Egenvård

Dag 17. Blandade uppgifter på jobbet idag, så dagen gick rätt fort faktiskt. Inga större överraskningar.
 
Mat:
4 ägg
1 avokado
3 jordgubbar
1 port kalops med rödbetor
2 tjocka grillkorvar med senapsmajonäs
250 gr kesella med hallon
 
Efter jobbet var det dags för en efterlängtad och välbehövlig massage hos Jana. Har känt mig hyfsad i ryggen ett bra tag nu, med undantag från det lättare ryggskottet jag hade förra veckan, men mycket bättre över lag, underbart! Känner mig starkare och rakare, vilket inte är fel.
 
Men trots att jag inte har lika ont längre, så var det ju inte utan att det gjorde ont både här och där under massagen... blir ofta förvånad över ställen som gör ont som man inte hade en aning om att man hade ont på... man får massage så man tiger hos Jana iaf  *jaha, skulle man andas oxå* ;) Grymt tjejen, tack! ♥
 
Gött uppmjukad åkte jag hem och värmde på lite kalops *mums* innan jag bytte om till träningskläderna. Idag var det premiär för stavarna, det kändes sjukt skönt. Insåg att det är hög tid att göra slag i saken och inskaffa ett par Bungypumpstavar, det får hamna på önskelistan... har ändå hört att jag borde uppdatera den ;)
 
Fick 60 minuter ihop med de vanliga stavarna ♥
 
Nu sitter jag dock här i soffan med katterna runtomkring mig och känner mig helt slut medan jag bälgar i mig vatten. *gäsp* Det känns att kroppen fått sig en omgång helt klart! =)
 
Innan jag lämnade massagen idag, fick vi se ett läskigt fotbad. Jana har sin massage ihop med ett helt gäng som håller på med en massa andra grejer, bla fotvård. Nu hade det kommit en detox för kroppen via fötterna (om jag nu förstod det rätt), man skulle ha något  i midjan (ingen aning om vad) och ha fötterna i fotbad... jag kan ju säga att det där vattnet såg allt annat än friskt ut eftråt!!! Hualigen! Men det kanske är värt att testa, det var inte så dyrt iaf, 200 kr.
 
Nu får det vara bra för idag... kudden och John Blund ropar! =)
 
Puss & Kram
 

Idag var det dags!

 
Fick skippa snoozandet idag, lagledare stod på schemat idag så det var bara att kliva upp vid första larmet.*gäsp* Mitt största irritationsmoment var ledig idag, så det var sååå lugnt och skönt på jobbet idag, tänk att en människa  kan förgylla en hel dag bara genom att inte vara där! ;)
 
Det var en hyfsat lugn dag även om det såklart var att göra hela tiden. Gillar verkligen att vara lagledare och det går rätt så bra trots att jag inte är så varm i kläderna än, och den stora frågan är väl om jag kommer att bli det innan jag tröttnat på hur saker och ting sköts runt omkring den här arbetsuppgiften. Blir lite morrig stundvis.
 
Idag hade vi lagmöte efter lunchen, efter lite info från mig och chefen tog laget till orda och gav mig massor av beröm för hur jag är som lagledare och hur jag sköter allt runt omkring! *röd om kinden* Blev helt mållös faktiskt ;) Så där fick minsann chefen höra från alla samtidigt, utan att det var gnäll på annan lagledare som det så lätt kan bli annars. Vilket oxå gav mig en bra öppning lite senare när chefen tog upp det som nyss hände... för saken är den att jag gör allt och lite till som den ordinarie lagledaren borde göra, redan nu. Men det är ordinare som får extra betalt (vilket egentligen är en struntsumma) och 90-95 % av laglederiet. Vilket i det här fallet definitivt är fel person på det jobbet ur alla synvinklar, det är bara chefen som inte ser allt som sker eller attityden som finns. Nu vill jag absolut inte på något vis göra mig till världbäst, men efter idag kändes det iaf väldigt bra.
 
Vad jag skulle komma fram till var att jag talade om för chefen att jag är tveksam till att vara "andra fiol" på det här jobbet, vet inte om jag "fixar" det... speciellt som jag bara får lov att vara lagledare vid ordinarie frånvaro istället för iaf en dag i veckan. Det kunde han förstå och sa att det absolut ska vara en dag i veckan. Men jag sa även att jag inte vet om det räcker för mig!? Sen sa jag inget mer... men det syntes att han fick nåt att fundera på med tanke på det jag sa och det som sas på mötet tidigare. Jag hade kunnat säga så mycket mer, men på nåt sätt kändes det som om det räckte med det för nu. Nöjd!
 
Sen återstår det ju att se om det blir någon förändring, det brukar vara lite för bekvämt för chefer att bryta upp från tidigare beslut, hur fel de än må vara... Men blir det ingen ändring så känner jag att då får det vara för min del, då håller jag mig till mina vanliga arbetsuppgifter. Hellre det än att irritera sig på hur saker sköts eller ej. Då blir det inte mitt problem, utan någon annans huvudvärk. Allt eller inget liksom. Men det har jag inte sagt än, men det kommer... ;)
 
Dagen gick i ett nafs och alla verkade glada, lugna och nöjda! =)
 
Puss & Kram
 
 
 
 
 
 

Dag 16

 
Blir visst två inlägg idag =)
 
Haft en riktigt bra dag idag på jobbet, fullt upp men ändå lugnt.
 
Mat:
3 ägg
1½ dl kesella hallon
1 portion älgskav, paprika, purjo, lingon och vitlöks creme fraiche (lika gött idag!)
1 tjocka grillkorvar, senapsmajonäs
4 jordgubbar
1 näve blandade nötter
 
Träning:
Ett pass på Curves. Idag fixade jag alla maskinerna även om det fortfarande ömmar lite i högerarmen. Tempot på dagens pass ökade drastiskt när de fick på lite riktig musik, det måste vara fullt ös! =) Skitviktigt för mig om jag ska ge allt. Det blev ett gött pass och det kändes finfint efteråt. Nöjd!
 
Puss & Kram

The Carrie Diaries

Carrie Bradshaw is in her junior year of high school in the early 1980s. She asks her first questions about love, sex, friendship and family while navigating the worlds of high school and Manhattan.
 
Blev nyfiken på den här serien, vad hände egentligen innan Sex and the City liksom? Tjejen som spelar Carrie är helt lysande! Man kan inte låta bli att ha ett smajl i fejset när hon babblar på =) För att inte tala om all 80-tals nostalgi man får på köpet av att titta på den här serien. Jag är glad att 80-talet är över stilmässigt hur som haver =)
 
Tjejserie får man nog kalla den, men det passar väl mig ;)
 
Har sett några avsnitt nu, tror jag tittar på några till =)
 
 

Dag 15, halvvägs!

