Birka - Foton

Här kan ni se foton från utställningen i Stockholm, på Birka.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151337258652329.534175.783707328&type=3

Mer Birka

Idag fick vi köra till utställningen utan Stocholmsguide, men det gick ganska bra, bara en liten felkörning som var snabbt åtgärdat. Idag fick jag ännu en toppenbedömning på lilla Maccan!!! =) Så otroligt glad och stolt!! =) Dock slutade Maccan som tvåa idag efter katten som han vann över igår. Så det blev ju jämnt och bra med vinst varsin dag =)  Kändes på nåt sätt som om jag ändå vunnit efter den bedömningen, NÖJD! =)
 
Syster Kay fick se sig slagen idag oxå, vilket gjorde att vi hade dagen lite mer fri.
 
Så vi tog en liten tur till Täby centrum, där målet var att besöka en specifik butik. Hollister var dess namn. Det var minst sagt en upplevelse... har aldrig varit med om maken till butik. Det första som mötte oss var en ung tjej som stod i entrén och hälsade oss välkomna på engelska. Det var mörkt som på en nattklubb, mörka väggar och hyllor... HÖG ljudvolym, så var vi verkligen i en klädesbutik eller var vi i en nattklubb??? Men det fanns inga drinkar så vi får förmoda att det var en klädesbutik ;) Cool butik helt klart, men nog var det skönt att komma ut därifrån *puh* Fick lite mat i magen innan vi återvände till utställningen.
 
Utställningen stängde redan runt 17, det var skönt att komma iväg i hyfsad tid. Resan hemåt gick fint, mat på Dinners såklart
 
Har haft en alldeles fantastisk helg i Stockholm i goda vänners lag! =) TACK ALLA!! <3 Speciellt tack till Inger för boendet och Nettan för sällskapet och kamera-assisterandet!
 
Längtar redan till nästa utställning!! =)))
 
Puss & Kram
 
 

Birka

Trots förväntningar inför kommande utställning och delat boende med en ny person så sov jag hur bra som helst. Hade kanske önskat några fler timmar på sömnkontot, men man kan inte få allt =)
 
Vi kom iväg lite senare än planerat men fick en parkering iaf. In kom vi, burar kläddes, lite mat i magen och sen väntan på bedömningarna. Lite nerver fanns det här och var som sig bör. Vi fick alla kanonbedömningar! *glada* Men det allra bästa av allt var att de tyckte att det här med utställning var helt okej! *jätteglad*
 
Maccan fick Ex1 och BIV U/J, men fick se sig slagen av en röd snyggning, så det gjorde absolut ingenting. Jag var lika glad för det, han gillade utställning, det är det största och bästa! =)
Dessutom blev han nominerad i Skogkattslingans special, bästa päls... det gick nästan vägen =)
 
Systern gjorde finfint ifrån sig och var uppe i panelen (finalen) och visade upp sig, hur roligt som helst!! =)
 
Efter utställningen var vi alla bortbjudna på middag, så himla skönt att komma till dukat bord efter en lång men härlig dag på utställning. Det blev inte allt för sent när vi tackade för oss och styrde hemåt mot kudden igen.
 
Puss & Kram från en nöjd Lotta

Mot storstan

Veckan som gick har varit lite av en bergodalbana av händelser och hormonsvängningar ;) Tre små gummor skulle resa till den stora staden med varsin liten katt, tre små gummor blev fyra små gummor med varsin liten katt i det något mindre till storleken fordonet. Planering, delade boenden, fix och huvudbry... fram och tillbaka... hit och dit... När allt verkar ha löst sig får vi ett eventuellt återbud på en av våra boende, dagen innan avfärd! *gulp*  Kommunikationen gjorde dock att vi inte hade en aning om hur läget egentligen var. Något frustrerande minst sagt. Hade dock ett annat boende i bakfickan så det skulle lösa sig hur som helst. Skönt!
 
