Minnen

Började dagen med tvättstugan *yey* Laddade maskinerna och kröp ner i sängen igen och sov någon timme till ;) Väntade tills tvätten nästan var torr innan jag styrde mot Hönö. Väderkartan hade visat mulet igår, men det var allt annat än mulet. Det var långa köer, men korta väntetider till färjan, mycket bra.

Det var varmare idag men det blåste mer, så det jämnade väl ut sig antar jag. Fick bo på en annan klippa idag då min vanliga var upptagen, kan bli så när man är lite sen. Men men, det finns gott om klippor så det gick ingen nöd på mig.

  

Sjukt seg idag... och inte riktigt mitt vanliga jag, har varit lite låg i två dagar nu... tycker inte om det. Idag hade jag huvudet fullt med minnen oxå. Minnen av mormor och för den delen oxå morfar. Det som jag minns allra mest och som jag minns som de bästa stunderna när jag växte upp, var alla de gångerna jag var med mormor och morfar ute med båten.

Båten låg i Klova hamn på Hönö. Låg vi i hamnen över natten så var det standard att kila iväg och köpa barkis och sötlimpa i bageriet på morgonen. Minns att jag alltid hade huvudbry för vilket bröd jag skulle välja, de var ju båda så goda, men ack så olika. Tror nog att deras egen sötlimpa vann de flesta gångerna ;) SMÖR hade vi på mackorna oxå ;)

  
Jag var troligen inte så gammal när fick mitt första tångbad ;) Å krabbfiske var nåt av det roligaste!

Nu var det väl inte så att vi åkte några långa turer, även om det kändes så när man var yngre. Vi höll oss nog runt Hönö och de närmsta öarna. Vi åkte ofta till "Röberga" och det är oftast dit jag åker när jag vill sola och bada. Känner mig på nåt sätt hemma där. Inte precis nån trängsel, snarare hundratals meter till närmsta granne, perfekt! Njuter av att bara vara där och jag tröttnar aldrig på utsikten. ♥

Det var här jag lärde mig att simma, fiskat krabbor i oräkneliga timmar och bara haft det bra. Så det är en plats med glada minnen. Men dagar som den här då jag inte är på topp blir det oxå en plats där jag känner stor saknad...

För visst är det så att man ska minnas de glada och positiva minnena av de vi förlorat, men även de minnena gör ont... vissa dagar mer än andra. Inte gör de saknaden mindre heller...   

  

Man får lära sig att leva med det helt enkelt, men just idag var det lite tungt.

Nu är klockan mitt i natten och jag har tittat på filmen The Grudge medan jag bloggat. Kan inte säga att jag tycker att den är så himla läskig som många tycker. Kan kanske ha nåt att göra med första gången jag såg den... killen jag dejtade då tyckte att den var skitläskig, han hade dock redan sett den... så han satt på helspänn och hoppade till i soffan och skrek långt innan det hände nåt... lite svårt att uppleva det läskiga då ;)

Nähä... dags för bingen och hoppas att jag vaknar till en bättre dag i morgon!

Kram


Banoffeepaj igen då då ;)

Eftersom det fortfarande frågas efter det här receptet, så kommer det här! =)



Banoffee Pie
För 8 personer.

Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk
200 g digestivekex
100 g smör
3 bananer
2½ dl vispgrädde
Ev mörk choklad/hallon

Gör så här:

Ställ konserven med kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Låt koka i 3 timmar. Se till att konserven är täckt med vatten hela tiden.

Krossa Digestivekexen (i en matberedare). Blanda med det smälta smöret. Tryck ut botten i en form med löstagbar kant. Jag brukar grädda min botten i ca: 5-8 min på 200 grader. Låt svalna lite ställ den sedan med fördel i frysen en stund, så den är stel när man ska smeta ut kolan.

Bred ut den kondenserade mjölken som nu har blivit som en kolasmet, på digestivebotten.

Skiva bananerna och fördela ut över kolan, vispa grädden och bred ut den likaså.

Riv eventuellt över lite mörk choklad och lite hallon.

Klart! =)

Äckligt god faktiskt ;)



Hela tjottaballongen går utmärkt att frysa in för att avnjutas en annan dag =)

Testade för ett tag sen att göra med bara hallon, men jag tyckte inte det blev riktigt bra, men med några på toppen såhär vart kanon! =) Man kan väl i princip ha i vad man vill, det är bara fantasin som sätter gränser =)

Kram Lotta


Dag 28

Seeegt idag!

Av en olyckshändelse fick jag på Simpsons, vilket aldrig skulle ske frivilligt. Har aldrig förstått tjusningen med den tecknade serien. Men idag tittade jag säkert i fem minuter eller nåt... varför? Jo, fru Simpson hade startat ett gym. Inget mindre än ett cirkelgym för kvinnor, vid namn Shapes ;) Hm... I wonder...? Såg väldigt mycket ut att likna Curves ;) Blev lite full i skratt faktiskt.

Dagens övningar blev inte så märkvärdigt... 40 minuter på cykeln. Men fanns det inte lust eller ork till idag, men det kommer fler dagar.

Lotta


Jalapenosarna ;)



Många frågor om vad och hur...

Färska jalapenos kan vara lite lurigt att få tag i, men det går... och är sååå värt det!

Leta upp en grönsaksaffär/affär där de säljer lite mer utländska grejer, där kan man hitta i lösvikt. De är godast i storleken 6-9 cm ungefär. Vissa större mataffärer kan oxå ha i lösvikt, men det är inte så vanligt.  Ganska vanligt är dock att man kan köpa dem på välsorterade ICA (Maxi bla) i förpackningar om 2-3 st, men de är hiskeligt dyra... ca 15 kr. Då blir det dyrt!

Du behöver:

Färsk jalapeno
Philadelphiaost
Bacon

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

När du väl hittat dina färska jalapenos delar de dem på hälften längs med liksom. Ta en tesked eller liknade och skrapa ur alla kärnorna.

Fyll upp jalapenoshalvorna med philadelphiaost.

Linda lagoma bitar av bacon runt jalapenosarna

Lägg dem på ett galler med nån form av skydd under för vätska (funkar med vanlig form oxå).

Grädda dem i 20-25 min eller tills baconen ser färdiga ut ;)

Sen är det bara att hugga in och njuta!!
Tror att alla som smakat de här har älskat dem! =) Jag är inte nån som gillar jättestark mat, men de här funkar finfint!!


Lycka till!

Ps. Här på Hisingen finns de på grönsaksaffären mitt på Wiselgrensplatsen =)


Äntligen!

Idag kunde man äntligen få vakna till varma solstrålar, som jag har längtat! =D

Således blev det ingen film utan hoppeliskutt ut till Grinchen och iväg *vrooom* Grinchen hade för övrigt varit med på fest i natt, med måsar inga mindre... halva taket, huven och förarsidan var full i skit... måsjävlar *mutter*



Men inte ens måsskit kunde få mig att vara kinkig när jag kom fram till paradiset! ♥
22 grader och en lätt bris, perfekt! Klipporna var ljuvligt varma och havet uppfriskande skönt. Inte en manet i sikte heller =)



Jag njöt och jag njöt och jag njöt! Älskar mitt Hönö, inte en kotte mer än jag på min klippa ♥

Fem strålande timmar. Kom på att jag minsann kunde göra lite vattengympa medan jag badade oxå. Så det blev lite hittepå-övningar att göra på djupt vatten, nytta med nöje liksom =) Det var lite jobbigt faktiskt... andas... spänn magen... huvudet över vattenytan... och så övningarna ;)

Sen hem till gymmet en runda, alltid lika skönt efteråt! =)



Sen blev det en hel assiett full med jalapenos att snaska på *mums*

Trots fem timmar i solen klarade jag mig rätt så bra, fejset är väl lite rött och varmt, men ändå helt okej. Det har nog svalat till i morgon =)

Fastnade i Moulin Rouge nu på kvällskvisten, jag vet fortfarande inte vad som gör att jag tycker om den så mycket... men det gör jag!

Puss & Kram

En extra kram till Bodil idag!


