Midsommar 2015

 
Vaknade ganska tidigt på midsommaraftonen. Hade en lugn och skön förmiddag innan jag började packa mig i ordning. Hade några stopp att göra innan jag kunde åka vidare  mot syrran i Ljungskile. 
 
När jag kom fram var det redan full fart. Brorsan med sambo röjde runt i köket. Det gjordes tårta, omelett med svampstuvning mm.
 
Jag ville ju inte vara sämre, så jag tog mig an det viktigaste, dela lime till drinkarna *fniss*
 
 
En färdigblandad flaska med caipirinha hade inhandlats på systemet, den var verkligen ingen hit alltså... skarp som satan. Tillsätt bara is stod det, jo tjena!
 
Den fick blandas ut med bacardi breezer eller vad som stod närmast... men hör och häpna, den tog hur som helst slut!!! ;)
 
 
 
 
Det blev god mat, dricka, tipspromenad, regn, sol, brädspaning, tre sorters maräng till efterrätt... men framförallt blev det en hel del dansande till gamla godingar, både med och utan björkar!! *haha*
 
Fuldansen finns att beskåda på mitt instagram-konto: langangens. Där finns såklart en heeeel del annat att se oxå ;)
 
Lyckades dansa sönder min ankel oxå... knak sa det... det var någon vridning som inte var så himla bra, men inte hindrade det mig från att dansa vidare.
 
Vi var några få som hade hela "dansgolvet" för oss själva, resten frös och satt och kurade i torpet. Jag skulle säga att de dansade för lite! ;)
 
 
 
Nångång under kvällen hade vi en helt spontan dofttävling... *haha* Bröderna Magnusson hamnade i topp, men killen med vinnardofften blev Erik! Många sniffningar blev det! ;)
 
Hade hållit igång hela kvällen, men när jag väl satte mig ner... *baaam* snurrigt värre ;) Det var helt enkelt dags att traska hemåt mot syrran. Mådde inte helt 100, men att kräkas är inte att tänka på sedan efter min operation, det går helt enkelt inte... men men..
 
Somnade dock som en stock för att vakna en gång i timmen (kändes det som i alla fall) för att pinka. Vaknade tidigt efter några få timmars sömn, pigg som en lärka! 
 
Har ännu inte varit bakis en dag i mitt liv trots livade tillställningar, på sin höjd lite trött. Idag var inget undantag, inte ens trött.
 
Däremot behövde jag värktabletter denna midsommardag... insåg när jag vaknade att jag var en smula halt!!! Det var stelt och spänt. Att ta sig ner för trapporna var en prövning. 
 
Som en liten extra överraskning sken solen! =) Så svägerskan och jag hamnade ute i solstolarna, så underbart! Där blev vi kvar en bra stund innan det blev dags för frukost, helt ljuvligt!
 
Städade upp efter festen, fick hjälp att pilla lite på min bil som verkar må allt annat än bra... suck!
 
Sen blev det till att plocka till mig lite gamla plank, dock suktar jag efter lite plank på ett gammalt skjul eller vad det nu kan vara... det riktigt kliar i fingrarna och i skaparådran, men jag får ge mig till tåls ett tag till tyvärr... men någon dag... ♥
 
Grillandet som skulle blivit av på midsommarafton, fick ske dagen efter istället, det var riktigt gött! 
 
Brorsan som lite har förätit sig på jordgubbar blev en smula förvånad när jag fixade sallad med jordgubbar i, mycket märkligt tyckte han. Själv äter jag jordgubbar till nästan allt ♥
 
Hur det nu än var, så fick han en smakupplevelse som han inte riktigt hade räknat med, kött och jordgubbar. Det fick med beröm godkänt! =)
 
Hemfärden blev en allt annat än behaglig resa... bilen hackade och tappade kraft flera gånger... den dog dessutom vid två tillfällen, men startade som tur var igen... motorlampan tändes igen! *helvetesjävlaskit*
 
Hade lite svårt att somna, mycket bilbekymmer i huvudet... billös igen då =(
 
Idag söndag hade jag en lång skön slapp förmiddag i soffan, med ett gäng katter som täcke, man kan ha det sämre. Fick plockat undan lite innan jag gjorde mig i ordning för att trampa över älvsborgsbron. Det gick skapligt att cykla med den ömma foten. Det är i och för sig mest vridningar den har problem med. 
 
