Se på fan...

Tapeterna sitter fortfarande kvar på väggen och har fått vara ifred medan jag har varit på jobbet, jippie! ;) Är fortfarande nöjd och har inte ångrat mig.

Timmarna på jobbet gick hyfsat fort idag får jag säga. Halsen har varit lite mer hostig idag och snoken lite mer rinnig, men på det hela taget helt okej. Faktum är att den här förkylningen inte har påverkat allmäntillståndet nåt särskilt, iaf inte än så länge. Man får vara glad för det lilla.

Efter jobbet var det dags för ett besök hos Bodil för att ansa barret, alltid nåt som jag ser fram emot! =D
Men det gick grymt trögt i trafiken från jobbet, ibland stod det still, så resan som i vanliga fall tar ca:12 minuter tog det istället 40 minuter *suck* Så himla typiskt när man hade en tid att passa, men det var bara att höra av sig och förklara läget. Trafrikstörningen berodde på ett akut brunnsproblem i den ena filen strax innan vädermotet (in mot stan), vilket gjorde att båda körfälten skulle samsas i en fil en kort sträcka. Det är ju helt sjukt hur känslig trafiken är...

Trots den sena amkomsten så blev det inte så sent med själva håret, sen att jag blev kvar snattrandes ett bra tag är ju en helt annan femma ;) Så det blev inget tränat idag, men så fick det bli idag.

Tack för idag bästaste Bodil! Allt löser sig! ♥

Puss & Kram


Uppåt väggarna!


Den här tapeten hade jag innan, jag gillade den verkligen och hade nog inte bytt om det inte varit för att katterna oxå tyckte om den... vissa av ränderna hade struktur typ skumaktigt, jättemysigt tyckte katterna ;) Det är oxå tapeten som jag har svurit över i några dagar nu... satan i gatan vad den satt!

Katterna har även varit vänliga och hjälpt mig med tapeten i vardagsrummet oxå, snällt va?! Å den här tapeten älskar jag verkligen och hade inga som helst planer på att byta ut den. Så det fick bli lite lagande helt enkelt. Så jag köpte en rulle. Så idag när jag skulle ta tag i det så inser jag att de bytt metod av uppsättning... Nu skulle den inte längre förlimmas på våderna utan limmas på väggen, vilket är toppen! Om det inte hade varit för att rullen nu var ½ centimeter smalare då den inte sväller... helvete! =S
 
Tur i oturen så var det våderna längst ut på fondväggen som var skadade, så det blev till at byta ut hela våden istället för bitvis. Det gick ju bra det med, men då fick jag ju måla vitt först där tapeten inte täckte längre... merjobb, varför alltid detta merjobb??  
 
Undrar vad jag ska ersätta den här med nästa gång....???


Men för att återgå till djävulstapeten... efter att jag slitit med den i 1½ timme såg den ut såhär, ser inte ut som om det hänt så mycket precis... hade bara lyckats få bort de svarta partierna... suck!

   

 
Långt om länge och med lite mer merjobb så satt plötsligt de nya tapeterna uppe! =D De är svarta med lite av träådring i... lite syns det på bilden, men det är inte jättetydligt i verkligheten heller, på håll ser det bara svart ut. Detta var oxå tapeter som man klistrade på väggen, så hilma smidigt! Dock insåg jag att limmet är starkt. Hade ju målat lite på en del ställen, så när jag satte upp första våden så blev den lite sned så jag behövde ta loss den igen, varpå målarfärgen hade löst upp sig och lossnade... hm... not good! Nåväl, efter det blev det rakt och rätt direkt! ;)

De svarta katterna tycktes känna sig som hemma iaf ;) Jag är nöjd med resultatet oxå!

Från vardagsrummet känns det oxå bra! =)

Nästa rum på tur är köket, färg och tapet finns så det är bara att sätta fart ;)

Kram o hej


Utmaning 1 dag 30

Whatever tickles my fancy

Sista dagen på den här utmaningen, det känns faktiskt skönt!!! Även om jag gillar att blogga, så gör jag det ju oftast när jag känner för det, med utmaningen var man ju dock manad att göra det varje dag, gillar inte måsten. =/

Idag efter tapetseringen blev det en tur till Hornbach, där hittade vi denna gigantiska lykta!! För 1200 spänn kan den bli din! =)
Tomten bakom mig var väl inte precis liten heller, kanske ska köpa en och låtsas att jag har en sambo?? ;)

Köpte inget på Hornbach idag, även om jag suktade efter de där tapeterna igen som hade varit fräcka i köket... får fundera en stund till på det helt enkelt.

