ändra textfärg på nåt vis?


Konstnär någon??

Jaha så var den måndagen över minsann... har känt mig seg hela dan, inte sovit så bra de senaste nätterna. Har blivit väckt av än det ena o än det andra... tröttsamt.

Men så var det ju det här med vädret... regn o åska... det kan man ju tycka är lite trist... men inte om blixten slår ner i Volvo. Då blir det strömdippar... den här gången tog det 3 timmar innan vi kunde köra igång igen... underbart!!! Man kan nästan höra hur pengarna rasslar in på kontot... utan att anstränga sig   
Nu händer ju inte detta allt för ofta precis men... när det gör det så får man ju passa på att njuta ordentligt!!
Så den här dagen susade förbi som ingenting, skönt!

Det som däremot mötte mig när jag kom hem var dock en smärre chock!!
Någon (troligen Jim den lilla apasnoken *ler*) har varit uppe o klättrat i min bokhylla på kontoret... viket resulterade i en krasch... ingen kom till skada, förutom golvet!!! Tyckte det luktade lite skumt när jag klev in gemon ytterdörren.... å inte undra på det... när halva golvet var fullt med silvrig slät HAMMARLACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I detta låg det oxå 2 tapetrullar o en tavla.... som oxå hade kraschat ner från hyllan.... satan!! Det som är det värsta är att jag inte har nån lacknafta hemma... så det var bara att försöka torka upp det som ännu inte hade torkat, så bra det nu gick... men det gick inget vidare faktiskt... Vet inte om jag ska kalla det tur, men burken på 0,75 liter hade mirakulöst nog hamnat stående.... men det känns som det kvittar just nu...
Det var det laminatgolvet jag la in för några år sedan... fan de är inte billigt att ha katter ibland alltså

Men nu är det hög tid för nana kudden!

Kram L8

 


Vilken helg!

Min helg började redan på onsdagens eftermiddag efter en skön stund med akupunktur. Fast jag kanske ska berätta lite om tisdagen först... då jag för första gången var hos en naprapat. Var smått nervös innan jag klev in genom dörren till Ryggakuten. Men han var så himla cool o gjorde vad han skulle utan att man kände sig obekväm det minsta, sen att det knakade o hade sig var ju lite läskigt. Men så gott det gjorde!! Fick lite ström i baken oxå ;-) Som avslutning fick jag lite massage, var helt mör efteråt, men hyffsat smärtfri o RAK igen!! Coolt!
Han kändes verkligen som om han kunde sin sak, men man får väl inte jobba med de alpina landslaget hur som helst...

Onsdagens besök hos sjukgymnasten för att få veckans nålar blev lite annorlunda... det var tydligen inte alls okej att jag hade varit hos en naprapat... det vart väldigt surt o jag fick nästan inte nån akupunktur bara därför. Så jäkla dåligt!! Är det inte bättre att sammarbeta så folk mår bättre o slipper ha ont!?! *mutter*

Torsdagen gjorde jag visst en hel del julgodis... hoppsan hejsan ;-) Eftersom det är Ädelkattens utställning i helgen så är det tradition att det ska dukas upp en massa gotter på min bur! ;-) Så det var ju bara att sätta fart!

Men torsdagens bästa stund var ju ändå då jag var hos Iréne Möller o fick massage, ljuvligt!!! <3 Det ska bli många fler besök där vill jag lova!!

Fredagen började med ett besök hos bästaste Bodil! <3 Timmarna flög iväg som vanligt i frisörstolen! :-) Jag hade tagit med lite julgodis i en kartong jag hade hemma, som hade formen av ett hjärta... vilket Bodil alltid hade önskat sig, så det var ju en lyckoträff =) Men det lät som om innehållet dög fint oxå ;-)
Blond blond blev jag idag... Bodil blev som vanligt väldigt nöjd med sitt arbete, men det kan hon ju få lov att vara ;-) Hinner ju knappt kolla vad hon sysslar med där uppe som vi snattrar på... vips är det klart! Jaha, hur blev det idag?? Toppen va klart!!! Älskar min Bodil! <3

Sen blev det lite shopping o sen hem o baka hönökakor...



