Söndagstripp

Trodde att jag sovit länge idag när jag vaknade halv nio, men egentligen var den ju bara halv åtta... det där med sommartid stökar till det i huvudet ibland. Nåväl, lugn morgon innan jag styrde Grinchen mot Svenshögen och morsan. 
 
Där väntade det lammstek. Inte illa att käka lamm två gånger på en och samma helg. =) Gött!
 
Tog mig en promenad på 50 minuter efter middagen, hittade en kennel på vägen.
 
Det var soligt och 7-8 grader plus ute, helt ljuvligt med vår! ♥
 
Efter trevliga timmar hos morsan bar det av en sväng till syrran i Ljungskile. Det var inte direkt pigga familjen idag efter helgens firande ;) Det blev uppdukat snacks, dricka och filmen Åsa-Nisse... jag säger då det... Inte precis årets film, men ändå töntigt underhållande på nåt vis, kanske för att den var så himla dålig och det var kanske oxå det som var poängen med hela filmen. Det var ett stort skämt helt enkelt ;) Nåväl, det var trevligt att vara där iaf.
 
Ännu en oplanerad men fullspäckad dag! =)
 
Puss & Kram
 
 
 

Smithska udden

Lördag och påskafton, vaknade redan klockan sju trots att jag släckte lampan vid två i natt. Käkade frukost i godan ro. Snattrade i telefon en bra stund innan jag fick lite fart och röjt undan lite här hemma. Sen var siktet inställt på lite shoppande av special"mat". Så nu kan jag baka lite =) Vi får se vad det kan bli... hur som haver så har jag så jag klarar mig en stund ;)
 
Var i Sisjön och handlade, så jag tog mig en tur till Smithska udden (badplats) och traskade i bergen i nästan en timme. Det blåste lite men var helt okej. Solen sken och jag njöt som vanligt av att vara vid havet! ♥
 
Tror jag ska se det som ett projekt att besöka så många badplatser jag kan innan badsäsongen börjar, jag är inte precis den som du hittar på offentliga badplatser sommartid. Alldeles för mycket folk och jag känner mig obekväm. Fast jag klarade iofs av ett offentligt badhus förra året, det var stort! Men en hel dag på en offentlig strand... nja... det lockar inte alls faktiskt. Tacka vet jag mina klippor ute på Hönö och Björkö, där kan man njuta av lugnet och ladda batterierna! ♥
 
Det var trevligt ute på Smithska udden!
Fattar iofs inte varför det ska klottras överallt??? Jag kan iofs tycka att viss grafitti är helt okej på rätt plats. Men rätt plats är definitivt inte på bergen vid havet! *mutter*
 
 G*L*A*D*P*Å*S*K
 
Puss & Kram
 

Fredagsmys

Efter gårdagens tripp till Hönö med Camilla blev det nån timmes slappande i soffan innan det blev dags att bege mig till Tildas för dagens middag. Mötte upp Jana med familj. Jag var helt inställd på att äta entrecote med vitlökssmör som vanligt. Men när dagens var lammfilé blev jag en smula kluven.
 
Efter lite funderande blev det till sist lamm med rostade rotsaker. Det var sååå gott! ♥
 
Efter några timmars trevligt pladdrande blev det "chokladboll" och te hemma hos Jana innan jag åkte hem och läste ut min bok, sandmannen av Kepler. Hade inte tänkt läsa ut den, men det var ju så himla spännande att jag inte kunde sluta helt enkelt. ;) Släckte lampan runt två på nattkröken, men det var det värt för att veta hur boken slutade =)
 
Puss & kram tack för idag!

Det var inte värt det!

Torsdag och sista dagen på den här jobbveckan började med en jäkla massa folk på jobbet, vet inte riktigt hur det gick till. Vi hade iofs flera tidiga hemgångar idag, men det var ändå för mycket folk... när nästan halva dagen har gått framkommer det dessutom att en person har hamnat på undantaget på listan för planerade jobb... men har personen frågat vad dagens uppgifter skulle vara?? NEJ! Vad fasen liknar det?? Har man inte fått nån uppgift för dagen, frågar man inte vad man ska göra isf?? Suck...
 
Efter lunch bjöds det på prinsesstårta, det var en som fyllt femtio. Jag tog en yttepyttebit. Det skulle jag inte gjort... mådde skit! Yrsel, illamående och ont i magen. Kroppen reagerade väl sådär på sockret skulle man kunna säga... fy bubblan.
 
Jobbdagen gick iaf väldigt fort, Glad Påsk liksom! =)
 
 
Dagens sockerchock kom med en bieffekt  till när jag var och handlade efter jobbet... det är ju påsk... så lite godis måste  man ju ha eller?? Svaret borde vara nej, men ändå hamnade det en påse i min korg. Åt gjorde jag oxå... blev mest bara trött av denna andra sockerchock idag. Somnade tidigt, tog ett piller för att sänka mitt blodsocker under natten.
 
Idag fredag vaknade jag redan vid sju, läste lite i väntan på att klockan skulle bli åtta så jag kunde gå ner i tvättstugan. När jag kom till tvättstugan så var den ena av mina maskiner trasig, typiskt. Men som tur var hade jag inte så mycket tvätt. Väl hemma igen blev det till att svänga ihop lite äggröra med bacon o jordgubbar, mumsigt!
 
Kvar på bordet stod resterna från gårdagens godispåse... innan jag visste ordet av hade jag satt i mig ett helt gäng ferraribilar. Det tog inte många minuter innan jag upptäckte mitt misstag... ville kräkas, det gick inte... höll på att göra i brallan, hade fruktansvärt ont i magen, yr i mössan, kallsvettades, varenda muskel värkte och jag orkade knappt röra mig... då var första tvättmaskinen klar, fan oxå. Hasade mig till tvättstugan och jag vet inte riktigt hur jag lyckades få upp de få plaggen och laddat en ny maskin... Kämpade mig upp för trapporna (1 våning) och stapplade mot sängen och bara välte ner. Orkade inte ens ta på mig täcket. Låg och pustade som om jag sprungit ett maraton, men ändå djupa andetag på nåt vis. Maysan tittade konstigt på mig och gick och la sig bredvid mina ben. Helt utslagen!!! Jag vet inte när jag hade en sådan kraftig "dumping" sist... fy fan säger jag bara!!!
 
