Mission Impossible

Idag var det premiär! Biljett hade jag! Popcorn hade jag! Snusklubba hade jag! Bästa plats hade jag!
Så jag var rätt nöjd där jag satt och njöt i över två timmar! =D Full fart från start, stundtals komisk. En del nya grepp och svindlande stunts.

Det är ingen film som man går och grubblar på efteråt precis, men kul och underhållande under den tiden den pågår. =)

Mikael Nykvist var ju med, men han gjorde väl inget bestående intryck på mig iaf... men kanske har det att göra med att vi "känner" honom här i Sverige. Är man inte svensk  kanske man ser hans karaktär på ett annat vis, vad vet jag. Stryk fick han iaf! ;)

Det var ett tag sedan Mr Cruise var så snygg som nu oxå ;) Än kan han allt! =)

Så vill du ha en fartfylld och underhållande stund så ska du se den här!

4/5

L8


Så fel det kan bli...

Veckan på jobbet gick faktiskt med en rasande fart, till skillnad från de två föregående veckorna som var rena döden...

Idag fick jag dessutom jobba med en som jag inte lyckats få jobba med på ett tag så vi hade mycket att bubbla om =) Men det roligaste var absolut när hon skaffade sig ett eget smeknamn...

Vi pratade om resor både här och där, så även att hon hade besökt vaxkabinettet, Madame Tussauds. Men det hon sa var: Madame Tussadå!!!! Va sa du??? Var min första respons innan jag började asgarva!!! ;))) Herrejävlar vad roligt!!!! *skrattade så jag inte fick luft* 
Jag har alltid sagt så, det är ingen som skrattat åt mig förut, fortsätter hon!!! *nytt flabbanfall* Nu var det ju inte bara jag som garvade åt det hela utan Tussadå herself flabbade lika mycket!!! Så det gick ju knappt att arbeta då vi inget såg genom tårar av skratt! Ni vet sådär komiskt det kan bli att det bara räcker med en blick så brister allt. Övriga jobbarkompisar undrade såklart vad som stod på, men det kunde ju inte bli så roligt en gång till liksom, säkert inte nu när jag skriver om det heller... sånt som ska upplevas där och då. =D 

Så hon lär få leva med sitt Tussadå ett tag eller för alltid, hehe! 

Min största "miss" är väl fortfarande att jag trodde att Bee Gees sjöng Stena Line, när det skulle vara Staying Alive!! ;) 

Vilken är er största "miss" eller felsägning?

Kram & hej


 


Vitt!

Äntligen kommer det lite snö!!! ♥
Det verkar ju som om det ska vara kallt ett litet tag nu så förhoppningsvis så får den ligga kvar ett tag, härligt!!! =D

Älskar när träden är vita av snö ♥ Just nu är himmlen iofs grå, men det är just och fint ändå liksom =)

Om väderleksrapporten stämmer för veckan som kommer så ska det ju dessutom bli minusgrader och sol, hur härligt är inte det?!?! ♥

Undra om man skulle dra ut och göra en snöängel sen?! =)

Hej hopp snötopp!

Puss & Kram


Fredag!

En bra vecka so far, vad gäller träningen åtminstone. Men veckan har oxå varit seg som sjutton, dagarna har släpat sig förbi minst sagt. Redan tidigt i veckan funderade jag på om jag skulle ta ledigt nån dag snart, kändes som om vi jobbat i över en månad eller så... men det är väl inte riktigt sant ;) Snarare 1½ vecka (då), haha! Så jag hejdade mig från att ta ledigt nån dag nästa vecka ;)

Ryggen har varit snällare för varje dag den här veckan *ta i trä* och idag har den faktiskt varit riktigt "snäll", har inte ens behövt spikbältet =) Men det är väl slut med det nu när jag skrivit att ryggen är lite bättre...  Men jag lever på hoppet så länge jag kan och är glad för varje stund som är bättre än den föregående =)

Har iofs hittat ännu några små förbättringar att arbeta  utefter rent ergonomiskt. Kanske har det hjälpt till. Jag kör vidare och ser vart jag hamnar.