Dag 27

Idag blev det som såhär... 20 min promenad, 40 min vattengympa i havet och ett pass på Curves! Så visst är jag nöjd =D

Jag gjorde bättre ifrån mig på passet idag än jag gjorde igår iaf, de e fint de! ;)


Lotta

SOL?!?

Är det verkligen sant??? Är det solen som lyser där ute? Helt otroligt!!!

Så idag blir det inte så mycket film ;) Frukosten intagen. Är sjukt trött idag, men det går bra att slumra på min klippa så det ska nog bli bra ;)

Ha en underbar dag, det ska jag!





Dag 26

Glömde nog säga det igår, men nu när jag är inne på andra veckan av semestern så har jag ökat mina mål för resten av semestern. Istället för en aktivitet per dag är målet inställt på två aktiviteter per dag. Hittills har det gått fint =)

Idag blev det en vända på Curves och 80 minuters traskande i Hisingsparken, idag utan regn dessutom ;) Så jag får vara nöjd med dagens insats helt enkelt =)

Sköt om er!

Kram


Veronika decides to die


The story centers on Veronika, a woman in her mid twenties who appears to have everything: good looks, good job and a great life ahead of her. Yet she decides to end her own life. She is unsuccessful and awakens in a mental hospital where she learns that she a short time to live. However in the hospital she meets people who are only 'insane' because they don't always follow society's rules. With little left to lose, Veronika embarks on a journey on which she frees herself to experience relationships and emotions and ultimately discovers what it means to live



Den här filmen har jag haft ett tag, men titeln har inte varit så lockande... men idag var det dags. Jag gillade den, den var inte så deprimerande som man kan tro av titeln att döma. Redan från början hade den en speciell känsla över sig som höll en kvar. Det är ingen film som jag lipade till. Det den gick ut på var att ta vara på livet för du har bara ett och lev som om varje dag vore den sista.

Det mest udda som hände i filmen var att Lisa Ekdals hit "Vem vet" plötsligt spelades... dessutom rätt länge, det var ju inte utan att man log litegrann =)

3½/5


Lotta

Vad är okej?

Semester, många av oss har det såhär års. Jag har det definitivt och jag älskar det! Men vad är egentligen okej att göra på sin semester?

Är det okej att vila?
Är det okej att träna?
Är det okej att bara vara?
Är det okej att bara ta dagen som den kommer?
Är det okej att titta på film flera gånger om dagen?
Är det okej att inte dricka alkohol varje dag?

I min bok är det helt okej, speciellt som vädret bara bjuder på regn och rusk!

Eller..
Måste man flänga land och rike runt bara för att det är semester?
Måste man åka utomlands?
Måste man umgås med sin familj?
Måste man ha en massa måsten?

Jag hatar "måsten" personligen, mår inte bra av dem. Därför gör jag som jag brukar... går min egen väg och gör det jag vill och inte det jag måste. Även om man ibland inte kommer undan...

Men det finns alltid de som tycker att man måste ha gjort minst 2 av ovanstående måsten för att det på nåt sätt ska få lov att kallas semester, hur kommer det sig?



En perfekt semesterdag ligger jag vid havet, (själv eller med sällskap) äter gott, deckar i soffan till en film eller två. Eftersom det hittills i år på denna semestern inte funnits sol i överflöd, snarare inte alls... ja, iaf inte såpass att det varit varmt så man vill vara vid havet.

Regnet gör att man får hitta på annat, lyckats ganska bra hittills iaf =)
Umgås med vänner, om det så är över lite mat, vid träningen, med en film eller besök... tja, då är iaf jag nöjd! Och det är på nåt sätt det viktigaste. Sen är det ju inte säkert att allt hamnar här i skrift även om jag babblar på en del ;)

I år har jag ju dessutom utökat min semester med träning, passar oxå bra när det regnar.

Så... ja, jag har kollat på en hel jävla massa film dessa regniga dagar mellan träning och umgänge, men det finns ju liksom tid nu när man inte behöver slita på jobbet. När jag tänker på det så brukar jag ha en sådan här vecka på semestern, då jag bara glor på film... men det går över.

Men jag längtar fortfarande efter soliga dagar vid havet! ♥ Då lär det inte bli riktigt lika mycket filmtittande ;)
Vill oxå ta mig en riktig genomkörare på Liseberg och besöka några fler vänner, men på det stora hela är jag rätt nöjd med min semester so far, NJUTER!!!

Ta hand om er! Det är det jag försöker göra...

Kram & hej från Lotta som nu ska kila till gymmet =D



The Green Hornet



Allvarligt talat, vilken jävla skitfilm!
Är glad att jag inte kastat ut pengar på den. Pappa dör, grabben ärver alla pengarna, vill leka hjälte... på den vägen är det. Stör mig grymt mycket på Seth Rogen som spelar huvudrollen och som har gjort i princip allt annat bakom kameran oxå... han passar inte alls in i rollen, han är helt enkelt för fånig och jävligt störig! Fånigt är ett ord som poppar upp i skallen medan jag ser det här skämtet till film.

Kanske har jag missat det här med hjältar alldeles... men å andra sidan älskar jag Batman, Spiderman, Daredevil mfl, så jag vet inte... Det här var nog den sämsta skit jag sett på länge! Action skulle det ju vara, visst fanns det action... några bra stunder, men allt som allt det enda som poppar upp i huvudet är just FÅNIGT!!!

Har ni missat den hittills, fortsätt med det!!

1/5


L8

Fiiiilm! ;)



En tyngd skådespelare, en programledare och en erkänd videospelsskapare finner att deras liv flätas samman på mystiska och oroande vis. Snyggingen Ryan Reynolds gör alla tre ovanstående karaktärer.

Den konstigaste filmen jag sett på länge faktiskt. Jag är inte helt övertygad om att jag har fattat vad den gick ut på ännu... känns som om jag får se den en gång till om ett tag, kanske blir jag klokare då... jag kan ju få leva på hoppet iaf! ;)) Är det bra eller dåligt om man inte riktigt fattar, alltså... hur betygsätter jag det?? ;) Nåväl... får väl bli mitt i mellen då.'

3/5




Fånig story!
Kristen Bell gillar jag från serien Heroes, Josh Duhamel är ju sjukt snygg och charmig som vanligt... om jag får lov att säga det själv, men filmen blir tyvärr inte riktigt bra för det. Visst går den att titta på om man inte har nåt annat för stunden.

2/5



Leslie Wright (Queen Latifah) är en sjukgymnast med en stor passion för basket och då först och främst hemmalaget The Nets. Hon är den obotliga singeln som alltid blir god vän med männen hon går på date med, medan vännen Morgan (Paula Patton) charmar alla med sin skönhet In i bilden kliver NBA-spelaren Scott McKnight (Common), som även han charmas av Morgan. När han på toppen av sin karriär råkar ut för en knäskada, får Leslie anställning som hans sjukgymnast...

Latifa gillade jag skarpt, charmig och med pondus! En soft film, inget mästerverk men lite charmig på nåt vis.

3/5




Dean (Ryan Gosling) och Cindy (Michelle Williams) bor med sin dotter i en trevlig villa där allt puttrar på lite halvlagom. Han är slapp målare, hon hårt arbetande sjuksköterska. När de försöker styra upp en romantisk kväll i försök att koppla bort vardagen och få lite kvalitetstid så gör sig minnena av hur de träffades bekanta och inblicken i känslor i som svalnat - och kanske försvunnit helt.

En trovärdig film om det verkliga livet. Ingen måbra film på det sättet. Bra skådespelarinsatser. Jag vet inte om jag riktigt gillar den ändå... eller jo, det gör jag nog... hm...

Se den och döm själva.

