Då var det gjort! :-)

 
Sista jobbdagen den här veckan och sedan långledigt på det, inte fel alls. Är dessutom ledig på måndag, så det blir en liten semester. Inga planer what so ever, underbart! ♥
 
Dagen började rätt blött... regn regn regn! 
Funderade länge och väl på om det skulle bli något premiärdopp idag eller inte. Men så var det ju det där med att dalkullorna skulle premiärbada idag... skulle jag verkligen bada? Vädret hjälpte liksom inte till... *brrr*
 
Men så plötsligt sprack det upp, blå himmel och sol tittade fram strax innan vi skulle stämpla ut. Strålande! :-) Då började det plötsligt kännas lockande på riktigt. Det var kanske ingen som tyckte att jag var riktigt klok på jobbet, men det bjuder jag på. Å vem jag sagt att jag är riktig funtad?? Inte jag i alla fall ;-)
 
Hur som haver var det rätt varmt när jag klev utanför grindarna efter arbetsdagens slut, så jag styrde kosan mot Torslanda. Hamnade vid Krossholmen. Stegade ut i bergen en bit innan jag kastade kläderna och hoppade i havet :-)
 
Det var inte så kallt som jag hade trott faktiskt. Eftersom jag inte direkt har packat badväskan för säsongen kan jag inte riktigt säga hur kallt det var i vattnet. Men jag skulle faktiskt tippa på 14-15 grader. Men så har det inte varit någon kall vinter heller. Men jag ska mäta temperaturen så fort jag får chansen. Det ska inte dröja så länge till nästa gång ;-)
 
Nästa gång ska dock badväskan vara packad så jag har i alla fall har en handduk. Nu hade jag som tur var utställningsväskan i bilen sen sist, så där fanns en liten kökshandduk ;-)
 
Nu är badsäsongen igång! ♥
 
Puss & Kram
 
 

Premiärdopp?

 
Bad hör ju absolut till sommar och sol. Men nu börjar det bli dags att ta första doppet även om inte temperaturerna riktigt är optimala ännu. Ena dalkullan bland vännerna har som tradition att ta premiärdoppet på valborg. Tyckte det lät som en bra tradition, att ha ett datum liksom. Det brukar bli tidigt, men det kan bil när som helst.
 
Förra året blev det redan i mitten på april, om jag inte minns fel. Hade dessutom varit sjuk ett längre tag  i den vevan och var nog egentligen inte helt frisk (fast det lär jag väl aldrig bli heller *hehe*). 
Det var varmt på land i alla fall, så till den milda grad att svetten rann där i solen, så det var inte så mycket att be för, det var bara att hoppa i. Det var inte något jag hade planerat heller, men så blev det. Gött med egen klippa! :-)
 
Så frågan är om det blir ett dopp idag?!?! Regnet öser liksom ner... 
 
När tar ni premiärdoppet? Har ni någon speciell dag?
 
Eller är ni sådana som inte badar förrän det är 25 grader i vattnet? ;-)
 
Själv badar jag mer än gärna! ♥
 
Puss & Kram

Skogstokig!

 
Vissa dagar ska man inte åka hem efter en slitig dag på jobbet. Vad som mötte mig idag när jag klev över tröskeln kunde jag ha varit utan helt klart. De hade haft en riktig röjarfest idag verkade det som. 
 
Jag pysslar ju ibland så man skulle ju kunna säga att man har lite småpryttlar. Jag har rätt bra ordning på grejerna i små lådor som sitter fast i varandra, himla fiffigt. Verkligen fiffigt, ända till någon fyrbening började klättra eller så... För vad som mötte mig var en miljon små grejer över golvet och söndriga lådor. *morr*
 
Det är inte ofta jag blir så arg att jag blir skogstokig. Irriterad, förbannad och morrig javisst, men inte skogstokig. Man skulle kunna säga att det märks när det händer ;-) Jag kan säga att katterna märker det oxå ;-)
 
De var hungriga och trodde att de skulle få mat, dream on marodörer!!! Medan jag plockade i oredan och svor höll sig katterna på avstånd, behövde bara titta på dem så backade de ut ur rummet ;-)
 
Som om inte detta var nog, har jag för stunden två höglöpande pisslisor som hade förorenat både högt och lågt *morr* Jag som bokade kastreringstider nästa vecka undrar om jag inte bokade för fel katter... Vad lugnt det skulle vara med bara kastrater... men det är lite svårt att få till det där med kattungar bara ;-) 
 
Men vissa dagar undrar man. I morgon får det bli att köpa ett nytt skal till Ipaden som nu har en ny (mindre fräsch doft), jag hade iofs ändå tänkt köpa ett, men jag tycker inte om att jag nu måste. 
 