Fredagen kom äntligen, och jag har njutit av den. Välkommen sköna helg! =)

Kram


En två tre

Måndagen började med att jag inte riktigt visste vilken dag det var... fick inte alls ihop det, var tvungen att kolla almanackan i mobilen för att få reda på fakta. Trodde i min förvirringa att det möjligen var tisdag, men icke, en vanlig måndag. Längst ifrån nästkommande helg, motigt.

Men överlevde även den och nu är vi plötsligt på onsdag, liiite närmare helgen =D

Träningen har funkat fint hittills denna veckan, tre av tre möjliga tillfällen har avklarats =) Ett pass till ska hinnas med innan det är helg. Det har känts lite motigt med träningen sedan jul då vi varit lediga, men idag kände jag att det nog börjar vända så smått igen, härligt! =D

Idag blev det till att avnjuta kalops, jag har längtat efter det så länge. Men det har dröjt innan jag fått tummen ur så att säga ;) Men igår började jag med den och idag kunde jag mumsa! =D Love it! Kalops ligger högt på min topp 10 favoritmaträtter!

Katterna lever sitt egna lilla liv just nu, vi får väl se vart det slutar ;)

Kram & hej


Hyllan

Då ska vi se...
Såhär i efterhand förstår jag inte hur jag kunde köpa den här gamla bokhyllan (mitten på bilden) från första början. Men den var väldigt billig ;) Men efter ett tag så blir man tyvärr hemmablind. Jag har länge tittat snett på den fula bokhyllan... nu när jag ser eländet på bild känns det ännu värre! Vilken rörig syn!

Så det var ingen sorgens dag när den åkte ut med buller och bång. Snarare var det  med dubbla glädjeskutt! =D Den var inte ens värd att bära till soprummet... efter att den blivit nedburen ut på gården, blev den puttad runt huset där den skulle slängas. Med ett visst missljud skrapade den emot asfalten hela vägen, hehe! Good riddens!

Såhär blev det med den nya "bokhyllan", jag är väldigt nöjd! Nu slipper jag att se all skit! =D Lamporna kan jag ändra i alla regnbågens färger, vill man kan man få den att blinka och byta färger oxå, men det vill man inte ;) Tanken var att jag skulle bygga ut hyllan både på höjden och bredden så att det skulle täcka hela väggen liksom, men började med det här... och jag tror jag behåller den såhär =) Troligen ryker det andra röda vitrinskåpet oxå så att hyllan får stå lite mer mitt på väggen. Så jag får väl uppdatera med en ny bild när det är klart helt enkelt. Men först måste jag visa en annan fiffig lösning som jag hittade på medan jag satte ihop hyllan.

Jim vann ju den här gigantiska tingesten som är värdefull på många sätt, men såklart mest persoligt värdefull. Den känslan av att vinna där och då lär jag aldrig glömma, vilken jäkla grej att vinna Scandinavian Winner Show! =D

Den väger hur mycket som helst, är ganska ful, men rätt cool och jag älskar den numer! =D Så jag vågar inte ställa den vart som helst, då den inte är 100% stabil och antagligen skulle knuffas omkull av de fyrbenta. Så den måste stå säkert liksom, men nu gick den inte ens in i hyllans "kuber"... what to do??

Jo, jag sågade helt enkelt hål i en av hyllplanen. Eftersom "foten" på tingesten var smalare nertill så var det bara att sätta ned den =) Ja ni kanske ser själva på bilden. Sen var är det bara att stänga dörren och *simsalabim* så är "foten" borttrollad. Är rätt nöjd med den lösningen faktiskt! =D

Katterna tycker det är toppen med den nya hyllan, då de kan ligga ovanpå och mysa. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det dock... Bucklorna ryker troligen oxå, tycker ju inte att det är våldsamt snyggt... men vissa är ju lite mer värda för mig, så vi får väl se om det blir några kvar.