Trots all planering beslutade vi i sista stund att resa i två bilar. Grinchen och jag startade vår färd vid tolv, hämtade upp mitt resesällskap på vägen och vi begav oss mot storstan. Resandet gick i ett nafs med trevligt sällskap och delad körning. Stannade på Dinners och fick god mat, snabb service är det! =)
 
Eftersom vi under dagen fick kontakt med vårt första boende och det var okej att bo där beslutade vi gemensamt att det var det bästa, så vi styrde mot Orminge där bästa Inger väntade <3 Installerade oss och begav oss mot kvarterskrogen för lite mat. Mätta, belåtna och trötta var det strax dags för kudden. ZzzzzZzz
 
 
 
 
 
 

Tuppjuck!

Dagen har varit en prövning... hormonell och smärtsam. Helst hade jag velat ligga dubbelvikt hemma i soffan hela dagen. Kämpade mig dock igenom dagen med nöd och näppe innan jag åkte till MAXI och stångades med alla tonåringar... det var nämligen 29:90 kr/kg på lösgodiset... hela butiken tycktes vara full av dem, såklart var det värst vid godiset, helt galet! ;)
 
Skulle ha tränat, men jag var helt kaputt... åker hemåt och drömmer om den efterlängtade soffan ♥
 
Kommer till parkeringen... då är det nån jävel som har snott min plats!!! Får tuppjuck och får letat fram vem som äger bilen på mobilen, såklart är det en hyrbil... *helvetesjävlaförbannadeIDIOT* Nåväl, ringer bensinmacken som äger bilen och efter ett visst dividerande får jag telefonnummret till personen som hyrt bilen. *Ringer, ringer ringer och ringer* Inget svar. *muttermorrförbannadeskit* Skickar till slut ett sms, ringer igen... då kommer tre ynglingar runt husknuten med raska steg. Men tar god tid på sig att hänga av sig jackor, snattra lite. Tålamod var inte direkt min starka sida idag, speciellt inte efter att ha fått stå utanför och vänta på de här idioterna! Så jag tutar lite, eller egentligen ganska mycket! ;)
 
Precis när de äntligen ska bege sig av, dyker det upp en annan bil som sladdar in bredvid min parkering så att jag inte kommer in!!! *fuck off* Men den bilen skulle bara släppa va någon och åkte sedan vidare. Tur för dem det!!! ;)
 
Lite mat, kattvärmedyna på magen och kattgos känns det något bättre... men jag har mått bättre. Tur det inte är bestående iaf, så överlevnadsprocenten är hyfsad iaf ;)
 
Nu blir det strax gonatten innan en ny och förhoppningsvis bättre dag väntar i morgon... fullt upp blir det. Packa minimalt inför helgens utställningshelg i Stockholm ska bli en utmaning! ;)
 
Puss & Morr ;)
  

Väntar på min tur

Så himla typiskt, lyckades klampa rakt in i veckans zumbahalvtimme på Curves. Inte min grej, så är det bara. Dock var det nåt annat än zumba idag, det hade kanske funkar, mycket bättre musik iaf,men jag var inte upplagd idag.

Men nu är det ledigt för icke zumbafolk :) Så nu kör vi! :)

Puss o kram


Hjälp, de anfaller!

Den här veckan var det kört... skumtomtar, skumtomtar, skumtomtar!!! ♥
ICA Maxi i Torslanda hade fantastiskt färska nissar, tror aldrig det hänt tidigare att de haft så färska som september 2013 så här tidigt på säsongen. Det är viktigt med datumet på tomtarna, det är jättestor skillnad på så här färska och på de som går ut i mars eller april... trust me! De var SÅÅÅÅÅÅÅ FANTASTISKT GODA!!!!! ♥
 
Mer wiered santas åt folket! =)
 
Puss & Kram
 
 

Högtid

Var på kyrkogården i kväll en sväng, det blev Lundby gamla kyrka. En fin gammal kyrka som jag varit i många gånger, främst vid avslutningar i scouterna när jag var yngre.
 
Tände ett ljus även på den här kyrkogården... det är så oerhört vackert på kyrkogårdar den här helgen när alla ser till sina anhörigas gravar och vid minneslunden.
 
Saknar lilla mormor mest av allt! ♥
 
Puss & Kram

TED

Skeptisk till komedier är jag, men jag vågade mig på att titta på den här filmen. Inte den typiska barnfilmen när det är en teddybjörn inblandad om man säger så. Inte en helt rumsren dialog heller för den delen ;) Småkul film även om jag inte garvade stup i ett (som många tydligen gör) så var det ändå en underhållande och okej film. Har sett värre... gillar du komedier så är det säkert nåt för dig.
 