3½/5


See you later alligator ;)

Måndag

En vecka av semestern har gått, det har varit en skön och avslappnad vecka, men ändå med en del på schemat utan någon större planering. En hel jävla massa film har jag betat av, om nu någon skulle ha missat det!? ;)

Idag började jag dagen med att kila iväg till tandläkaren. Min vanliga tandläkare hade semester så jag blev omhändertagen av ingen mindre än klinikchefen. Det var lite annorlunda på mer än ett sätt. Alla tandläkare är ju olika mjuka/hårda i nyporna. Min ordinarie är väldigt lätt på handen medan den här var lite mer brutal, trodde jag skulle gå därifrån med en fläskläpp ;) Min erfarenhet av tandläkare är att man alltid känner sig lite sårbar när man ligger där med huvudet i någons "knä"... Men den här snubben, han stod upp!! =O Med andra ord så fick jag sitta upp medan han fixade min avbitna tand. Ingen bedövning då tanden är halvt rotfylld, mycket bra. Nöjd med resultatet. Det blir inget mer fuskande med bettskenan framöver iaf, det blir dyrt!


Var på Curves på förmiddagen och tränade. Andra gången med min lilla manick som talar om för mig hur jag sköter mig. Det gick kanonbra trots att målen hade ökats, så bra att målen ökades igen... *gulp* Nåja, det ska väl gå bra förhoppningsvis =)

Film, javisst! ;)

Frammåt kvällen blev jag lite rastlös, så jag dammade av Blixten och gav mig ut på en tur. Trampade runt helt på måfå i 50 minuter. När jag var på väg hem så slog det mig att jag läste nånstans att killar trodde att tjejer måste njuta nåt alldeles extra av att cylkla... ja, alltså... bara sitta där och gnida sig på sadeln liksom... öh?! 
Skulle inte tro det va! Har testat en och annan sadel, men aldrig upplevt något sådant ;)) Men det kanske är mig det är fel på?!? ;)

Nu undrar jag bara en sak... när kommer solen???

Pöss & Kram 


Bridesmades! <3

Jag säger bara en sak; Melissa McCarthy!!!



Jag hade inga större förväntningar på den här filmen mer än att det var en tjejfilm. Det var det nog oxå, även om kille bredvid mig (som för övrigt var där själv) höll på att göra i byxorna som han garvade. Han var långt ifrån ensam om att garva! ;) Det kan vara väldigt svårt det där med komedier, jag är ju lite svårflörtad vad gäller den kategorin av filmer. Men jag måste säga att jag hade riktigt riktigt roligt och jag skrattade så jag tjöt! =)



Det var lite roligt att se att det var lite "äldre" skådisar och inte några 20-åringar det handlade om. Men för att återgå till Melissa McCarthy, denna i vanliga fall så söta och varma människa... som här hade en rätt annorlunda roll.



För allvarligt talat, hon var inte fager i denna filmen, inte nånstans ;) Men hon ägde varje scen hon var med i, helt enastående! Många av de scenerna kommer troligen att bli riktiga klassiker! Garvar bara jag tänker på det *hahaha* Som vanligt är det tajming utan dess like på hennes repliker, de sitter som en käftsmäll!!! =D
Man måste bara älska henne, så är det bara! ♥

Filmen handlar såklart om bridesmades. Bästa vännen ska gifta sig *scary* Då visar det sig att bruden har en nyfunnen vän som vill bräcka bästa vännen *avundsjuka* Det ena med det tredje... det blir lite tokigt helt enkelt... men väldigt kul som sagt! Tror till och med att jag vill se den igen och det snart! =)

Nu längtar jag ännu mer till säsong två av Mike & Molly, mera Melissa McCarthy säger jag! Får väl kolla på The Nines där hon är med sålänge =)

4½/5 SE DEN!!!!

Kram Lotta


Dag 24

Efter en förmiddag i filmens tecken var det dags att ta tag i dagens aktivering. Har varit sugen på att testa stavarna hur länge som helst nu. Så idag tog jag en chansning och stavade på i 67 minuter. Härligt härligt! Det visar sig väl i morgon om det var en bra idé eller ej ;)

Gårdagens promenad i lite mer normal takt än på senare tid känns i benen idag... go träningsvärk helt enkelt!



Tiden går fort, mot bion!

see ya!


Mera film... ;)



"How Do You Know" kan beskrivas som en romantisk komedi där själva romansen sitter väldigt långt inne. De två huvudpersoner råkar båda ut för personliga nederlag och träffas egentligen av en slump när ingen av dem är på speciellt bra humör. Ingen typisk romantisk komedi, det är ingen flabbfilm, men en flinfilm... ingen film som kommer gå till världshistorien. Men det var ett trevligt tisfördriv iaf.

2½/5




Charlie St.Cloud är en 18årig pojk med sin framtid som i en ask. Han skulle gå på ett fint college genom ett stipendium han fått för hans passion, segling. Men det blir inte riktigt som han tänkt sig och en dag vänds hela hans liv upp och ner när han och hans lillebror är med i en bilolycka. 5 år efter olyckan så bor Charlie kvar i sin hemstad. Han har inte gått på college och han har även slutat segla... och leva. Men en dag träffar han en tjej från sitt förflutna som får honom att vilja leva igen.

Man kan väl inte annat än säga att grabben är söt och rar på alla sätt! ;) Mysig film om att börja leva igen efter en tragisk händelse som förändrar hela livet.

3/5


L8


Klädsim...

Dagen började med lite film, se tidigare inlägg. Hade bestämt mig för att det skulle bli en promenad i Hisingsparken idag, det var dock väldigt mörkt ute och inte särskilt lockande, därav filmtittandet. Men plötsligt sprack det upp och jag drog iväg till Slättadamm.

Det var lite tungt i de första backarna, men inte alls som sist jag var där. Då kunde jag knappt få luft och blev anfådd av minsta lilla (inte astmaliknande). Det fanns ingen energi att uppbringa bara. Så idag kändes det riktigt skönt att kunna knata på lite mer som vanligt. Det lär väl dröja ett tag innan jag är tillbaka där jag var innan jag blev sjuk. Men jag ska jobba på det! ;)

Jag kan ju säga att det var rätt så varmt när nu solen var framme och önskade mig en bad!



Det skulle jag inte ens ha tänkt! Ösregnet från helvetet bröt plötsligt ut, my god!!! Hade det inte varit för att jag hade mobilen i byxfickan hade inte regnet bekommit mig det minsta, gillar att vara ute i sommarregn =) Jag tycker det är härligt friskt med sommarregn!



Det är inte ofta man blir fullständigt dränkt på sin promenad, det är nästan så man borde få simborgarmärket eller nåt efter den rundan ;) Var inte torr på en fläck! Kläderna blev lite mer slimfit skulle man kunna säga... och hade ett sånt där slurpande ljud för sig när jag skulle ta mig ur dem ;) Det fanns en hel del vatten att vrida ur...

Tack och lov verkar mobilen ha klarat sig, men det hade kanske varit läge att skaffa nåt vattentätt skydd nu... för jag lär ju inte sluta traska med musik i öronen från mobilen... ja, om jag inte har sällskap vill säga =)



Hungrig var jag när jag fått duschat av mig, så det fick gå fort... well, det blev proteinrikt iaf ;) Älskade äggröran med ost, avokado och skinka... ja lite järn på toppen oxå, persilja. Gött mätt blev jag, orkade såklart inte allt... det ser kanske ut att vara ännu mer än det egentligen är, men jag äter nästan alltid mina måltider på assietter, då vet jag iaf på ett ungefär hur mycket jag klarar av att äta.

90 minuter i skogen var alltså dagens motion, check!

Kram L8


Mycket film nu!



Började med detta romantiska drama. Soldaten möter studenten och det är kärlek vid första ögonkastet, problemet är att soldaten drar iväg på uppdrag redan efter två veckor... många brev blir det. Filmen är baserad på en bok som är skriven av Nichlas Sparks, mannen som skrev boken som filmen The Diary (Dagboken) är baserad på. Den här filmen kan inte riktigt matcha Dagboken även om de försöker. Absolut ingen dålig film, klart sevärd! Lasse Hallström har hållt i trådarna.

