Skor!

Två dagar två par skor =)



Hittade ju de svarta på bilden ovan när jag var i Stockholm, men det var ebb i kassan så jag fick invänta lönen. Så när pengarna rullade in stegade jag raka vägen till närmaste skoaffär. När jag hittade en butik som hade min storlek möttes jag även av dessa röda (lite konstig färg på bilden) och fick plötsligt stor beslutsångest! Jag ville verkligen gå ifrån affären med båda paren, men jag hejdade mig och till slut valde jag de svarta... Jag är nöjd med mina fodrade och varma dojjor från Rieker! ♥


Som jag skrev för ett tag sedan så gick mina rundade F.O.S. skor på sista versen och jag visste inte riktigt vad jag skulle välja för modell till mina nästa promenadskor. Testade dessa som inte ser lika runda ut som mina föregående skor. Men när de satt på foten så var de förvånandsvärt runda! =D Sulan ser nog iofs inte riktigt ut som på bilden, det går inte upp där mitt under foten, även om bilden ska föreställa samma sko... men men, nya promenadskor har jag nu iaf! =D

Det ska bli kul att testa dem inom det snaraste. =)

Over and out... kram på er


Halleluja moment!

Ligger lite efter med bloggen, men det kommer...

Det verkar som om ryggen är på G helt klart.
Igår hade jag min första "smärtfria" dag sen jag vet inte när... jag tänkte knappt på ryggen ens! =D

Annars är värken det som stör mig mest om dagarna, det är liksom svårt att koppla bort. Så igår var en befrielse helt klart =) Dagsformen idag har inte riktigt varit lika bra, men ändå riktigt bra! Jag är nöjd bara utvecklingen går åt det här hållet.

Sen kan man ju fundera över vad facit är, vad av allt som jag gör är det som fungerat?
Är det nya muskler efter träning, alla extra övningar som jag kämpar på med, mitt mer ergonomiska tänk på jobbet, spikmattan eller vad? Troligen är det väl en kombination av alltihop. Fast egentligen är det strunt samma, bara det funkar! =) Det är inte som om jag vågar sluta med något av det ;)

Tänkte på en annan sak idag, jag känner mig sjukt mycket starkare i rygg och mage. Tänkte speciellt på det i vissa maskiner på gymmet. I början hade jag stora problem med att behålla ryggen mot ryggstödet medan man gjorde övningarna, numer är ryggen på plats utan någon ansträngning alls! =) Jag känner mig stark helt enkelt, det kan ju knappast vara dåligt =)

Så jag fortsätter väl helt enkelt att kämpa på, det kan bara bli bättre, det är jag helt övertygad om! =D



Kram Lotta



Bara ett litet inlägg...


Jag måste bara säga att jag är imponerad av Grinchen som tagit mig fram och tillbaka till Stockholm på en tank!!! 600 kronor kostade det. 0,45 l/milen, inte så pjåkigt ;)

Har kört rätt lugnt och med farthållaren på, 99% av tiden, väldigt skönt!!

Det blir snart en ny tripp till storstan, nån helg i november förhoppningsvis, längtar! =)

Hepp... nu blir det kudden *gäsp*

Kram


Härliga dag!

Vaknade utvilad efter att äntligen ha fått sovit åtta timmar i sträck. *jippie*

Efter frukost var det snack om att åka till nåt outlet-ställe, men att fönstershoppa två dagar i rad kändes inte särskilt lockande. Redan igår när det oxå var fint väder kände jag att jag ville vara utomhus om det var lika fint idag.



Eftersom det var till och med ännu härligare idag, så valde jag att inte följa med på shoppingen. Tog mig en tur längs vattnet, var ute och traskade i 2½ timme. Satt väl iofs 30-40 minuter och bara njöt i solen oxå!!! =D



Livet är härligt! ♥

Nu sitter jag här och väntar på att shoppingparet ska återvända. Duschad och fixad inför kvällens galej, bara kläderna som ska på och naglarna som ska fixas. Det ska bli så kul ikväll! =D

Skål!

Puss & Kram


Citylife

Trots den sköna sängen så var det vissa störande element (läs tjoande katter) som gjorde att jag för tredje natten i rad fick ihop endast fem timmar... bah! Öronpropparna låg kvar hemma i den andra väskan, suck!

Ryggen var en annan del av problemet, den tyckte väl inte precis att jag varit snäll mot den genom att köra 50 mil. Kinkiga jävla rygg! Men men...

Var väl inte allt för trött ändå idag. Det blev en tidig start in the big city. För min del blev det bara fönstershopping, lön först på tisdag, trist... men så är det. Hittade ett par skor som jag bara måste ha!



Så de ska inhandlas på tisdag! Det bara stod Lotta på dem! =D Fodrade och sköna var de oxå. Längtar! *kär* ;)

Det blev en hel arbetsdag på stan skulle man kunna säga, typ sju timmar... de bara försvann. Men trevligt var det! =)

Anledningen till varför jag är här i storstan är...


... för att fira att Pippi Långstrump fyller 50 bast!!!

Så i morgon lördag blir det galej, det ska bli så kul!!! =D

Nu måste jag dock sussa lite *gäsp* Hoppas på lite mer sömn i natt... nu har jag iaf öronproppar! =)

See you later.

Kram L8



Efter regn kommer sol...

... sen att man måste ta sig tvärs över landet för att få det är ju en helt annan historia! ;)

Dagen gick i ett rasande tempo. Hade lite bättre och mer omväxlande jobb idag så timmarna bara susade förbi. Att jag dessutom fick stämpla ut en timme tidigare gjorde ingenting alls faktiskt!

Raka vägen hem för att byta om och packa in det sista i bilen. 15:00 startade resan mot storstan. Det startade med ett jäkla liv rent ut sagt. Regndroppar från helvetet och hagel, my god så blött det blev! Hann precis till Liseberg när de sa på radion att det hänt en flerbilskrock vid tingstadstunneln i södergående riktning, alltså missade jag den med endast 2-3 minuter *phu* Tackar min stjärna för att jag fick sluta tidigare idag.