Efter det styrdes det vidare mot IKEA, där var ALLA uppenbarligen... men det gick bra utan några som helst utbrott *flin* Det var faktiskt sjukt länge sedan jag var på IKEA så det var riktigt kul.

Men det bästa var att jag äntligen fick mig en ny kudde och en toasits, båda välbehövliga minst sagt! Toasitsen jag har nu sitter inte ens fast nånstans då skruvarna lossnat från själva sitsen och locket... Biltema-skit!

Men nu kan jag snart skita säkert igen, haha! ;)

Mat var något som det var behov utav, men vi visste inte vart vi skulle åka eller vad vi ens var sugna på. Men efter lite velande så hamnade vi på Tildas Krog i Kvillestaden. Alltid lika gött!!! =D


Entecote med vitlökssmör och jag lovar att det var sting i smöret! Undrar om nån vågar prata med mig i morgon ;) Jag orkade minsann äta upp allt! Vet inte riktigt hur det gick till, men gött som fan var det! Att sen bli bjuden på hela kalaset gjorde ju inget =) TACK! =)

Efter hemkomst blev det att fixa tillbaka grejerna i hallen och snygga till det det värsta, men hallen är liksom klar! =D Hade mina tvivel om jag skulle hinna fixa klart innan helgen var slut. Renovering och tidsplanering går aldrig hand i hand! ;)

Bra helg! =D

Kram & hejdå utmaning!


Tapetjävel!

Förra helgen slet jag i 1½ timme med att få ned halltapeten utan att det knappt märktes nåt... idag höll jag på nonstop i 4 timmar! Sicket jäkla slit alltså, det satt som berget skulle man kunna säga! =S

Det är tur att det inte är första gången jag river ned tapeter, för hade det varit det så hade jag aldrig gett mig på det igen, så mycket kan jag säga. Har aldrig varit med om maken på enveten tapet. Det är tur att jag oxå är en smula enveten så jag kunde avgå med segern! ;)

Spacklat i två omgångar, nu väntar lite målning innan tapetvåderna kan åka upp i morgon... det lär väl gå i ett nafs, 3½ våd ungefär... plus ovanför dörröppningen. Klister på väggen och så bara smack upp på väggen! Max 30 minuter ;)

Det är lite lätt rörigt i hallen nu och en hel del dammigt, men det är det värt hoppas jag =)



Vi får ta resultatet i morgon. Tapeten i vardagsrummet är förberedd att lagas, den var mycket lättare att få bort på valda delar. Den renoveringen lär antagligen ta en stund, det blir lite mer passning och mätning. Men det ska nog gå bra det med =)

I morse när jag vaknade insåg jag att katterna for in och ut genom kattluckan utan att det lät nåt, alltså jag hörde aldrig själva ljudet av luckan... när jag tittade närmare såg jag att luckan var borta... öh... jaha!? Tänkte att det var som en annan gång när någon sprang för fort igenom och tog luckan med sig av bara farten ;) Så jag kikade ute på balkongen, men fann ingen lucka... nähä!? Kikade runt inne i vardagsrummet, men nä... ingen lucka vad jag hittat än iaf. Det är ett mysterium! ;)

Idag började äntligen en ny säsong av Så mycket bättre, det bådar gott!!! =D

Puss & Kram


Utmaning 1 dag 29

Hopes for the next year


Hoppas först och främst på en fortsatt positiv utveckling vad gäller kroppen, både vad gäller form och funktion! Fast det viktigaste av de två är självklart funktionen och att slippa att ha ont, om nu det är möjligt vill säga. Hoppas kan jag ju alltid, men nåsntans är det ju oxå så att man inte blir direkt yngre... Formen är möjligen "lättare" att påverka på det stora hela, jag laddar om och kör full fart framåt igen! =)

Så det kommer helt klart att bli fortsatt träning! =D

Hoppas på en ny katt som vill åka med mig på kattutställningar och tycker att det är lika kul som jag gör!

Vad kan jag mer tänkas hoppas på då? Allt utöver kropp och hälsa känns inte så himla viktigt faktiskt, även om jag har en lång "to do/önskelista"... nu närmast ska jag ge mig i kast med halltapeten igen... dö tapetjävel dö!!!