3½/5
----------------------------------------------------------------------------------



Friends with benefits, när funkar det egentligen?? Självklart funkar det inte här heller... våldsamt förutsägbar film, men söt ändå på nåt vis. Natalie Portman är för det mesta bra och grabben är ju charmig. Tjejfilm, check! ;)

3/5

----------------------------------------------------------------------------------



Men dagens bästa film var den här. Underbarnet Evan rymmer från barnhemmet, allt han vill är att bli funnen av sina föräldrar. Han har en magisk talang, som han uppenbart har ärvt av båda sina föräldrar. Freddie Highmore är fantastisk och en fröjd att se. Han förmedlar en oerhörd glädje när han spelar.



Jag tyckte han var bra redan i filmen Spiderwick, men här är han fantastisk! Många bra skådisar och karaktärer. Se den om ni inte redan har gjort det!!! By the way... ja, jag lipade... och så lipade jag lite till... och sen lite till! Var faktiskt lite tagen efteråt. 

Tänk om man kunde höra musik i allt, skulle världen bli vackrare då?

4½/5

Kram & hej


Puts väck!

Började mitt bloggande i maj 2006 på blogtown, förra året bytte jag till blogg.se istället. Jag började återanvända gamla inlägg för att på ett sätt "spara" minnesvärda inlägg. Kom dock inte så långt, nu verkar det som om blogtown inte ens existerar längre och alla mina inlägg är borta, fyra år åt helsike liksom... fan så störigt!

Saknar mest mina inlägg som sammanfattar varje år, varför sparade jag inte dem?? =/
(men julbocken från 2008 finns ju iaf *asgarv*)



Det är väl som det är och inte mycket att göra åt...

Kan passa på att säga att om man inte varit här inne på ett tag så kan det vara så att inlägg försvinner från "förstasidan" så att säga. För att se äldre inlägg måste man välja en kategori i vänsterspalten som t.ex. Allmänt, Kropp & Träning eller liknande.

Bara så ni vet...

Kram på er


Semester, I löv you!

Idag vaknade man av ett minst sagt pissigt väder, mörkt och blött... väldigt blött! Men vad fasen gjorde det, jag hade ju ändå tvättstugan. Upp och hoppa. Tvättberget krymte, mycket bra utveckling! ;)

Mindre bra var att det blev brist på galgar då garderoben växt. Gallra lite kanske? Annan dag!

Herpes ini näsan, störigt... piller, jupp! Men det kunde varit värre, så jag klagar inte, men det kanske kommer ;)



Har ätit som en kratta idag, inte bra, skärpning!
Det får bli bättre imorgon helt enkelt. Var iaf och handlade lite idag.

Träningen gick ju fint idag, fullt ös medvetslös! ;) Mer om det i tidigare inlägg.

Semester är inte att underskatta, själen mår bra. I år har jag verkligen inte planerat ett skit, mer än att jag verkligen ska ta dagen som den kommer, träna och må bra är målet. Hittills har jag lyckats galant. Väntar iofs på lite bättre väder, men egentligen är det inte hela världen, för jag har bestämt mig för att njuta i fulla drag oavsett! =)
Jag är nog inne på rätt spår, bra som fan! ;)
Det är väl i stort sätt lite röj här hemma som stör min semester, men det tar sig det med. Musikmaskinen är igång igen, kankse kan jag få nåt mer gjort... *dansar till sovrummet och bäddar rent*

Puss & Kram från semesterfiraren! =)


Dag 22

Idag fick jag på musikmaskinen och fick lurat mig själv med att ta tag i disken, det är på nåt sätt alltid lite lättare när man inte "kan" sitta still. För det är nåt jag har svårt för när det är musik som i mina öron svänger, så är det bara! ;)

Sen hann jag inte med mer innan jag skulle bege mig till Curves, som jag för övrigt alltid tänker att jag ska ta en promenad till, men det är svårt att få tiden att räcka till sähär på semestern *höhö* ;) Det hann jag såklart inte idag heller...

Idag skulle jag få en ny liten bricka att sätta i maskinerna, som ska registrera allt jag gör... hualigen! Den talar om när man fuskar och blinkar ilsket orange istället för grönt... det gäller att passa sig framöver ;) Dessutom höjer den ribban vart efter oxå, så man får jobba mer och mer, vad har jag gjort??? ;O

Jag var ju dessutom så himla duktig idag att jag överskred de flesta mål, så det blir ju tuffare sooner rather than later, hur tänkte jag där?? ;) Men å andra sidan är jag ju där för att träna, nu kör vi!! =)



Gött svettig efter träning kom en rätt skruvad film på tal, A Serbian Film... bara av att höra i stora drag vad den handlade om fick det ju en att må illa... ska inte ens skriva vad den handlade om. Men vill ni veta så läs Magnus Betnérs inlägg i länken nedan, men det är inte vackert så håll i er...

http://www.magnusbetner.com/2011/06/a-serbian-film/


Kram & hej


Man ska inte klaga...

Den här killen har det lite svårare än de flesta, men klagar han? Inte då!



www.wimp.com%2Fwatchingthis%2F&h=pAQBh9FBv

Efter att ha kollat på filmsnutten ovan kan man fan inte annat än vara tacksam! Snacka om att killen får folk att lipa, så även mig... iofs inget ovanligt ;) Vilken kille!!

Livet är gött, snart träing! =)

<3


Liseberg & hångel



Klockan tolv knallade vi in på Liseberg. Förutom jag var det Lotta och lilla Isak på fyra år. Så man skulle kunna säga att dagens besök inte var ett vuxen besök i den bemärkelsen att det blev en massa åkt. Isak åkte ju såklart hur mycket som helst! ;) Inte rädd för nåt den ungen, pratar med allt och alla! =)



Även om det inte blev en åkande dag för min del, så blev det iaf en hel del vuxentid och snattrande medan den lille knatten åkte karuseller för glatta livet! =) Inte packat med folk, lagom väder och trevligt sällskap! *gilla*



Efter fyra timmar fick det vara nog... åkte med sällskapet hem till dem i Romelanda, där väntade maken som gjorde middag till oss. Gött! Sen fick vi på lite roliga ljud på mobilen... det var speciellt en som lille Isak fastnade för... en barnslig röst säger; incoming... o sen kommer värsta brakskiten... den barnsliga rösten garvar såklart men det var visst en riktig "rökare" så då börjas det hosta oxå mitt i garven... Ja, den är ganska kul! ;))

Så man skulle kunna säga att jag blev en smula poppis, så till den grad att han flera gånger sa att han gillade mig ;) *sötis* Att han sen plötsligt satt naken i mitt knä och jag fick både pussar o kramar, kanske jag tyckte var lite väl snabbt marscherat ;))

Han blir nog en charmör utan dess like den där när han är äldre =) Iofs är han väl redan en charmör ;) Ungar är helt enkelt för härliga ibland! <3

Kom hem strax efter tjugoett, hade siktat in mig på att kolla på dumburken vid 22, men jag fick på musikmaskinen med dansant musik. Så jag steppade runt med dammtrasan och svabben, när jag sen tittade på klockan hade det gått två timmar och jag hade missat mitt program... inte hela världen. Gött att ha börjat städa iaf... jag är på G nu, på många plan... lööövelii!! =)

Det får bli en vuxendag på Liseberg med massor utav åka nåndag snart, det känner jag tydligt! =))) Vem ska med??

Puss & Kram


Älskade frukost!



Äggröra är i stort sätt standard här, med undantag för arbetsdagar, då blir det ofta till lunch istället ;) Bra mat som mättar länge är det. Ägg är finfina grejer, många ägg blir det ;)

<3


Turist javisst!

Tro det eller ej, men efter filmen fick vi ett crazy infall...



... varför inte en tur med Paddan??!!



Många broar var det!



Här tar vi oss under bron som allmänt kallas för "osthyveln"... då fick vi sitta på durken ;)



Såhär snygg blev jag efter det... *hehe*



Go & Glad kexchoklad! ;)



Det är en härlig känsla att tuffa runt...