Det regnade som skam ända till Jönköping, därefter lättade det en smula.



Ett tag fanns det dubbla regnbågar oxå!

Milen tickade på, men det konstigaste av allt var att jag inte en endaste gång kollade hur många mil det var kvar... jag hade bara koll på mina delmål. Märkligt, har aldrig hänt innan...

Stopp nummer två blev inte förrän i Nyköping. Stan med Sveriges kortaste påfarter och avfarter, hur tänkte de där liksom? Klockan var 20:00 och det var verkligen becksvart ute. Vill ha solen tillbaka, eller iaf ljuset!

Anlände storstan strax innan 21. Lite bubblande innan den efterlängtade sängen kallade... här är jag nu... och med det säger jag gonatten!

Kram Lotta


Fortfarande...

... bra i ryggen! Ja, eller åtminstone bättre än innan! =) *hoppas hoppas hoppas*

Känner på mig att när jag blir av med fläsket på magen (för det ska jag!) så kommer det ordna sig en smula. Nu kanske inte magen har att göra med det jag känner längre upp vid skuldrorna, det är nog mycket jobbets fel. Men jag antar att allt hänger ihop...

Nåväl, det är som det är, det är bara att ta det för vad det är nu. Jag har inte behövt använda spikbältet på två hela dagar iaf, halleluja! =) Man får vara glad för det lilla, och det är jag! =D

Trist dag på det hela taget i övrigt annars... jobbet rullade på, inte särskilt kul alls då min partner in crime är hemma och sjuk. =( Bli frisk snart! =)

Åkte och tränade efter jobbet, det var knappt en kotte där... Det var inte som en vanlig tisdag där heller, pga sjukdom var det en nyare tjej som jobbade idag. Vet inte riktigt varför men hon passar mig inte... men det kanske ger sig. Bli frisk snart! =)

Ungspannkaka a'la LCHF blev det idag, orkade inte tänka och var väldigt hungrig! Äpplemos och skakad grädde blev det till det, gööött! Brukar inte släpa fram vispen när jag bara ska ha en liten skvätt, då blir det till att hälla den lilla mängden i en lämplig tätslutande burk och skaka, på nån minut är det klart! =)

Släcker ner den här trista tisdagen och väntar på en roligare onsdag! =D

Kram & hej


Kan det vara så...

Haft en smått underlig dag rent kroppsligt.

Början på dagen började som vanligt med värk i högersidan, med tyngdpunkt på länd/rumpa/ höft, känns som om kroppen drar åt höger liksom. Det är väl iofs inget som syns. Men efter några timmar så släppte det plötsligt på nåt vis. Samtidigt började så smått liknande värk komma smygande på vänstersidan, öh... jaha så kul då tänkte jag, huggkubben nästa!

Men så när jag kände efter så kände jag mig på nåt sätt "rakare" än jag gjort på länge, märkligt. Resten av dagen blev således mycket mindre smärtsam. Undrar ju såklart om det äntligen har vänt nu? Har mina övningar gett resultat? Eller ska det slå till i full kraft på båda sidorna nu?

Hoppas givetvis på att det går mot bättre tider! =D Jag tränar väl vidare och håller tummarna!



Den här lilla övningen har jag gjort några gånger nu och den har nog bidragit till att jag inte känner mig så sned, sidan känns inte lika krampaktig längre, eller vad man nu ska säga. Jag kan väl inte påstå att jag kommer ända ner till ankeln som på bilden, men en bra bit ner på vaden kan jag iaf. Det jobbigaste med den här övningen är när man ska resa sig upp igen, det gillar inte ländryggen så värst mycket... det blir lite knixigt, men jag tror jag hittat en lösning som funkar. =)

I övrigt var kroppen seg idag vid träningen, men den är iaf gjord! =) Vi får se hur veckan kommer att se ut med träningen, kan bli några dagar på rad då det bär av till storstan på torsdag! =D

Hepp, gonatten!

L8


Morgon? Middag? Kväll?

Igår startade jag dagen med ett pass på Curves. Var väl där strax efter 11, inte jättetidigt, men jag hade bara varit vaken i knappt två timmar. Jag brukar inte träna där så ofta på lördagar (9-12) just för att jag är seg i kroppen på förmiddagarna. Men igår gjorde jag ett undantag då jag varit sjuk i veckan och missade nåt pass.

Morgonträning verkar inte vara nåt för mig och min kropp, jag skulle aldrig få för mig att träna innan jobbet om det nu varit möjligt. Kroppen fungerar inte vid den tiden och jag presterar inte max. Såklart är det bra att jag presterar nåt alls än inget. Men det är roligare när kroppen är med och är vaken.



Min bästa tid (vad det än gäller) är efter 15, då "vaknar" jag! ;) Det har nog alltid varit så tror jag. Nu är det iofs inte så att jag går i dvala från fem på morgonen, absolut inte. Men energin och lusten att göra saker kommer inte förrän på eftermiddagarna. Förr trodde jag att det hade att göra med att jag alltid jobbade kväll (15 år)... men det är 3½ år sedan jag började jobba dagtid och det är fortfarande så. Hm... var det därför jag aldrig tränade innan??? ;)

Motion (som kräver att man går ur sängen ;)) på morgonen är oftast en strid om man säger så, det finns dock en sak som funkar på morgonen, det är promenader. Kan vara för att man kan börja lugnt och fint innan man får upp farten. Det är således med undantag jag tränar på morgonkvisten.

Efter jobbet eller senare funkar dock klockrent att träna. Jag kan vara trött och sliten när jag kommer dit, men kroppen är på nåt sätt mer "vaken" och ger med sig lättare ;) Sen piggnar man ju till och skuttar hem för lite mat.

Trivs helt enkelt väldigt bra med mina nya rutiner! =D

När är er bästa tid?

Kram Lotta 


The Blind Side

Jag måste bara säga det igen... fy fan va den är bra!!!

I The Blind Side får vi följa Michael Oher (Quinton Aaron) som inte vet någonting om familjelivet. Uppvuxen i de dåliga kvarteren i Memphis och med en frånvarande mamma är Big Mike van att flytta runt på olika soffor och fosterhem.

