Äntligen!

Snart står advent i farstun och pockar på uppmärsamhet, and I love it! ♥
 
För mig är december (plus en stund innan och efter) den period som jag trivs allra bäst hemma. Jag längtar efter att få sätta upp adventsljusstakarna (och jag sörjer lite lätt varje gång när jag måste plocka bort dem) och julsakerna. Byta gardiner är bara roligt en gång om året, å den gången är nu till advent.
 
Jag älskar att titta ut i mörkret och se att det finns tända adventsljusstakar och stjärnor i nästan vart enda fönster ♥ 
Nu för tiden är jag kanske inte så himla mycket för tomtar och sånt, men jag är rätt förtjust i tygtomtar av liknande typ som ovan. Det finns ju sååå många fina! =) Nu är det kanske inte till största del tomtarna som gör att december är min favoritmånad.
 
Snarare att det är helheten och förberedelserna. Pynt, levande ljus, lyktor och stämningen. Känner mig alltid extra givmild och tillfreds för det mesta runt den här tiden, jag vill ha det städat och fint (vill jag iofs annars oxå) men på nåt sätt är det lättare att hålla i ordning. Det bakas och görs godis (som jag inte borde äta) ♥ 
 
Höll ju på att glömma... JULMUSIKEN!!! ♥ Blir galet glad av den!! Kanske skulle testa det som terapi resten av året?! ;)
 
När väl julmaten är uppäten på julafton, är det inte så noga med resten av fiarndet ;)
 
Att tänka ut ett julkort och tillverka dem är en annan grej som är ett måste. Att sen vänta på att det ska dimpa ner julkort i brevlådan är alltid spännande. Tycker såklart det är roligast med "hemgjorda" julkort eller annorlunda, men alla är varmt välkomna. Försöker att skriva några rader till dem jag skickar till, ibland är det den enda kontakten man har på ett år. 
 
Nog om det... eller... JAG ÄLSKAR JULEN & FÖRBEREDELSERNA! ♥
 
Puss & Kram
 

Kanske...

Ville ju så himla gärna ha det här halsbandet av Efva Attling och vill fortfarande. Men så blev det nu inte... det finns bara i 1500 exemplar. Blev lite putt när det fanns ett på tradera i september, men jag missade det =/ Men är det någon som har ett liggande som de inte vill ha så hojta till!
 
Men nu har hon gjort det här. Det har inte riktigt den dragningskraften på mig som "The look of love", men det är något med det som jag verkligen gillar, men jag kan inte säga riktigt vad det är.
 
Det får väl hamna på önskelistan kanske.
 
Puss & Kram
 
 
 

Vatten vatten vatten

Idag blev det till att vattentesta bilar på jobbet =O 

Kör in i värsta duschen som överöser mig med galet mycket vatten... så här sitter jag nu och väntar i 5-6 min perbil. Samtidigt som jag håller tummarna att den inte läcker! =O 

So far so good! =) 

Simma lugnt


Träning oktober

Hur gick det egentligen med träningen i oktober?
 
Som den organiserade person jag helst är skrev jag ner all min träning. Jag tränade regelbundet och jag gick ofta hem från jobbet de dagarna jag inte tränade. Promenerade oxå ofta hem ifrån stan när jag varit där. Så nog fick jag några mil under fötterna.
 
Sen att hälen är lite bråkig får jag väl ta, får se till att ha bra på fötterna. Det får bli nya skor att promenixa i framöver. Det är ett måste, gillar ju trots allt att traska =)
 
Men nu till siffrorna då =)
 
Hela 1355 minuter höll jag igång under oktober månad. Vilket blir ett snitt på ca: 43 minuter per dag! =) Det får jag allt vara mer än nöjd med! =)
 
November såhär långt verkar gå lite åt samma håll, om än med skillnaden att jag gör mer träning de dagarna jag håller igång och vilar mer mellan. 
 