Nu har jag lugnat ner mig och odjuren har fått mat, de är dock fortfarande lite på sin vakt ifall jag ska böja morra igen *hehe*
 
Puss & Kram
 

Olivolja

 
Det var en gång... då jag använde cerat som en tok! Det är snart fyra år sedan jag slutade med det. Använder solskydd på sommaren annars ingenting. Allt är jobbigt i början, men det gick.
 
Så för kanske 1½ år sedan slutade jag även med hudlotion helt. Insåg efter varje dusch att kroppen verkligen krävde fukt efteråt. Smorde jag inte in mig började det ganska omgående klia och flaga så att jag trodde jag skulle bli smått galen. Är säkert inte ensam om det...
 
Jag är inte heller direkt allregisk mot något, så det hade inget med det att göra, mer att kroppen helt enkelt var beroende. Vilket kanske inte är så konstigt nä huden är kroppens största organ. 
Det är bara att inse fakta, det är en massa skit i de allra flesta smörjor, innehållsförteckningarna är oftast helt otydbara, bara där borde man kanske reagera. Till sist gjorde jag det.
 
Numer används endast olivolja, föredrar den med citronsmak, mest för doftens skull, den känns lite fräschare. Men det funkar kanon, i början tyckte jag att jag var tvungen att vänta så länge innan jag klädde mig för jag kände mig kladdig liksom. Men jag kan säga att det har gått över. :-) 
 
I övrigt har jag aldrig varit särskilt mån om min hud så tillvida att jag måste ha en kräm för ögonen, ansiktet, kroppen eller whatever. Har heller aldrig använt en anti age kräm, tror ärligt talat inte heller att jag kommer att göra det. Jag har klarat mig rätt så bra hittills, dessutom gillar jag skrattrynkor som visar livet. 
 
Mer olivolja åt folket! ♥ Oliverna i sig klara jag mig utan.. ;-)
 
Puss & Kram

Tungt ljus

 
Sprang på de här lyktorna häromdagen, me like a lot! ♥
 
Jag kan inte riktigt få grepp om hur de har gjort... Det enda som stod var att man gör dem med en vattenfylld ballong. Vattenfylld ballong ini? Utanpå? Vattenballong ini plastboll? Jag får inte ihop det!
 
Jag skulle väldigt gärna vilja göra några. Någon som har ett svar på hur man kan tänkas göra? Hjälp!
 
Inte för att jag egentligen har något jättebehov utav fler ljuslyktor. Men, ändå... För det första måste man väl få förnya sig ibland? För det andra, kan man ha för många ljuslyktor?? ;-)
 
Fyrbeningarna hjälper nu och då till att sortera bland ljuslyktor och annat, på gott och ont. Men de här ljuslyktorna känns det som om de skulle få jobba en stund på att riva ner *hehe*
 
Jag får drömma vidare en stund till...
 
Puss & Kram
 
 
 
 

Ögon

 
För ett tag sedan var jag och drogade ögonen för att kunna få ögonbottnarna fotograferade. Det är en skum känsla helt klart och man ser ju ut som ett fån ;-)
Det är något jag behöver göra eftersom jag har haft diabetes, nu ligger jag väl någonstans i gränslandet. Men jag gör den här kontrollen med några års mellanrum iaf.
 
Den här gången var det besvärligt att få till bilderna då ögonen bara tårade sig i det enormt starka blixtrandet. Men hon som tog bilder blev nöjd till slut och tyckte att det såg okej ut.
 
En dag för ett tag sedan ringde diabetessköterskan (som jag ändå måste träffa en gång om året) och undrade om läkaren hade hört av sig? Det hade han inte. Då visar det sig att jag hade en början till förändringar på ögonbotten. Så nu är det hög tid att försöka få ordning på sockerkurvan så att ögonen kan läka.
 
Vad jag förstod så påverkar sockerkurvan detta, vilket jag inte skulle bli förvånad över då det har intagits mycket skit det senaste året, även om det har blivit lite bättre nu. Men jag funderar över en annan sak oxå... 
 