En dag får han chansen att börja på en kristen skola och det är på grund av det som han av en slump träffar Leigh Anne (Sandra Bullock) och resten av familjen Tuohy. Tack vare att Leigh Anne har ett hjärta av guld blir Michaels tillvaro helt plötsligt dräglig och han får för första gången bli en del av en riktig familj och han får känna kärlek. När han dessutom får chansen att börja spela amerikansk fotboll tar han den trots att han har noll koll på vad sporten innebär.

Nu ska man inte tro att det här är en sportfilm, det är det inte. Den handlar iofs om sport i viss mån, men det är egentligen inte det som är själva historien, den sanna historien för att vara exakt. Den handlar om människor och relationer.

Sandra Bullock har aldrig varit såhär bra någonsin! Oscar, check! Golden Globe, check! Snygg, check!
Jag älskar hennes dialekt och rappa dialog, det är klockrent. Killen som det handlar om är oxå kanon. Lillkillen är störtskön! =)

Det är en riktig må-bra-film! Se den, det har jag gjort ännu en gång!



4½/5


Oopsies



Grunden är:

3 st ägg (separerade)
85-100 gr philadelphiaost
1 nypa salt

Sen kan man komplettera med följande om man vill:

1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Lite blandade frön



Gör så här:

Vispa äggvitorna med saltet, hårt!
I separat bunke, vispa ihop äggulorna och philadelphiaosten samt de kompletterande ingredienserna om du så vill. Vänd försiktigt ned blandningen i de vispade äggvitorna.
Klicka ut 4-6 st på en smord ungsplåt, garnera med valfria frön om du vill.
Grädda på 150 grader 15-25 min beroende på ugn. Eller tills de fått önskad färg.




Det är kanske synd att kalla det bröd... men det kan ersätta funktionen av bröd. Som här, min absoluta snabbmatsfavorit. Typ snabbpizza ;) Innan hade jag tagit tunnbröd eller så, nu tog jag en Oopsie som botten, ovanpå den en burk makrill i tomatsås och ost. Gratinera till osten smält i ugn eller micro (tack och lov för grill i micron), självklart oregano på toppen efteråt, klart! Gött! =D

Oopsies funkar kanon till räkmacka oxå. De går bra att frysa, annars ska de ätas under samma dag och förvaras i kylen. Kan tänka mig att de är lättare att bre smör på om de är frysta.

Läste precis att om man har problem med tarmarna (autoimmuna sjukdommar)skulle man kanske undvika fröer, läs här


L8


Dagens tips

Det var iofs ett tag sedan jag införskaffade den här...



När det kommer till majonäs så föredrar jag Kavli, så enkelt är det. Men tuben brukar vara grön och i metall. Men så en dag så såg jag den här i kyldisken i affären. Den såg lockande ut helt klart... dessutom utan tillsatser! *halleluja* Bara råvaror i liksom =) Den smakade som vanligt ungefär så det funkade fint idag när jag skulle använda den. Ostgratinerade räkor blev det idag. Brukar ha tomat, ägg, räkor, majonäs och ost... idag blev det bara räkor, ost och majonäs. Men det gick bra det med =)



Men inte nog med det, den var ju fiffig oxå! Man kunde välja mellan tre tjocklekar på strängarna, hur bra var inte det på en skala?! Me like!

Det var det om majonäs ;)

L8


Som ny! =D

Ett efterlängtat besök på Salong Black & White var inbokat idag. Bodil höll som vanligt i både virknål och sax, precis som det ska vara med andra ord =) Mycket bubblande om kost och hälsa, kan ju aldrig skada... eller? ;)

Föreläsningen Matrevolutionen är inbokad i oktober, härligt! =) Ska bli spännande! Följa med?? Hojta!



Det var så underbart skönt att få bort sommarens risighet i håret, nu är det friskt och fint igen, underbart! =D
Som vanligt är jag supernöjd när jag går därifrån, svårt att vara nåt annat iofs ;)
Dessutom är nya tider inbokade ända fram till jul, perfekt! Vi kom fram till att det bara var 14 veckor kvar till jul... jösses liksom ;) Snart 40 *iii*

Körde till Björlanda Kile och klättrade i bergen nån halvtimme med kameran i handen, det fick bli dagens motion. Det var en vacker himmel och solnedgång. Hade det varit mer än 15 grader i luften hade jag nog kastat kläderna och tagit mig ett dopp, nu fick det räcka med att doppa fötterna.



Tusen tack älskade Bodil för idag!

Kram o hej


Himmel & pannkaka

Läste om en ungspannkaka för ett tag sedan, i LCHF stuk. För en annan som alltid varit svag för "mjölmat" så kändes det som nåt jag måste testa. Men dagarna har gått, först idag fick jag tid och lust för att fixa med det.

Jag ångrar mig inte! Kanongod! =D
Det blir väl inte riktigt som en traditionell ungspannkaka, men strunt samma, GÖTT och mättande va det!



Jag är ingen lingontjej, har alltid haft äpplemos till, så även nu. Felix äpplemos är ändå hyfsat okej innehållsmässigt, bra mycket bättre än många syltsorter.

I orginalreceptet ska det vara:

3 pkt bacon
8 st ägg
1½ dl grädde
50 gr smör
250 gr keso
150 gr mild ost (hushåll/gräddost)



GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 225 grader. Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar. Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över. Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min. 


Receptet hittade jag här, genom Jana's Massage & Fiskvård. Tack för det! =)

Beroende på vilket bacon man har kan det kanske bli lite i saltaste laget, kör mest ekologiskt eller lättsaltat själv så det går bra, men annars hade jag nog tagit bort ett paket.

Smaklig spis för den som vågar och vill =)

L8


Mål 100!

Lets see.. något nytt... me! 