Nu har jag ju hållit mig ifrån socker ett tag, visst jag har ätit choklad men det får jag inga känningar av. Kanske var det pillret som sänkt mitt socker såpass att det blev en extra chock när jag glufsade i mig de sista godisarna, ja, inte vet jag?!?  Otrevligt är det iaf och det är definitivt INTE värt det!!!!!!!!!! Så där låg jag deckad i 2½ timme innan jag kunde röra mig och gå och hämta upp tvätten.
 
Camilla som jag jobbat med på Volvo förut skulle ta oss en promenad runt ett-snåret. Jag hann precis komma i kläderna till dess. Men det kändes som om kroppen sprungit ett marton trots allt, hur seg och orkeslös som helst! Bah! Vi for iaf iväg, vi hamnade på Hönö, där hade Camilla aldrig varit så det var ju lite kul. Käkade en räksallad i Klåva, på en pizzeria. Hade iofs kanske räknat med färska räkor på en västkustö... men icke. Då vet jag till en annan gång. Det var helt okej trots allt.
 
Sen åkte vi till bästa rödberga och traskade i bergen i 1½ timme, så jag har väl förhoppningsvis jobbat bort det där godiset idag iaf. Det var inte riktigt lika soligt idag som sist jag var där, men lika härligt ändå! ♥
 
Lite mellanmål i väntan på kvällen entrecote, känner redan hur det kommer att smaka =)
 
Som sagt, det var inte värt de där godisarna... håller mig till min choklad!
 
Puss & Kram
 
 

Påskveckan

Måndag morgon vaknade jag faktiskt pigg och innan klockan! What? Nu har det hänt liksom ;)
 
Lagledare hela veckan, en kul utmaning på många sätt. Inte minst personalmässigt, hälften av personalen är antingen ledig/sjuk/jobbar i kina... och för att piffa till det hela så har vi lite läkarbesök att ta hänsyn till, det är ett spännande pussel helt klart ;) Så det är ju himla tur att fru Jansson är tillbaka, inte bara för att jag tycker det är fantastiskt roligt, men oxå för personallägets skull. Det var väl en himla tur att veckan började ganska lugnt trots allt. Trevlig måndag helt klart! =)
 
Körde järnet på Curves, med hjälp av Marielle som puschade på, grymt! Gött svettig efteråt! =)
 
När jag kom hem hade någon målat golven med skit, *fanfanfan* Inte najs! Jaja, det var bara att sätta igång och få städat undan...
 
Våffeldagen firades såklart med kesovåfflor ♥
 
Tisdagen började oxå ganska lugnt och det blev en produktiv och trevlig jobbdag. Dagens enda minus var ännu ett herpesutslag, det tredje inom loppet av en vecka... *suck* Men men, det går över =)
 
Gårdagens kesovåffla satt fint till lunch idag. Maten har varit kanon idag. Längesen jag skrev vad jag ätit, så jag gör väl ett undantag idag ;)
 
6:20- 1 ägg
8:30- 1 ägg, keso med bär och pumpafrön
11:00- 1 kesovåffla, grädde och bär
13:30- 1 ägg
15:30- 1 ägg
18:30- Kycklinggryta o 2 rutor mörk choklad med mintsmak
 
Dock måste jag äta nåt mer... promenerade till Curves, körde gärnet med Jana som puschade mig idag, grymt!  Promenerade hem via bräcke, så totalt sett fick jag 55 minuter med stavarna. Så här sitter jag nu mätt och belåten men borde äta en hel del mer för att nå upp till dagens mål... det kommer inte att gå... om jag inte kilar iväg och köper godis ;) Vilket inte kommer att hända!
 
Vädret idag var för övrigt helt ljuvligt, 6 plusgrader, blå himmel och sol! ♥ Så det passade bra med en promenad idag. Kycklinggrytan blev bara sååå god idag!!! Ser fram emot morgondagens lunchrester och lunchdejt =)
 
Nu väntar fortsättningen på boken, over and out!
 
Puss & Kram

Underbara söndag

Slapp förmiddag med serier/film medan jag Spinnerietjobbade! ♥
Fick en inbjudan till fika fram på dagen hos Jana, så innan jag hoppade i duschen svängde jag ihop lite lunch. Fiskgryta blev det idag med krossade tomater, lök, persilja, haricoverts och en skvätt grädde. Det smakade finfint =)
 
Det var strålande väder ute idag oxå även om det blåste lite mer , så jag traskade till Kville. Härligt att få igång de träningsvärkande benen.
 
Jana bjöd på fruktsallad och mumsiga chokladbollar gjorda på mestadels en massa olika nötter och dadlar. Mumsigt värre! ♥ Timmarna bara försvann... iofs inte så konstigt med fem snattrande tjejer runt ett fikabord ;) Tack för trevliga timmar! ♥
 
Till sist var jag iaf tvungen att slita mig, hur trevligt det än var. =) Traskade hemåt men jag tog inte den vanliga vägen längs hjalmarbrantingsgatan utan via Eriksberg/Bräcke. Den vägen var något längre men vad gjorde det... skönt att vara ute!
 
Fick ihop 100 min på aktiveringskontot idag med mina promenader, gött! =)
 
Väl hemma var det dags för middag. Hade falukorv kvar sedan frukosten, Så den fick bli kompis med färska tomater, paprika, lök, chili, basilika och en liten skvätt grädde. Inte så dumt.
 