Kram


Fredag hela dan

I början av detta inlägg ser jag på Postkodmiljonären och slås över att de som delar ut vinsterna till folket måste ha ett toppenjobb. Alla blir ju smittsamt glada när de vinner liksom! =) Det vilar inga ledsamheter i de stunderna precis.

Dagen idag har varit helt okej, har inte blivit sämre än iaf även om jag kanske inte riktigt är helt hundra. Jobbet rusade mest förbi och det var ganska lättsamt. En bra fredag helt enkelt! =)

Träningen gick fint idag trots allt. =)



Fredagen bjuder på dessa godbitar, jalapenosar alltså! *smask*

Började ju lite smått redan förra helgen på Spinneriets klubbmästerskap, då hade jag gjort en rejäl hög som jag tillagade på plats... de gick åt kan man säga! ;)) De flesta hade aldrig smakat dessa godbitar innan, men många har suktat efter dem.

Men det bästa var ju ändå Helenas reaktion, haha! Första gick ner utan prut, betyget blev klart godkänt men hon skulle velat ha lite mer "pirr" i dem, kanske en starkare philadelphia i eller så... så tog hon nästa... plötsligt stod hon där och viftade frenetiskt med handen framför munnen! Den var det tydligen lite mer "pirr" i, där fick hon!! *hehehe * Det är lite det som är tjusningen med det här snackset, rätt som det är får man en liten överraskning ;)

Redan igår svängde jag ihop ett gäng. Liksom förra helgen gav jag bort ett gäng idag. Bästaste fru Jansson på jobbet behövde få smaka på denna mumsighet helt enkelt ;) Dessutom har jag fått så himla många underbara äpplen från deras träd i några veckor nu så det kändes inte mer än rätt =) Av sms:et jag fick senare att döma så gick det hem även i familjen Jansson! ;)

Så nu sitter jag här och mumsar... de är dock snart slut =( Idol är på och jag hoppas verkligen att Linni åker ut idag (utan att ha hört alla än), hon suger big time!

Hej hopp!


Utmaning 1 dag 28

My year in detail
Vilka lätta och roliga utmaningar det har varit de senaste dagarna... not!

Vad ska man säga?

Har ju iofs en vana att skriva en summering av året som gått, men det är två månader dit... så jag spara mig nog tills dess.

Men det största som hänt i år måste väl ändå vara att jag tagit tag i träningen, I like it!! =D
Nytt jobb har jag oxå fått =D Nya människor har oxå lagts till i mitt liv =D

Som sagt, återkommer om ett tag ;)

Tack o hej

Rosabandet



Idag var det tillställning på Curves, Rosabandetgala. Där fanns lite olika stånd i lokalen såsom Alohe Vera, smycken, kläder, salvor och nåt mer som jag inte riktigt fattade vad det var för nåt... man skulle lägga sin hand på en grej och sen skulle maskinen tala om saker för dig om dig... där fanns en som gjorde en lustig massage av axlar som jag aldrig sett innan, det såg nästan ut som om armen skulle skruvas av ;)



Curves rappaste lilla tant, kommentarer och samtal kommer med en rasande fart helt enkelt ;) Man kan inte annat än småle =) Alltid lika finklädd oavsett om det är fest eller träning, halsband är ett måste! Jag skrattar gärna och är allmänt busig, vilket inte tycks gå hela vägen fram alltid, vilket i sin tur blir ännu roligare ;) Vilken tur att vi är olika! =D



Curvesmedlemmar hade knåpat ihop ett helt gäng med behåar som vi under kvällen fick rösta på, jag röstade på den här, den kom på delad 3:e plats =)

En Curvesmedlem tog till orda och berättade hur det var när hon fick bröstcancer. Alla stod som ljus och lyssnade på denna historia. Ärftlighet för detta hade hon oxå, så det var inte nog med bröstcancern, hon har blivit drabbad av cancer ytterligare tre gånger, andra typer vad jag förstod. Jösses vilken pärs! Hon verkar alltid full av liv, kanske uppskattar man livet mer efter en sådan sak. Hon såg sig själv som lyckligt lottad som trots tuffa operationer sluppit alla hemska efterbehandlingar. Det kan inte vara mycket som man inte kan ta sig igenom efter sådana grejer. Vilken människa, klart beundrandsvärd!