Alla andra gånger jag gjort denna fotografering har jag aldrig använt mina glasögon, eller iaf högst sporadiskt. Eftersom jag ser sämre på långt håll är det inget större bekymmer till vardags. Men sen jag fick det här nya jobbet efter semestern har jag i princip använt glasögonen varje dag, vilket gör att det känns som om jag ser sämre utan glasögon än innan. Jag har ingen aning om en sådan sak skulle kunna påverka hur ögat mår, men det skulle kanske inte vara helt omöjligt? Någon som vet?
 
Vi får väl se vad sköterskan har att säga om två veckor. Får börja förbereda mig mentalt, dags att ta tag i maten igen. Att det ska vara så svårt att hålla sig till sådant som kroppen mår bra av *suck*
 
Jaja... det blir väl bra i halvlek, för blind tänker jag då rakt inte bli pga av det här iaf.
 
Puss & Kram

Längtar!

 
Veckorna bara rusar förbi, var det inte nyss jul? Det är redan vecka arton, vad hände där liksom?
 
Men å andra sidan är det bara tio-elva veckor kvar till semester beroende på hur jag får ledigt eller ej. Mitt mål är att ha hela sex veckors semester i år, vi får väl se hur det blir med den saken, men hoppas gör jag! 
 
Jag skulle behöva det när det här halvåret av kämpande är över. Längtar redan till den tysta solvarma klippan, havets sälta, solens strålar på kroppen, räkorna på klippkanten medan fötterna plaskar i vattenbrynet... det är lycka och frid för själen! ♥
 
Bara tanken på detta ger mig ett lugn inombords ♥
 
Sa jag att jag längtar?!?! ;-)
 
Puss & Kram
 

Ibland undrar man...

 
Mycket kretsar runt jobbet just nu, på gott och ont. På plussidan är att det blir pengar i kassan varje månad och mer av den varan då vi jobbar övertid hela tiden. Dessutom är vi ett gott gäng som sliter dag ut och dag in, vissa mer än andra... 
 
Varje dag är en prövning, vi har slitit hårt och länge för att få igång ett fungerande arbetssätt, nu börjar det äntligen likna något. Det krävs dock lok till de här tågen som ibland lever sina egna liv. 
 
Vi försöker styra dessa tåg så gott det går varje dag, men ibland har man inte ork eller så tappar man helt lusten när tågen bakom helt spårar ur och tar sina egna vägar eller bara parkerar någonstans...  men så finns det de som rent av åker snålskjuts på någon annan.
 
Det är minst sagt frustrerande och man blir lite morrig!
Man blir inte precis mindre morrig när det utsedda extraloket som hjälper oss att dra mellan varven får skit för att ha gjort sitt jobb. Men jag antar att en del har problem med någon som har ett eget driv och tar tag i saker genom att tänka själv. Jag blir helt enkelt bara så matt på dessa avundsjuka patetiska människorna. Men det är väl så det är och har väl i och för sig alltid varit på sätt och vis. Spelar inte så stor roll vart man jobbar eller vad man gör, det finns alltid idioter som inte fattar att de sabbar för sig själva och alla i dess närhet. Men förr eller senare kommer bumerangen tillbaka... rätt i fejset *baaam*
 
Vi som drar det här tåget är hur som helst väldigt tacksamma över all hjälp vi kan få! ♥
Det gör att vi orkar ännu ett tag med detta enorma projekt som vi är mitt uppe i och inte verkar kunna släppa på ännu ett bra tag. Så det lär bli mer jobb framöver skulle jag tro.
 
Efter semestern drar nästa stora projekt igång lite smått, S90 & V90 är då i pipeline. Det ser jag fram emot, så snart är det dags att på något vis summera det här senaste året med XC90 och försöka få ner det på pränt. Det finns en del som vi skulle kunna göra bättre eller försöka ändra till nästa gång. :-)
 
Vi har verkligen lärt oss massor på denna resan, så bara det har varit värt detta slit. Vi önskar dock att vi hade haft mer tid att göra sådant som nu lite faller mellan stolarna ibland när inte tiden finns. För ingen har väl ännu uppfunnit mer timmar på ett dygn än de tjugofyra vi har nu va?!? ;-)
 
Vi hoppas på ny energi och nya utmaningar framöver och mindre av idioterna ;-)
 
Puss & Kram

Mycket nu

 
Jobbet med nya XC90 tar mycket av min energi just nu. På åtta veckor har jag haft en enda helg, inte undra på att man är trött mellan varven. Just för stunden är jag inne i någon sorts andra andning tror jag. Även om fötterna är ett gissel med ömhet, värk och skav så känns det just för stunden som om jag har lite stuns i stegen.
 