Nu börjar det väl snart bli dags att ta tag i maten igen, nu när träningen funkar som den borde. Men man ska orka oxå... är inte riktigt där än... målet är fortfarande senast efter årsskiftet. Skynda långsamt är min melodi just nu, vill inte ha bakslag igen.
 
Snart får man sätta upp stakarna! ♥
 
Puss & Kram
 
 
 

Första månaden

Nu har det gått 1½ månad sedan jag lämnade tillbaka bilen, så hur har det egentligen gått? 
Väldigt bra skulle jag säga =) Att åka buss och spårvagn har faktiskt varit en baggis. Första turerna var såklart lite ovant, men nu är det som om jag alltid åkt buss... märkligt. 
 
Det finns dock en nackdel som jag hade förträngt... fulla/påverkade människor, inte de som ska hem från krogen en lördagsnatt, utan de som när som helst kan dyka upp. Blir illa till mods. Sen är det knappast någon hemlighet att jag inte direkt uppskattar röklukt, speciellt inte den där  som om det varit kallt ute och man precis släckt innan man kliver på bussen/spårvagnen, bläk! 
Kollektivtrafiken gör att får planera lite mer än innan och inte vara ute i sista stund, vilket egentligen är ganska bra. Västtrafiks app är för övrigt en toppengrej som jag inte hade klarat mig utan, kanon!
 
Att få lite hjälp med skjuts ibland är inget jag direkt ser fram emot att be om... är ju liksom van att klara mig själv. Men det får väl gå...
 
Syrran ställde upp med bil sist hon var i stan, då fick jag handlat av mig till katterna för ett tag framöver iaf. Det är ju ändå det som är jobbigast.
 
Åka till veterinären och kattutställning är två andra jobbiga grejer som kräver en hel del planering och pusslande... än så länge har jag inte stött på några bekymmer, men jag tycker verkligen inte om att vara beroende av andra. Även om inte andra tycker det så tycker jag att det är jobbigt. Har å andra sidan alltid haft svårt för att be om hjälp... så det kanske är nyttigt.
 
Folk frågar mig hur det går att vara utan bil, bra blir mitt svar. Följdfrågan blir oftast, men du saknar väl bilen? Svaret på det är faktiskt hur märkligt det än låter, nej! 
 
Jag saknar framförallt inte kostnaderna på ca: 5000 kr/mån mot busskortet på 357 kr/mån, inget svårt val trots allt! =) Om jag skulle sakna något så skulle det vara stereon i bilen, den var grym! 
 
Så just nu känner jag inte ens mig sugen på att skaffa bil igen, men parkeringen har jag kvar än så länge, vill inte säga upp den än, ifall jag ändrar mig. Hade det inte varit för att det är en såpass bra parkering som inte går att få igen skulle jag ha sagt upp den oxå. Vi får se framåt sommaren om jag lockas av bil för att åka och till havet och klipporna mm... skulle ju kunna bli en moppe oxå iofs, men det är en stund kvar till dess. 
 
So far so good liksom! =)
 
Puss & Kram

Inget kooonstigt aaaaalls

Klockan ringde vid 06:00 denna lördag *gäsp* Upp och hoppa bara liksom. Spinneriets klubbmästerskap stod på agendan idag. Susanna var snäll och hämtade upp mig strax innan sju. Allt flöt på fint med byggandet av den lilla utställningen. Morgonens mindre roliga händelse var att en kattrackare lyckades ta sig ut ur transportburen inne i en bil och när ägaren öppnade bildörren smet hon... det letades både länge och väl. Till slut visade det sig att hon gömt sig under/uppe i en bils motor. Till sist lyckades katten fångas in, tack och lov.
 