Anna och Linda stod för utdelningen i lotteriet =) Detta var den roligaste tillställningen utöver träningen hittills tror jag, det blir liksom bara bättre och bättre. Mingel och saker att shoppa och beundra var ett vinnande koncept! Sen att det hade ett seröst tema gjorde väl sitt till oxå, kul att träffa folket utan träningskläderna.



Å så min bästaste, gladaste och goaste träningskompis Mariette! ♥
Vi har absolut inga problem med att förstå varandra, klockrent samma humor! ;D

Alla fick ett armband och jag köpte mig ett halsband, självklart var det hjärtan på! =)

Total sett hade vi samlat in 16808 kr till bröstcancerfonden!!! =D


Puss & Kram


Utmaning 1 dag 27

This mounth in detail


Träning, klubbmästerskap, tapetrivning, arbete, wourdfeud, matrevolutionen, den här utmaningen, vanliga arbetsbyxor, morrig, glad, smärtfri, smärta, trött, 40 cm vinst, kattungegos, styrelsemöte, bloggande, fotande, promenerande, städande... tja, den som är intresserad kan läsa oktobers inlägg en gång till ;)

De här senaste utmaningsdagarna har varit lite fåniga tycker jag allt...


Slarv

Tja... jag lär nog inte få lika bra resultat på vågen och måttbandet den här månaden är jag rädd för... Har inte riktigt haft samma energi. Maten har det väl varit lite si och så med ärligt talat. På jobbet funkar det som vanligt klockrent, medan kvällar och helger har det inte riktigt varit så bra. Har ännu inte kastat mig handlöst över lösgodis, men chokladen har det varit en hel del av tyvärr... största synden är Fazer med hasselnötter, förfärligt smaskig! ;)

Nu kan jag såklart inte veta hur mina resultat ser ut den här månaden då jag inte har för vana att tjuvmäta eller väga mig. Har iofs tränat ungefär lika mycket men vad hjälper väl det när jag slarvar. Kan ju tycka att det är oerhört korkat, men så är det väl ibland... så det är väl dags att skärpa till sig igen!



Det funkar helt enkelt inte att slappna av för mycket, då trillar man dit i sockerträsket igen =/ Det är ett jävla skit! Det kanske inte ses som lika allvarligt som andra beroenden såsom alkohol eller droger. Att det inte ses som en stort problem hos andra kan kännas motigt ibland. Ingen med lite vett innanför pannbenet skulle väl komma på tanken att bjuda på en hutt till någon som kämpar mot alkoholism, eller?! Men om jag inte vill äta potatis, bröd eller vad som, då är man konstig! Det har ju hänt mer än en gång att jag får höra, "men idag kan du väl göra ett undantag"... och det kan jag ibland, när jag själv väljer det. Men det är så hilma lätt att ett undantag blir till fler och så är man tillbaka på noll igen... och det är inte önskvärt! Så det är inte bara för att jag VILL äta LCHF som jag gör det, jag behöver det oxå!

Mår inte särskilt bra av socker och blir orkeslös av socker dessutom, rent av lite deppig mellan varven faktiskt.

Idag har det varit motigt på andra plan, krassligt i halsen med känningar i öronen och allmänt hängigt. Så idag har det druckits mycket varma drycker. Störigt!

Over and out!

Puss & Kram


Utmaning 1 dag 26

My week in detail


Jaha... nä... jag skiter i den!

Upp... ner... upp... ner...

Design around you är Volvos nya slogan. Vi var på stormöte igår. Gillar vår nya chef i toppen, han är mänsklig och man får iaf en känsla av att han bryr sig om människor. Det påstods att det finns en passion för att bygga bil och att de var stolta över att jobba på Volvo. Det skulle såklart stämma in på oss som bygger bil i verkligheten oxå... men det var väl inte precis som om de hade intervjuvat några på "golvet" så att säga i de filmsnuttarna de visade upp. Det var väldigt längesedan som man var stolt över att bygga bil och rekomenderade andra att göra detsamma, väldigt längesen! Men visst, fortsätter det i samma anda som chefen vill övertyga om att det är så kanske det kan bli så igen... men det lär ta många år! De ville att vi skulle hitta passionen att bygga bil... welll... är lite tveksam till det ;) Men jag hoppas den här chefen blir kvar ett tag, han gör gott!