 
I senaste laget till jobbet idag även om jag kom i tid ;)
 
Vissa dagar är toleransen för idioter lika med noll, den är iofs inte så stor annars heller ;) Idag var definitivt en sådan dag! Morrig ända från tårna stundvis. Det får bli ändring av något slag snart, planen var att ta tag i det idag, men jag kände att jag var lite för irriterrad för att det skulle bli bra. Men i morgon är en annan dag...
 
Mat:
4 ägg
1,5 dl Kesella hallon
1 portion tacofärs mm
1 portion älgskav, purjo, paprika, lingon och vitlöks creme fraiche (Gött som fan!)
 
Raka vägen till Kvantum efter jobbet, jag skulle framförallt ha tag i kattsand, såklart var det tomt på hyllan sånär som på en trasig säck, typiskt! Kom inte precis hem tomhänt för det... varför blir det alltid så? ;)
 
Därefter direkt till träningen, idag var jag lite piggare så det gick bra mycket bättre än det gjorde igår =) Det var fortfarande några maskiner jag inte klarade av då armen fortfarande gör lite ont efter helgens vurpor, men resten gick ju fint.
 
Halvvägs igenom min 30-dagars träningsutmaning är jag idag, so far har jag inte missat någon träning iaf. Känns fint! =) Två veckor kvar av den första månaden, bara att köra på!
 
Puss & Kram
 

Dag 14, mörbultad

 
Vaknade till och lade mig till rätta åt andra hållet precis som första larmet gick på mobilen *suck* Inte en chans att jag kliver upp! Stängde av och vaknade tjugo minuter senare av larm nummer två... *jaja... sluta tjata!* Borde vara förbjudet att behöva kliva upp innan sju... ;)
 
Idag kändes det absolut att jag stått på örat igår, överkörd av en ångvält var det första jag tänkte när jag klev upp, stel som en pinne. Musklerna stramade som om jag hade världens träningsvärk i stort sätt överallt, framförallt i högersidan, det hade på nåt sätt ändå känts bättre med riktig träningsvärk. Men det fick ju gå ändå liksom. Iväg till jobbet kom jag, även om det inte kändes som om jag vaknade till liv förrän vi skulle gå hem... bra tajming ;)
 
Mat:
4 ägg
1 avokado
1 portion taco (som i helgen)
1 portion stekt torsk, purjo och citronsås
25 gr mörk choklad (hur hormonellt sötsugen som helst!)
4 jordgubbar
 
Det var ju helt strålande väder ute idag oxå, blev sjukt sugen på att ta en promenad istället för att ta ett pass på Curves, men hur det nu än var så åkte jag och tränade. Såhär i efterhand borde jag nog ha tagit en promenad istället. Hade en del problem i vissa maskiner då det gjorde ont att träna, sen var jag sådär måndagstrött som jag kan vara ibland, blev inget direkt vettigt gjort förutom att garva liksom ;) Det hjälpe inte precis att musiken som var på idag var för långsam för min smak, klarar absolut inte att träna till typ "zumbatakter", behöver mer fart! Det kom såklart på när jag var klar... *mutter* ;)
 
Fixade lite mat, gav en hjälpande hand och letade efter lite nya serier innan jag satte fart med det här inlägget som nu är slut! =)
 
Puss & Kram

Don't do it!

 
Inget planerat idag heller. Fram på dagen tittade solen fram, kände att idag skulle jag traska en runda och jag kände mig laddad. Det har varit torrt och fint på gatorna där jag brukar promenera, så jag tänkte att det borde gå bra att ta en runda i Hisingsparken.
 
Det skulle jag aldrig ha gjort...
Fy satan så halt det var, isigt och bedrövligt rent ut sagt! Vet inte om jag hade särskilt hala skor eller om alla andra hade inbyggda broddar. För det var gott om folk ute och promenerade, med barnvagn, med hundar, en hel hög som sprang... galningar! Vissa partier var helt okej, andra var som en isbana, helt förfärligt! Första vurpan kom efter nån halvtimme, landade på vänsterknäet, AJ! Men jag tror jag kom upp fortare än jag stod på näsan ;) Efter ett tag blev det till att traska ute i skogen för att inte slå ihjäl sig helt, rekommenderar ingen att traska där utan broddar på ett tag iaf. Andra vurpan var mot slutet och var än mer brutal... det var som om nån sparkade bort båda mina fötter och jag föll handlöst på sidan och tog emot fallet med armbågen *AAAAJ* Rätt ner i det frusna diket med huvudet före gjorde att det var svårt att komma på benen igen. Men upp kom jag och iväg.
 
Har inte ont nånstans nu som tur är, men jag har möjligen sträckt mig på nåt ställe som jag inte vet än, men jag antar att det ger sig snart. Jag var så less på den här jävla promenaden när jag kommit halvvägs, men det var bara att traska på. Kunde ha ramlat sisådär tjugo gånger eller mer, men klarade mig som sagt var alla gånger utan två. Förstår inte riktigt hur de äldre damerna jag mötte vågade sig ut på de isiga spåren...
Ska man ha isfritt får det bli femton varv runt slättadamm, men hur kul är det på en skala? Å andra sidan rikerar du inte att slå ihjäl dig. Tror jag håller mig till de tråkigare men isfria gatorna hemmavid ett tag till...
 
Var ute på isvägarna i 90 min iaf =)
 
Puss & Kram
 
 

Dag 12, lång lördag.

 
Ingen dag som går till historien precis... skulle ha varit på min brorsons 15-års kalas, men det blev inställt så istället hade jag inte nåt på schemat. Blev rätt fort uttråkad... efter att ha kollat på lite serier åkte jag för att tvätta Grinchen. När jag ändå var ute så åkte jag vidare till Hälsö, strosade runt där nån timme, fotade och njöt utav att vara ute vid havet.
 
Just Hälsö (för all del Hönö oxå) förknippar jag framförallt  med min älskade mormor. Många fina minnen därifrån, vilket ofta får mig en smula vemodig. Önskar så att jag kunde ringa nånstans och prata lite med min lilla mormor, saknar det så otroligt mycket! Hon fanns alltid där vad det än gällde, min trygghet. Hon är utan tvekan den som betytt mest för mig under  min uppväxt, saknar henne massor! ♥ ♥ ♥
 
Det var en smula kallt i snålblåsten *brrr* Varesig mobilen eller fingrarna uppskattade kylan, men det är tur det finns mobilvänliga handskar numer, annars hade jag inte ens klarat fem minuter...
 
Handlade lite på vägen hem, det var ett tag sedan jag var på MAXI faktiskt. Så det var lite trevligt med ett besök. Sen hem och vänta på att dagens mello skulle börja... Vad jag tyckte vid min tjuvlyssning stämde ganska bra. Tyvärr kunde inte Robin leverera live, så satans synd, för hade det låtit som på skiva hade det inte varit nån tvekan för mig att han hade slagits om vinnartiteln på riktigt. Men nu tror jag han får nöja sig med en radiohit! =)
 
Skiter i att dokumentera maten idag... fick iaf traskat i bergen en stund idag =)
 
Puss & Kram i morgon är en annan dag!
 