Här är en liten annan vinkel... nog om denna hyllan på ett tag ;)

Tack & hej


Vilodag!?

Dagen började bra. Det blev en lugn och stilla frukost med en mumsig omelett på menyn. Toppen att få lite överblivna räkor igår. Det blir liksom lite godare omelett då =) Att få Göteborgs-Posten i brevlådan är definitivt trevligt, iaf på helgerna. Så tack syster för det =) Men jag skulle nog aldrig skaffa det för egen del igen, det finns ju internet numer... och det blir inga tidningar att återvinna heller.

Fram på dagen tittade en inte allt för pigg Jana förbi ;) Katterna blev överlyckliga! Åh, någon ny som vill gosa med dem liksom =) Framförallt Jim tyckte det var toppen med besök, han parkerade sig helt sonika i Janas knä, och där blev han kvar! =) Han är verkligen en livsnjutare den katten alltså. Han missar sällan eller snarare aldrig ett tillfälle till gos. Han är verkligen helt underbar! Sen kanske han inte är sitt snyggaste jag just nu när han är trimmad på kroppen. Men strunt samma, han gillar det och är lika go som alltid! =)

De andra katterna ville oxå vara med på ett hörn, så stundtals blev det lite trångt =)

Efter det lilla besöket satte jag igång med att göra en LCHF pizza som jag spanat in ett recept på. Det doftade fantastiskt gott och smakade finfint! Sen att botten kanske inte blev så hård som jag önskat är väl en annan historia. Kan iofs ha att göra med att jag hade inne botten lite för kort stund, men jag vågade inte chansa... det var ju den där lilla detaljen med gasugn som inte riktigt funkar som andra ugnar. Men jag får göra ett nytt försök helt enkelt =) För som sagt gott smakade det! =D

Resten av dagen tillbringades i soffan, hade lite serier att titta ikapp... hade ju liksom inte ens hunnit kolla på årets första Greys Anatomy =O 

Var förövrigt en smula trötter, inte så mycket sömn igen... men det gjorde istället att jag gick och lade mig halv åtta på kvällen och sov som en prinsessa =) Inte illa att får sova gott sista natten på långledigheten!

Kram & hej
 


Falkenberg

Började fredagen med att irra runt här hemma, fixa och plocka. Men jag hann inte klart på långa vägar, men det var bara att låsa dörren och dra hemifrån... målet för dagen var Falkenberg. Ett besök hos Cindy var inplanerad =)

När jag kom fram var hon dock inte hemma... men jag visste att hon skulle handla så jag satt kvar i bilen, tack och lov för bränslevärmare. Men jag hann inte sitta där så länge innan det rullade in en bil på gårdsplanen. Det var tyvärr inte Cindy, utan en snubbe som skulle byta ut en dörr på ladan. Jaha, det var väl bara att kliva ur bilen och säga lite hej åtminstone. Det var dagen till ära svinkallt ute och jag hade inte riktigt rätt kläder, så jag var minst sagt genomfrusen när husägaren till sist kom. Huttrandet höll i sig den mesta tiden även om det blev lite bättre. Det som skulle vara lunch blev middag, vitlöksbiffar med rostade grönsaker. Gött! =) 

Det spelades spel, Kasta gris. Det är en gammal klassiker som jag inte spelat sedan i tonåren, det var riktigt kul att få spela det igen =) Får nog införskaffa mig ett sådant! =)

Sonen hade fått filmen Smurfarna i julklapp och det var en uppenbar succé! Han hade kollat på den flera flera gånger! =) Så det slutade med att vi kollade på den när lillkillen hade lagt sig, vi kollade dock den engelska versionen =) Måste säga att den var helt okej faktiskt! =)

Minnena tog oss tillbaka till barndomen och gummifigurerna som vi lekte med, det var inte så mycket He-Man och liknande gubbar på den tiden om man säger så ;) Smurfar, Moncicchi och Troll var väl det som gällde ;) Inte precis så fräckt... haha!