Lite bilder på mig själv, mest för min egen skull. Besparade er bilderna i bara underkläderna *haha* För ärligt talat så är det ingen vacker syn ;) Allt är förvisso relativt och jag har inte längre några större problem med min kropp, den ser ut som den gör av en anledning och det är nåt som jag lärt mig acceptera. Den kommer aldrig att bli "snygg", inte ens med hjälp... men jag kan leva med det, för jag mår toppen! =D Det är på nåt sätt det viktigaste.
Även om kroppen aldrig kommer att bli "snygg" så ska den iaf bli bättre! =)

   

Nästan lite synd att jag inte har några sådana här bilder från när jag var som störst, det är ju ändå några kilo sedan ;) Jag gick ju ned 40 kg, men gick upp 10 igen. Där i närheten är jag väl nu. Försöker att inte väga mig mer än vägningen och mätningen på Curves varje månad. Den här månaden ska det bli extra spännande, då jag redan känner att det hänt saker, får verkligen hoppas att det är så oxå! ;)

Sen är inte vikten i säg allt, även om jag gått upp, så har det hänt saker med kroppen. Den formar helt enkelt om sig. Sedan jag började träna har det hänt en del. Det som jag reagerat mest över är att låren blivit slätare och centimetrarna krymper.

Har denna månaden skärpt mig med maten och sockret är kraftigt reducerat i intag oxå, visst tillåter jag mig ibland, men det är inte som det kunde vara, tack och lov! Hoppas och tror att jag kan fortsätta så, vi får väl se hur det blir till jul... ;))) Men jag tänkte inte att jag skulle gå upp 10 kg som jag gjorde runt förra julen (månaderna) iaf! Det var mycket julgodis förra året kan man säga... och julen var vääääldigt lååång! ;)

Nu till målet. Eftersom jag inte vägt mig på några veckor får jag väl utgå från vikten som jag hade då, vilket var 113 kg. Nu tänkte jag som så att jag skulle nå 100 kg (eller under) till jul, hade inte det varit en bra 40-års present så säg!? =)

Det ska gå! Punkt!

Ska se om jag hinner nå ett annat mål på 100 oxå, nämligen 100 ggr på Curves sen jag började, har väl kommit halvvägs nånstans. Men det målet är mest "går det så går det" liksom, inget jag skulle deppa ihop över om jag inte fixar till årsskiftet, det 100:e träningspasset kommer ju ändå! =)

Så nu gäller det att jag håller mig frisk och att kroppen inte protesterar för mycket, håll tummarna! Go!

Puss & kram


Grattis Clara



Clara 5 år idag, grattis trollunge! ♥


Noah, Sarah & Clara nyligen på kottarnas farbrors bröllop, såååå fina! ♥

http://langangens.se/clara.htm

Puss & Kram


Matrevolutionen

Har just tittat på Vetenskapens värld, hejja!!!

Diabetes typ-2 är målgruppen för dagens program. Av egen erfarenhet kan jag bara säga att lågkolhydratkost funkar! Jag blev av med alla mina diabetesmediciner samt insulinet på mindre än en vecka, det var i januari 2009. Jag mådde prima, blev pigg igen och kilona rasade!

Efter min operation blev jag lite "lat" och föll tillbaka till gamla dåliga vanor med mycket socker igen. Men nu är man på banan igen i stort sätt, känns kanon! Vill inte tillbaka...

Sen ska jag inte för den sakens skull säga att jag aldrig ska äta socker och kolhydrater igen, för det kommer hända, så är det bara. Men om jag kan jobba för att undvika det så mycket jag kan så kommer jag att vinna så mycket! Det som är mest facinerande är ändå, förutom att man mår toppen, alla sug efter just socker försvinner i ett nafs! =D

Så det är ju inte utan att man blir förbannad på oupplysta dietister och läkare, som bara förnekar resultaten och hänvisar till att det bara är vissa som visa positiva resultat... de måste skämta! Finns hur många som helst!!!  

ALLA borde läsa boken Matrevolutionen!



Det är skrämmande så mycket som hänt bara de senaste 20-30 åren sedan fettsnål och kolhydratsrik kost introducerades. Vi har ju blivit uppfödda på det liksom. Vi har troligen blivit grundlurade!
För mig som redan är upplyst var det ändå helt sjukt häpnandsväcknande! Hur är det ens möjligt att vi hamnat där vi är idag med gällande kostråd??

För mig som redan vet vad det går ut på kan jag tycka att det blir lite "tjatigt" i boken, men å andra sidan så kan det nog behövas för icke upplysta. ;))

Jag kan bara säga LÄS DEN oavsett vilken kost man tror på!!!


Amen! ;)


Va fan hände?

Somnade i bra tid igår så jag vaknade hyfsat utvilad trots att det var måndag. Satte på dagens ägg, toalettbestyr, tog två värktabletter (mensvärk), ja eller kapslar var det visst i detta fallet. De fastnade i halsen och störde där ett tag... äggen klara. På med stekpannan, bacon i. Började känna mig lite konstig... fortsatte med ingredienserna till äggröra. Men jag hann knappt röra ihop det i stekpannan innan jag plötsligt fick en blixtrande smärta genom kroppen. Det var nästan som om nån spetsat mig i magen (inte för att jag vet hur det känns, men ändå.. ;)).

Dråsade in i köksbordet, allt snurrade, släppte allt och fick gå både på toa och spy... helt kallsvettig och när jag kollade mig i spegeln kände jag inte ens igen mig själv... helt VIT!!! Det var inte utan att det var läskigt...!
Stapplade till soffan och fick lagt mig ner några minuter. Men det enda jag tänkte på var att jag måste skynda mig så jag inte kommer för sent till jobbet. Så jag resten på mig för att fortsätta med äggröran på spisen. Men det var bara att inse fakta... det snurrade fortfarande och jag visste inte vad jag skulle göra eller ens vart det gjorde ont. Var det magen eller ryggen som skrek?

Tog min kallsvettiga och vita kropp och lade mig på spikmattan, efter ett tag släppte det värsta men jag var fortfarande yr i mössan, så det blev till att ligga still. Inget jobb blev det idag då... Istället blev det en evighesväntan hos doktorn när jag vågade mig på benen igen. Men inget fel kunde hittas, så jäkla tröttsamt! =/ Vill ju veta vad det är som spökar liksom. Var ju yr och konstig innan semestern oxå, men i det här fallet så är det bara yrseln som är densamma. Kanske kan det vara nån reaktion på värktabletterna... men ingen vet.