Så var det inte för några veckor sen, då vart enda steg kändes som en utmaning. Man får vara tacksam för att det har vänt. Har till och med lite energi kvar när jag kommer hem, även om jag helst bara vill vila fötterna.
 
Måste skaffa mig en tid hos sjukgymnasten som har hand om fötter och skor för att se om det finns något som möjligen skulle kunna passa mig och mina fötter.
 
Hade jag fått ha egna skor hade jag troligen inte haft ett enda problem (mer än slitna skor), i det avseendet var det definitivt bättre förr.
 
Men som sagt, jag får väl se vad sjukgymnasten kan ha, men det blir nog ingen lätt utmaning. Skorna måste vara mjuka i gummit, ha stålhätta som inte skaver sönder mina tår och helst vara lätta. Just nu har jag tre par skor som jag alternerar mellan. De jag haft senast har varit kanon, hårda och lite tunga, men har funkat så länge som jag haft mitt "vanliga" jobb där man har ett mer varierat jobb med avseende på sitta/stå/gå. Som läget är nu har jag bara stå/gå med tyngdpunkten på GÅ att välja på.
 
Sen har jag mina hårda italienska som jag köpt själv, de är hur lätta och fina som helst. Men funkar tyvärr inte just nu då jag har ont i leden till stortån.
 
Det tredje paret är fantastiskt mjuka, inte lätta men heller inte jättetunga. Så de funkar superbra mot värkande/ömmma leder, men de skaver något förfärligt på tårna samt klämmer åt på ena foten så någon nerv kommer i kläm. Jäkligt tröttsamt när man måste kuta runt i cirklar (som det känns) hela dagarna.
 
Så håll tummarna att det finns något som skulle kunna passa mina för stunden problemfötter!
 
Kroppen mår för övrigt riktigt bra, vilket känns toppen, så det har väl trots allt sina fördelar att ränna runt hela dagarna istället för att sitta/stå bakom en dator. I och för sig hade jag upskatttat en blandning. 
 
Längtar till nästa helg plus efterföljande ledig måndag. Jag kan knappt fatta att jag ska vara ledig i fyra hela dagar!! :-D Vad ska jag ta mig till med all denna lediga tid? Kommer antagligen att kännas som om jag har semester ;-) 
 
När jag kollade i kalendern och insåg jag att jag har haft en ledig helg sedan vecka 10 så fattar jag inte hur vi har pallat, men på något sett har det gått. Å mer blir det... Övertid varje helg fram till semestern verkar det bli. Men från och med denna veckan blir det bara varannan helg för dagtid framöver och kvällstidarna tar de övriga. Så nu känns det lite lättare att se framåt.
 
Men vi kämpar alla på! :-)
 
Puss & Kram
 
 

Påsk i backspegeln

 
Påsk 2015 var inte direkt någon ligga på soffan tid trots att jag var ledig från jobbet både onsdagen och torsdagen. Onsdagen bestod i att springa rundor med ärenden inför påskens stora happening på svenska mässan. Scandinavian Winner Show är en av årets största händelser inom kattsporten och jag hade på något vis blivit indragen i den karusellen trots att jag inte tillhörde de två ansvariga kattklubbarna. 
 
Blev kontaktad om ett fotouppdrag och eventuellt hjälpa till med att dekorera lokalen. Det kunde jag väl :-) Hade ju påsktema att rätta mig efter, så jag körde lite på känn, inte för att jag inte hade lust utan för att jag jobbat så otroligt mycket övertid och hade inte ork att ha stenkoll på läget. Men jag var å andra sidan inte direkt orolig, det skulle lösa sig.
 
Å löste sig gjorde det. :-) Det ena gav det andra som det brukar när jag väl tar mig för något. Där stod jag i typ två dagar och påtade med blommor och pynt. Jag hade verkligen att göra hela tiden, men jag bara njöt, det var som terapi för själen! ♥ 
 
Vinstpriser, domarbord, påskris och en himla massa blomster skulle harmonisera ihop. Det blev bra. Nöjd!
 