Lite snett, men det är en vacker vy

  

Gotheborg låg still, det gjorde inte vattnet... blev rätt blött faktiskt ;))





Sa jag att jag är glad eller??? ;))



Man kan inte annat än säga att Göteborg är vackert! <3

Det var en trevlig liten turistevent i sin egen stad, vi får se vad det kan bli nästa gång ;)

Puss & Kram


Kyss mig

Kyss mig är ett förtrollande drama om att hitta sig själv när kärleken gör förbjudet intrång på ett sätt som förändrar allt. Oemotståndliga känslor blandas i ett uppvaknande för livet när de sanna känslorna till slut avslöjas och ingenting längre blir sig likt.

Mia (Ruth Vega Fernandez) och Frida (Liv Mjönes), båda i 30-års åldern, möts för första gången på deras respektive föräldrars förlovningsfest. Mias pappa Lasse (Krister henriksson) och Fridas mamma Elisabeth (Lena Endre) ska gifta sig. Nu ska döttrarna från deras tidigare äktenskap äntligen träffa varandra. Lasses dotter, Mia, är nyss hemkommen med pojkvännen Tim (Joakim Nätterqvist) och de planerar för fullt sitt bröllop. Trots den komplicerade familjekonstellationen uppstår starka känslor mellan Mia och Frida som inte går att stoppa.



Förhandsvisningen som ingen hade tid att gå med på (tack Merlyn för att du gick med!) var kanon!
Kärlek är väl inte alltid så lätt, eller hur? För mig spelar det ingen roll hur den ser ut, för kärleken är vacker i alla skepnader! Vi är alla olika, så även kärleken. Hur som helst så var det en varm och trovärdig film om just kärlek! =) Kemin mellan huvudkaraktärerna gick rakt igenom filmduken om man nu kan säga så! Musiken tystnade, publiken höll andan... då kom första kyssen, det var lite mäktigt på nåt vis.

Nu var det ju inte nån komedi precis, inte ens en romantiskt komedi, utan en romantisk film... men den bjöd på några garv ändå... jag säger bara vebab!! *asgarv*

En måbra film för den som inte har några fobier eller förutfattade meningar, rekommenderar er att se den!

Stark 4a/5

Kram L8


Dag 20

Hade svårt att somna i natt, så det tog emot att kliva upp i morse. Men upp kom jag, så idag blev det ett tidigt träningspass på Curves. Idag hade jag sällskap av M&M ;) Så idag svettades vi ikapp *hehe*
Gött va det!

Så dagens aktivitet kunde jag bocka av tidigt idag... det går bra nu! =D
Är fortfarande öm i bröstmusklerna, kanske till och med lite mer. Men det är på nåt sätt ändå bättre, för trycket över bröstet har minskat en hel del *jihoo* Ömma muskler känns på nåt sätt ändå okej om man ska jämföra ;)

Så nu kör vi!

Hann med och skura badrummet idag, alltid något ;)

Förhandsvisning av filmen Kyss mig var toppen, mer om det i eget inlägg.

L8


30/30

Hur har det då gått med min utmaning fram till nu då? Alltså minst 30 minuters aktivitet/dag i 30 dagar... Trots att jag var helt deckad i en vecka, lyckades jag få ihop iaf nån lättare aktivitet alla dagar utom en. Nu är jag dock på G igen och energin har börjat komma åter, känns helt jävla fantastiskt! Livet är gött!

Det är väl ingen som har missat att jag verkligen gillar mitt Curves, eller?!? ;)
Härligt med en snabb genomkörare, trevliga och glada människor som pushar på en! På det hela taget är det väldigt glatt och positivt i lokalen (nån enstaka negativ finns det väl ;))

Så att kunna träna igen känns verkligen HÄRLIGT!!! =D Bara så ni vet ;)

Nähä... städa lite eller kolla på en film kanske?

Kram på er denna underbara tisdag!


Underbara dag!

Växlande väderlek, jupp! Men vad fasen gör det... det är ju första semesterdagen! =D

Började min dag med att färdigställa en banoffeepaj.



Idag hade jag några hallon uppepå (de hann inte tina innan bilden togs), det var lite lagom. Testade med att ha bara hallon ini en annan dag, men det blev inte helt rätt tyckte jag, men såhär blev det kanon. Den uppskattades på salong Black & White, bra! ;)

Barret fick sig en välbehövlig ansning av Bodil. <3 Medan jag satt med min bit banoffeepaj och väntade på att håret skulle bli lite blondare, läste jag som vanligt lite skvallerblaskor och kom då över bla den här bilden.



Maria & Katy, tror det stod att de vägde 38 & 33 kg och har lidit av anorexi i 22 år. My god säger jag bara... jag är hellre en tjockis alla dagar än att råka ut för det där. Tragiskt är ordet som först poppar upp. Tror jag tar en kaka till! ;)

Ätstörning... ja det är väl inte utan att man lider av nåt eftersom jag ser ut som jag gör. Men inte är det anorexi i vart fall ;) Beroende av socker skulle jag nog kalla det. Eller kanske är det som Bodil säger; Bullimisk demens! Ja, alltså äta och mumsa... men jag glömmer att spy!!! ;)) *asgarv* Kunde inte sluta garva där jag satt och skulle få håret tvättat. Vi är nog några stycken som lider av den demensen ;)

En annan demens jag lider av tydligen när alzheimer light... för samtidigt som jag tänkte att det där ska jag lägga på minnet med bullimisk demens. Gick väl sådär... två timmar senare var det som bortblåst! Men med lite hjälp kom det till slut tillbaka, thank god! =)

Idag blev jag bara blondare, det mörkare framtill får vänta, ingen större idé när solen är framme. Men som sagt, alltid härligt att få håret fixat, äta en godbit, glädja någon och ha en trevlig pratstund! =D



För att sedan köra ett svettigt pass på Curves =) Extra svettigt just nu... då de inte har nån funderande luftkonditionering... killarna jobbar för fullt med att den nya installationen så om nån vecka är den klar, ska bli skönt! ;) Det ska oxå byggas om lite så att det blir lite bättre plats, vi får väl se hur rörigt det kan bli ;) Men det ska gå att träna ändå, heja! =)



Efter det blev det en liten snabb runda på stan innan det var dags hör kvällens höjdpunkt med Lotta & Merlyn.... alltså, sista delan av Harry Potter. Vi hade bästa platserna och 3D =)
På tal om platserna så var det nåt skumt... Jag köpte biljetter till Lotta och mig. Sen pratade jag med Merlyn ett tag senare, hon ville oxå gå med... kollade på sf-sidan och tro det eller ej, men just stolen bredvid oss var ledig! :o Är det möjligt?!? Så jag köpte den biljetten oxå...

När jag sen var inne i stan en dag gick jag förbi för att hämta upp biljetterna. Då får jag bara ut de två biljetterna som jag köpte först... öh?? What?? Knallade bort till kassan och undrade vad som gått snett? Hon kunde inte hitta att jag köpt en biljett till... strange! Hur som helst så stod hon där och kollade på datorn och plötsligt säger hon att platsen som jag trodde att jag hade köpt fortfarande finns kvar! Är det sant?? Det var det, så det fanns nog nån mening med den biljetten...



Filmen då... visst var den bra! Hade dock önskat att jag inte läst (lyssnat) på sista boken innan, det blev inga större överraskningar direkt... filmen följde boken bra kan man säga ;) En del av det man hört från andra var att den skulle vara lite blödig... så eftersom jag är en blödig en så förväntade jag mig lite lipande. Men inget kom! Så det var väl en liten besvikelse... Jag får nog se den fler gånger framöver ändå liksom... det brukar bli så! Men om det är den bästa av alla filmerna som en del tycks tycka, det vet jag inte riktigt om jag kan hålla med om. Jag får ge det lite tid helt enkelt ;)

Att vi såg den i 3D kände man inte så myket av tycker jag... men så känns det ganska ofta med 3D kan jag tycka. Men ändå vill jag ju gärna se filmerna i 3D om jag har chansen, kanske blir man överraskad en dag ;)



Tyckte den här var lite söt =)

Jag hade gärna gått en runda på Liseberg efter filmen, men det var ingen som hade lust att följa med mig... så det blev till att åka hem istället.