Efter en dag med väntan och tristess kändes det helt naturligt att ta en liten promenad, det var hur skönt som helst trots att det regnade =) Hade stavarna med mig ifall jag skulle bli yr, men det gick rätt bra.

Dags att vila lite igen...


Sol & bad!

Vaknade halv fem men vände på mig och somnade om så fint igen ;) Det kändes bättre att slå upp de blå för andra gången strax innan nio =)

Hamnade på soffan med tre katter som värmande och spinnande täcke *mys*



Maysan, Puss & självklart Jim i ansiktet! ♥ Det är sällan som jag behöver känna mig ensam i soffan iaf. Jag kan sitta vid datorn i soffan utan att ha sällskap, men så fort jag lägger mig ner så tar det inte många sekunder innan värmekuddarna kommer tassande! =)



Det var en seg start på dagen... men till sist så gav jag mig av till Sisjön och Rusta, behövde ett nytt spikbälte, ska fixa och trixa lite tänkte jag. Letade vidare men hittade ingen ryggsäck som jag var ute efter, men det fick bli den här midjeväskan istället. Det får funka så länge.



Åkte vidare till Önnered och traskade vid vattnet, men även på okända (för mig) stigar i skogen. Det blev plötsligt väldigt varmt när solen sken från klar himmel... puh! En timmes promenad lyckades jag få ihop innan jag svettig styrde vidare mot Torslanda, där jag hoppade i plurret *plask* =D

Det var härligt med ett dopp! Var det möjligen årets sista? Hoppas inte det iofs... det var kanske 17 grader eller så, men det kändes helt okej =)

Ryggen har varit hyfsat snäll idag, alltid något. Nåt som inte varit så bra under hela helgen har varit maten. Har inte haft någon matlust alls. Varje gång jag tittat i kyl/frys har jag bara rynkat på näsan och gått därifrån, fortfarande hungrig. Kunde ju ätit ute nånstans, men inte ens det har lockat. Nåt har jag väl fått i mig, har till och med ätit spagetti! Nåja, ny vecka och lite arbetsrutiner ska väl få fart på maten igen. Det är inte som om jag sabbat allt i helgen... bara inte haft lust till mat.

I morgon är en annan dag! =)

Kram



Hanna

Hanna (Saoirse Ronan, "Försoning"/"Flickan från ovan") växer upp i ett vintrigt landskap med sin pappa (Eric Bana, "München") som lär henne att överleva på naturens villkor. I själva verket har han bara tränat henne till den dag hon är redo - att ta hämnd på sin mamma som mördades när hon själv bara var bebis.



Vilken film!!!

Så jäkla snygg! Otroliga miljöer och jag gillar hur den är filmad. Tjejen i huvudrollen är fantastiskt bra, vilken talang! Hon gör mer än halva filmen. Blanchett gör mig sällan besviken, inte den här gången heller. Filmen har egentligen inget invecklat manus, men på nåt sätt funkar det ändå... märkligt bra faktiskt!
Vet inte riktigt vad jag skulle klassa den som... action i viss mån, men den är lite för "snygg" för det... den är liksom så mycket mer än action.

Jag älskar musiken och hur väl den passar!

Grymt bra film, inget jag tidigare sett!

4/5


L8

En utmaning kanske?


The 30 day blog challenge.

Day 01 — Your favorite song
Day 02 — Your favorite movie
Day 03 — Your favorite television program

Day 04 — Your favorite book
Day 05 — Your favorite quote

Day 06 — Whatever tickles your fancy
Day 07 — A photo that makes you happy

Day 08 — A photo that makes you angry/sad
Day 09 — A photo you took
Day 10 — A photo of you taken over ten years ago

Day 11 — A photo of you taken recently
Day 12 — Whatever tickles your fancy
Day 13 — A fictional book
Day 14 — A non-fictional book
Day 15 — A fanfic

Day 16 — A song that makes you cry (or nearly)
Day 17 — An art piece (painting, drawing, sculpture, etc.)
Day 18 — Whatever tickles your fancy
Day 19 — A talent of yours
Day 20 — A hobby of yours
Day 21 — A recipe
Day 22 — A website
Day 23 — A YouTube video
Day 24 — Whatever tickles your fancy
Day 25 — Your day, in great detail
Day 26 — Your week, in great detail
Day 27 — This month, in great detail
Day 28 — This year, in great detail
Day 29 — Hopes, dreams and plans for the next 365 days
Day 30 — Whatever tickles your fancy









Nu är ju frågan, vilken utmaing ska jag välja?



Upp som en sol...

... ner som en pannkaka eller hur var det nu? 

Vaknade i morse och kände mig helt knäckt. Ryggen ville inte alls med mig, så idag blev det spikbälte på över ländryggen från start för att ens ta mig till jobbet. Det gick hyfsat att jobbe efter ett tag, men det värkte irriterande mycket. =/ Har jobbat lugnt och ergonomiskt idag oxå, märker viss skillnad, så det är väl bara att fortsätta helt enkelt.

Efter lunch flyttade jag spikbältet lite längre upp, strax under skuldrorna ungefär. Vips kändes det mycket bättre, även i ländryggen...! =) Så frågan är ju om problemen jag har ursprungligen kommer därifrån, även om det är mest ondsint längre ner?