Tjuvlyssnat 4

Då ska vi se vad dagens mello har att bjuda på...
 
1. Army of Lovers- Rockin' the Ride
Vad ska man säga... det svänger absolut och de har potential att ta sig vidare. Inte mycket till låt egentligen ett bra beat till dansgolven är det troligen. Lite lätt tjatigt sådär. Hur det går... tja, hur som helst skulle jag tro. Men en hit på skiva är det hur det än går ikväll! =)
 
2. Lucia Piñera- Must be love
Småtrevligt kan man nog säga om det här. Sjunger bra, låten är okej. Men den förvinner nog i mängden. Nr 2 i startfälten i år verkar vara ett nytt kort varje vecka.
 
3. Robin Stjernberg- You
Tycker Robin är rätt okej, tycker om den här låten, men jag vet inte om han fixar den utan att jag får ont i öronen. Måste för det första vara skitsvår att sjunga på det här sättet! För det andra hade det behövts för att göra den här låten "bättre"? Tveksam till falsettsången helt enkelt, iaf live. Vi får se hur det går.
På skiva skulle detta kunna vara årets vinnare, där låter det kanon!
 
4. Sylvia Vrethammar- Trivialitet
Gillar man den här typen, så är det nog klockrent. Har inget emot det även om det inte är min grej. Hon gör den bra och fastnar gör den oxå ;)  Skräll? ;)
 
5. Ralf Gyllenhammar- Bed on fire
Pompöst kan man kanske säga... vet inte riktigt vad jag tycker, men det kommer säkert att gå bra. Stör mig dock på uttalet/dialekten eller vad det nu kan vara... i övrigt helt okej. Men ingen vinnare i mina öron.
 
6. Behrang Miri- Jalla Dansa Sawa
Sean Banans lillebror? Svängigt, dansant och glatt! Men det räcker med en Banan.
 
7. Terese Fredenwall- Breaking the Silence
Den här låten gillar jag! Men jag är inte helt förtjust i rösten även om den funkar (låter bättre på skiva). Söt tjej som kameran tycks gilla. Vi får se hur det går live helt enkelt. Men den får gärna gå vidare. Låter bättre på skiva och jag gillar soundet! Den växer!
 
8. Ulrik Munther- Tell the World I'm Here
GILLAR! Vid första snabblyssningen var det definitivt den här låten som det stod final på, det tycker jag fortfarande! På skiva låter det lika bra som det troligen kommer låta på scenen ikväll, Heja Munther!
 
Svårtippat, men jag tror på Munther, Robin, Army of Lovers och jag hoppas på Terese!
 
Snart vet vi =)

Turbulent fredag!

 
Har faktiskt snoozzzat varje dag den här veckan, så förbaskat segt att gå upp.... Vilket att har gjort att jag töjt på marginalerna en del, har precis hunnit till jobbet, med betoning på hunnit! ;) Fortsatte även idag med tråkjobbet, men nu börjar jag se ett slut på det iaf. Sen ska det väljas punkter att jobba vidare med, för att sen göra det lika roliga jobbet med att göra om hela jobbupplägget... tjohoo... eller inte!
 
I övrigt var det en spännande dag på jobbet, utan chef och med gnälliga medarbetare. Alltså man skulle kunna tro att man är på dagis ibland alltså, högre nivå än så är det inte stundtals, suck! Idag var det någon som tydligen hade glömt att tacka för något (inte jag), då skrevs det på whiteboardtavlan:
"Tänk på att lite uppskattning kan göra jätteskillnad..."
Vilket iofs är sant, men med tanke på att det var riktat till sin "bästa" vän på jobbet, kunde man inte ha sagt det direkt istället om man nu kände sig ouppskattad för en hjälp som troligen aldrig efterfrågats?!? Istället blev det värsta cirkusen såklart...
 
Det ska tamejfan gnällas och klagas på ALLT! Man kan vara guld värd ena dagen och inte vara värd en blick ens dagen därpå, jag har ALDRIG förstått mig på folk som vänder kappan efter vinden HELA tiden, och jag kommer troligen aldrig att förstå det heller! Falskare människor får man leta efter alltså, ler och är sååå omtänksamma när de vill vara din "bästa" vän, men så fort de gått låter det helt annorlunda, hur orkar man?
 
Visst man håller inte med folk om allt och ibland orkar man inte argumentera, då händer det att man inte säger nåt istället, det kanske kan räknas som nåt liknande. Jag har personligen inga större problem att säga vad jag tycker om det är under rätt förutsättningar. Jag brukar tex inte ha för vana att tala om för folk hur dumma i huvudet de är (om de är korkade på riktigt alltså), även om jag tänker det ibland ;) Sen kan jag visst tala om för en del när de är korkade, men det får man snart igen så det jämnar ut sig, hehe!
Jag är allt annat än perfekt, and I know it!
 
Ibland är det skönt att veta vem man är och vart man står, så man slipper grubbla på vad andra gör. Har inte direkt nåt pokerfejs heller så det är svårt att fejka vad jag tycker, då är det bra att veta vad man tycker ;) Samma sak med vänner, skulle inte tro att det är någon tvekan om att de vet att jag tycker om dem. Känner jag det så visar jag det, på ett eller annat sätt. Sån är jag! =) Samlar bara på de bästa! ♥
 
Det är inlägget tog en lite annorlunda inriktning än vad jag från början hade tänkt, så det får bli ett eget inlägg ;) Det funkar det med!
 
Puss & Kram på er ♥
 
 
 
 

Dag 11

 
Lite piggare i kroppen idag, även om käften glappat en massa *gäääsp*
 
Mat:
06:25- 1 ägg
08:30- 1 ägg, 1 burk makrill i tomatsås
11:00- skinksnitzel, ost, paprika, purjo, grädde, 3 jordgubbar
13:30- 1 ägg
15:30- 1 ägg
18:00- tacofärs, majs, paprika, tomat, creme fraische, cheddarcheesedip, ost, pumpafrön
20:00-21:00- en näve blandade nötter och lite mörk cholkad
 
Träning:
Pulspass på Curves, gött! Även om det för dagen innehöll för mycket hoppande i min smak... det känns inte skitfräckt när kroppen studsar vidare efter att man slutat hoppa om man säger så ;) Känns ju som brön'a ska ramla av, kan ju iofs skaffa ännu bättre b-hå... men vad göra åt magen?? ;) Jag är knappast ensam om det här problemet på träningen, alla är inte precis slimmade och fit for fight ännu ;) Nåväl, skönt att ha det gjort iaf!
 
Innan träningen fick jag rusa hem en sväng och ladda tvättmaskinerna, typiskt nog var det en lastbil som fått stopp på vägen hem vilket gjorde att det gick väldigt trögt att ta sig hem, så himla typiskt idag när jag hade en tid att passa. Missade första minutrarna av pulspasset, men de körde en liten stund till så jag fick all min tid iaf =)
 
Hem och hänga upp tvätten och tvätta vidare... Gjorde som sagt var en tacovariant, hade laddat upp på min assiett som vanligt strax efter arton. Samtidigt som jag började äta undrade jag om jag skulle stå mig på den här maten eller om jag skulle behöva nåt mer idag... behövde inte oroa mig, orkade bara hälften, haha!
 