Men vilken underbar första semesterdag! TACK till alla som gjorde den så bra! <3

Puss & Kram


Film film film



Har sett de två första filmerna i X-men serien. Vet inte varför jag inte sett dem tidigare... det har inte blivit av helt enkelt. Det var väl kanske inga filmer som jag gick i taket av och blev helt lyrisk över, men de gick ju att titta på ;)

3/5



Fem tuffa brudar hamnar i en parallell värld och slåss för sina liv... snygga javisst och inledningen är grymt snygg om man nu kan säga så... men som helhet... nja, inte riktigt min grej. Tittbart javisst.

2/5



Hade visst redan sett den här, men den gick bra att se igen =) Drew Barrymores debutfilm bakom kameran ska det visst vara. Ja, hon syns även framför kameran ;) Juliette Lewis får vi oxå se. Huvudrollen görs av Ellen Page (även huvudrollen i söta filmen Juno). Ett gäng tjejer som åker rullskridskor och tävlar i nån sport där man åker runt runt... typ ;) Hårda tag är det som gäller... nåväl, helt okej film.

3/5



Ännu en film som jag inte sett förrän nu. Många stora monster och faror... Brukar ju gilla sånt här, så det gick fint att titta på. Sam Worthington är ju inte helt fel att titta på heller! ;) Slutet var väl lite sisådär, men annars helt okej.

3/5



Chickflick! Strul strul strul och så happy ending, ja ni vet hur det brukar vara ;) Inget undantag här, söt film! Ungen är underbar! Pappa på burk heter den på svenska.

3½/5

Det var allt för den här gången...

Kram L8


Mike & Molly



Nu var det väl egentligen inget nytt med serien Gilmore Girls... men det är en av mina absoluta favoritserier! Loren Graham är en helt klart en favoritskådis, som Loreli, den snabbpratande mamman till Rory i Gilmore Girls är hon underbar! Hon är även grym i en annan favoritserie: Parenthood. Men nu var det egentligen inte henne jag skulle babbla om ;) Utan hennes bästa vän i serien, Sookie, eller Melissa Mc Carthy som hon heter.



Melissas nya roll i Mike & Molly, är just Molly ;) Jag brukar inte fastna för sitcom, eller flabbserier som jag kallar dem. Är helt enkelt lite svårflörtad vad det gäller komedier. Men vad exakt det är som gör att jag fastnat för den här vet jag inte riktigt. Men det är klart, Melissa är ju alltid charmig och har en skön tajming på sina repliker ;) Men sen kan det ju ha att göra med att de båda huvudrollerna har problem med vikten. De träffas på Overeaters Anonymous, bara en sån sak ;)



Det är väl helt klart en serie där man kan känna igen sig en smula. De tar verkligen upp saker som de flesta av oss funderar över när vi dejtar och lär känna en ny eventuellt partner. Sen tycker jag att karaktärerna runt Mike & Molly är störtsköna. Mollys "blonda" och ständigt "höga" syster, Mollys frispråkiga mor, Mikes bittra mor och Mikes polispartner med farmor... snabba träffande och ofta bitska repliker! Love it! <3

Nu har jag garvat mig igenom första säsongen och längtar till nästa! =)

Kram L8


Lite annat än film...

Tja, så mycket annat än film har jag inte skrivit om på senaste... men så har jag verkligen inte orkat ett endaste dugg. Har varit sjukskriven i 1½ vecka nu pga av yrsel, andnöd och matthet. Hyfsat jobbigt att ta sig från ett ställe till ett annat... Dessutom tuppade jag av två gånger i helgen, så det blev ett besök hos läkaren i måndags. Men de hittade inga större fel på mig även om de såg att jag var allt annat än i toppform.

Så det har blivit några timmar på rygg kan man säga, försökte mig på att läsa, men det gick inget vidare. Titta på film och serier gick bra, tack och lov! Men det blir ju lite trist det med till sist...

Hade verkligen behövt städa och fixa, men det har ju inte ens varit att tänka på... jösses vad det hinner bli stökigt på 1½ vecka!! =/ Jag har varit glad över att lådorna blivit tömda åtminstone...



Idag är mina arbetskamrater glada, sista arbetsdagen innan semestern! =) Själv tjuvstartade jag lite... om man nu kan kalla det så förstås ;) Har ju inte varit nåt äventyr precis, men jag har vilat iaf ;) Dessutom har det ju regnat hela dagen, men nu skiner solen!! Det måste ju kännas fint i semesterruset! =)




Den här cirkulerade på facebook en dag... precis min humor! *mohaha*

Jag mår iaf lite bättre nu, yrseln är bort men jag är fortfarande lite matt och har lite tryck över bröstet. Men jag känner att det går åt rätt håll iaf, så jag hoppas att det fortsätter så!



Den här raringen hämtade jag i veckan, såååå nöjd!!! <3

Men tänk om man hade bott i Japan, då hade man kunnat köpa den i den här härligt rosa varianten!!



Gissa vilken jag hade valt??? ;))

Over and out, blir säkert en film till... ;)

Puss & Kram


The bucket list <3

"Miljardären Edward Cole och mekanikern Carter Chambers lever i varsin värld. Deras vägar korsas när de får dela rum på ett sjukhus och snart upptäcker de att de faktiskt har två saker gemensamt: en önskan att använda den tid de har kvar till att göra allt som de alltid ha velat gjort innan de lämnar jordelivet samt ett begär att hitta sig själva. Tillsammans gör de sin livs resa och under resans gång blir de vänner som lär sig att leva livet."



Jag fortsatte mitt filmtittande med ännu en film av Rob Reiner (Flipped, When Harry met Sally, Stand by me & Sleepless in Seattle... osv). Han är ju helt fenomenal den mannen, ännu en toppfilm!!!

Nicholson och Freeman är som vanligt enastående! Filmen är återigen väldigt varm och rolig men oxå tänkvärd och sorglig. En film om vänskap. Självklart bölade jag som en tok på slutet, men det var det värt! ;)



Härligt underbar film! <3

Det är ju inte utan att man får sig en tankeställare, hur skulle min egen "bucket list" se ut? Ja, alltså... vad vill jag ha gjort innan jag lämnar in för gott liksom? Kanske är dags att vinna på lotto snart så man bara kunde dra iväg på äventyr!? Det hade varit nåt det! =)
Men allvarligt talat så är vi nog lite till mans dåliga på att leva livet, eller!? Leva för dagen och uppskatta allt vad det har att erbjuda, även om det så är det minsta lilla eller ett storslaget äventyr.

Att uppskatta männikorna i sitt liv är en rätt enkel sak, men ändå är det lätt att "glömma" eller skylla på att tiden inte räcker till... Men ärligt talat så krävs det inte särskilt mycket för att glädja/stötta/dela/what ever... I dagen sammhälle finns det ju så många vägar att gå. Hinner man inte ses, så finns ju telefonen, skicka några rader i ett mail, facebook, sms/mms med några ord... det lilla kan göra stor skillnad!

Ingen är perfekt men alla kan vi göra nåt!

Ska fundera vidare på min lista...

Se filmen!!

5/5

L8


Flipped <3



Har precis sett den här helt underbara filmen!!! <3
En varm känsla infann sig under hela filmen, men även efteråt. En berättelse om den förska kärleken som i den här filmen utspelar sig under 50 & 60-talet.

 

Det börjar redan i andra klass, Juli vet att det är kärlek vid första ögonkastet! Bryce är inte lika övertygad... ;) 



Det är en varm film rakt igenom, inget trams, det är på "riktigt" liksom. Skrattade, grät och njöt! För regi, produktion och manus står ingen mindre än Rob Reiner. Det kanske inte säger så mycket... men det är hur som helst mannen bakom bla "Stand by me", "When Harry met Sally" & "Sleepless in Seattle".

Många bra skådisar är med, men "ungarna" är precis "rätt"!!

Det är en film att bli kär i, den här kommer jag högst troligt att se lika många gånger som jag sett "Stekta gröna tomater"!!! Trots att det handlar om tonåringar, så är det inget "tonårsfilm" om man säger så, den riktar sig nog främst till en vuxen publik. Med det sagt, så passar den säkert alla åldrar, om man nu gillar den här typen av film.