En helt vanlig lördag helt enkelt ;)
 
Maccan skötte sig exemplariskt som vanligt, cool avslappnad och lekfull ♥ Kanske inte riktigt i sin allra bästa form med mindre päls och några gram mindre än nomalt (mycket tjejer i skallen nu), han är inte helt ur kondition (det verkar inte vara hans grej), men det kan vara bättre om man säger så. Men han gjorde bra ifrån sig trots allt. Det slutade med att han kammade hem bästa hane =) 
 
Herre på täppan hoppade vi över. Dock fick jag vara assistent till Helenas lilla tjej, första varvet gick ju bra... andra varvet skulle hon möta den supersöta lilla birmatjejen med tiara och halsband... nu gällde det att vara påhittig. Tja, det fick bli att visa katten upp och ner med magen i vädret liksom, trodde Helena skulle svimma där en stund av chocken av vad jag gjorde *hehe* Men det gick vägen! =) Tredje varvet testade jag bak och fram ;) Fjärde varvet var en vanlig tråkig runda... sen var det final!!! Två kattungar som båda visades upp och ner ;) Vann "min" katt?!?!? Självklart!!! =))) ;)))
 
Det var en mycket trevlig dag, som var slut redan strax innan 15. Packade ihop och var hemma vid 17 efter att ha lämnat av den ena domaren vid tåget.
 
Trött och nöjd hemma i soffan igen hos Mascot ♥
Mys!!!
 
Puss & Kram
 
 
 
 
 

Fredag

Efter en lååång vecka med en hel del på schemat på kvällarna, var det skönt att fredagen äntligen var här. Förberedelserna inför Spinneriets årliga klubbmästerskap i morgon lördag var under kontroll. Efter lite soffmys med Mascot hoppade jag på vagnen...
 
Kilade in på "grönsaksaffären" och plockade till mig en hög jalapenos. Det var ett tag sedan jag åt några sådana... dessutom köpte jag med mig några att ta med mig när jag blivit bortbjuden på fredagstacos =) 
 
Klockan arton ringde jag på dörren hos Nettan & co. Minstingen på 6 år verkade som vanligt glad att se mig, kanske lite extra glad just idag då han kom kutande mot mig i hallen och kastade sig om halsen på mig med en björnkram, sötungen! ♥ 
 
Tacos funkar alltid, blev både mätt och belåten =) Dagens haksläpp var kanske inte att jag drack lite vin, rött dessutom... utan snarare att jag tyckte att det var helt okej, rent av lite gott vad det nu var  =O Det är ju så att att jag blev förvånad själv ;) 
 
Hade en mycket trevlig kväll med snattrande och trevligt sällskap, TACK för det! ♥
 
Tog en promenad hem och packade utställningsväskan innan jag slocknade för natten.
 
Puss & Kram
 

Lyckopiller

Klockan ringde halv fem denna lediga fredag. Men det gjorde absolut ingenting då jag skulle ta tåget till Stockholm, som jag har längtat! =) Det var dubbla tåg på perrongen och det var fullsatt vad det verkade. Somnade gott och sov nog drygt halva resan. 
Var framme i storstan strax efter nio på morgonkvisten. Tog en turistkarta på centralen. Men det svåraste var att hitta ut!! =O Men det var bara att traska på, hittade till hötorget, hade först tänkt titta på en film på bio när jag hade hela dagen till mitt förfogande, men jag hoppade över det och traskade på mot Djurgården och Wasamuseet.
 
   
Knallade runt där en bra stund innan jag behövde vila. Satte mig längst bak i ett av filmvisningsrummen. Där fanns det lägligt nog eluttag så jag kunde ladda mobilen, vilket var en nödvändighet. Efter att ha sett hur man byter en bult på skeppet på skärmen pluggade jag in hörlurarna, la upp fötterna på en stol och streamade senaste Greys Anatomy på deras wi-fi. Inte fel att vila fötterna en timme, innan jag kikade vidare en stund till.
 