Ryggen har varit sisådär sedan de stökade runt bland våra jobb och ändrade det mesta... försöker jobba ergonomiskt, men det är ännu fler dörrar och motorhuvar att öppna nu, det sliter! Men tack och lov verkar det som om det blir aningens bättre igen.

Men jag får ju inte bli glad för det... nu bråkar högerarmen och axeln/skuldran... blaj! Minst sagt less på den här kroppen!

Skulle ha tränat idag efter jobbet och shopping, men nä... hade verkligen noll lust idag!

Så nu stänger jag ner den här trista dagen och ser fram emot en bättre i morgon!

L8


Utmaning 1 dag 25

My day in detail


05:15 klockan skrek att jag skulle upp... *gäsp*
06:05 mot Volvo
06:23 åt ett ägg med kaviar
06:30 började jobba
08:30 frukostrast, ½ avokado och ett ägg med kaviar
11:00 lunchrast, äggröra och bacon + några mandlar
13:24 rast, ett ägg med kaviar och några skivor skinka
15:24 HEMGÅNG!
15:37 handla kattmat
15:45 ICA MAXI, mat handlades
16:00 på väg hem, äntligen!
16:15 mat ur frysen, lasagne med zucchini
16:30 skulle ha åkt och tränat.... men hade faktiskt ingen lust idag, nya tag i morgon.
17:00 kollade efter serier
17:15 bloggade
17:58 ... NU, bloggar fortfarande... blir strax serier och soffan!

Klubbmästerskap

Klockan ringde en kvart senare än jag normalt går upp på vardagarna, yey sovmorgon eller nåt... ;) I år kom vi in på förrådet utan problem. Förra året hade det blivit något strul med koden så vi kom inte in, inte så lattjo klockan 6 på morgonen när snön yrde och det var svinkallt. Men i år gick det som sagt mycket bättre =)



Jag fick inte heller bilen kraschad, bara en sån sak. Fick ju min sidoruta krossad av en som sladdade på den grusade parkeringen så gruset skvätte på min bil och en annans, vi fick båda krossade rutor. Var INTE så glad den dagen kan man säga!

 

Dagen flöt på fint efter att det blev lite smått struligt just vid burbyggandet, då det inte fick plats så många burar som jag hade trott... men det löste sig med en extra rad och lite annat fix. Allt löser sig! =)



Hannah Jensen dömde och höll låda som vanligt, alltid lika underhållande! =) Vi hade även Eiwor Andersson som domare. Det blev en lång men väldigt trevlig dag helt enkelt! =)



Alla vinnarna! Det fanns en hel massa vackra katter förutom dessa vinnarna, en fröjd att se! Kolla in alla bilder jag tog, här!



Grattis Isaac och Sylvia till Bästa Klubbkatt i Spinneriet 2011!

Vi hjälptes åt att packa ihop utställningen på nolltid! 17:30 bar det av hemåt igen =) Nöjd men sjukt trött i fötterna! Hamnade i soffan och blev kvar där tills jag deckade redan innan 23 ;)

TACK ALLA för en underbart trevlig och rolig dag!!! Vilket gäng vi är ändå!! =D
Puss & Kram



Utmaning 1 dag 24

Whatever tickles my fancy




Gillar det liksom! =)

Utmaning 1 dag 23

A youtube video



Katter är för härliga!!! ♥

Utmaning 1 dag 22

A website


Jaha... ska man välja sin egen? En man besöker varje dag? En man verkligen gillar? hm...

Min egen är väl en trakisk historia numer... händer tyvärr inte så mycket på den. Det finns många bloggar som jag besöker varje dag eller så fort de har uppdaterats. Men det finns väl ändå en som slår dem alla med hästlängder... för vad vore livet utan FACEBOOK?!?!?! ;D

Over and out!

Förberedelser

Igår hade jag träningsfritt som det brukar vara på torsdagar. Men lugn och ro? Nope!

Tvättstugan, Spinnerijobb, fix, trix och städ. Men helst hade jag bara velat slappa i soffan, trötter. Somnade sent och vaknade med ett ryck i morse och trodde att jag hade försovit mig, det var dock inte fallet som tur var.