As the result of a childhood wish, John Bennett's teddy bear, Ted, came to life and has been by John's side ever since - a friendship that's tested when Lori, John's girlfriend of four years, wants more from their relationship.
 

3 / 5
 
 
 
 

The Lucky One

Tjejfilm!
Zac som spelar den manliga huvudrollen har ju sedan länge varit många tonårstjejers våta dröm ;) Har inte sett honom som något annat är en tonårsgrabb, tills nu... Nu är han snart tjugofem!?! Var då?!? Nåväl, i den här filmen kändes det som om han vuxit på sig en del och blivit en smula vuxen, kanske är det skäggstubben ;) Hur som helst gör han sin roll kanon i den här filmen. Han är lugn, stabil, snygg ;), omtänksam... han är nästan lite overklig sådär som i en dröm =) Jag kommer att tänka på Brad Pitt i Meet Joe Black, lite så känns det, ja ni kanske förstår. Sen har de verkligen fått till kemin mellan huvudrollsinnehavarna, sött så det förslår ;) Men så är det en äkta tjejfilm oxå. Gillade ni The Notebook och Dear John, lär ni inte bli besvikna på den här! =)
 
 
Based on Nicholas Sparks' bestseller The Lucky One, Zac Efron ("17 Again," "Charlie St. Cloud") stars alongside Taylor Schilling (TV's "Mercy") and Blythe Danner ("Meet the Parents" franchise) in this romantic drama directed by Academy Award(R)-nominated writer/director Scott Hicks ("Shine," "No Reservations").U.S. Marine Sergeant Logan Thibault (Efron) returns from his third tour of duty in Iraq, with the one thing he credits with keeping him alive-a photograph he found of a woman he doesn't even know. Learning her name is Beth (Schilling) and where she lives, he shows up at her door, and ends up taking a job at her family-run local kennel. Despite her initial mistrust and the complications in her life, a romance develops between them, giving Logan hope that Beth could be much more than his good luck charm.
 

4 / 5

De 107 patrioterna

Igår såg jag en av de senare Johan Falk filmerna - De 107 patrioterna.
 
Den var väl som de flesta filmerna i den här serien, okej men inget särskilt och inget utöver det vanliga om man säger så. Men jag har ju hittills sett alla andra filmer så jag lär väl fortsätta med det =) Det som var lite kul med den här filmen var att jag äntligen fick se resultatet från när de var här på min gård och filmade och väckte mig mitt i natten för att jag skulle flytta min bil (som i det här fallet var brorsans)... var INTE glad! Hur som haver, min lägenhet skymtade förbi några gånger från utsidan. De hoppade mellan balkongerna på femte våningen på huset bredvid... hualigen. Nåja... har du sett de andra filmerna, kan du gott se den här oxå ;)
 

2½/5
 

Ledig fredag?

Började dagen med, guess what!?? ;)
Sen bar det av mot Volvo Bil Tuve, Grinchen fick bytt till vinterskorna. Känns bra helt klart.  Vi for vidare över Tuve, vilket måste vara det mest täta området vad gäller antalet vägbulor... herregud ge er!!!
 
Målet var att sätta ett ljus på mormor & morfars grav. När jag kom dit och fick röjt bort gamla växter, tänt mitt ljus såg det rätt futtigt ut ärligt talat. Så kunde jag inte lämna det (mer än tillfälligt iaf) så jag ilade iväg till Plantagen och införskaffade lite grejer. De kan då med att ta betalt...
 
Tillbaka till graven för att fixa i ordning, det blev helt okej, syns kanske inte så bra på bilden, men så ser det ut på ett ungefär. Sen blev det hem till brorsan och pratade bort en stund innan han skulle till sjukgymnasten. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på efter det, så jag hamnade på Wiselgrensplatsen, kilade in på En bra deal eller vad den heter... kom ut med en del till den stundande Stockholmsresan om två veckor =)
 
Inhandlade middag på vägen hem. Så nu har jag myst med katterna, tända ljus, film och bloggat. Gör inte så mycket att det regnar när man inte behöver gå utanför dörren.
 