Kollade ikapp lite serier innan det blev dags för kudden.
 
Puss & Kram

Dag 10

Mer kontorstjänst idag, trött på det nu... iaf just det här jobbet. 16 tusen anmärkningar ska skalas ner till några 10-tal användbara punkter, suck!

Trots tråkjobbet tog dagen till sist slut, tack och lov!

Ryggen har hållit sig hyfsat lugn idag med hjälp av piller och spikbälte. Så jag ska väl inte klaga egentligen.


Mat:
06:20- 1 ägg
08:30- 1 burk makrill i tomatsås
11:00- Mozzarellafylld nötfärsbiff, tomat/paprika/lök-röra, 2 jordgubbar
13:30- 2 ägg
16:00- 4 skivor salami, 1 skiva mozzarella
18:30- skinksnitzel, ost, purjo/paprika- röra


Träning:
60 min promenad.


Så tokig den här bliden blev då, haha! Strunt samma, jag var rosig och nöjd efter min runda. =)

Det var trögt att traska idag, faktum är att hela veckan har det känts tungt och segt med träningen även om jag har gjort den. Hjälper iofs inte att ryggen krånglar. Men det vänder väl snart hoppas jag, tröttsamt att vara orkeslös.

Tack hej torsdag!

 

 

 


Dag 9

Kontorstjänst idag oxå, inget jättekul jobb jag gräver i nu... inte alls faktiskt. Inte blev det bättre av att ryggen plötsligt sa upp sig strax efter åtta, suck!

Kan inte säga att nåt särskilt hände men rätt som det var fick jag ont i ryggen. Resten av dagen fick jag sno ett annat skrivbord så jag kunde stå och jobba resten av dagen. Vilket känns i fötterna, men det gick iaf.

Inget spännande på matkontot idag, bara repriser så jag struntar i att skriva vad. =)

Var på Curves och tränade efter jobbet trotts allt, men blev rådd att undvika vissa maskiner så det gjorde jag och tog det lugnt i allmänhet. Men det kändes bra att ha varit där trots allt.

Troligen har jag dragit på mig ett ryggskott, som än så länge är hyfsat snällt... fortsättning följer. Tröttsamt är det hur som helst!

Så håll tummarna att ryggen skärper till sig!

Puss & Kram


Dag 8, litet bakslag

 
Hej å hå... tisdagen är här... segt som sirap idag trots att jag fick kontorstjänst halva dagen. Inget direkt upplyftande jobb jag påbörjat nu, men det ska väl göras det med, å det blev tydligen jag som skulle göra det... hm...
 
Matmässigt såg det i princip ut som i går fast med skillnaden att jag hade det här till "middag", var så himla sugen på mozzarella och salami, så så fick det bli. Det som inte var så bra idag var att jag hittade choklad hemma... inte bra! =/ Det gick förvisso in i min "kaloribudget" för idag, men det kändes inte bra alls... brukar inte ha "ångest" för saker jag äter, men det kändes bara så korkat... och det är det ju oxå.
 
Dock fick chokladen mig att lämna soffan och den här goingen för att ta tag i städningen, så det var ju en bra bieffekt att få tummen ur och jobbat av lite av chokladen iaf ;)
 
I morgon är en ny dag med nya möjligheter! =)
 
Träning:
Ett pass på Curves idag med. (Å så lite städning då) ;)
 
Puss & Kram
 
 

Dag 7

 
Jisses vad trött jag var i morse. Så det gjorde inte så mycket att det gick lite knackigt på jobbet och vi kunde vila =) Dock fick vi flytta fram första rasten tio minuter för att det skulle vara stopp i två timmar, då vi skulle ha grupparbete och genomgång av en undersökning vi gjorde i höstas. Inte min favoritsyssla precis, men det gick ganska bra.
 
Mat:
06:20- 1 ägg
08:40- 1 ägg, 1 dl keso, 2 jordgubbar, 5 valnötter
11:00- Nötfärs med tomat, 2 jordgubbar
13:30- 2 ägg
15:30- 1 ägg
18:00- Nötfärsbiffar, paprika, purjo, 1 jordgubbe
 
Träning:
Ett pass på Curves, kanske inte det mest intensiva som jag gjort under den senaste veckan, men jag gjorde det iaf, så jag är nöjd!
 
Efter matlagning och middag, blev det välbehövligt slappande och serier. Det var precis vad jag behövde idag!
 
Over and out!
 
Puss & Kram

Liquorice Dragé

Testade för ett tag sedan den här nyheten från Karl Fazer, Liquorice Drage. I mitt tycke var det ingen större hit och jag kommer sannolikt inte att köpa den igen. Jag ska inte säga att den var äcklig, inte alls. Men den var inte för mig.
 
Min absoluta favorit i chokladväg är den här med hasselnötter, rena himmelriket!!! ♥
Marabou släng dig i väggen! ;)
 
Puss & Kram
 
 

Dag 6

 
Startade dagen med att göra frukost på morgonkvisten, som blev både middag idag och imorgon. Praktiskt! =)
 
Idag har det inte varit lätt att hålla kollen på tider för mat... dagen har bestått av årsmöte för min kattklubb, Spinneriet. Det blev några trevliga timmar som gick där. Tack till avgående styrelsemedlemmar och välkomna till de nya, nu kör vi som de säger i Mello! ;) 
 
Mat:
Frukost- Nötfärs, tomat, äggröra på ett ägg, 2 jordgubbar
Lunch- 1 burk makrill i tomatsås
Mellanmål- 2 kokta korvar, lite dressing
Middag- Nötfärs, tomat, ost, 2 jodgubbar
Örigt- 2 bullskalkar på mötet
 
Bullsnuttarna var inte så himla bra, men men... har skaffat mig lite koll förutom att jag lagt om kosten. Jag gick med i http://www.shapeupclub.com/ Ja eller iaf laddade ner appen =) Så jag har hållt mig innanför ramarna trots allt idag och det är ju bra. Gillar appen! Lätt och smart... känns verkligen som ett bra komplement till omlagd kost. Känns bra!
 
Efter mötet blev det en sväng till Nettan för att hämta upp mina priser från senaste utställningen som jag hade glömt kvar i bilen när jag blev hemskjutsad. Märkligt nog blev jag kvar en lång stund och snattrade, vet inte hur det går till?!? ;) Där bjöds det hastigt och lustigt oxå på bullar, men då lyckades jag avstå. =) Efter det trevliga besöket var det dags att bege sig hemåt för att ta tag i dagens aktivering... kändes minst sagt motigt då det redan var kvällen. Men jag fick gjort lite blandade övningar samt stutsat runt till musik en stund ;) 
 
Träning:
Klackarna i taket och andra övningar ;)
 
Nu är det hög tid för kudden, imorgon väntar en ny arbetsvecka  som jag har lite blandade känslor inför...
 