Var rätt trött, så redan strax efter nio letade jag upp kudden och boken. Men jag orkade inte läsa nån längre stund hur spännande det än var. Det var bara till att välkomna John Blund.
 
Laddat mycket D-vitamin den här helgen! ♥
 
Puss & Kram
 
 
 

Bra start

Vaknade till liv redan vid sju och kände mig utvilad. Så jag somnade inte om utan fortsatte läsa i min nya Kepler-bok, Sandmannen. Svårt att lägga ifrån sig helt klart. Klockan åtta var jag dock på benen och stod i tvättstugan med dagens tvätt. Men så fort jag kom upp i lägenheten igen var det boken som gällde ;) Så höll det på till sista tvätten var upphängd.
 
Strax innan tolv hade jag kommit i promenadkläderna och spänt fast stavarna. Stegade iväg mot kyrkbytorget för att pass på Curves. Förvånad att jag ännu en gång lyckats köra ett pass på en lördag, då min kropp helst tränar en bra bit fram på dagen. Promerera kan jag dock göra när som helst.
 
Började få träningsvärk efter gårdagens pulspass, men träningen gick rätt så bra ändå =) Kändes fint! Traskade sedan hemåt igen, dock med sedvanlig omväg så jag fick ihop drygt en timmes promenix. Det var verkligen fantastiskt väder ute idag. Några plusgrader och strålande sol, underbart både för kropp och själ! ♥
 
Plockade undan lite hemma innan jag hämtade upp den torra och rena tvätten. Vädret ute lockade dock till mer utomhusvistelse. Åkte till kattklubbens förråd för att räkna priser. Inte precis världes roligaste uppdrag, men det var tvunget att göras. Det hände iofs nåt när jag skulle köra in på området. Det stod en bil bakom mig när jag hade dragit mitt kort och porten öppnats. Jag stannade strax innanför grinden för att grinden skulle få gå igen. Mannen tyckte dock inte alls om mitt påhitt... utan tutade och höll på, han kom till och med ut ur bilen. Jag förklarade att han fick logga in med sitt eget kort. Han blev inte glad... ;) Men jag stod på mig trots att han kom springades flera gånger och tyckte nog att jag var minst sagt en idiot, men det bjöd jag på. In skulle han inte komma på mitt kort iaf! Till slut gav han sig och grinden stängdes när han väl flyttat på sin bil. Victory ;)
 
Det fanns dock inte den minsta solglimt där jag stod så det var minst sagt iskallt!!! *brrrrrrrr* Var på väg att ge upp flera gånger, men härdade ut. Åkte hemåt mot soffan, filten och film/serie. Det tog hela kvällen att få upp värmen igen även om katterna hjälpte till så gott de kunde, men nu känns det ganska bra.
 
Gonatten!
 
Puss & Kram

Vips!

Vart tog den här veckan vägen egentligen?
Vet inte om det har hänt så mycket... jag har väl iofs tränat och ätit som vanligt, alltså inget nytt ;)
 
Idag fredag var det dax för ett pulspass igen på Curves, missade ju tyvärr det förra då jag satt i ett flygplan mot Sundsvall. Inte så illa det heller iofs ;) Idag kändes det som om det var det tuffaste passet hittills... eller så var det för att jag körde extra länge fastän jag egentligen var klar ;) Grymt jobbigt var det iaf, men sååå bra!!! Mycket pepp var det!!! =D Heja heja! Härligt slut efteråt! ♥
 
Fick höra att jag tydligen har en tråkig attityd och ett "tyket" sätt när jag tar tag i saker och får de gjorda. Man funkar inte med alla människor helt enkelt, det är inte något nytt precis. Tyken och retsam är jag iofs väldigt ofta, säger ibland dumma saker utan att tänka mig för oxå för all del, men ytterst sällan med elaka avsikter och ofta med ett flin i fejset ;) Men trots att det gått två år nu, har det tydligen inte gått in att det är sån jag är bara...  allt är faktiskt inte personligt menat som kommer ur min mun... som tur är finns det faktiskt de som fattar hur jag funkar och tycker om mig iaf, även om jag klantar till det ibland, jag är tacksam för det! ♥ Perfekt är jag inte.
 
Men strunt samma, det löser sig nog... vi ska iaf försöka båda två.
 
En glädjande nyhet nådde oss på jobbet idag! =D
Det har jobbats för att det skulle bli av den senaste tiden, men idag stod det klart att på måndag kommer fru Jansson tillbaka till vår avdelning!!!! Tjohoo!!! =D Hon har varit väldigt saknad sen hon abrupt fick lämna oss på ett inte alldeles för schysst sätt  i höstas då det rationaliserades. Det blir ett ljus i tillvaron helt enkelt och jag kan gnabbas ordentligt igen utan att det misstolkas! =D *GLAD*
 
Har varit lagledare idag, det har varit rätt soft, förutom att de nya datorerna vi fick häromdan inte har funkat klockrent. Inte så bra när det programmet som vi bygger upp den mesta av verksamheten på inte går att få igång på alla datorer.... yey... eller nåt. Inte vet de hur det ska lösa problemet heller... kan bli spännande nästa vecka då jag ska vara lagledare hela veckan. Massor med folk som är lediga... tur vi fick tillbaka fru Jansson och att vi har flexpolare som kan jobba. Hoppas bara att det räcker!
 
Nähä... dags att knyta sig... tvättstugan väntar i ottan... *gäsp*
 
Puss & Kram
 
 
 
 
 

Tillbaka

Hade gärna varit ledig från jobbet idag oxå, inte direkt piggelin. Men men, arbetsdagen segade sig fram. Fick iaf en trevlig visit fram på dagen, som hade med gåvor från Gent, smakade inte kattskit om man säger så ;) Tack! ♥
 
Efter jobbet begav jag mig till Frölunda torg, jag skulle hämta ut lite mediciner och leta rätt på en ny bok var planen. När man väl står där vid bokyllorna känns det nästan som om man aldrig kommer att kunna välja, det finns ju sååå många. Försöker kolla på vad de som jobbar i butiken rekommenderar, det brukar sitta små lappar från personalen.
 