Sen skulle ju katten badas o fixas... men han har grym päls den där Fox, så det var en baggis när man väl fick tummen ur vill säga ;-)

Lördag då...
Natten bjöd väl inte på allt för mycket sömn, men det är ju inget ovanligt innan en utställning. Buren kläddes o godiset kom fram redan innan frukost, som bestod av hönökaka med julskinka! Gött!

Det var täta besök vid mitt godisfat under dagen ;-) Skulle tro att de på bilden nedan var helgens favoriter... mintchokladkola, de är verkligen förföriskt goda!!




Fox skötte sig exemplariskt, jag däremot var en hel annan historia!
Det började ju fint med att jag missade att min katt skulle fram till Hannah Jensen o bli bedömd, eller fel, jag visste ju... men trodde att de skulle döma kastraterna först som de oftast gör, men idag var det inte så. Det var bara att kasta sig iväg med katten under armen, så det är tur att han inte behöver fixas med så mycket, några snabba drag med kammen o det är klart! Om ändå alla katter vore sådana...

Så det var med andan i halsen jag kom framrusande, inte lätt när man är "ny"  i utställningssammanhang *haha* Som om inte det var nog... när domaren var klar med sin skrivna bedömning, satte jag helt sonika in min katt i en bur framme hos domaren. Det hade ju iofs varit helt okej om jag hade fått certifikatet o skulle tävla vidare, men i mitt huvud var det redan klart tydligen... så det blev ju lite dumt o jag fick ju skämmas lite för att jag var lite i snabbaste laget ;-) *ohps* Men Fox fick sitt cert så det blev ju mest bara dumt!

Fox fick ju lite påpekande om att han var lite väl hårig i ansiktet o att jag hade tjänat på att trimma honom lite, vilket jag helt o fullt höll med om... så jag fick ju fixa lite... såhär i efterhand kan man väl säga att jag INTE skulle gjort det!

Trimkniven slant... o så skulle jag putsa till det o så tänkte jag att effileringssaxen var en bra idé... men nä!!! Just den där saxen jag hade var nog inte den bästa heller, så det ena gav det andra o så var katastrofen ett faktum!!! :-( Den ena sidan var rätt okej, men den andra var som sagt fullständigt massakerad... ont i magen o en smula ångerfull kan man säga... tårarna var inte långt borta. Ville bara gömma mig o katten resten av helgen, men det skulle ju tävlas vidare... så där fick jag skämmas en stund till o gick inte vidare, vilket inte var så konstigt. Det är ju inte så förvånade o lika glad för det var jag. Snacka om att vara irriterad på sig själv, kan ju inte precis skylla på någon annan... 
Men redan hade morgondagens tävling börjat gnaga i mig... då skulle han ju dömas av en av de petigaste domarna vad gäller pälsvård, Eva Porat *hjälp*

Vaknade på söndagen o var orolig o undrade om det ens var värt att åka när jag "misshandlat" katten så... men jag chansade o vet inte riktigt vad jag väntade mig, men jag väntade mig nog minst en liten "utskällning"... nu blev det inte riktigt så, utan det blev lite rådgivning... det gjorde att all min oro o stress släppte, vilket såklart visade sig i tårar nerför mina kinder, inte fan gick det o få stopp på dem heller... De som inte visste om bakgrunden undrade nog vad domaren sagt för nåt dumt så jag stod där o lipade, men det var ju precis tvärt om!! :-) Så hade inte katten "misshandlats" sådär så hade nog dagen slutat ännu bättre, men jag var så oerhört glad för att han inte åkte ut med huvudet före o fick sitt certifikat o var omtyckt!

På det hela taget var det en härlig utställningshelg trots detta! Glada o trevliga människor att umgås med hela helgen!!! :-)

GRATTIS till alla andra som det gick bra för i helgen!!!

Måndagen var jag ledig o tillbringade dagen på sofflocket o kom inte ens ur nattsärken på hela dagen! *flin*

Tisdag var oxå en ledig dag som jag började med ett nytt besök hos naprapaten :-) Jag hade gärna tagit med honom hem! ;-)
Strosade runt på stan o shoppade lite innan jag mötte upp Lotta o fortsatte shoppandet innan vi slank in på bion: I himlen finns inga känslor. Söt film! Kanske inte en wow! film, men den har ändå hängt med i mina tankar sen dess, så visst var den bra!

Det var lite om min låååånghelg! :-)

Puss o Kram på er!