Puss & Kram
 
 

Dag 5

 
 
Lördag och en av veckans prövningar vad gäller mat. Vardagar är det lite lättare med mathållning än på helgerna. Men det har ju gått rätt bra ändå idag.
 
Mat:
09:00- Äggröra & bacon, 2 jordgubbar
11:15- 2 jordgubbar, halv näve nötter
13:30- Kalops, rödbetor
16:15- 1 burk makrill i tomatsås
19:00- Omelett med tomat och räkor
21:30- "Glass" (grädde & hallon)
 
Träning:
60 min promenad. Det var inte skönt idag med dessa ben som jag stapplade fram på ;) Men träningsvärken går ju över som tur är. Skönt att vara ute en sväng var det hur som helst.
 
Soft dag med mello! =)
 
Puss & Kram
 
 

Tjuvlyssnat 3

 
 
1. Eddie Razaz- Alibi
Tredje killen med dans/popnummer i årets mello, jag vet inte hur många sådana här killar vi mäktar med, men jag tycker nog att han gör det bäst hittills. Men vi har hört det förut. Final/Andra chansen
 
2. Elin Petersson- Island
Inget större fel på det här, men inget att hetsa upp sig över heller. Hon sjunger väl helt okej, men hon syns liksom inte... Låter dock helt okej på skiva och det tar sig... men, tack & hej.
 
3. Ravaillacz- En riktig jävla schlager
Småcharmiga gubbar med en klassisk schlager, men vad har de här att göra? Klockrent i en show av nåt slag, men mello... njae! Men klart mycket bättre än Wolf och dyligt. ;)
 
4. Amanda Fondell- Dumb
Älskar hennes röst! Hoppas låten funkar lika bra live som på skiva, där låter det kanon och låten växer hela tiden! Men räcker det? Hoppas på final/Andra chansen.
 
5. Martin Rolinski- In and out of Love
Känns väldigt välbekant och precis som det han gjort tidigare ihop med Mr Bard, BWO. Det är lite  som gruppen Modern Talking över låten. Med andra ord, poppigt och helt okej, men räcker det till Andra chansen?
 
6. Caroline af Ugglas- Hon har inte
Fin! Gillar ju henne numer, sist hon var med gick det ju riktigt bra... vem hade trott det? Snälla snälla =) Frågan är om det blir lika bra den här gången. Önskar henne lycka till. =)
 
7. State of Drama- Falling
Låter som ett boyband, men ser inte riktigt ut som det. Tycker bättre om låten när jag bara lyssnar än om jag tittar. Trevlig låt som växer. Kan klara sig vidare.
 
8. Janet Leon- Heartstrings
Här har vi tjejen som utmanar killarna i pop/dans låtarna. Helt okej, men räcker det?
 
 
Puss & Kram Lotta som laddar inför kvällen =)
 
 

Dag 4

 
Vaknade med träningsvärk i benen, vilket iofs inte var så konstigt med tanke på gårdagens trappstegande ;) Men sådär gött ont som det ska vara. Hade inga problem att röra mig iaf.
 
Dagen i övrigt har kanske inte varit min bästa på jobbet. Har under den gångna vecka haft en växande irritation angående hur saker och ting sköts på jobbet. Man skulle kunna säga att det inte är helt rätt och riktigt. Men framförallt inte rättvist. Så det har varit många funderingar fram och tillbaka hur jag ska gå vidare. Just den här veckan har jag varit för irriterad och labil för att ens försöka ta upp problemet men det kommer... hoppas jag inte hinner explodera först bara ;) Frågan är ju oxå om det i slutänden är värt besväret vilket jag än väljer... den som lever får se...nog om det.
 
Mat:
 
6:30- 1 ägg
8:30- 1 ägg, 1dl keso, 2 jordgubbar, 5 valnötter
11:00- Kyckliglåda, 2 jordgubbar
13:30- 2 ägg
17:30- Kebabsallad med fetaost
21:00- 3 jordgubbar
22:30- 4 tunna skivor kalkon med philadelphia
 
Träning:
Pulspass på Curves
 
Det var grymt kul och svettigt, inget jag vill missa igen, mer sånt! =)
Såhär på eftermiddagen hade träningsvärken eskalerat en smula, nu var det lite jobbigt att böja sig, men passet gick ändå ganska bra, vissa benmaskiner var en plåga men det fick ju gå. Sen kändes själva passet som om det gick i en rasande fart så att jag alldeles tappade bort vart jag började. Men dagens grymma tränare Marielle hade stenkoll på vilken tid jag började så det var bara att följa det ;) Även om jag nånstans lyckades på ett ungefär räkna ut vart det var jag började, så jag körde lite till och fick nog ihop tre varv idag oxå. Känns bra.
 
 
Efter en välbehövlig dusch blev jag upphämtad för lite mat på ett torg längre upp. Kompisen blev väldigt sugen på pizza, men äter lågkolhydratskost, då gör man såhär... lämnar brödet bara! ;) Hon blev iaf mätt och det blev jag oxå vill jag lova. Även om pizzabagaren undrade om det inte smakade bra ;)
Det blev några timmars snattrande innan vi bröt upp, trevligt värre! =)
 
Nu är det snart gonatten, härligt trött faktiskt.
 
Puss & Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 3

 
Startade dagen lite bättre än igår... alltså jag gick inte upp vid 23 och skulle gå till jobbet utan jag sov gott hela natten. =) 
 
Maten idag:
6:20- 1 ägg
8:30- 1 ägg, 1 dl keso, 2 jordgubbar, 5 valnötter
11:00- Kycklinglåda, 2 jordgubbar
13:30- 2 ägg
16:30- Kycklinglåda
19:30- 8 kalkonskivor med philadelphia (typ)
Ska inte klaga =)
 
Idag har jag inte varit sugen på något särskilt faktiskt... bra! Så än så länge går avgiftningen åt rätt håll =)
 
Träning:
Kutat (gått) i trapphuset 4x8 våningar & gjort lite andra övningar hemma.
 
Firat alla hjärtans dag i tvättsugan, det är lyx det ;)
 
Har oxå blivit rosad och fått  fina bilder idag, man kan inte annat än bli glad!! Tack! ♥
 
Puss & Kram
 
 
 

Käk

 
Maten idag...
 
