Blixten!

Idag var det så dags att knata iväg och hämta hem cyklarna. Det är två hållplatser med spårvagn ifrån mig, tar väl runt 20 minuter ungefär att gå. Kommer in och han hämtar den nya cykeln, då visar det sig att han inte hade ändrat i sina anteckningar till det sista vi kom överrens om... så på min nya cykel satt nu mitt gamla styre. Det var bara ett styrstag som skulle flyttas över samt mina ergonomiska handtag. *suck*

Han sa att han kunde fixa det till i morgon *dubbelsuck* Men så ändrade han sig och sa att han skulle kunna fixa det direkt, men det skulle ta en halvtimme. Så jag tog mig en promenad så länge, inget ont som inte har nått gått med sig ;)



När jag kom tillbaka var det klart, jag fick en cykelpump som plåster på såren ;) Man tackar! Inte illa att få en cykelpump för att man tog en halvtimmes promenad ;))

Sen gick jag hem med en cykel i varje hand, så jag fick traskat i gott och väl en timme sammanlagt idag, härligt! =)

Så nu blir det till att putsa upp den gamla cykeln så jag kan lägga ut en annons på den, för det är inga större fel på den, även om man inte kan jämföra klassiska bromsar med skivbromsar på samma dag ;) Men jag kan nog få en slant för den trots allt. Vilket gör min nya cykel ännu mer prisvärd på ett sätt =)

Kom att tänka på en annan sak när jag traskade hem med båda cyklarna, jag har svarta ekrar på nya cykeln. Svarta fälgar har jag ju sett att den har men det där med ekrarna var inget jag ens reagerade på när jag provcyklat, men nu när jag gick där med två cyklar var det ju en rätt stor skillnad då den gamla har "silvriga" som det brukar vara. Dessutom var inte cykeln mörkgrå som jag först trodde, den var ju mattsvart ;)

Ser fram emot många mil ihop med Blixten! =)

Så nu står han här i vardagsrummet så jag kan bekanta mig lite med honom, ja katterna oxå för all del! =)

Over and out!

Kram


Mysig söndag!


Började dagen med att vakna tidigt. Men det kändes bättre när klockan blev framflyttad en timme och att den var åtta istället för sju. Hade mysstund med kattungarna innan jag förflyttade mig till vardagsrummet och spikmattan. Den här helgen har jag haft ont, trött på det nu alltså!


Inte för att jag behövde mer serier att glo på, speciellt sjukhusserier... men så fick jag syn på ett avsnitt av: Off the map, som är gjord av samma gäng som gör bla. Grey's Anatomy och sen var det kört! Visserligen är den ju lite annorlunda då den utspelar sig i Syd Amerika och långt ifrån rika civilisationer. Inte helt lätt att komma från fullutrustade sjukhus till det mer primitiva som råder där de hamnar.
Idag blev det några avsnitt... =)


Sen strosade jag runt lite i stan innan jag skulle möta upp Merlyn och Ulrika på resturang Viktoria. Merlyn dök upp medan jag fortfarande var i Nordstan, så vi hade följe till fots bort till Varastan. Ulrika var redan där när vi dök upp och vi bestämde oss snabbt för vad vi skulle äta. Medan vi väntade bubblade vi såklart på om ditt och datt. Men vi har alltid en stående punkt att prata om märkligt nog. *hehe* Ämnet tar liksom aldrig slut! ;)

Maten kom in, Oxfilé med potatisgratäng skulle Merlyn och jag ha. Tallriken som kom in var fin att se på, sen kom det en uppslevad potatisgratäng i en skål, kändes lite märkligt... men det märkligaste av allt var ju att  den var KALL! *mutter* De fick såklart fixa fram en ny skål, det rök ju iofs om den, men den var bara varm här och där, öööh?? Den ursäktande servitrisen erbjöd oss gratis kaffe som ingen ville ha, men nån annan kompensation blev det inte tal om, ingen driks idag inte! Inte så att jag känner att det är bråttom för mig att besöka stället igen heller... men men, mätta blev vi iaf.

Sen stegade vi iväg mot bergakungen för kvällens bio.


Det snöade och blåste så det var lite gnäll om att det var långt att gå, men vi lyssnade inte på det örat ;) Jag hämtade ut biljetterna och försökte få håret lite torrare. Vi bestämde oss för att handla snack innanför insläppet eller vad man ska säga, vilket såhär i efterhand var klokt ;) För när jag räcker fram biljetterna så säger tjejen som ska riva biljetterna att ni ska inte var här, ni ska vara på Biopalatset... Ööööh va??? Snacka om att tappa hela fejset *haha*
Fattade ingenting... jag beställer bara biljetter på Biopalatset i yttersta nödfall annars liksom, men nåt galet hade jag ju gjort. Vi var som tur var ute i god tid och hade 30 minuter på oss att ta oss dit, så det var bara att stega iväg igen i det minst sagt ogästvänliga vädret. Men vi hann med god marginal och fick handlat lite snacks.