Fyra pocket fick följa med hem, två feelgoodböcker och två deckare. Kollade såklart efter Keplers senaste som skulle ha kommit ut i storpocket i fredags, men hittade den inte i någon affär, därav de fyra andra böckerna. Det var ju bara det att när jag kom till kassan så stod där ett helt ställ med just Keplers - Sandmannen! ;) Den fick såklart följa med hem oxå! *weeeiie*
 
Vilken jag började med?? Sandmannen såklart! =)
 
Hej hopp

Fortfarande Sundsvall

På bilden ovan kan ni se hotellet och skidbacken längst uppe på berget där jag befunnit mig hela helgen.
 
Lördag morgon och jag hade ställt klockan på sju, varför kanske man kan undra? Själva årsmötet (kattförbundet Sverak) som jag var i Sundsvall för skulle börja klockan tio. Min plan var att försöka ta en promenad innan det hela skulle börja. Först hade jag en första snabb frukost innan jag begav mig ut i skidspåret, utan skidor ;) Det är inte riktigt som promenadvägarna här hemma. Det var dubbelt så brett med maskingjorda skidspår och tillplattad friåkningsyta där man kunde promenera utan problem. Vilket jag oxå gjorde i 1½ timme. Solen sken och en å annan fågel kvittrade, det var helt ljuvligt! ♥
 
Tog en varm dusch innan jag gick ner till resturangen för en andra frukost ;) Mätt och go när årsmötet startade. Tuggade dock tuggummi och tuggisar som en tok idag, magen tyckte inte att det var så värst kul. Men dagen rullade på. Det mesta flöt på utan några större konstigheter.
 
Det mest korkade var väl mailet som cirkulerade bland klubbarna innan årsmötet som i princip gick ut på att man skulle våga säga sin åsikt under årsmötet och avsätta delar av styrelsen, undertecknat av ANONYM!!! Allvarligt skojat... varför skulle man stå upp för någon annans åsikt som inte ens vågar stå för sina egna?? Idioter!
 
Maten har varit fantastiskt god!!! Saknade kanske lite salt ibland, men det var ju lätt fixat. Middagen denna kväll var makalöst mumsig. Kallröktlax med sikromsröra och parmalindad kalvfilé (som var helt perfekt rosa ini) med rotselleripuré. Klarade en stund efter middagen innan magen började krångla ordentligt... ondsint rent av stundvis, så det fick bli tvtittande på rummet innan jag lyckades somna.
 
Tanken var nog att ta en promenad på söndag morgon, men konstigt nog gäspade jag bara och somnade om igen ;) Frukost och iväg på resterande av årsmötet. Det hela var över innan lunch. Så vi var väldigt glada att vi hade bokat ett tidigt plan hem. =)
 
Anslutningsplanet i Bromma var aningen försenat men det var en baggis emot andras hemresor som hade några timmars väntan på hotellet i Sundsvall plus fyra timmars väntetid på Arlanda... Så det var skönt att kunna sitta i soffan redan sju på kvällen men hämtmat.
 
Tack alla för en trevlig helg! =)
 
Puss & Kram
 

Sundsvall

Efter att ha ätit en väldigt tidig lunch var det dags att palta på sig och bege sig till Landvetter via Härrydaskogen. Helena bistod med parkeringsplats och taxitjänst, tackar! =)
 
Det var första gången för mig i ett flygplan, inte för att jag är rädd eller nåt, det har bara inte blivit av förut, så nu har jag gjort det. Som jag trodde hade jag inga problem med att flyga alls, fast Liseberg är roligare! =)
 
Strålande väder under hela resan. Flyget till Bromma var 6 stolar brett. Planet som tog oss vidare till Sundsvall var 3 stolar brett, kvickt som attan var det =) Taxinissen stod och väntade så fint för den halvtimmeslånga färden mot Södra berget. Det var hyfsat högt dit upp och hotellet låg på toppen av en skidbacke.
 
Väl installerade var jag i stort behov av mat, det hade gått ungefär 6 tim sen sist liksom, om man inte räknar med de 4 små kycklingbitarna som jag blev serverad på planet. Vi hamnade i "hotellets" underhållningsdel, där det fanns bowling, bullriding och en massa annat. Fick dagens utan pasta, fläskfilé i gräddig sås, det var fatastiskt gott!
 
Lite flabbande med dalkullor och annat löst folk :) blev det innan det var mingel i högsta hönsets svit. Efter det blev det middag. Jag hade turligt nog skrivit att jag inte äter svamp inför den här resan, vilket jag aldrig brukar göra. Just den här gången var jag väldigt nöjd att jag hade gjort det då förrätten var svampsoppa, *iiii* Fick spenatsoppa istället =) Varmrätten var lammfilé som var helt perfekt tillagad, det bara smälte i munnen och var sådär lagom rosa. Helt fantastiskt!
 
Ingen alkohol för min del, en del flabbande och babblande innan jag gav upp runt midnatt. Bestämde mig innan jag somnade att jag skulle försöka mig på en promenad på morgonkvisten.
 
 
 
 

Mot nya äventyr

Det har inte blivit så mycket sömn den här veckan... och det är ingenting som säger att det kommer bli så mycket resten av veckan heller ;) Munsår är en given respons på det... tack då...
 
Veckan i stort har varit helt okej trots lite sömn. Styrelsemöte hade jag hemma hos mig i onsdags, det var mycket att gå igenom inför vår kommande kattutställning i maj. Det blev en smula sent men det börjar iaf ta form på riktigt nu.
 