Ha det bäst!
 
Puss & Kram
 
 

The Mob Doctor

Ny serie nummer sex är The mob doctor. Ingen vanlig sjukhusserie... eller jo, men ändå inte... utspelar sig lika mycket på sjukhuset som utanför. Serien hotas redan av nedläggning. Vilket jag kan förstå, helt okej tidsfördriv om man inte har något annat att titta på, men det är ingen favorit.
 
A young thoracic surgeon becomes indebted to the South Chicago mafia and is forced to moonlight as a mob doctor, while also working full time at Chicago's most prominent hospital.

Arrow

Jag säger bara... Stephen Amell, HOT HOT HOT!!!!
Serie nummer fem av nya serier är Arrow. Me like! Inte bara för att grabben är het som tusan utan jag gillar hela konceptet. Fyra avsnitt har jag sett och jag längtar till nästa avsnitt! =) Klart sevärd!!
 
After a violent shipwreck, billionaire playboy Oliver Queen was missing and presumed dead for five years before being discovered alive on a remote island in the Pacific. When he returns home to Starling City, his devoted mother Moira, much-beloved sister Thea, and best friend Tommy welcome him home, but they sense Oliver has been changed by his ordeal on the island. While Oliver hides the truth about the man he's become, he desperately wants to make amends for the actions he took as the boy he was. Most particularly, he seeks reconciliation with his former girlfriend, Laurel Lance. As Oliver reconnects with those closest to him, he secretly creates the persona of Arrow - a vigilante - to right the wrongs of his family, fight the ills of society, and restore Starling City to its former glory. By day, Oliver plays the role of a wealthy, carefree and careless philanderer he used to be - flanked by his devoted chauffeur/bodyguard, John Diggle - while carefully concealing the secret identity he turns to under cover of darkness. However, Laurel's father, Detective Quentin Lance, is determined to arrest the vigilante operating in his city. Meanwhile, Oliver's own mother, Moira, knows much more about the deadly shipwreck than she has let on - and is more ruthless than he could ever imagine.

Inspiration

Började dagen med lite serier, surprise ;)
Klockan elva stod jag på IKEA och väntade på Helena, men såg inte till henne så jag ringde. Jag är ju här... å jag är här! Vart är du? Är du i Kållered? Näää... där har vi problemet! ;) *dejavu* Inte första gången vi missat att det just var i Kållered vi skulle träffas ;) Nåväl, omplanering och vi möttes på Hornbach istället.
 
Hornbach brukar ha en av de bästa julmarknaderna, men i år var det inte mycket att skryta med ärligt talat. Dessutom verkade årets färger vara lite indiskinspererat, både till färger och saker. Inte min kopp the. Några "vill ha" saker hittade jag såklart ;)
 
Som de här stora tomtarna som var hur söta som helst! ♥
 
De här små var söta oxå, men inte så mycket habegär där...
 
Vi kilade vidare till RUSTA, där de redan förra året hade de här ljusslingorna, fina! Men ingen hamnade i min korg, iaf inte än... ;) Älskar verkligen när julgrejerna dyker upp i affärerna! Blir glad av det och det finns ALLTID något man vill ha/måste ha! ;) Med tanke på detta blev vi smått paffa då vi klev in på Jysk, där fanns inte en enda julpryl... märkligt då de alltid haft en julmarknad. Nåja, de har iofs sällan haft några julgrejer som lockat mig, så det gör egentligen inte så mycket. Men märkligt var det.
 
Efter trevliga timmar runt Backaplan bar det av hem till nåt så roligt som tvättstugan *yey* Men jag laddade maskinerna och gav mig av till Frölunda Torg. Vinterjacka kändes som en bra grej... jag har förvisso en och den är fantastisk och underbar på alla vis vid 15 minusgrader eller så. Förra året var det inte särskilt kallt, vilket gjorde att jackan hängde kvar i garderoben. Behöver en lite smidigare jacka... vet inte om jag lyckades riktigt, men en ny jacka blev det och med finfin rabattcheck =)
 
Bra dag! =)
 
Puss & Kram