Filmen var helt okej, lite smårolig och söt, samtidigt som den stundvis var övernaturlig, actionfylld och överraskande. Kommer absolut att vilja se fortsättningen. Det kändes som om det här var filmen som förklarde saker och ting inför vad som komma skall. Sen var ju grabben som det handlade om rätt fin att se på oxå, vilket absolut inte gjorde nåt.

Vi var alla nöjda med dagen/kvällen! Tack för idag tjejer! =)

Kram Lotta som sänder lite extra grattis till barnbarnet Gretas BIS-helg samt Sunes SUPREME-titel!! <3


Det rullar på...

Hej o hå...
En veckas slit är över för denna gången. Har varit på möte med personal denna veckan. Mitt arbetsprov är nu över. Jag gillar jobbet och allt runt omkring, men dock tycker inte kroppen detsamma... =( Men jag kämpar på!

Så på mötet beslutades det att jag skulle vara utlånad i tre månader så att jag fick känna på det lite till. Samt ta tag i sjukgymnasten igen. Fick ju ont i bröstbenet för et tag sen, så nu får jag inte använda mina älskade stavar när jag är ute och går, trist. Nu gäller det att hitta nåt annat som jag kan göra, får väl kanske börja styrketräna eller så... vilket jag aldrig någonsin gjort tidigare... men men, nångång ska väl vara den första kanske ;)

Får väl försöka söka lite andra jobb oxå... läskigt!


Idag var tanken att jag skulle cykla till Slättadamm och ta min 7,5 km runda. Men på vägen stannade jag till på Åkes Sportservice för att höra mig för angående nya bromsar/nya hjul alternativt köpa en ny cykel. Byta hjul o få skivbromsar (som på bilden nedan) till cykeln jag redan har skulle kosta mellan 3500 - 4000 kr, så en ny cykel verkade ju mer logiskt och roligare =)


Jag hade redan spanat in den här cykeln, Crecsent Starren. Först o främst tycker jag att den är riktigtt snygg! Priset  6500 kr och den har dämpad framgaffel. De hade denna cykeln inne, men killen som jag brukar hamna hos när jag är i den här affären sa att det skulle vara som att byta ner mig från den Crescent jag nu har, men jag fick gärna ta en testrunda. Så det gjorde jag... men det behövdes verkligen inte många meter innan jag faktiskt kände att växlarna var lite "B" sådär. Så han fick rätt den gode cykelreparatören =) Så då visade han mig två till cyklar i liknande stil. En Trek och en Scott, ingen av dem var i närheten så snygg som Starren. När huvudet liksom bestämt sig för en sak så är det svårt att ställa om sig, men eftersom jag testat den så var den inte ens med i matchen. De två andra cyklarna var väldigt sköna och jag kunde gott tänka mig någon av dem. De kostade dock 8000 kr... samtidigt som det helt enkelt inte sa "klick". Men efter sista rundan så kom han på att han hade en cykel från förra året utan dämpad framgaffel, en Trek. Den var i en matt mörkgrå nyans och själva märket stod oxå i grått, så den var ju minst sagt diskret. Väldigt tunna hjul hade den.


Den ser ungefär ut såhär, fast den har skivbromsar som Starren ovan. Grenslade så den här fjärde cykeln i ordningen och DÄR var den! *kärlek* Den bara svischade fram längs gatorna hur lätt som helst! =) Sen att det var förra årets modell gjorde inte mig så mycket, speciellt inte som priset var sänkt till 5600 kr =) Såklart tillkom det ju lite grejer såsom skärmar, stöd och lås. Köpte man ett bygellås så fick man gratis försäkring från tillverkningen, så ett nytt lås blev det. Sen skulle han flytta över en styrpinne samt mina ergonomiska handtag från min gamla cykel. Så slutsumman blev 6500 kr, alltså lika mycket som Starren kostade "naken", så jag är väldigt nöjd! =)

Dagens negativa var väl att jag gick därifrån väldigt nöjd men utan varesig ny eller gammal cykel... så det fick bli en promenad ner mot Eriksberg istället, iklädd cykelhjälm ;) Jag kan ju säga att det var en och annan som tittade konstigt på mig *haha* Men jag bjöd på det ;)

Vädret var fantastiskt, så det blev till att sitta i solen på bryggan ett tag, helt ljuvligt!!! <3 Älskar verkligen våren!!! =)

Imorgon väntar nya äventyr =)

Puss & Kram


Kan verkligen rekomendera Åkes Sportservice! =)


Toppenhelg!