Det skulle iofs inte förvåna mig. Har ju arbetat med en uppsjö lyftverktyg/traverser/maskiner under mina 22 år på Volvo... och de flesta har man hämtat över axelhöjd, ibland till och med nästan stått på tå för att nå. Som tex när jag monterat bakluckor på XC90, där lyfter man upp luckan så den svävar vågrätt (typ öppet läge), i det läget ska man putta/styra bakluckan i lyften/traversen (det är precis så man når handtagen för att styra) över bilen och sikta på små hål i taket som man dessutom inte ser... visst låter det kul!? ;)

Sen bytte jag avdelning och fick en helt ny uppsättning av lyftmaskiner, hela avgassystem skulle lyftas och styras med en lyft som hade sin egen vilja och var svårstyrd. Kardanaxlar är tunga och otympligt långa, lyftverktyget hade mycket att önska så de flesta körde utan, dock inte jag. Ja, helt enkelt en hel del styrande med styrka och teknik i överkroppen helt enkelt, så det är väl inte konstigt att man fått ont egentligen... det var ju inte precis som om jag använde magmusklerna att hjälpa till... sen har man ju använt massor med handmaskiner och dragit bultar med tunga och starka luftmaskiner, inte det snällaste det heller.

Så när jag tänker efter så är det mest övre delen (axlar, skuldror, armar och händer) som jag haft ont i under åren, även om jag klarat mig fantastiskt bra fram till för tre år sedan. Det tåls att fundera över iaf.



Efter jobbet drog jag till Curves för ett pass, det blev ett extra varv idag med. Plus en halvtimme på golvet med alla mina övningar =) Eftersom det var så himla skönt väder bestämde jag mig innan träningen att jag skulle ta en promenix i Hisingsparken, så blev det! =D 1½ timme blev det i den härligt klara luften. Älskar den här årstiden när luften är klar och frisk! Ja, under förutsättning att det inte regnar vill säga.

Annars mår jag fint! =D

Trevlig helg!

Kram Lotta


En dag i taget

Vet inte om jag inbillar mig, men det har känts något lättare med kroppen idag. Eller så är det för att jag haft lite softare arbetsuppgifter idag, klagar inte precis på det. ;)

Hade en innestående massage inbokad direkt efter jobbet idag. Välbehövligt kan jag säga! My god, så öm man är när nån känner efter, speciellt på ställen man inte trodde man hade ont. Mest förvånad blev jag över höften/skinkan på vänster sida... satan i gatan va ont det gjorde. Vänster skuldra var inte att leka med heller faktiskt. Men jag har inget emot smärtan, det jobbigaste är att komma ihåg att man ska andas! ;) Det tristaste är väl egentligen att man inte kan få sig en behandlig var dag ;) Plånboken är för tunn för det tyvärr... Om det är bra eller ej vet jag inte, men skönt skulle det va! =)

Så jag får väl lägga lite mer krut på vänstersidan framöver oxå då... yey!



Idag var det en föreläsning av "Den hemlige kocken" i stan. Planer skapades planer föll, men så blir det ju ibland bara. Kvar vart det bara jag som ville gå, velade en bra stund hur jag skulle göra... gå själv lockade inte riktigt även om det säkert hade varit hur intressant som helst. Långt om länge valde jag att strunta i det, det går kanske fler tåg =)

Eftersom serierna inte startat att sändas än så fick det bli en film. Easy A... tidsfördriv inte så mycket mer, men slutet fick mig att le ordentligt iaf! =)

Men innan filmen kom på blev jag bara så sjukt chokladsugen. Antagligen för att jag ingen hade hemma. Borde väl iofs inte ha det hemma heller... Men 1-2 bitar av Fazers med cashewnötter efter middagen sitter fint ibland. Idag var en sådan dag. Masar mig över gatan till affären i syfte att bara köpa chokladen. Vad finner jag? Jo, hyllan gapar TOM! What? Inte nu! *mutter* Marabous chokladkakor tilltalar mig inte alls längre när jag vant mig vid Fazer. Egentligen började det redan efter min operation, Marabou gick INTE att äta ens en liten bit av utan att jag mådde skit! Nu känner jag bara hur äckligt söt den är... Men typ Daim, Co-Co och sådana bitar funkar. Men nu spårade jag visst ur lite ;)

Hur kan chokladen vara slut?? Veckans erbjudande två för trettio... that's why! Typiskt!
Fick ta nån Taragona med hasselnötter istället... nja, inte precis som den jag ville ha inte. Men men... Klarar att äta choklad utan att svulla faktiskt. Så det är rätt så riskfritt, får jag däremot smak för lösgodis är det en helt annan historia, hua! Men nu har det gått 2½ vecka utan godis, så jag är rätt nöjd. Så länge jag äter riktigt blir jag heller inte sugen, toppen liksom! =)

Det känns som om jag är på väg igen helt enkelt, me like!

Hasta la vista!


Hur kul är det på en skala...

... att ha tre herpesutbrott i fejset samtidigt?? Är det inte det ena så är det ta mig fan det andra... har dessutom haft det ena utbrottet efter den andra i fyra veckor nu, vad är det frågan om? *suck* Nåja, det går väl över... nog gnällt om det!

Kroppen har varit ondsint idag med. Att inte använda spikbältet på jobbet var inte att tänka på. Dock är det lite i bredaste laget så det skaver i ytterkanterna där det rör sig när jag rör mig, men å andra sidan är skavet bättre än värken! Jag får helt enkelt försöka modifiera en egen, hur svårt kan det va?! ;)

Har idag haft fokus på ergonomi medan jag jobbat. Det är lätt att slarva med den biten, för visst är det så att vi lite till mans försöker ta genvägar om vi kan. Det är först när man får ont som man inser hur dumt det är...
Men idag har jag verkligen jobbat på det. Samtidigt som huvudet rabblat SPÄNN magen!

Tränat en bra stund idag med. Japp, det blev några nya övningar, igen... haha, snart har jag väl inte tid med nåt annat ;) Bara det hjälper så gör jag iofs vad som helst, så det är bara att tacka och ta emot all hjälp som jag får och jobba vidare! =D



Imorgon är en ny dag! =)


Tröttsamt ont!

Trots mer sömn till idag kände jag mig sjukt mycket segare idag. Energi, hallå vart tog du vägen?? Jag fick hanka mig fram så gott jag kunde idag. Hade som tur var ett lite lugnare jobb idag.

Högersidan börjar bli lite väl dum nu igen, jag är så innerligt trött på den!!! =/
Vet inte om det kommer uppifrån den här gången under skuldran eller om eländet sitter ryggen/rumpan/höften... eller alltihopa... suck!