Igår skulle det packas minimalt inför helgens tripp till Sundsvall. Det är årsmöte för kattförbundet i Sverige (Sverak) hela helgen. Det är med lite blandade känslor faktiskt. Mest för att jag inte har kontroll på maten eller mattider alls. Allt är ju styrt och förbeställt, så måste det ju vara med ett så stort event som det här. Det är ju bara att försöka göra det bästa av situationen helt enkelt =) Jag får väl bunkra lite ägg vid frukosten så jag har nåt istället för bakverk som brukar bjudas till kaffet.
 
En annan sak är ju de tillhörande festligheterna, frågan är om det är värt att inta alkohol, helt ur kosthållningssynpunkt alltså... Nåja, vi får väl se hur det blir med det, inte det största "problemet", jag brukar kalara mig bra på ett glatt humör! =) Kul ska jag hur som haver! =)
 
Sen är det ju det här med den dagliga motionen, kommer det ens att finnas tillfälle för det? Nu låter jag kanske som den värsta tönten med hur jag skulle önska att helgen blev, istället för att bara släppa loss på allt för att det är helg och galej ;) Men jag känner samtidigt att jag inte vill tappa greppet och motivationen när jag nu väl har hittat den igen.
 
Det bästa med den här helgen är ändå att få träffa alla goa vänner från Sveriges alla hörn, bara det är värt hela trippen! ♥
 
Ha det bäst alla, var ni än är!
 
Puss & Kram Lotta som blir av med oskulden idag ;)

Herrejävlar! =)

Började dagen efter bara fem timmars sömn i bagaget. Jag kunde inte släppa upplösningen på min väldigt spännande bok i går, så klockan den gick... Har ni inte läst Keplers Eldvittnet så gör det!
 
Trots sömnbristen gick det ganska bra idag. Vet dock inte riktigt vad som händer på vår avdelning, idag  var det den andra på kort tid som har stora problem med blodtrycket som fick gå hem. Det är skyhöga värden de haft, det är ju inte precis smittsamt, men nu är snart halva avdelningen medicinerad för just detta... vad ska man tro? ;) Kanske blir det lite ändringar på avdelningen framöver med anledning av detta iaf, jag håller tummarna tills de blir blå för att det ska bli så som det skulle kunna bli! =) *hoppas hoppas hoppas*
 
Idag var det den stora dagen... uppföljning på Curves, en månad har redan gått sedan jag bröt ihop och tog tag i min situation igen!
 
Måste säga att de här veckorna har gått fort som bara den. Maten har funkat till ca: 95 %, är inte helt och hållet sockerfri, men det känns som jag har läget under kontroll, nu ska jag bara fortsätta på den linjen. Min app Shape up har varit till stor hjälp oxå, gillar den skarpt. Jag har inte druckit en cola på de här fyra veckorna och det har absolut varit det lättaste att sluta med, trots att jag har druckit stora mängder periodvis innan. Har haft två riktigt usla dagar matmässigt, men dagen efter är en ny dag med nya möjligheter, det är iaf så jag ser det =)
 
Jag försökte att inte tänka så mycket på det som komma skulle under dagen, var inte särskilt nervös. Det borde ha hänt något, det kändes så iaf... men å andra sidan har jag blivit lurad förut, så jag hade inga stora förhoppningar, hade ju heller inga viktmål, så allt som krävdes var att jag inte hade gått upp mer, det borde jag ha fixat! Klev in genom dörrarna till Curves efter jobbet och möttes av en glad Jana som undrade om jag var peppad inför uppföljningen, jag var nog mer som... ingenting ;)
 
Vi snackade lite om hur månaden gått och vad nästakommande månads mål skulle vara. Inga viktmål den här månaden heller mer än det långsiktiga. Sköta maten vidare är ett mål. Ny 30/30 utmaning, alltså 30 min träning om dagen i 30 dagar. Dock med en skillnad, den sammanlagda tiden per vecka (210 min) går att fördela över färre dagar med mer träning per tillfälle, bara veckans kvot blir uppfylld. Känns bra nu när jag ska ut och resa lite och man inte riktigt vet om det kommer att finnas tid till träning.
 
Jag får jobba vidare helt enkelt, vilket känns helt okej! =) Fortfarande taggad!
 
Sen var det dags för vägning och mätning. *gulp*
Lite spänt var det at kliva upp på vågen... fick till och med kliva upp två gånger, fattade helt enkelt inte riktigt vad vågen sa... kan det verkligen stämma??? Minus FEM kilo!!!! *high five* Minus fyra cm i midjan och några centimetrar på några andra ställen oxå, kan man vara annat än GLAD idag?!?!?! =D Fy fan va härligt!!! =D Jana var en smula nervös att jag inte skulle ha klarat det, hon drog en lättnadens suck efteråt och var nästan lika glad som jag! =D Fick ett par knallgula strumpor från Curves och en megakram, TACK! ♥
 
Kan säga att det gick betydligt lättare att träna idag ;) Det blev tre svettiga varv av bara farten =)
 
Nu är det bara att ladda om och köra på =)
 
Puss & kram från en lycklig Lotta ♥

Hit och dit

Vaknade halv nio, låg kvar i sängen och läste i 1½ tim. Alltså den här boken vill man INTE släppa! Så spännade och bra! Heja Kepler! =)
 
Fixade kesovåffla o grejs, käkade, kollade lite på Dallas innan jag fick fart in i duschen och begav mig mot Ljungskile. Stannade dock vid Buger King i Stora Höga. Vet inte riktigt hur det gick till, men jag fick i mig två dubbla cheeseburgare, utan bröd och tjafs. Blev alldeles på tok för mätt! *urk* Mådde sådär alltså... men det gick över.
 