Somnade nästan så fort som jag lade huvudet på kudden, men så hade det inte blivit så mycket sömn den senaste veckan heller... Så det var underbart att få sova. Att det sedan blev en sovmorgon på lördagen, vem hade trott det?? Inte jag iaf... lillkillen brukar vara uppe före tuppen annars, det kanske han iofs var... men han var inte nere hos mig och höll låda. Tacksam! =)

Så det blev en lite senare frukost idag, men god var den! =) Efter det spelade vi några rundor till med Kasta gris, det var lika kul denna dag! =)

TACK för ännu ett trevligt besök!!! Ses snart igen! ♥

PÅ vägen hem blev det ännu ett besök på det lilla varuhuset IKEA ;) Fick köpt kompletterande dörrar och lite inredning, det var en och annan människa där denna dagen *jösses* Väl hemma var det dags att mecka klart med nya bokhyllan, ljussätta densamma, flytta in i den och röja upp efteråt. Den hiskeligt fula gamla bokhyllan åkte ut med buller och bång *tack och hej* Hade och göra till och från under kvällen kan man säga =) Men jag hann med att mumsa i mig lite räkor, mysa och kolla på film oxå. Jag ska inte klaga.

Puss & Kram


Det är mycket nu...

Onsdagen bjöd på lite filmer innan jag rastade snabeldraken och började förbereda middagen. Monica (S*Royal Imp's) skulle komma på besök för första gången på ett tag (ganska exakt 10 år sen)... tiden bara går ibland. Nu är det väl iofs inte så att vi inte setts under de här åren, inte alls, bara inte här hemma hos mig...

Det blev lax, mumsig sås och blomkålsris (grovt riven färsk blomkål som steks i smör (ca: 10 min), kryddas med salt och peppar, klart!), det blev kanongott! =)

Det blev några trevliga timmar med babblande och kattgos =) Fick blommorna till höger på bilden och ett presentkort på Blomsterlandet, toppen! TACK Monica & Janne! =)



Torsdagen började med ännu en tur med snabeldraken. Halv elva dök Isakssonskan med bihang (tvillingarna 13 månader) upp. De små tyckte att det var lite läskigt med katterna, även fast det var väldigt spännande ;)
Det tog en stund, men till sist veknade de en smula och vågade iaf komma nära katterna. Men det var ju inte bara en nackdel att katterna var lite läskiga, det gjorde ju att småttingarna inte for runt överallt, de höll sig mest i soffan. Liten kille var på sitt allra charmigaste humör idag, sötlöken! Men lilltjejen kom sig mot slutet. Gullungar! ♥

Tack för besöket, blommorna (till vänster på blombilden) och boken!=)

Efter att den lilla familjen åkt hemåt igen var det dags för mig att göra mig klar för att åka till Hälsofilen där jag hade tid hos Jana's Massage & Friskvård. Efter en välbehövlig timme på britsen kändes det jävligt bra! Blir ju lite skillnad när man inte har jobbat på ett tag. Visst har jag mina onda punkter och så, men de är inte lika ondsint. Så det var med lätta steg jag trippade därifrån, TACK!

Men dagen var långt ifrån över... raka vägen till IKEA i Bäckebol. Helena (S*Millenniums) skulle ha hjälp att lyfta in en säng hon tittat ut i bilen. Jag tänkte till och tänkte att jag kanske skulle passa på att handla den där bokhyllan jag så länge har velat ha, men kartongerna skulle troligen inte få plats i min bil, så det passade ju fint att Helena var med och hade nya fina V70:n =) Vi knallade runt och när hon sen skulle beställa sängen uppe på avdelningen var den slutsåld.... *suck* Men fick tipset om att det fanns sängar kvar på IKEA i Kållered. Men först inhandlades mina grejer, många stora och tunga kartonger blev det... Hem till mig och lasta av alla kartongerna, sa jag att de var stora och otympliga!? Men det gick fint ändå =)