Får helt enkelt tänka mig för vad jag gör på jobbet lite mer... igen! För visst är det så att man slappnar av och inte gör det som är bäst för kroppen när man känner sig "okej", det får bli ändring på det helt enkelt.

Spikbältet är en förutsättning om jag ska kunna röra mig smärtfritt stundvis. Det värsta med att ha ont är att det knappt går att tänka på nåt annat, allt fokus ligger på det!
Det är ingen huggande värk jag har utan en sån där molande värk... don't like it... =( Känns som om musklerna bara knyter sig. Ja, förutom själva ländryggen då, som känns trasig. Men jag vet ju att det kan bli bättre, så jag skulle vilja stanna där när jag hamnar där igen, för det ska jag!

Tvekade länge om jag skulle träna idag eller ej, kroppen ville inte... men huvudet struntade i det och Grinchen tog komandot och rattade mot Curves ;) Att jag stämplade ut en halvtimme tidigare idag gjorde inte ont iaf, tvärt om! =)

Fick lite nya tips och övningar idag när jag tränat klart. Ondsinta men välgörande verkar det som, det blir fler och fler... ;)  Tack Jana! 



Det var skönt att få träna idag hur som helst, det blev till och med ett extra varv. Det fick bli en stund med "S:et" (som man hittar här www.pakvis.com) senare under kvällen, är ju en del spänd... men nu får det bli en stund på spikmattan, gör inget om jag somnar ;)

Ha de!

Kram på er


Beslutsångest...

Förra sommaren köpte jag mig ett par skor med rundad sula F.O.S heter den sortens sko. Det är nåt liknande de mer kända MBT-skorna, och har samma funktion. Men är hyffsat mycket billigare. Jag bara älskar mina dojjor alltså, de är helt underbara!

Det går lätt och snabbt (ja, iaf snabbare än jag brukar gå ;)) att traska på! Det blir ett härligt flyt under fötterna helt enkelt. Att promenera i vanliga gummiskor känns rätt "B" nu såhär efteråt när man vet skillnaden.



Det har blivit åtskilliga mil i dessa skorna... som ni ser så släpper ovandelen från sulan, inte bra!
På semestern när jag var ute och traskade en dag i Hisingsparken, hade kommit halvvägs runt min runda, då öppnar himmlen sig! Har aldrig varit med om maken! Hur som helst så blev verkligen hela jag dränkt, så även skorna... sen dess luktar de surt efter att man använt dem. Tvätta dem är ju inte att tänka på med tanke på att de håller på att falla isär.

Det är väl inte utan att det är dags att skaffa nya!?! ;))

Nu är ju dock frågan sådan om jag ska satsa på orginalet MBT eller ej...? De är ju inte precis gratis. Eller om man ska testa någon variant som ser lite mer ut som en vanlig träningssko men har vissa liknande funktioner...? Kommer inte på vad sådana heter nu... Det finns för mycket att välja på helt enkelt! ;)

Kram L8


Alla är vi olika...

Sovit som en kratta rent ut sagt i natt, fick kanske ihop två timmar på sin höjd... inte piggelinus idag inte!

När man så anländer jobbet och inser att vi är tre man kort (2 pga dödsfall inom familjen) och en som inte hört av sig eller för den delen inte svarar i telefon. När chefen långt om länge får fatt i honom får han till svar att han inte sovit så bra i natt att han måste sova några timmar till och kommer när han sovit klart! Say what???

Vissa har dessutom en begåvning att komma undan med sådana grejer oxå... man blir ju bara så trött! Gissa när han dök upp?? Klockan........................... aldrig!!! Så hädanefter så kör vi med den allihop, verkar ju funka fint! ;)
Ska bli spännande och se hur detta fortskrider...

Åkte till gymmet efter jobbet, men det var nåt fel på kroppen idag, den ville inte alls! Tror jag kom upp i 100% på tre maskiner resten kunde jag inte komma över 80%, jag måste ha legat av mig i helgen *hihi*
Men men, jag fick ju flyttat min tävlingsplupp iaf! =) Vet fortfarande inte vem min tävlingspartner är och inte har hon varit där heller tydligen då det bara är jag som flyttat pluppen.

Efter träningen kändes kroppen i vart fall nöjdare med mig, det är på nåt sätt det viktigaste. För den har varit ondsint med mig idag *ogilla*



Hoppas på lite mer timmars sömn i natt *gäsp*

Nya tag i morgon, adjöken från fröken =)



Söndag

Igår var det ju helt fantastiskt varmt och skönt ute! Stack bort till Frölunda Torg för att se om jag kunde finna en ryggsäck som jag kan ha när jag cyklar, då jag inte har pakethållare. Hittade en för 100 spänn på Stadium, perfekt. Hade velat ha fatt i en riktigt liten ryggsäck, där det typ får plats en vattenflaska, mobil och plånbok. Det var värre... hittade dock en liten rackare som var från Haglöfs eller möjligen Fjällräven, den såg väl ut som en riktig packryggsäck fask i miniatyr, skitsöt! Men 500 spänn för den gjorde att jag blev lite tveksam, får smaka på det en stund till helt enkelt.



Eftersom det var så varmt och soligt så styrde jag mot Krossholmen. Underbart stilla och fint var det på denna sidan holmen, medan det var halv storm på andra sidan ;) Men det gjorde faktiskt inget att det blåste, det var varmt ändå. Hann med ett bad, riktigt gött i vattnet, innan solen gick i moln och försvann... så himla typiskt!



Efter det mötte jag upp några på Whoppsi Daisy på Wiselgrensplatsen för lite mat och tjöt. Det var riktigt mumsigt och trevligt! =D

Satte mig med fotoredigerande... och kom i säng alldeles för sent! Sen kunde jag inte somna... suck!

L


25 år

Yngsta brodern fyllde 25 år häromdagen, det skulle firas idag, hemma hos mor & far... så alla fick plats liksom. Brorsan hade köpt väldigt smarriga smörgåstårtor. Morsan hade bakat tårtor samt en toscakaka.