Kom fram till Ljungskile och syrran som låg och sov... ;) Men hon kvicknade till efter en stund. Det gick ingen nöd på mig, Niklas var hemma och vaken plus att hans bror var där oxå. Kollade till Millan som antagligen blivit påkörd, fått en smäll på benet (som nu verkade okej) och en regäl smäll på huvudet. Käken hade drenage (stavas?) och örat var löst ända in i huvudet på nåt vänster, satan vilket stort öra hon fick!! Men hon verkade vid gott mod även om tratten inte var önskvärd. Finaste goaste Millan ♥ Fox och Tovas enda avkomma.
 
Vi håller tummarna för att allt ska läka och bli bra igen såklart!
 
Vi åkte vidare till morsan och farsan i Svenshögen. Syrran och morsan skulle dela på en halv ungtjur. Så det blev en stund med kötthantering. Fick med mig 1½ kg färsk finmald nötfärs, TACK! ♥
 
Hemma vid nitton, diskade och röjde i köket innan det blev mat. Stod mig faktiskt på de där cheeseburgarna i över 6 timmar, grymt! Fast det dröjde sju tim innan jag fick mat igen. Nu är det slut på mat för idag!
 
Gjorde lite övningar här hemma idag, det fick bli dagens motion.
 
Ny vecka väntar, börjar som lagledare i morgon... det är iaf planen ;)
 
Puss & Kram alla tappra! ♥

Mellofinal

Sähär skrev jag om Robin efter första tjuvlyssningen:
 
"Robin Stjernberg- You
Tycker Robin är rätt okej, tycker om den här låten, men jag vet inte om han fixar den utan att jag får ont i öronen. Måste för det första vara skitsvår att sjunga på det här sättet! För det andra hade det behövts för att göra den här låten "bättre"? Tveksam till falsettsången helt enkelt, iaf live. Vi får se hur det går.
På skiva skulle detta kunna vara årets vinnare, där låter det kanon!"
 
Jag hade inte direkt fel i något. Han sjöng som en kratta i första delfinalen, snacka om att jag fick ont i öronen! Hualigen, så jävla synd på en bra låt... men han lyckades ändå ta sig till Andra Chansen. Där gjorde han bra mycket bättre ifrån sig, final! =)
 
I finalens startfält kändes det inte riktigt som om nåt stack ut, utan att det var ganska jämt och skulle kunna sluta hur som helst. Jag hejade på Louise Hoffsten (även om jag inte trodde på vinst), Ulrik och Yohio. Robin vågade jag inte heja på... hur skulle han framföra låten idag?
 
Men han klarade det hyfsat idag oxå, nu är det mest precis i början som jag inte är riktigt övertygad. Men jag tycker fortfarande att låten är kanon, framförallt på skiva! =)
 
När det stod klart att han skulle vinna, gjorde det mig ingenting alls. Blev ju nästan rörd av hans reaktion, eller kanske snarare brist på det när han inte fattat att han vunnit. Helt obetalbart!!!! =) Han var klart värd det! Nu hoppas jag han håller nerverna i styr och rösten under kontroll till ESC.
 
Men jag undrar om inte Arne Weise var bäst idag! ;) Skrattade så jag fick ont i magen! =)
 
Dagens version av Euphoria var inte att leka med heller. Carola är alltid Carola. Kom att tänka på att alla de som var i ropet på 80-talet... Carola, Lena Ph, Pernilla och några till... de är så otroligt snygga nu, nästan mer nu än då det begav sig på riktigt.
 
Tyckte allt lite synd om Yohio oxå, men å andra sidan... det kanske var bra med tanke på vad jurygrupperna tyckte, om man kan gå på det. Har en känsla av att det kunde gått som för The Ark (inte helt olikt musikmässigt). och det gick ju sådär... Men det hade varit lite kul att skicka honom ändå =)
 
Men nu blir det Robin, det kan jag leva med! =)
 
Puss & Kram
 
Bilderna har jag lånat från G-P
 
 

Har tappat räkningen...

... på vilken dag jag är inne på, men skit samma, jag har uppföljning på tisdag. Måste säga att det går ganska bra med både maten och träningen. Har haft ett par riktigt dåliga matdagar, men på det hela taget har det gått rätt bra. Har inte ens ställt mig på vågen under de här veckorna, så det ska bli spännande (eller inte) att se om det har hänt något. Jag vet inte, men jag blir alltid så osäker på om det faktiskt har hänt något eller inte. Vissa andra gånger känns det som det har hänt något, men i själva verket har det inte hänt ett skit. Så jag tror egentligen ingenting förrän jag ser det.
 
Hur som haver är jag nöjd med mig själv efter den här månaden, hoppas att kroppen håller med! =)
 
Idag startade jag dagen med äggröra, bacon och jordgubbar... MUMS! ♥
 
Lovade i ett svagt ögonblick igår att jag skulle gå och träna på Curves idag, fjärde passet den här veckan. Brukar vanligtvis inte träna där på lördagar då min kropp inte är pigg på träning den tiden på dygnet även om jag är vaken. Det brukar var motigt och tungt, så jag tränar hellre på eftermiddagen när kroppen har vaknat. Men idag måste jag säga att det gick rätt så bra, men så var jag inte där förrän starx innan tolv. Just idag kändes det som en ypperlig idé att träna inomhus, för fy farao vad det blåste isande vindar! *brrrrr* Nollgradigt och sol, men vad hjälpte det... tur att jag inte hängt undan vinterjackan ännu.
 
Åkte och handlade mat både till mig och katterna. Fixade lite käk och kollade in senaste Project Runway.
 
Snackade en sväng med brorsan och blev inbjuden till Mellofinal =)
 
Puss & Kram
 

Dive in!