Sen vidare till nästa IKEA. Där fanns det tack och lov en säng till Helena! =D Sprang på en av mina kusiner =) Måste säga att Helenas kartonger var än större och TYNGRE!!! Men på nåt sätt så gick det oxå, in i bilen kom de =) Tack och hej liksom! Jag riktigt längtade efter att få börja bygga ihop min hylla.
Medan katterna latade sig så skruvade jag och skruvade och skruvade, det är allt en faslig tur att man har en skruvdragare! =)

Några timmar senare var det klart så långt som jag kunde komma, det fattades två dörrar, tanken var att jag bara skulle skruva ihop det ena paketet, men jag passade på att köpa det andra otympliga paketet när jag ändå kunde få det hemkört. Men jag kunde såklart inte hejda mig. Bilder på hur det blev kommer i ett annat inlägg. Jag är iaf väldigt nöjd, även om jag inte kommer att fullfölja min ursprungliga plan, den här blir nog helt enkelt bättre! =)

Det blev lite sent, för inte kunde jag hejda mig, utan började så smått att flytta in i den nya bokhyllan =) Vilken toppendag det blev, tack till alla inblandade! =D

Puss & Kram


Björkö

Idag hade jag en dejt på Björkö =) Ja, alltså... jag skulle besöka bästaste fru Jansson =D

Så idag blev det till att ställa klockan. När det närmade sig avfärd så kunde jag inte hitta mina byxor, har iofs mer än ett par brallor, men alla passar inte så bra. Hur som helst så yrde jag runt och letade efter mina byxor, jag visste att de var nytvättade och att jag lagt in dem i en garderob, man vart fan var de??? *mutter* När jag rafsade runt hittade jag ett par byxor jag medvetet köpt i en för liten storlek. I min desperation testade jag dem, och se på fan, jag kunde ha dem! =D Inte för att jag gått ned i vikt det senaste, men nåt har väl hänt med kroppen iaf =)

Byxletandet gjorde att jag missade färjan, men det var ju bara att vänta på nästa =) Kändes dock en smula märkligt att ta färjan till Björkö istället för som alltid färjan till Hönö, men det gick hur fint som helst det med =) Det var uppehåll, så efter husesynen (vilket drömboende!) och hälsandet på Leo (katten) begav vi oss ut på en promenad. Det blåste friskt men det var rätt skönt ändå. Vi klarade oss inte helt från regnet... men det var okej.
 
Toppenfika. Massor av pålägg, keso och grönsaker =) Det svaldes ned med vatten och en massa babblande och flabbande! =D

Sen blev det till att slå sig ned framför brasan, såklart fortfarande babblandes =) Mys!!! Jag vet ärligt talat inte vart timmarna tog vägen, men blev alldeles paff när det nästan var kvällen... vad hände?? Det är ju för trist att klockan går så fort när man har det så trevligt ;)

Det var bara för mig att packa ihop och bege mig hemåt i den analkande stormen.

Tack för inbjudan fru Jansson, vilken härlig och trevlig dag vi fick, fler sådana! ♥

Puss & Kram


Vi gör väl ett försök...

 


Nyårsafton förlöpte lugnt och stilla. God mat och trevligt sällskap =)

Nyårsdagen var soft. Framåt kvällen blev det Sagan om ringen maraton... elva timmar senare var vi rätt så mätta på film =) Mitt besök har varit motsträvig till att se filmerna, men gav med sig... och vad det verkade så var det inget som ångrades ;)

Men det var ingen idé att gå och lägga sig när klockan närmade sig sju på morgonen, skulle nämligen vara på mitt första mammografibesök vid åtta. Vilket var en spännande upplevelse... eller nåt. Allvarligt talat så var det rätt okej, mest bara en märklig upplevelse. Men det var över på nolltid.

Efter mammografin så var jag förvisso rätt trött efter att ha varit vaken hela natten. Men jag åkte raka vägen till Curves och körde ett pass =) Kände att jag aldrig hade orkat träna om jag åkte hem och sovit innan jag drog på mig träningskläderna. Sov i några få timmar för att inte sabba sömnen helt. Kan inte säga att jag var så värst pigg resten av dagen ;)

Hej & hå