Vackra syster!





Födelsedagsbarnet himself! =)

Mer bilder finns att se här!

Over and out!


Färjenäs

Vet inte ens om alla vet vart det ligger, men det ligger vid älvsborgsbrons fäste på Hisingssidan, mellan bron och Eriksberg liksom.



Det är härligt där nere. Färjenäs har verkligen fått sig ett lyft. Färjenäsparken är ett gammalt område där det förr låg bostadshus. Husen är inte kvar, men några trädgårdar är kvar med fruktträd, buskar och rabatter.



Parken ligger på en höjd och det är fullt av gångar och promenadvägar, sittbänkar, grillplatser samt utkiksplatser. Det är väldigt vackert och "hemtrevligt" på nåt vis. Kanske inte är promenadparken man går till om man vill traska en runda, om man inte vill träna intervall i backarna då ;)



Där ligger oxå ett fik/resturang nere vid vattnet där man oxå kan spela minigolf, beach vollyboll samt slå golfbollar (kommer inte på vad sådana ställen heter nu...).



Men som inte det vore nog... så finns det även en lekpark för alla åldrar!
Fotbollsplan med konstgräs, 60 metersbana, utegym, skatebordplan, basketplan samt en stor och välfylld del för barn. Så det har blivit värsta stället där nere, me like! =) Sen finns det ju lite gamla hus att glo på om man vill oxå.

Bara så ni vet ;)

Kram på er!


Blixten & Jag!

Idag efter jobbet ville jag få pumpat däcken på Blixten som stått och blivit lite paffa. Så jag åkte raka vägen hem och bytte om och cyklade försiktigt ner till Åkes sportservice och fixade däcken, både jag och Blixten blev glada! =)

Cyklade vidare till Curves och körde ett lite längre och tuffare pass. Har ställt om min träningsmanick som jag sätter i maskinerna (den talar om om jag tar i tillräckligt eller ej samt höjer mina mål vartefter), så istället för att jag värmer upp på tre maskiner och varvar ned på tre maskiner, så har jag nu full fart på alla maskinerna. Vilket gör att jag får värma upp och varva ner utanför programmet så att säga. Det är verkligen stor skillnad.

I det vanliga programmet talar manicken om när det är slut, den här nya inställningen säger att du har en maskin kvar så länge du vill och orkar efter att du gjort de obligatoriska rundorna. Första gången jag testade det visste jag inte om att den gjorde så... jag kämpade på ett tag och undrade till sist om det var nåt fel eftersom den aldrig talade om att träninspasset var slut, men då kröp sanningen fram ;)) Där kunde jag kämpat på till nästa år! *flin*



Yogaövningarna gjorde nästan att jag slumrade till idag, ganska bra då det är fullt av liv och rörelse i lokalen. Sen skulle jag ha tag i en flaskhållare till cykeln, så jag trampade på ner till Backaplan och Sportson. Det blev ett snabbt besök och en hållare rikare, tycker det är trist att man ska vara tvungen att köpa en speciell flaska till bara... irriterande.

Hemvägen blev en extra runda. Trampade på längs kajkanten. Lindholmen, Sannegården, Eriksberg och Färjenäs. Det blev 16 km på Blixten innan jag kunde ta en efterlängtad dusch efter att ha varit på G i tre timmar. =)

Nöjd med dagens motion! =)

Kram o hej


Bråttom!

Klockan ringer vanligtvis runt fem på morgonkvisten, det gjorde den säkert idag oxå... men jag vaknade med ett ryck 05:47! Shit, jag hade försovit mig! *panik* Jag hade ungefär tretton minuter på mig innan jag vanligtvis lämnar henmet. Jag hade inte fixat någon mat, men tack och lov för bästa snabbmaten äggröra! =)

Hann till jobbet i tid, phu! Det tog dock många timmar innan jag kände mig som människa igen efter det bryska uppvaknandet. Magen tyckte inte alls om dagens start, haft magknip av och till hela dagen... störigt och ondsint! =/

Efter lunch blev det "tyst" på jobbet. Min bästaste kamrat på jobbet och jag brukar babbla på dagarna igenom, bitska kommentarer förekommer ;))) Nu tycks det vara så att det inte är acceptabelt och att det blir för okoncentrerat och att det missas saker... så för att testa den teorin så är det nu pratförbud medan vi jobbar aktivt så att säga. Det handlade bara om halva dagen idag, men det kändes som en vecka!!! *ogilla*

Det är ju för trist att det som gör "jobbet" roligt inte ska vara okej...


Kämpar på!

September är månaden med en ny tävling på Curves, 2 är bättre än 1. Självklart skulle jag vara med =) Jag har nu blivit med en "partner" från gymmet, jag vet ännu inte vem denna människa är mer än till namnet, men det ger sig väl. Man får poäng för varje gång man varit och tränat, partneraktivitet, värvat någon eller tappat centimetrar och kilon. Inte för att jag någonsin vinner nåt, men ändå ;)

Planen var egentligen inte att träna idag, men med tanke på att tävlingen startade idag så var jag ju tvungen! ;)
Det var mer folk än i kyrkan idag, så det var inte helt lätt för mig att få gjort mina extra övningar på golvet, men till sist så...



Jag börjar med den här, har gjort den ett tag nu och den är en fröjd för ryggen, är helt beroende av den nu! Jag kan nästan känna att jag skulle kunna somna i denna aviga ställning då jag ligger ett bra tag. Det stramar härligt gott i musklerna =) Det jobbigaste är när jag ska rulla tillbaka i ursprungsläge, då smärtar det i ländryggen vill jag lova...



Men då fortsätter jag med den här så känns det bra igen. Tack Jana för de här övningarna, de hjälper jättemycket!

 

De brukar kalla mig för ostbågen när jag gör den här på jobbet ;) Gör den så gott som dagligen på jobbet om jag får möjlighet. Läs mer om hur man ska göra de här underbara övningarna och några till här. Det är visst Yoga jag håller på med, ja där ser man ;) Funkar gör det iaf!

Ha de gött!

Puss & Kram