Haft besök från storstan sen i torsdags =) Vi drog till Ullared och shoppade bara saker som vi bara "måste" ha ;)) För visst är det så att man plötsligt bara måste ha nya stearinljus eller vad sjutton det nu kan vara? Det händer liksom nåt med en när man är där! ;) Köra kundvagn var däremot nåt av det värsta jag kunde göra för ryggen, trodde jag skulle gå av på mitten där en stund =(


Men dagens bästa köp som jag fortfarande är helnöjd med är dessa skor eller tofflor eller vad man nu ska kalla dem... De bara stod där inne på Sko-Boo och ropade på mig! ;)
Färgen blev ju inte riktigt rätt på denna mobilbild, de är lite mer blekröda eller i vissa ljus lite röd-oranga... lite udda färg helt enkelt, men jag bara älskar dem!! <3


Kattungegullande blev det ju såklart oxå en del av, men ärligt talat vem kan låta bli!?!?! ;))

Lördagen bjöd på en tur till Borås, där halva kattsverige befann sig då det var årsmöte för sveriges kattförbund hela helgen. Jag hade gärna varit på plats hela helgen, men nu blev det inte så, vilket kanske var tur då min rygg är allt annat än bra.

Men på eftermiddagen var jag på plats iaf och skulle vara med på prisutdelningen av de bäst utställda katterna 2010 och på den efterföljande supén. Maten var kanongod och alkoholen slank ner fint! ;)

Tjo å tjim och klackarna i taket, så rev vi hela haket ;))) Eller kanske inte, men kul var det iaf! =) Halv tre gav jag upp och kröp till sängs men mina ömma dansfossingar och somnade sött =)

Vaknade rätt pigg även om det var i tidigaste laget. Med frukost i magen så drog jag hemåt. Väl hemma var det lite serietittande som gällde. Men rätt som det var så bara deckade jag på soffan, när jag väl slog upp mina blå igen så så var det hur svårt som helst att vakna till liv igen *gäsp*


Så jag hämtade chokladbitarna o hade en lång mysstund i soffan innan jag satte mig o fixade veckans bildskörd på Plopp & Co-Co, hemsidan uppdaterad, yey!

Så på det hela taget har det verkligen varit en toppenhelg!!! Tack alla för kvällen i Borås!
Tack Lena för allt!! Välkommen åter! <3

Kram på er!


Tillbaka till verkligheten!

Nu har jag jobbat i två veckor, knappt så jag tror det själv. Men bloggen har helt klart känt av det. Kanske inte så konstigt då första veckan tillbaka på jobbet var en utmaning på alla sätt!

För det första var det ju ett tag sen jag jobbade, för det andra var det ett helt nytt jobb som jag skulle lära mig, för det tredje hade jag ont... så första veckan blev det inte mycket mer än att äta, sova och jobba, helt slut! ;)

Men det är skönt att ha börjat jobba igen! De nya jobbarkompisarna är bra och jobbet är klart annorlunda mot vad jag är van vid. Jag har monterat grejer i snart 22 år så det kan jag säga att jag kan. ;) Nu ska jag syna helt färdiga bilar, så jag är med andra ord en "kund" och ska titta på bilen utifrån det. Vi har ju vissa punkter som vi måste titta på, men det blir ändå att man kollar in så mycket mer, på gott och ont. Sen ska allt in i datasystemet, varesig det är fel eller inte på bilen. Så det är helt klart ett helt nytt sätt att jobba.

Man blir lite trött av att behöva tänka hela tiden ;) Inget man är van vid ;) Sen hade jag ont som bara den hela första veckan. Ryggen var dum, skuldran och nacken liksaå... *mutter* För trots att det är ett jobb där man mest använder ögonen så är det en del fysiskt oxå. Bara det här med att öppna och stänga en bildörr... de flesta "sliter" ju bara upp dörren och sen liksom "svingar" igen den, eller hur!? Det gör jag oxå... men det fick jag genast sluta med då skuldran skrek ondsint åt mig och strålade upp i nacken och gav mig huvudvärk oxå... *suck* Det blir ungefär 50 dörrar i timmen att öppna och stänga, plus 20-25 motorhuvar/bagageluckor. Så det blir ju en del på en dag om man säger så... Men nu är det mycket bättre, sen jag insåg att det var det som var problemet. Nu får jag stänga dörrarna med armarna nära kroppen och gärna med båda. Det får bli några steg extra men det är det värt då det funkar, blir bättre för varje dag. =)