Vi var några stycken som gjorde ett jättestort "påskägg" i paper mache innan utställningen. Ingen av oss hade gjort något liknande innan, men inte blev vi avskräckta ;-)
 
Det var bara att köra, gissa om vi fick massor utav garv! :-D
 
Ja jösses vad roligt det blev stundvis, man kan roa sig kungligt även i en lagerlokal, tack för det galenpannor! ♥
 
Att sedan smycka det där "ägget" som i och för sig mer såg ut som en raket var ju en prövning *haha* Fast mest oroliga var vi att det skulle se ut som en blå jättesnopp *hehe* Men jag tror att vi lyckades undvika det i alla fall. 
 
Inne i detta "ägg" skulle ordförande sitta. Ägget stod på en vagn som kycklingen och påskharen kom dragande på under invigningen. Väl framme vid scenen kom ordförande ut som en liten  surprise ur ägget. 
 
Det gick helt enligt plan som tur var, hade ju just varit snyggt om hon snubblat ut ur ägget eller nåt ;-)
 
Visst var de söta! ♥ 
 
Efter invigningen flöt utställningen på. Johan var med och vann sin klass med en kanonbedöming som gav domaren gårshud (bra betyg!) och slog ut både tjejerna och de äldre juniorerna och blev BIV (bäst i variant (färg)), för att senare även ta hem en finalplats när han blev nominerad till panelen. Jag var sååå nöjd! :-D
 
Mitt uppe i alla nomineringarna skulle jag ha koll på elva fotografer som skulle fotografera alla de katter som gick vidare till finalerna. Katten skulle dessutom fotas ihop med domaren. Den ursprungliga tanken var att detta skulle visas på de stora dukarna från projektorerna, så att det blev visuelt vilken domare som nominerat vilken katt.
 
Men någonstans blev det dock en komunikationsmiss eller så förstod inte alla domare syftet med bilderna. Eftersom det ska vara lite anonymt vem som äger katten så var det ju bra med just domare + katt. Men vissa domare skulle ha med ägarna på bilderna, vilket gjorde att vi inte kunde använda den ursprungliga idén utan att avslöja ägare i vissa fall. Som ni ser på bilden ovan fick vi kompromissa och bara ta kattens huvud i bildspelet. Å bildspelet ska vi inte prata om... snacka om att jobba mot klockan med att sammanställa det hela på söndagens morgon samtidigt som finalerna hade börjat, jag satt och knappade på datorn nonstop i nästan fem timmar och lade in infon, innan jag kopierade över det till en annan kille som fixade in bilderna. Tror aldrig jag har haft en sådan jobbpress... men det var bara att leverera nu när jag engagerat så många, det hade varit surt om vi inte hade hunnit använda det. Så vi lärde oss ett och annat till en annan gång. Men på det hela taget gick det ju väldigt bra för att vara första gången. Det såg hur som helst väldigt proffsigt ut.
 
Under söndagen var det såhär en del såg ut... är det en landskamp så är det liksom! ;-)
Jag bara älskar de här dalkullorna och värmlänningen, det går liksom inte att ha tråkigt i deras sällskap! ♥ Det räcker ju att bara se på dem, eller hur?! ;-)  Mycket värme, kärlek & tokerier helt enkelt!
 
Så vad ska man då säga om detta fyra-dagars slit?
 
Well, det var att göra hela tiden... typ. Men så är jag ju av den typen som gärna jobbar, speciellt när jag tycker något är roligt. Å roligt var det definitivt!! :-D
 
I början när jag blev indragen i den här utställningen hade planeringen pågått ett tag redan. Det var Västsvenska kattklubben & Föreningen Ädelkatten som tillsammans stod som arrangörer. Då jag är med i Spinneriet var jag rätt ensam om man säger så, klubbmässigt vill säga. Det var lite märkligt i början då jag inte riktigt visste vad som väntades av mig eller om jag räknades som en fullvärdig medlem i teamet, men det klarnade efter ett tag :-)
 
Det är lite spännande att blanda sig med en annan styrelse, ännu mer med två styrelser ;-) Men det hade jag inga som helst problem med, snarare tyckte jag att det gjorde det hela roligare, alla ville så mycket att det här stora eventet skulle bli bra och var nog lite mer på tårna än vad man kanske är med en "vanlig" utställning som går lite mer på rutin.
 