Det var perfekt promenadväder. Jag hade inte bråttom, så jag tog mig runt i stan till fots hela dagen. Det var riktigt skönt att vara turist på riktigt. Nog för att jag hade satt upp lite mål för dagen, så var det inte från A till B på en viss tid för att sedan åka någon annanstans. Jag tog det i min takt och jag kunde titta på vad som föll mig in, vilket man inte alltid kan göra när man har någon med sig som inte är turist. 
 
Efter Djurgården traskade jag vidare in mot Drottninggatan en sväng. Träffade en vän för en fika på Åhléns, trevligt att det gick att få ihop trots allt denna dag ♥
 
Vi knallade runt lite inne på Åhléns innan vi skildes åt igen. Hade världens flax, för det hade regnat medan vi umgicks, men sen kom det inte en droppe mer, ibland har man tur! =)
 
Knallde vidare mot Gamla stan, försökte även traska på alla de andra gatorna förutom själva huvudgatan. Man kan inte säga annat än att det är lite mysigt där. 
 
Det började mörkna så smått och jag begav mig mot mitt sista stopp i stan, medborgarplatsen där jag skulle möta Inger klockan sjutton.
 
Vi knallade bort till resturang Strykjärnet och avnjöt en god middag medan vi snackade strunt en stund.
 
När vi var mätta och nöjda begav vi oss mot dagens verkliga happening som skulle äga rum på teatern Göta lejon.
 
Musikalen Pricilla, öknens drottning stod det på biljetterna. Den handlar om tre transor som ska ta sig  med buss genom öknen i Australien och möter hinder och inskränkta människor på färden. Förväntningarna var höga! Jag har ju sett filmen så jag visste i stort vad som komma skulle. Men jag säger bara... FY FAN VA BRA!!!!! ♥♥♥
 
Två timmar ren NJUTNING! Satt med ett stort leende hela föreställningen igenom, när jag inte asgarvade så jag höll på att göra i brallan vill säga!! Massor med duktiga människor, skönsång och komik i en perfekt blandning... sen så fanns det ju Björn Kjellman oxå, satan i gatan vad grym han är! 
 
Jag tyckte Mamma Mia var superbra, och tycker fortfarande det, men den här showen är minst i samma liga! Så har du inte riktigt goda skäl för att inte se den här föreställningen, så måste du se den!!!! Jag hade lätt kunnat se den igen vilken dag som helst!! 
 
Ren och skär LYCKA!!! =) =) =)
Svårt att misslyckas med duktigt folk och grym musik! 
Sen har vi ju alla tusentals klädbyten, den ena galnare än den andra, häftigt!
 
Vi var helt saliga när vi åkte hem till Inger, leendet ville liksom inte falna =) 
Lite gullande med kattungarna som var någon vecka innan jag deckade i sängen UTAN öronproppar. Tur att jag hade traskat runt på stan i åtta timmar så jag somnade av ren utmattning. Annars hade jag inte somnat utan öronproppar hos fröken Nilsson kan jag säga ;)
 
Vaknade tidigt lördag morgon och fick skjuts till tåget när resterande kattfolk skulle på kattutställning. Höll dock på att få ett nervsammanbrott på centralstationen när mitt tåg inte stod med på den STORA talvan och allt var stängt... *gulp* Efter sju svåra år fann jag en liten tavla där mitt tåg stod med... logiken i det vetefan...?! Hann precis med mitt tåg! *puh*
 
Hemma i lugna Göteborg igen tog jag en sväng på stan innan jag begav mig hemåt. Stockholm i all ära, som är både vacker och trevlig... men fy fan för stressen! Alla kutar ju runt som skållade råttor hela tiden... blev ju matt bara av att se dem och alla stressade bilister. Göteborg är förvisso mindre, men inte ens inne i centrum är det sånt tempo, väldigt skönt att vara på rätt sida igen =)
 
Och extra mysigt att vara hemma hos missarna och framförallt Mascot igen! ♥
 
Nu vill jag se Spök oxå =)
 
Over and out... Puss & Kram