Ryggen sköter sig hyfsat så länge jag jobbar rätt. Jag ska ju inte bara öppna dörrarna, jag ska ju sätta mig ner på alla 4 sätena. Förarplatsen ska jag dessutom sitta in helt, där fick jag oxå tänka om. Vanligtvis kliver man ju in med högerbenet samtidigt som man placerar bakdelen på sätet och sen in med vänsterbenet. Men såklart funkar inte det flera gånger i timmen heller... så istället får jag sätta ner bakdelen först och sen vrida in benen samtidigt. Men det funkar fint det med. Sen ska alla baksäten kontrolleras att det går att fälla ryggstöden samt nackstöden, så det är som sagt en hel del fysiskt, men jobbar jag rätt så funkar det. =)

Kan ju inte säga att jag är helt smärtfri, men det är iaf på en helt annan nivå än där jag jobbade innan. Hittar man inga fel så går det snabbare i datasystemet och jag hinner strecha o göra lite övningar i några sekunder =) Så på det hela taget funkar det bra. Hoppas dock att min träning ger mig ännu bättre resultat framöver som förhoppningsvis blir positivt på jobbet oxå! =) Jag håller tummarna för att det ska bli så iaf, sen kan det ju vara så att jag kanske aldrig blir helt 100, men jag ska iaf kämpa för det! =)




Nog om jobbet som jag är glad att jag har! =)

Kattungarna växer och mår toppen verkar det som, nu börjar de bli lite mer medvetna om omvärlden och det är ju nu det börjar. Små stapplande steg ;)

Hej så länge... I'll be back!

Puss & Kram


Sen sist...

Har inte varit här på en vecka nu, det har varit fullt upp!

Det började ju i torsdags med att Aeryn ville ha all min uppmärksamhet under hela natten och under dagen, så fort jag lämnade hennes sida så kom hon pipande efter mig och ville att jag skulle komma tillbaka till sängen där bolådan stod. Så jag fick ju plocka fram alla grejer inför den stundande tillökningen. Jag trodde att det var dags redan på förmidagen, men icke! Det dröjde till sent på eftermiddagen innan det hände nåt...

Det blev två underbara varelser! Co-Co & Plopp <3
De fick namn efter pappa, alltså choklad ;) De är så söta och rara! Är dock väldigt förvånad att det inte blev fler!?!?! Men men, jag är glad för de två sötnosarna jag fick! =)

Lördagen bjöd på sista deltävlingen i melodifestivalen, men den kom lite i skymundan av sällskapet jag hade =) Sarah (syster), Kajsa (svägerska) & Helena (jobbet) var här och smaskade god mat med mig! =) Vi blev gött mätta!

De andra körde vin... men eftersom jag inte gillar varesig vin eller öl, tog jag till rediga grejer! ;)) Det blev en sjukt skojfrisk och rolig kväll, mer sånt säger jag!! =)) Sen bar det dessutom av mot staden... där blev det lite svängt på de lurviga, men det svängde inte riktigt så som jag ville, men det glimrade till en stund innan vi åkte hemåt igen. Det blev rätt sent.... ;) Tack tjejer!!! <3

Söndagen blev mest till att hasa runt här hemma. Mådde prima, men var en smula trött då det inte blev så mycket sömn *gäsp* Men eftersom Kasja lämnade lite grejer kvar här från lördagen plus att de hade en säck kattmat att hämta. Så hon och brorsan dök upp på eftermiddagen, det gjorde att jag svängde ihop två olika tacopajer. En med pajskal och en utan. De var goda båda två! =) Jag tror det gick hem... har aldrig hört brorsan ge ifrån sig så många *mmmmm* under en måltid förut!! ;)) För att inte tala om hur det lät när resterna av efterrätten från lördagen kom fram... banoffee paj... ;))

Den här veckan har jag som sagt var börjat jobba igen. Det har varit roligt men inte helt smärtfritt. Första dagen hade jag ont i ryggen. Andra dagen var det bättre i ryggen, men jag kände av axeln o nacken... men jag får jobba på och se om jag kan jobba på nåt annat sätt och göra saker annorlunda. Jobbet var mer fysiskt än jag trott även om jag inte monterar nåt längre. Men jobbet i sig är ganska givande och personalen är trevlig! Så jag hoppas att jag fixar detta!

Har inget problem med att somna om kvällarna nu iaf.. ;)

Puss & Kram