06:20- 1 ägg
 
8:30- 1 ägg, 1 apelsin (sista jag hade kvar)
 
 
11:00- Kött, purjo, gräddsås och avokado (som på bilden)
 
13:30- 2 ägg
 
15:30- ½ näve blandade nätter
 
17:00- 2 jordgubbar =)
 
18:30- Kycklinglåda med purjo, paprika, naturell creme fraiche samt med chili, grädde och ost. Gött var det! =)
 
20:00- ½ näve blandade nötter
 
Det var det från mig och mina assietter ;)
 

Pepp 200

 
Gårdagskvällen var väl fortsatt tung och sådär efter "domen" men jag kom i säng redan 21:30, men somnade nog inte förrän vid tio. Vaknar med ett ryck, kollar på klockan som säger tio i... *hjälp* nästan försovit mig. Tittar mig i spegeln och ser ett slitet, trött och svullet ansikte. Hinner tänka, nu glömde jag ju helt att ta vilopulsen när jag vaknade som jag fått i uppgift... aja.. Tänker att det är ju inte klokt hur trött jag känner mig, som ett vrak faktiskt! *gäääääsp*
 
Det fick bli en raggardusch, koka ägg och så är jag på väg. Eller iaf tar på mig jackan och tar mobilen. Tycker det är lite konstigt att inte mobilen ringde 5 i 6 som den brukar så jag vet hur lång tid jag har kvar innan jag måste åka. Stirrar på mobilen som säger att klockan är 23:00... ööööh, what??? Kan inte sluta stirra, mobilen slocknar innan jag hinner reagera, går ut i köket och kollar på klockorna där... alla säger samma sak 23:00!!!
 
Men va faaaan liksom, här står jag fullt påklädd och redo för jobbet som i givakt, va hände här egentligen?!?! Fnissandes klär jag av mig och hoppar snabbt ner i bingen igen och somnar om! =) Sov nog ändå lite halvtaskigt, huvudet fullt med tankar troligen, vaknade flera gånger och tittade intensivt på klockan så jag inte skulle försova mig på riktigt.
 
När jag väl gick upp som jag borde var det fortfarande tungt, svullet och väldigt trött. Men det fick ju gå... iväg till jobbet kom jag.
 
Första halvan av dagen på jobbet var riktigt skit, mycket tankar och funderingar cirkulerade så jag var inte riktigt kontaktbar. Men efter lunch lättade det en smula och jag kunde prata lite om det med iaf en person, men det var med någon som jag egentligen inte har någon relation till privat, vilket gjorde det lättare. Men så fort nån som jag vet bryr sig undrar så blir det jobbigt igen. Men men... det går väl över! =)
 
Efter jobbet blev det åter igen en runda hemåt då jag gick ifrån träningsväskan i morse. Men idag hade jag inga som helst bekymmer  att ge mig av mot träningen och veckans tredje pass.
 
Kände mig fortfarande "arg & förbannad" på mig själv och situationen, så det var med full inlevelse jag gav mig i kast med maskinerna idag. Hon som stod i ringen idag säger till mig att hon inte behöver jaga på mig idag då jag gör det så bra själv... den var ny... nåväl, jag fick jagat runt där så svetten lackade iaf, det blev tre varv idag oxå. Gött!
 
Medan jag stod och stretchade kom jag ju plötsligt på att jag hade jubileum idag minsann. Idag tränade jag mitt 200:ade pass på Curves! =) Så då fick jag en tröja =)
Hoppas "ilskan" håller i sig ett tag till, det känns så mycket skönare att träna då. Efter idag kändes det helt klart lite mer "pepp" så nu jävlar kör jag! =)
 
Puss & Kram
 

Käftsmäll

Tisdag hela dan och den rullade på i sakta mak mest hela tiden. Inget spännande alls faktiskt. *gäsp* Äntligen blev klockan hemgång. Hem och hämta träningsväskan som jag glömde i morse när jag segade mig mot jobbet.

Idag var det dags för den ångestfyllda mät och vägningen. Jag visste att den inte skulle vara bra, jag visste bara inte hur illa. Har inte vägt mig hemma heller... har inte velat veta.

Efter julledigheten kändes det riktigt obekvämt, kunde inte riktigt röra mig som jag brukar och kläderna var inte som de borde. Men det hjälpte att börja jobba några veckor och börja träna igen så kändes det iaf lite lättare även om det var långt ifrån bra...

Vilket jag fick svart på vitt idag. Vikten var helt åt helvete, vissa mått var ungefär som när jag började i juni 2011, vissa var lite bättre, men ändå sämre än för ett år sen. Så ekvationen gick inte ihop alls kändes det som, men jag har väl nån muskel som fungerar nånstans ;)

Riktigt tungt var det och jobbigt för tårkanalerna, det bara brast utan att jag var beredd ens. Men men, det är bara att bryta ihop och kämpa vidare. Blir fan förbannad på mig själv, på sockret och hela situationen. Är så jävla trött på den här skiten!

Nåväl, nya mål. Sockerfri, sköta kosten och köra 30 min aktivering/dag i 30 dagar fick bli den kommande månadens mål. Vikten får bli vad den blir, viktigast är att få igång det andra.

Skönt var det hur som haver att ha gjort en genomgång idag även om det var jobbigt. Tur det finns underbara människor till hands ibland! Tack Jana! ♥

Sen blev det tre varv med fullt ös i ringen, det var riktigt skönt och behövligt!

Puss & Kram

Snart...

Idag var det dags att återgå till det vanliga jobbet igen. Lugnt och skönt, men jösses så tråkigt! Hade liksom vant mig vid alla tvära kast och problem som måste lösas längs vägen. Visst var det stundtals helt crazy med femton bollar i luften samtidigt, men när man fått lite kläm på det så kändes det bra. Tiden gick ju dessutom snabbare =)  Hade gärna haft jobbet på heltid istället för nån gång i veckan. Men men, den som lever får se... =)
 
När jag klev in på Curves efter jobbet idag var det många kända ansikten och fokuserade tränare, vilket innebar att de var på oss som hökar idag, härligt! =) Var rätt seg när jag väl började mitt pass, men det gick över kvickt ;)
 
I morgon väntar den lätt ångestfyllda väg & mätningen... får se det som att börja på noll helt enkelt. Månaderna innan jul och därefter har kanske inte varit mina bästa månader matmässigt. Framförallt är det ju sockerberoendet som varit helt urflippat... *my god* Det är inte utan att det märks och känns. *ogillar* Nu börjar det lugna ner sig lite grann iaf... men det är ju ständigt närvarande sålänge som jag inte sköter mig.
 
I morgon är en annan dag, då blir det nya tag!
 
Puss & Kram
 
 

Långängens Photo

Hej
 
Ville bara säga att jag nu öppnat en egen sida på Facebook för alla mina foton som jag tar på kattutställningar och andra tillställningar. Klicka på bilden för att komma dit! =) När ni hittat dit, klicka gärna på GILLA knappen på sidan, Tack! =)
 

Mello 2

Det som jag tyckte vid gårdagens tjuvlyssning stämde rätt så bra.
 
Lillkillen Anton hade ju en dansant poppig låt som var helt okej. Dansade bra gjorde han oxå, men när dansen blir det enda som är i fokus tappar det lite av sången, fast å andra sidan såg det ut som om han struntade i det, vem behöver sjunga när någon annan gör det? ;) Men det blir säkert en radiohit hur som helst!
 