Fredag morgon och jag var i hyfsad tid till jobbet idag. Det var lugnt och fint ända till jag insåg att jag skulle vara lagledare idag, plötsligt händer det liksom ;) En avkastning från hästen var anledningen till att den ordinarie lagledaren fick stanna hemma idag. Så det blev en rivstart idag, fullt ös! Så dagen gick i ett nafs =)
 
Eftersom jag var och fixade håret igår var jag tvungen att tvätta denna fredagen, så det fick bli en snabb sväng hem denna fredagen oxå, ladda tvättmaskinerna för att kasta mig iväg igen för att hinna till dagens pulspass på Curves. Idag var det Janas tur att hålla i det, och det gick kanon! Härlig energi! Träningsvärk är att vänta i morgon ;)
 
Innan jag gick hem fick jag vara teknisk support oxå, det var lite lurigt helt klart, men till sist gick det, yey! =)
 
Lugn fredag med tvätt och lite plock innan det blev en ny serie: The Americans. Me like!
 
Tja, inte mycket nytt under solen denna dag...
 
 
 

Torsdag snart fredag

Hejsan hoppsan.
 
Nu har jag inte skrivit vad jag har ätit och tränat de senaste dagarna. Men jag har både tränat och ätit ;) 
Igår gjorde jag en favorit i repris, kesovåfflor, satan i gatan så gott och mättande! =) Kesovåffla fick oxå bli en "varm macka" till middag med salami och mozzarella. Nötburgare, med mozzarella, tomat, purjo och avokado satt fint oxå. Avokado passar till allt, även falukorv ;)
 
Så jag har ätit gott och tränat på Curves samt promenerat en hel del. Har dock låtit bli stavarna då höger skuldra/arm varit ondsint, men jag har gjort sådant jag klarar av. Så det har varit full fart iaf! =) Känns väldigt bra att vara på väg.
 
Idag promenerade jag i 90 min, kollade runt en snabbis på backaplan. Kollade bla på nya gummidojjor, är sjukt sugen! Men jag får avvakta lite... dels kunde jag inte bestämma mig och sen får jag fundera lite till.
 
Idag var det oxå dags för ett besök hos "the hairwhisperer". Det var lite smått hektiskt när jag kom till salongen, Bodil hade fått slänga in en kund som skulle fotas för tidningen Café i sista minuten. Så jag fick börja min resa i chefens (salongens) stol och fick färg i håret. Även om Bodil var tvungen att vara med och bestämma iaf lite ;) Hur som haver så blev det kanon med två personer i mitt huvud, för att inte tala om vilken lyx det var att ha fyra händer i skallen vid shamponeringen ;)
 
Vi fick ju inte babblat så mycket som vi brukar när det blev lite "bakvänt" idag, men vi lyckades ändå fälla en och annan tår, TACK för idag underbaraste Bodil! ♥ ♥ ♥ 
Nöjd! Mer av allt blev det idag! =) Kanske blir det en bättre bild i morgon, orkade inte idag,
 
Puss & Kram
 
 

Nostalgisk

Råkade klicka i mitt arkiv här på bloggen och hamnade i augusti 2012. Det var en väldigt bra månad! =) Blev alldeles varm i hjärtat faktiskt och blöt i ögat. Fick några garv oxå =)
♥ Sommar, sol & havet!!!!!!!! ♥
♥ Bröllop ♥ Renovering ♥ Liseberg ♥ Räkor ♥ Jordgubbar ♥ Champagne ♥ 
 
Efter våren kommer sommaren! ♥
 
 

Mindful eating

Genom Curves och för den enorma summan av tjugo kronor fick vi en föreläsning på dryga timmen, för att sedan bli lockad att gå en kurs på sex veckor, antingen i grupp eller ensam, det gick så bra att använda sina friskvårdskuponger ;) Lägger absolut mina kuponger på lite mer handfasta grejer istället!
 
Grejen som sådan funkar alldeles säkert. Men det krävs nog en del övning för att som det hette, lära den delen av hjärnan (vilken det nu var, minns inte...) nya saker och hjälpa oss att ta vettigare beslut. Låter ju bra  ;)
 
Vi fick testa på en av meditationsövningarna som används på kursen. Medtitation som sådan är nog inte alls fel, väldigt skönt och avslappnande!
 
 Blir nog ingen kurs för mig iaf, men mest för att jag inte gillade föreläsaren så mycket... sen kan det mycket väl hända att hon gör sig bättre på själva kursen än såhär på en "gå-gärna-kursen-föreläsning". Skit i infon om vad det kostar och att det vänder sig till Sportlife på bilden nedan. Men i övrigt kan ni läsa lite om vad det innebär och vart ni kan söka mer info om någon vill det.
 
 
 
 

Jag tror...

...att våren är här, iaf för en stund, and I love it! ♥
 
Jag tycker att alla årstider har sin tjusning, förutom när det regnar ;) Men den årstiden som jag ser fram emot mest är absolut våren, jag bara älskar när allt startar om. Yes, jag fick uppleva en vår till liksom! Ljuset och den nalkande värmen som gör att naturen exploderar, om och om igen, det ger mig så mycket energi! 
Älskar våren! Å efter våren kommer den ibland så underbara sommaren! ♥
 
 
Vaknade till liv halv nio, fixade lite frukost. Kollade på den rekommenderade filmen, American History X, hade nog aldrig sett den om jag bara läst vad den handlade om, brukar inte lockas av sånt. Men filmen var bra! =)
 
Käkade en tidig lunch innan jag åkte för att tvätta Grinchen, jag var inte precis ensam om att ha den idén, men det gick rätt fort trots att kön var lång.
 
Åkte vidare ut till Lilla Varholmen och tog färjan till Hönö. Köpte lite mellanmål och begav mig till Rödberga. Det var verkligen helt ljuvligt ute, solen värmde i blåsten, jag bara njöt medan jag knallade över bergen. Där jag brukar hålla till på soliga sommardagar är i en bukt kan man säga. Jag ser att folk traskar till buktens öppning medan jag stannar längst in. Men jag har många gånger tänkt att jag ska vandra den vägen oxå, men det har inte riktigt lockat i stekande sol...
 