Så det var bara att börja planera det som jag hade på min lott. Det gick faktiskt över förväntan att få fatt i fotografer, tusen tack för att ni ställde upp och tipsade om fler människor med en kamera i näven! 
 
När söndag kväll kom och vi hade packat ihop allt kändes det riktigt skönt, det blev en succé! :-D Många var dessutom taggade för ett ännu större event i höst. Då kommer Sverige att ha World Winner Show för första gången någonsin och den kommer att hållas i Malmö. Så plötsligt var jag engagerad att jobba där med... måste ha visat min bästa sida ;-) 
 
 
En helg med många härliga minnen, nya vänner och mycket kärlek! ♥
TACK för att jag fick vara med på ett hörn eller så! 
 
Puss & Kram
 
Några lånade bilder från Jeanette Nilsson ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullt ös!

Häromdagen när jag skulle åka hem från jobbet tog det en faslig tid, kom mitt i rusningen med alla från fabriken, vilket jag brukar undvika... men de sluter lite olika tider ibland, så det är inte alltid som man har koll. Hur som helst, förutom att fötterna är döda vid den tiden på dygnet så jag brukar jag ta det lugnt. Man kommer ju liksom hem ändå på nåt vis.
 
Dessutom älskar jag att köra bil, då med HÖG musik! ♥
Nu har jag förvisso inte Grinchen med grymma stereon kvar längre, men gamla Frank kan spela rätt bra han oxå som tur är! 
Jag lyssnar gärna på den här!
 
  
 
Eller för all del den här (eller någon mix av den) på högsta volym! ♥ 
 Har jag bara grym och hög musik kan jag köra nästan hur långt som helst! :-)
 
Tja, onyttigt vetende kanske, men nu vet ni iaf :-)
 
Puss & Kram
 
 

Kram

 
Att börja dagen med en kram är en bra start! ♥
Kramar är i och för sig alltid välkomna, jag är inte kinkig på det viset liksom ;-)
 
Kramar ska dock vara på riktigt för att det ska kännas äkta och bra, iaf för min del. Är inte mycket för slappa kramar även om det eventuellt funkar för ett "hej". Tur för mig så verkar jag mest få ta del av de riktiga kramarna *lucky me*
 
Ibland är man inte medveten om att man behöver en kram, innan någon frågar. Är man ledsen brukar det vara självklart, men man kan vara irriterad eller rent av arg och verkligen behöva en kram även om man kanske utstrålar allt annat än det, då är det riktigt skönt med en go kram ♥
 
 
Läste nånstans att man behöver fyra kramar om dagen, åtta kramar om dagen för att må bra och tolv kramar om dagen för att växa som människa.
 
Känns som om man har lite att jobba på ur det perspektivet...
 
Fler kramar åt folket!
 
Puss & Kram ♥
 

Livskvalité

Solen har lyst upp vår stad i flera dagar nu, helt underbart! ♥
Att kunna gå ut och sätta sig på rasterna är guld värt. Fräknarna börjar ploppa upp så smått *me like*. Helst hade jag velat vara ledig, men det blir inget med det... idag slog jag istället rekord var gäller traskandet på jobbet skulle man kunna säga. 29 644 steg vid hemkomst, eller 22,91 km!!! 
 
Inte undra på att man är trött i fötterna. Önskar att vi iaf kunde få ha gummidojjor så man slapp få ont i fötterna av tegelstenarna till arbetsskor. De är inte gjorda för att gå runt två mil om dagen i helt enkelt.
 
Så idag var det extra skönt att åka till Eriksberg, köpa lite mat och knalla ut på kajen och slå sig ner i solen någon timme innan jag åkte hem till odjuren. Det blåste lite i mesta laget, men det var skönt att vila fötterna en stund och låta tankarna fladdra fritt en stund. man får passa på att njuta så mycket man kan så länge det varar helt enkelt.
Men å vad jag vill bo vid havet!
 