Felicia Olsson var absolut värd en plats i finalen eller andra chansen, fick ståpäls! Tyvärr blev det ju inte så... jäkla skit! Grym röst!
 
SHW låten blir säkert en given hit i melodisvängen. Tyckte det var lite kul och helt okej =)
 
Eric & Tone som gick till andra chansen, hade jag hellre sett på femte plats istället för Felicia. Men det är iofs inget fel på låten... men inget särskilt heller...
 
Cans & Wolf.... tack och hej... *gäsp*
 
Sean Banan... well... det var väl iofs väntat att det skulle gå bra för honom ;) Låten sitter redan som tuggummi i håret oavsett om man vill eller inte.
 
Sen har vi den mest värdiga finaldeltagaren hittills i år, Louise Hoffsten! Jäklar så bra! Härligt att se förvåningen när poletten var på väg ner. Att hon sedan kämpar sig upp på scenen igen på stappliga ben, det var så värdigt! Stark kämpat och helt rätt att hon gick vidare!
 
 
 

Jävlar i havet!

Ingen sovmorgon idag heller, eller jo... en hel halvtimme *yey*
Blev upphämtad strax innan sju och kom iväg till Mölndals folkets hus, där det väntades en ringutställning. Vi skulle ha Hannah Jensen som domare idag på alla juniorer. Spännande!
 
Maccan var ensam i sin klass idag, han fick en kanonbedömning! ♥ Han skulle upp till domaren igen för vidare tävlande =) Men ingen visste vid nästa titt om vi fick delta i ringfinalen eller ej, Top 5, förrän vi fick se våra nummer uppe på scenen... då fick det gå undan!
 
Kay gick det oxå bra för, Ex1 av 2, BIV-J och skulle oxå upp på scenen för finalen, skojsigt! =) Hon slutade som nummer 4 i Top 5 finalen av 38 juniorer! Grattis! =)
 
Maccan fick vara kvar en stund till...
 
 
... närmare bestämt blev han en av de två sista som fick stanna! Hannah var den enda som tog hjälp av en andra assistent och stod och valde en stund... spänningen var olidlig och jag var sjukt nervös!!! Båda katterna fick finfin kritik, så det var egentligen bara tycke och smak som avgjorde. Efter vad som kändes som en evighet valde hon till sist den röde killen... grattis till vinsten S*Restless! =)
 
Sen gick luften ur mig... men jag är sååå nöjd med dagen, resultatet, katten och sällskapet! Så det vore en skam och klaga =) Det enda var väl att dagen kändes väldigt kort ;) Det var ju slut innan det ens börjat på nåt vis ;)
 
Vi hade ju dessutom kändisar i lokalen idag, Anna Mannheimer & Peter Apelgren med dotter var och kikade runt =)
 
Klicka hör för fler foton!
 
Tack för idag alla inblandade! ♥
 
Puss & Kram

Tjuvlyssnat...

Kunde som vanligt inte hålla mig... ;)
 
Mello, deltävling två. Göteborg har under de senaste åren haft det sämsta startfältet rakt igenom, i mitt tycke iaf. Men i år verkar det inte riktigt så, kul!
 
1. Anton Ewalds- tralligt och dansant likt David Lindgren/Danny/Eric Saade... helt okej och killen verkar helt klart både söt och charmerande. Frågan är, hur många sådana här nummer ska man ha? Globen/Andra chansen?
 
2. Felicia Olsson- nu snackar vi powerballad bigtime! Hon gör det riktigt bra! Frågan är om den tar sig förbi de mer etablerade i startfältet. För min del är hon välkommen till Globen/Andra chansen.
 
3. Joacim Cans- outside the box liksom. Tralligt kan man säga... vinna melodifestivalen? Inte en chans! Men som sagt tralligt och helt okej.
 
4. Swedish House Wives- där är det drag under klackarna! =) Dansant och poppigt får man väl ändå säga om damerna! =) Det kan gå hur som helst... för min del är de välkomna både till final och andra chansen, men vinna hela konkarongen? Näää...
 
5. Erik Segerstedt & Tome Damli- inget fel på det här, men absolut inget som sticker ut, ja inte mer än möjligen Erik då ;)
 
6. Louise Hoffsten- nu snackar vi en riktigt låt! Only the dead fish follow the stream, bara en sån sak... klockrent! GILLAR! Fastnade direkt, här är nog veckans bubblare, hej och välkommen i Globen! Hoffsten är inte nån större favorit för mig, eller iaf inget jag brukar lyssna på, men det här var som bomull i öronen! ♥
 
7. Rickard Wolf- inte min gubbe... inget fel på helheten, bara inte riktigt min grej och framförallt ingen vinnare i den här tävlingen.
 
8. Sean Banan- vad ska man säga... vi har hört det förut ;) Fastnar såklart som tuggummi! ;) Tycker nog att förra årets bidrag var bättre. Andra chansen.
 
 
Riktigt svårtippat startfält! Ska bli riktigt spännande att se hur det går i morgon! =)
 
Puss & Kram
 

Mello 1

Var ska man börja...? Vilket skämt till omgång!
Såhär i efterhand är jag väldigt glad att jag roade mig i Örebro istället för att glo på den här omgången.
 
David Lindgren- gick självklart vidare, även om det var en sämre låt än förra året.
 
Cookies N Beans- inte hjälpte det att ha lite av en Bonnie Tyler i trion. Ingen katastrof, men inget särskilt heller.
 
Jay-Jay Johanson- det enda som svängde om honom var förnamnet! Boooooring!!
 
Mary N’diaye-..... ööööh, say what? Ta bort!
 
Erik Gadd- vad hände där... inte så mycket...
 
JOHIO- även om det gick lite på halvfart stundvis så var det ändå helt okej! Han har ju verkligen sin egen stil den här killen. Han har ett helt koncept liksom. Vi får se hur långt det räcker... vara med och fajtas i finalen kommer han troligen att vara.
 
Anna Järvinen- har ju hört namnet men aldrig sett henne... men jag kan vara utan helt känner jag, bunta ihop henne med Jay-Jay så kan de roa sig ihop i nån källare, fast synd om råttorna kanske... ;)
 
Michael Fiener & Caisa- det var väl en okej låt, eller fel, det hade varit en helt okej låt om någon annan stått för sången!
 
 
Så tyckte jag! ;)
Tror inte vi har någon slutgiltig segrare i det här gänget iaf.
 
Hej hopp!
 

Snart är det dags...