Se den!!!

5/5

L8


Black Swan

En ballerina vinner huvudrollen i "Svansjön" och är perfekt för rollen som den känsliga White Swan - prinsessan Odette - men förlorar långsamt sig själv när hon blir mer och mer som Odile, Black Swan.



Eller som recencenten Miranda Sigander på Expressen bla. skriver om filmen:
"Men vad som egentligen händer är, medan spänningen ökar, förbryllande oklart. I mardrömslika scener luras vi gång på gång av Ninas eskalerande syner, som innehåller blodiga köttsår och förlösande sexscener. På det viset blir ”Black swan” en ”Fight club” i trikå med drag av både ”Repulsion” och ”A chorus line”."



Först och främst måste jag väl säga att jag var klart skeptisk till om detta skulle vara en film för mig överhuvudtaget. Men det är bara till att krypa till korset och erkänna, jag fullständigt älskade den! <3
Jag har aldrig ens varit intresserad av balett, inte på nåt sätt. Men jag satt som hypnotiserad filmen igenom. Vackra scener. Fantastiskt skådespeleri, inte förvånande att Natalie Portman fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Men övriga är oxå en fröjd att se. 
  



Men samtidigt är den kusligt spännande och smått förvirrande! Det riktigt knyter sig i magen stundvis, fast sådär skönt läskigt liksom ;) Jag är helt tagen såhär efteråt! Bästa filmen jag sett på länge! Men den är nog inte för alla skulle jag tro... men det känns inte som om det skulle kunna vara en omöjlighet att gå på en balettföreställning nångång i livet efter den här filmen, bara för sakens skull =)

5

Se den!

L8

Cougars Inc

Collegestudenten Sam startar en eskortfirma för ensamstående singelmammor som vill dejta yngre män. Verksamheten blomstrar, men att mixa nöje med affärer kan vara ödesdigert...



Har sett den "här filmen" tidigare. Fast då var det tonårstjejer som dejtade medelålders män för pengar, den kändes på nåt sätt "smutsigare" än den här. Många kända skådisar. Återigen underhållning men inget som stannar i minnet nån längre stund.



L8


The Dilemma

Sedan college har den evige ungkarlen Ronny (Vaughn) och den lyckligt gifte Nick (James) tillsammans gått igenom både vått och torrt. Numera äger de en bildesignfirma tillsammans, och drömmer om uppdraget som skulle kunna bli det riktiga startskottet för deras företag. Med Ronnys flickvän Beth (Connelly) och Nicks fru Geneva (Ryder) vid deras sidor tycks de vara oslagbara.

Men Ronnys värld vänds upp-och-ned när han plötsligt ser Geneva tillsammans med en annan man, och han ger sig ut på jakt efter sanningen. Och alltmedan enmansutredningen övergår i ett komiskt kaos får Ronny reda på att även Nick döljer något. Med en livsavgörande och hastigt annalkande presentation i bakhuvudet måste Ronny börja fundera över vad konsekvenserna skulle bli om han avslöjade sanningen för sin bäste vän.



Ja, ett dilemma kan man väl lugnt säga att det finns i denna filmen. Bra skådisar, men det blir lite överdrivet här och var minst sagt. Inget som kommer gå till världshistorien, men tidsvärdriv, javisst.



L8


Dag 6, 7 & 8... check!

I onsdags (ja, redan i tisdags egentligen) var jag helt knockad på jobbet. Jag hade som vanligt ont av den tryckande hettan som råder på jobbet, att börja dagen med 27 grader är inte helt okej... men sånt är det...
Trots att jag i mina ögon fått i mig mycket vatten, verkar det inte som om jag fått i mig tillräckligt. Yr i mössan så fort jag rörde mig, ingen matlust och kände mig helt under isen helt enkelt... Innan lunch tänkte jag att nu drar jag hem...

Vad händer? Jo, brandlarmet går! En bil brann visst... så det blev nästan en timme i solen ute på gården. Jag försökte sitta i skuggan bakom folk. Sitta still på asfalten gick ju bra. Sen var det lunch och efter det så startade fabriken igen. Dock blev det lite störningar så där jag jobbar tog det en bra stund innan det rullade på som vanligt. Så jag satt mest på en stol. Men efter ett tag var det ju full rulle och det gick bara inte...

Så jag tassade hem.
Helt utslagen, kanske inte så konstigt när jag hade feber oxå. Alla symptom på vätskebrist: obehag, bristande aptit, rodnad, trötthet, ökad puls, illamående och höjd temperatur. Vid ytterligare uttorkning kan det bland annat uppstå yrsel, huvudvärk och stickningar i musklerna. Check!!!

När jag väl fått vilat en stund och inser att jag behöver vätske ersättning så har apoteken stängt. Men efter lite kollande hittar jag apoteket vid eriksberg, det fick bli en slapp cykeltur dit, så jag kunde även checka av dagens motion... men fort gick det inte.

Torsdagen var ungefär likadan som onsdagen... allt kändes helt okej så länge jag låg i soffan, men resa mig för fort var inte så behagligt, snarare vingligt. Fortsatte att dricka vätske ersättning och tog det lugnt. Men min utmaning 30 minuters aktivering varje dag i 30 dagar gnagde i huvudet... så det fick bli en slapp cykeltur igen.



Idag fredag har det varit aningens bättre... men så har jag tagit det lugnt oxå... Var tvungen att åka och handla lite idag. Fick dessutom tagit mig till gymmet, men det tog emot! Körde ett väldigt lugnt pass idag, men jag var helt slut efteråt iaf... så jag är väl inte precis i toppform ännu. Vätskar vidare!

När jag var och handlade hade jag siktet inställt på mandelägg men affären som jag var i hade inte det... så mitt öga fastnade på lösgodiset istället, självklart blev det en påse... tyvärr! Har inte ätit godis på flera veckor nu, borträknat choklad. Men choklad äter jag mest för att det är gott och det blir inte så mycket, men lösgodis är ju som en drog... men jag har inte varit sugen på länge, så att idag åka dit igen var ju väldigt korkat... om jag var sugen? Inte egentligen!

Men självklart åt jag när jag kom hem... det skulle jag inte ha gjort! Vet inte om det var för att jag inte ätit så mycket sött de senaste veckorna eller vad... men jag fick värsta "dumpingen" jag upplevt! Helt skagig, kräktes och gick på muggen men inget hjälpte nåt särskilt... så till slut deckade jag på soffan i två timmar innan jag kunde vakna till och känna att det var okej igen. *jösses*

Tror jag håller mig till jordgubbar istället!

Vi får se vad morgondagen har att erbjuda förutom en massa vätska ;)

Kram o hej!


Avslutar med den här som dök upp på facebook idag, så söt och sann!

Nasse till Nalle Puh:
- Hur stavar man kärlek?
Nalle Puh svarar:
- Man stavar inte kärlek...man känner den... ♥


All good things

New York under det glada 80-talets överflöd. David Marks är son till en mäktig fastighetsmagnat, men vill inte ha någonting att göra med vare sig familjeföretaget eller faderns kontrollbegär. När han träffar och senare gifter sig med Katie, en studerande från arbetarklassen, bestämmer han sig för att tillsammans med henne fly storstadslivet och slå sig ner i det idylliska livet på Vermonts landsbygd. När fadern, som vill försonas med sonen, till sist lyckas locka honom tillbaka till stan, återvänder Katie till sina läkarstudier och börjar skapa sig ett eget liv. Men ju mer självständig Katie blir, desto mer förvandlas David till en våldsam och dominant man. Familjen Marks mörka hemligheter börjar komma upp till ytan precis då Katie försvinner spårlöst och flera år senare när Katies bästa vän hittas död och polisen misstänker David, rivs familjehemligheterna upp igen och en skrämmande sanning uppdagas.



Helt okej tidsfördriv, men inget jag känner att jag skulle vilja se igen.