Puss & Kram
 
 
 

Det går som på räls

Idag var det full fart under galoscherna vill jag lova. Nya XC90 är het som få, så bilarna säljer fortare än vi hinner tillverka dem. Jättekul att den säljer så bra såklart! Nu gäller det att få snurr på grejerna så vi kan leverera oxå :-)
 
Idag var första dagen som vi närmade oss någon form av snurr. Där jag jobbar för stunden gör vi en sista kvalitetskoll och fixar till om så behövs innan vi levererar till återförsäljare. Efter några månaders slit börjar det äntligen bli lite rutin och ruljans på vår lilla del av verksamheten.
 
På grund av leveranstrycket jobbar vi galet mycket, helger har vi knappt längre... vi får vara glada om vi får en dag ledigt i veckan. Cheferna manar på oss att jobba fortare, effektivare och fortare och fortare och fortare ;-)
Det är ingen lätt sak, men vi kämpar på. Efter att ha lyckats öka tempot med 30% idag kändes det riktigt gött att stämpla ut för dagen! *nöjda* Nu höjs ju dock ribban till i morgon och de kommande dagarna... men det är bara att kämpa vidare! :-)
 
Idag hade vi dessutom mr Zlatans bil att klappa lite på, så det blev ju en liten happening och många var lite uppspelta ;-) 
 
Mot nya mål, nu kör vi!
 
Puss & Kram
 
 
 

Traskar på

Långa dagar, långa veckor och en hiskelig massa steg. Så ser min vardag ut nu för tiden. Önskar att man iaf kunde få ha sina helger ifred. Men nej, så bra är det inte. Övertid varje helg sedan vecka 10, har sluppit 2 (varav den ena tillbringade jag med att arrangera en kattutställning, så ingen vila där) det får man vara glad för... eller nåt ;-)
 
Såhär tillbringas många eftermiddagar, inte helt fel. Men jag hade ju hellre önskat att man hade ork till något annat efter jobbet. Kanske efter semestern ;-) 
För som det ser ut nu så lär det vara övertid varje helg ända fram till semestern *suck*
 
Vart tog mitt liv vägen??
Det slukades av den här snyggingen! Den är iofs helt grym, men jag vill ta en time-out snart ;-)
 
Som tur är så har vi ett gott gäng som jobbar och sliter med sista kontrollen innan avfärd. Några av dem som är inlånade till det här projektet hade vi inte klarat oss utan, tack och lov att vi slipper det! :-)
 
Det blev ett inlägg till hör och häpna *flin*
 
Puss & Kram

Hejsan hej

 
Ibland skriver man att det var längesedan jag skrev något, vad är då drygt 14 månder?!? 
Vad har då hänt sedan sist egentligen? 
Det var en väldigt bra fråga. 
 
Hade en kanonsommar 2014, som jag mestadels spenderade på en solvarm klippa på Björkö ♥
 
 
Efter semestern väntade en ny utmaning. Nytt jobb! :-)
Nya XC90 i pipeline. Så en del av det projektet fick jag ta del av ihop med bästa kollegan som redan jobbat med de tidigare projekten. Den första delen fram till årsskiftet var minst sagt annorlunda.
 
 
 
Det som var tänkt att jag skulle jobba med, kvalité på bilarna fick stå åt sidan när jag fick rodda med beställningar av diverse hantverksjobb, organisera en helt ny verksamhet och en massa annat. Men roligt var det! :-)
 
 
På hösten "dubbelarbetade" jag en hel del... det blev renovering på all ledig stund. Det var antingen det eller flytta. Men nu när alla rum är uppdaterade med golv (sovrum kvar), tapeter och golvlister mm så känns det som om jag kan stanna här i några år till. 
 
 
Nu trivs jag igen, sjukt nöjd! ♥
 
 
I december flyttade den här ljuvliga varelsen hem till oss. S*Dalkullans Don Juan (Johan).
 
 
 
Efter årsskiftet har det gått utför... nya jobbet tog en annan vändning... istället för att använda huvudet (inte helt avstängt) får jag nu använda fötterna! Å inte så lite heller... Snittar på 18000 steg om dagen eller 15 km. För några veckor sedan var det dock 2 mil om dagen!!! :-)
Det blev ca:27000 steg om dagen... helt galet!!
För att skoja till det hela jobbar vi i princip övertid varje helg!!
Det blir inte alltid så många steg den dagen man har ledigt...
 
Där nånstans är vi väl nu.
 
Vi kanske ses lite tidigare än 14 månader nästa gång :-)
 
Puss & Kram