Det har varit sjukt sega dagar efter helgens roadtrip till Örebro, man är ju inte tjugo längre liksom ;) Men vad gör det om hundra år, det var det helt klart värt! =) Vissa helger är mer minnesvärda än andra, det här var en sådan! =)
 
Hur som haver var det idag dags för ett träningspass hur trött jag än kände mig. Det jobbiga var att jag hade glömt träningsväskan hemma i morse så jag var tvungen att åka hem efter jobbet. Plötsligt stod jag inför valet att vända i dörren med väskan i handen eller stanna hemma... Gissa vilket som lockade mest? ;)
 
Valet föll på väskan, så iväg till träningen kom jag... ca: 10 min senare än jag brukar. När jag är på väg från bilen till träningslokalen får jag ett sms från Jana som undrar vart jag håller hus. Jana (som jobbar där) och Mariette som jag brukar träna med håller kollen på mig ;) Här går det inte att fuska inte, bra! =)
 
Har inte gjort en uppföljning på min träning på evigheter, så det blev inbokat en sådan på tisdag nästa vecka *hjälp* Jaja, det blir till att börja på noll igen men det ska väl gå! Troligen blir det en kickstart med 30 min aktivering/dag i 30 dagar. Det har funkat förr och känns absolut inte omöjligt. Behöver verkligen en spark i baken ibland. Träningsläger långt in i skogen hade varit en annan bra variant, långt ifrån allt vad socker heter. Men en sak i taget...
 
Först blir det kattutställning till helgen igen, den här gången hemmavid, Mölndal närmare bestämt. Ska bli roligt! =) Rätt skönt att det bara är på lördagen den här helgen och att man redan innan vet att det inte kommer att bli så sent hem från utställningen. Så har ni vägarna förbi folkets hus i Mölndal så är det bara att kika in. =)
 
Over and out!
 
Puss & Kram
 

Örebro!

 
Veckan började som sagt var lite kaosartad med nya arbetsuppgifter på jobbet och utan backup... men det löste sig det oxå. Onsdag, torsdag och fredag badade jag katter, hej å hå vad det går. Det gick så smidigt så, då jag byggt en duchbänk så jag slipper sitta på golvet och fixa katterna. Mycket nöjd!
 
Lördag "morgon" anlände och jag hämtade upp Nettan för vidare färd mot Örebro. Vi har sett fram emot den här utställningen ett bra tag nu, så vi var förväntansfulla om än lite trötta. Vi blev faktiskt ännu lite tröttare när vi inser att Kay (Nettans katt) har gjort i brallan ungefär i höjd med Lerum. Som tur var kom det en avfart strax därpå så vi kunde stanna och försöka göra rent. Vilket visade sig svårt. Men vi fick bort det mesta och körde vidare.
 
Kay var inte riktigt nöjd, luktade apa gjorde det oxå! Så vi stannade strax innan Alingsås på en rastplats. Ni vet en sån där som har ett handfat i väggen... Som tur var hade jag schampoo med så det fick bli en handfatsduch för Kay. Med en blöt men ganska ren katt lämnade vi rastplatsen, Nettan var smått uppgiven och ville nästan åka hem igen, men det blev inget med det! ;)
 
Resten av resan gick fint. Vi var framme lagom till att inchecket hade börjat, hittade en billig gatuparkering. Det gillas! Lyckades hitta snabbkön genom vererinärenincheckningen, det gillas oxå! =) Klär buren i godan ro men inser plötsligt att jag saknar en väska... *jävlar i helvete* Borta vid bilen (nej det är inte Uggla ;) ) har jag lagt min väska!!! *panik* I den ligger framförallt kameran! Rusar iväg och när jag närmar mig bilen vågar jag nästan inte titta... men jo, där står faktiskt väskan kvar!!! *puh* Det gillas ännu mer!
 
När jag återvänder står Nettan halvt uppgiven med en bajsluktande blöt katt. Allt brukar lösa sig, det är min filosofi ;) Vi knallar bort och köper lite spray som ska fixa doften... Kay är ju fortfarande blöt förstås. Jag nästan hör hur hon panikslagen tänker att det här kommer aldrig att gå eller hinna få torrt. Har ju förstås hårtork borta i bilen, men finner en på toa, där en annan van uppfödare har råkat ut för samma öde. Så fön lånades, katten torr men luktar ändå lite, knallar vidare till nästa uppfödare och får lånat lite andra grejer och sen var Kay på topp igen och luktade gott!  Allt löser sig! =)
 
 
Bedömningarna börjar och det är lite nervöst på sina håll... Maccan hade värsta konkurrenten som han mött förut, så mina förhoppningar var kanske inte de bästa. Å andra sidan skulle vi ha en för mig okänd domare, Magda, så vi hade ju ingen aning om hur hon dömde eller vad hon gillade. Hon var jättegullig med katterna och det verkade absolut som hon visste vad hon gjorde. Jag köpte hennes val av katter rakt igenom (av det jag såg), sen gjorde det ju såklart inget att hon föredrog Maccan före konkurrenten =) Dessutom fick han BIV & NOM utan bekymmer. Hon tyckte att han var den bästa katten hon hade dömt på hela dagen! =)
 
*GLAD*
Kay hade fyra konkurrenter men hade inga större bekymmer att kamma hem förstaplatsen, BIV & NOM hon heller!! =) Man skulle kunna säga att dagen blev bara bättre! =)
 
Sen var det dags för finalen, våra katter skötte sig finfint, vann gjorde dock en vacker ragdoll. Grattis till den! Vi var sååå nöjda och glada ändå!
♥ Grattis till alla andra som blev Best In Show!!! ♥ Extra grattis till Greta & Billy! ♥
 
Väl på hotellrummet på andra sidan gatan efter utställningen var det till att svida om lite innan det blev prisutdelning av årets katt och buffé. Katterna tyckte det var helt okej att dela boende, skönt det!
 
Alltså, man kan inte ha tråkigt med en hög dalkullor vid bordet, så är det bara! Å det hade vi inte heller... inte ens när en av dem plötsligt blev en tysk tandläkare... hahaha!!! Skrattar nästan bara jag tänker på det =)
Skratta är livet! ♥
 
Det blev inte jättesent, men det var ändå inte kul att behöva vakna i tid på söndagen *gäsp* Checkade in katterna och gick tillbaka för hotellfrukosten... den visste vart den satt kan man säga. Efter det väntade nya bedömningar. Det var en hård match för Maccan idag oxå, men han gick segrande ur striden idag med *glad* och han blev även NOM! =) Dessutom fick han bedömningen, dagens bäst preparerade katt, inte illa! =) Kay slog oxå sina konkurrenter idag =) Men fick se sig slagen av hanen i samma klass... men men, det var helt okej.
 
Helena var ju på plats i Örebro och vi hade förberett lite grejer som vi gick runt med ;) Det blev uppskattat! ♥ Är rätt nöjd med ljusen jag gjorde och Helena hade fixat kort till dem. Glömde dock ett... men det går fler tåg som tur är.
 
Har haft en fantastiskt rolig helg i Örebro med underbara människor omkring mig och strålande resultat!!! Det kan nästan inte bli bättre! ♥ TACK för det och massor av kärlek till er!!! ♥
 
 
Hemfärden gick smärtfritt även om vägen är trist som bara den. Men sällskapet lättar ju upp det mesta som tur är!  Ser fram emot nästa roadtripp med bästaste Nettan! ♥ Men först blir det GRK till helgen! =)
 
Puss & Kram