Över bron kom jag och tog mig fram genom majorna, för att stanna vid Elofssons. För min del blev det sköna timmar utomhus. Kånkade iofs några stenar, men det var ju snabbt avklarat. Kändes som om jag hade lite fel färg på kläderna för jordiga utgrävningar idag, så det fick frugan göra själv, men jag hade inga problem med att bara titta på heller ;) 
 
Stenarna som skulle grävas ner runt  rabatten kom på plats och bra blev det! 
 
Att sedan få gott grillat, med för mig oväntat och fantastiskt gott tilltugg. var verkligen inte dumt. Plus lite efterrätt på det, gjorde ju eftermiddagen komplett! =)
 
Dagens roligaste, 3½-åringen säger att hennes favoritträd är ask. Varpå jag frågar -hur ser det ut? Den blixtsnabba responsen blir att fråga mamma - hur ser det ut?? *hahaha* Full koll! Sötungen! ♥
 
Tusen tack ALLA inblandade för den här underbara långhelgen!! ♥♥♥
 
Note to self: glöm inte ställa klockan...
 
Puss & Kram
 
 
 

Det kom ett paket

 
De skulle ringa vid leverans, det hände inte. Istället hade de lagt min avi i grannens brevlåda. Så det tog några dagar extra innan jag fick avin i min brevlåda.
 
Fick ta mig till ringön för att få fatt i paket. Vilket paket sen då... jösses! Det var tur att det inte vägde så mycket, för stort och klumpigt var det. Dessutom gick det precis in i bilen! ;)
 
Alltid roligt med paket, även om man vet vad som är i. Denna gången var det till katterna. Nya toalådor var behövligt. Jag beställde de största som fanns i sortimentet. Med lock, filter och lucka. 
 
Grå till färgen var de, fanns tyvärr ingen i någon piggare färg, men det var kanske lika bra det, de här lite diskreta, eller i alla fall så disktreta katters toalådor kan vara.
 
Dessutom tycks katterna gilla dem, vilket är ett måste. Jag tycker de är bra, känns nästan som om materialet är behandat, det är liksom lite glatt, det som råkar fastna på väggarna lossnar lätt. 
 
Jag är såpass nöjd att jag nu beställt ännu en, så jag kan byta ut den sista av toalådorna utan lock. Vi får se om de ringer innan de ska lämna mitt nya paket den här gången...
 
Luckorna ser lite dammiga ut, men för 259 kronor styck är jag mer än nöjd faktiskt! =)
 
Over and out
 
 
 
 
 

Efter regn kommer sol

 
Senaste veckan har varit lite upp och ner. I helgen var det övertid trots att det inte var vår helg. Vi har ju kört varannan helg dagskiftet och varannan helg kvällsskiftet. Men nu brann det i knutarna, så det blev tre helger på rad för oss på dagskiftet, eller nja... nu är det även bestämt att vi jobbar den 13 juni... yey, fyra helger på raken! =/ Det var så skönt så länge det varade med "bara" varannan helg med övertid.
 
Allt var ju så bra och har ju varit så ett riktigt långt tag. Men i slutet på förra veckan tog det av någon anledning bara slut... det blev bara blaj.
 
Det kändes bara tomt inombords, helt soprent, tålamod noll, ensamt, labil... minsta lilla satte fart på tårkanalerna, så att prata om det var inte riktigt att tänka på, i alla fall inte bland folk. Det kanske inte är rätt strategi, men det är den enda jag kan riktigt bra, önskar många gånger att jag kunde prata om hur det är... i alla fall ibland. Men det kanske kommer, undrens tid är inte förbi ;)
 
Känns som om det är mycket nu, är det inte övertider så är det kattutställningar som ska arrangeras och dessutom full fart på jobbet till vardags liksom. Som bonus har vi fått reda på att vi ska jobba på första semesterveckan, det ser jag ju verkligen fram emot, eller inte! =/ 
 
Som om inte det vore nog, vaknade ryggen/högersidan igen, den har hållit sig någorlunda i schack i flera månader nu faktiskt. Det är bara att börja om och göra rätt. Det ska väl gå den här gången med hoppas jag. =)
 
Men utöver det så känns det som om det nu har stabiliserat sig någorlunda igen, i vart fall med måendet och det känns bra, det är skönt att det trots allt inte varade så länge den här gången. 
 
Nya tag, nya utmaningar... hej å hå! =) Det är tur att det finns en hel del att se fram emot med! =)
 
Solen har märkligt nog lyst idag, tack för det! ♥
 
 
 
Puss & Kram