=)


The Fourth Kind



''An encounter in the first kind, that's when you see a UFO. The second kind is when you see evidence of it: crop circles, radiation. The third kind is when you make contact. But the fourth kind, there's nothing more frightening than the fourth. You see, that one is when they abduct you.'' - Dr. Abigail Tyler



Såg den här filmen igår. Den var väl inte skitbra precis... men jag kunde ändå inte sluta titta... frågan som ständigt poppar upp är: kan det vara sant??? Då filmen ska baseras på nån form av verklighet så är det ju inte utan att man undrar...

Vad tror ni?

L8


Dag 5, check!

Alltså, jag tar det direkt... 27 grader inne i fabriken när vi kom i morse!!! Det är det bilarnas termometrar säger, då är väl det iofs längs golvet, eller?!?! Det är knappt det går att andas borta i vårat hörn... det går inte ens att vara koncentrerad på jobbet, det enda man tänker på är hur jävla varmt det är!!!

Så jag var helt kaputt när jag kom hem idag, käkade och deckade på soffan. Det är det längesen jag gjorde nu...



Vet inte riktigt hur det gick till, men upp på Blixten kom jag och vi rullade på i 45 minuter, så dagens motion blev av trots allt. Känns skönt nu såhär efteråt. Hade ju varit trist att sabba utmaningen redan på 5:e dagen, eller hur?!

Kram på er, vissa mer än andra just nu! <3


Dag 4, check!

Dagen gick rätt fort faktiskt. Varmt såklart, så det behöver jag ju inte babbla om idag igen.

Åkte direkt till träningen efter jobbet. Jag tycker att det funkar bäst för mig. Innan jag satte igång fick jag ta mig ett snack med tjejerna som instruerar oss. Har fått lite problem med de förbaskade bröstmusklerna igen tyvärr. Men jag fick en del tips så jag får jobba på det. Det är så mycket att hålla i huvudet medan man ska hålla igång att man helt tappar fokus ibland. Men då finns de där och håller kollen och påminner mig igen, det är ta mig fan toppen!!! Vem vet, en dag kanske det har fastnat ;) Men man kan alltid bli bättre såklart.

Fick lite nya stretchövningar idag oxå, jag kan säga som så att det var nog det jag behövde... så det får jag oxå jobba vidare med. Men övningarna jag fick för rygg/rumpa funkade ju så jag tror på de här nya övningarna oxå! =)



Bild lånad från Curves då det var cirkelträning med zumba. Vilket tydligen är nåt som jag har anmält mig till på torsdag *hjälp* Nåväl, lär väl bli svettig och får gjort min motion den dagen ;)

Over and out!

Kram


Underbart!

Efter en soft start på dagen (trots att jag vaknade redan halvåtta) så packade jag ihop sol & bad väskan. Det var lite lurigt väder, grått men inte mörkt... kändes som om det fanns lite hopp om solsken liksom. Men för säkerhets skull fick jag en direktrapport ifrån öarna innan jag begav mig av.



Känns att jag börjar bli lite långhårig nu, lockar sig så fint efter badet så ;)
Solen kom lagom till att jag fick av mig paltorna och slängt mig i det salta havet, som jag har längtat!!! Sent premiärdopp kan man säga, men nu är det gjort och jag vill ha meeeeer!!! =) Det blev bara två timmar, men det var nog tur att det kom lite tunna moln ibland, för satan vad det blev hett på skinkan ;)

Åkte direkt till Slättadamm och tog en promenix. Hade ingen större lust att ta någon längre runda i värmen, men när jag väl hade börjat traska så blev det en gammal beprövad runda på 1½ timme, gött svettig efter den kan jag säga! Men härligt att det blev som det blev iaf! =)

Nu har jag nostalgidansat till gammal härlig Gatecrasher-musik (trance)... å jag längtar ut till ett riktigt dansgolv!! Får kanske styra upp ett sånt besök och se vilka gamla uvar jag kan få med mig!? ;)) Har dessutom fått fatt i en hel hög för mig nya skivor i Gatecrasher"serien" så nu har jag lite att stuffa igenom! =D

I morgon är en annan dag, ses då!

Puss & Kram var ni än är! <3


Dag 3, check!

Efter sol och bad på Hönö, styrde jag vidare mot Hisingsparken. Det resulterade i 90 minuters traskande. Det gick väl inte med en rasande fart kanske... men jag gick iaf! ;)



Andmamma med sina nio ungar <3 Hur gulliga som helst där de simmade runt i dammen =)

Kram


Dag 2, check!

Vaknade runt åtta, fixade frukost och slappade vid datorn. Tanken var att jag skulle ta mig till Curves idag. Så blev det inte. Kände ganska snart efter att jag vaknat att kroppen var helt orkeslös och att jag hade lite känningar av mina bröstmuskler som jag hade problem med i våras som gjorde att jag fick tryck över bröstet och svårt att andas. Kanske stretchade jag för dåligt igår... jag vet inte... kände att jag fick ta lugnt idag iaf.

Fanns iofs inte så mycket annat man ville göra i den klibbiga värmen som var idag... längtade mest efter åska!! Kollade på lite film och hann med lunch innan jag ens fick igång kroppen såpass att jag fick fixat med katternas grejer och plocka undan lite lätt. Men fy fasen va klibbigt det var!



Längtade till havet, men det var inte riktigt soligt heller... plus att orken saknades helt. Men hur som helst så var jag ju tvungen att ta tag i dagens motion. Det fick bli en gammal runda i promenadskorna. Målet var ju minst en halvtimme, men det blev en hel timme! =) Det var ingen lek att traska runt i den kvalmiga värmen, men det gick! =)

Sen blev det jordgubbar för hela slanten! *mums*

Hoppas på mer energi i morgon!

Puss & Kram


Filmtajm!




Den här filmen såg jag, Min låtsasfru heter den på svenska. Charmig romantisk komedi får man väl säga ;) Passar mig fint! =) Det är ett fint radarpar i huvudrollerna, men jag tror att ungarna överglänste dem lätt! Man måste bara älska ungarna!!! =) Den här kommer jag att se fler gånger! =)



Sen blundade jag och pekade bland mina filmer som jag inte hunnit se än, jag hamnade på den här actionfilmen. Kanske inte det bästa jag sett, men det gick ju att titta på iaf ;) Hon är ju ändå rätt cool den donnan!


Kram


Dag 1, check!

Idag var det faktiskt två grader "svalare" på jobbet mestadelen av dagen, men det är liksom ändå inte så lattjo... Men dagen kom och gick innan jag hann tänka efter så mycket. Kan väl inte säga att värmen gör en speciellt skärpt... idag vet jag med mig att jag missade att rapportera in saker, det kommer jag på efter ett tag liksom... alzheimers light månne?? ;) Vi får väl se om det straffar sig på måndag eller ej...

Vi tippar lotto på jobbet, sista vändan hade vi vunnit nästan 400 spänn. Så vi slog på stort och lade till en tjuga och beställde smörgåstårta till idag. Räkor, lax och ägg blev det i princip kvar till mig när jag rensat bort allt bröd och den mesta av fyllningen... eftersom det var fullt med svamp, ärtor och sparris... vilket inte är nåt som jag vanligtvis äter. Så det blev inte så mycket kvar kan man säga ;) Men det räckte gott till mig ändå =)


Bilden har jag lånat från Curves kyrkbytorget vid gårdagens utlottning på sommarfesten =)

Tre av tjejerna som pushar oss i form, de är verkligen kalasbra!!!
Men nu var det inte det jag skulle skriva om egentligen... utan att jag idag kan bocka av första dagen av 30 med minst 30 minuters träning/aktivering *yey* Eftersom jag körde ett hårt pass på Curves idag! Vi får se om det blir detsamma i morgon eller ej... men nåt blir det! =)

Skulle ha lite fredagsmys med popcorn nyss, men det kom helt av sig... det var inte ens så gott som jag föreställt mig, så mer än hälften är kvar. Det gör väl förvisso inget ;) Däremot hade jag gärna satt tänderna i gäng jordgubbar just nu, men det har jag tyvärr inga... får bunkra till i morgon helt enkelt! =)

Ha det bäst!

Puss o kram