Men idag var det inte så hett, så jag gav mig iväg över berg och sten. Det tog 45 min att gå till buktens öppning. Det var helt magiskt där ute! ♥ Åt mitt mellanmål medan jag njöt av min utsikt och havsdoften.
 
Balansövning! =)
 
Jag kan aldrig få för mycket av havet, älskar det!
 
Traskade omkring i 1½ tim, det var perfekt för kroppen, då man får göra snabba beslut med var och varannat steg, så hela kroppen håller sig rörlig hela tiden. Efter gårdagens traskande med stavarna kände jag av högerarmen och skuldran, så det här var verkligen en toppenaktivitet för hela kroppen.
 
Har verkligen laddat batterierna idag! Vilket kan behövas under den kommande veckan...
 
Ha det bäst alla!
 
Puss & Kram
 
 

Lördag hela dan!

 Dag 19
 
Vaknade till liv strax efter 6 i morse, det tyckte jag var lite i tidigaste laget då jag hade beställt sovmorgon, men när jag ändå var vaken gick jag på toa innan jag drog täcket över huvudet igen och vaknade först halv nio, det var bättre! =) Blå himmel och fågelkvitter, ljuvligt! ♥ Låg kvar och drog mig en bra stund innan jag klev upp, läste lite ur min bok, Eldvittnet.
 
På tal om den boken, jag älskar verkligen när det är korta kapitel. Men det var inte det jag skulle säga utan det finns en sekvens som har naglat sig fast i huvudet, utan att avslöja något direkt... Men tänk dig följande: Du är mor till en 4-åring, kör mitt i ingenstans... stängsel på båda sidor, inga avtagsvägar, du blir pinkenödig och stannar vid vägkanten för att kliva in i skogen för att pinka, inget konstigt med det. Då blir du medveten om någon som stegar förbi dig och in i bilen där din 4-åring sitter kvar i bilbarnstolen, startar bilen och drar iväg med ditt barn medan mobilen samtidigt blir överkörd... snacka om maktlös! *panik*
För att inte tala om att man vill veta hur det kommer att gå.
 
Mat:
Frukost, falukorv (härryda), stekt ägg och 3 jordgubbar.
Lunch: Fjällskav, purjo och rårörda lingon.
Middag: ½ grillad kyckling
Lördagsmys: "glass" grädde och hallon, 25gr mörk chilichoklad
 
Träning:
Efter en soft förmiddag i soffan till serier skulle jag resa på mig och tror att jag fått ont i ryggen igen, men inser att det är första gången jag har ont i sidorna, fast lite mer bak än sidan... hm... plötsligt slår det mig, jag har ju träningsvärk! *haha* Nåväl, paltar på mig för att bege mig ut i blåsten. Med mig har jag mina stavar och mobilen med musik såklart, men oxå appen som beräknar hur långt jag går, vilken fart jag har och med tjejen som berättar hur jag ligger till varje kilometer vilket är kanon. Vilket gör att man håller jämnt tempo, grymt!
 
Nu är jag ju ingen som är känd för att gå jättefort, men jag stegade iaf 6 km på 1 tim, det är jag nöjd med! =)
 
Det växer så det knakar nere vid Eriksberg!
 
Efter promenaden hade jag sådan energi att jag drog en repa med snabeldraken och svabben samt skurade badrummet innan jag tog en välbehövlig dusch! Bara sådär! Vad hände där? ;)
 
Lite mat i magen innan Mello, Andra chansen idag. Inte den viktigaste eller roligaste, men jag hejade på Caroline af Ugglas och Robin Stjernberg (om han sjöng bättre). Ugglan klarade sig tyvärr inte, men Robin gjorde bättre ifrån sig och tog sig hela vägen till final tillsammans med Anton Ewald. Det blir mycket dansant/poppigt i finalen... gynnar det månne Louise Hoffsten, Yohio, Sean Banan och Ralf Gyllenhammar?
 
Håller tummarna för Louise, Yohio och Robin. Känns iofs som om det kan bli vem som helst, ingen sådär självklar vinnare i år... svårt att toppa Loreen såklart.
 
Ha det bäst!
 
Puss & Kram
 
 
 
 
 
 
Har uppdaterat "Önskelistan", nyfiken? Titta här!

Äntligen fredag!

1 mars! =)
 
Det var sjukt segt på jobbet idag, trodde aldrig att arbetsdagen skulle ta slut... men 15:24 gjorde den äntligen det!!! *halleluja moment*
 
Åkte raka vägen hem efter jobbet för att ladda tvättmaskinerna i tvättstugan för att dra vidare till Curves och veckans pulspass. Det ska börja 16, jag var där precis i tid. Men det hade inte börjat så jag snattrade en stund med Mariette som brukar träna samtidigt som jag. Kvart över hade det fortfarande inte börjat... då var det någon som undrade om det skulle bli något pulspass? Ojdå... hade visst glömt... ;)
 
Nåväl, det kom igång till sist iaf, och det kördes på bra den här veckan, det fanns oxå oftast alternativ till allt hoppande oxå, mycket bra! =) Nöjd & glad! =)
 
Hem igen och ladda om maskinerna och hänga upp tvätten för att sen sätta mig i bilen igen och åka och handla. Idag fanns det kattsand *yey* Lite mat blev det oxå. Kände mig lite extra vänlig idag, så jag köpte ett nummer av Faktum av farbrorn som blev sååå glad! =)
 
Hemma igen var det bara att fortsätta i tvättstugan. När jag väl satte mig kände jag hur trött jag var, det blev till att parkera sig i soffan resten av kvällen med avbrott för turer till tvättstugan.
 
Mat:
4 ägg
1 avokado
1 Portion kalops med rödbetor
½ grillad kyckling (nästan)
1 finn crisp med mozzarella och salami
25gr mörk choklad
 
Träning:
Pulspass på Curves
 
Hej och välkommen helgen!
 
Puss & Kram