Idag hade jag en annorlunda dag på jobbet, satt mest framför en dator och fixade med våra nya jobbinstruktioner. För allt som vi gör ska vara dokumenterat... å då menar jag ALLT! Så det var minst sagt en hel del att gå igenom... tröttande minst sagt och efter några timmar började jag tappa fokus så smått. Det mesta flöt mest in i varandra och hjärnan blev trög. Men jösses vad timmarna susade förbi! =)



Idag var det dock inte träningsfritt, så det var bara att köra på! =D
Flabbade gott med min träningspolare som vanligt ;) Lika mycket som jag gillar att de är på mig på gymmet och pushar mig medan jag tränar, lika lite gillar jag när en viss person försöker göra detsamma. Det funkar bara inte, det känns inte äkta och som om man var där för första gången. Å då tar jag gärna emot tips vanligtvis... så det är inte som om att jag har svårt för just den grejen. Ibland vill jag bara skrika: Låt mig va! För nog fan drabbar det alltid mig... Nog om det! Allt annat är dock toppen, ville väl mest bara gnälla av mig lite ;)

Banoffee pajer skulle färdigställas, jalapenosar skulle förberedas och Spinnerijobbandet skulle slutföras, allt inför morgondagens klubbmästerskap i min kattklubb Spinneriet.

Hann precis klart med köksbestyren innan Idol drog igång. Amanda Fondell är och förblir min favorit! Sen gillar jag Moa oxå =) Sen är för all del inte Robin och Molly precis kassa ;) Sen finns det ju några som helst skulle åkt ut i förrgår!

Kanske dags att nana kudden... blir ju inte direkt någon sovmorgon i morgon heller... kanske får sova en kvart längre... yey... till halv sex! Men men, jag slapp ju jobba över som resten av Volvo i morgon iaf =)

Hoppas vi ses i morgon, platsen är Backa folkets hus! =)

Pöss pöss


Utmaning 1 dag 21

A recipie




Det här receptet har jag delat ut till så många och alla som testat det har gett det tummen upp! =) Fick det själv av en arbetskamrat, men har sedan modifierat det.

Du behöver:

till ca 1 kg kycklingfilé har jag

1-2 dl grädde

1 stor burk creme fraiche

1 hel riven hönsbuljong (flytande går såklart bra oxå)

2-3 pressade vitlöksklyftor

1 pkt smulad valfri fetaost

1 bunt basilika efter smak

salt & peppar (hade nog i några kast med paprikapulvret oxå)

cocktailtomater eller så

Gör såhär:

Dela ev. kycklingfiléerna så de blir ungefär lika stora och lägg dem i en form. Blanda alla övriga ingredienser utom tomaterna. Bred över blandningen, dela tomaterna en gång och lägg i så många du vill. In i ugnen ca: 25 min, 175-200 grader Klart!

Förr hade jag sagt... servera med ris eller ungsrostad rotsaker. Numer äter jag det som det är =)

Smaklig spis! =)


Utmaning 1 dag 20

A hobby of mine


Ska jag ta det mest uppenbara då eller??? ;)
Något som jag hållit på med i över 20 år?
Vad kan det vara??? ;)



Givetvis är det kattuppfödning! =D Som jag föder upp under stamnamnet S*Långängens. Det har än så länge blivit 38 kullar sedan starten. Numer är inte själva uppfödningen det viktigaste, även om kattungar är nåt av det ljuvligaste man kan ha att göra med, så tycker jag det är roligare att ställa ut på utställningar. Ja, om man nu hade något att ställa ut vill säga... det är väl kanske inte så att jag har brist på katter... men några passar inte för utställning, några vill inte och några kan inte, där nånstans är jag väl nu.

Jag har väl mer eller mindre bestämt mig för att trappa ner på uppfödandet. Har inte tänkt mig att skaffa någon ny hona. Men ingenting är väl någonsin 100 iofs ;) Men om vi säger att mitt mål inte är att skaffa någon ny hona så har jag inte sagt för mycket iaf =) Däremot vill jag väldigt gärna ha en ny hane att ställa ut! ♥

En gång katt alltid katt!

Kram Lotta




Hösten är här

Snacka om busväder idag alltså! Regn, regn å så lite hagel, regn regn och blåst... hualigen vilken tur att man jobbar inomhus. Smattret mot taket gjorde att man knappt kunde prata vissa stunder idag.

Har varit aningens piggare idag, och haft lite mindre ont i ryggen... mest för att jag använt spikbältet. Tack och lov för denna uppfinning!

Var lite piggare på dagens träning, men fortfarande inte helt hundra. Men det piggar ju alltid upp med glada människor när man är där. =) Min träningskompis som jag stöter ihop med tre gånger i veckan är en sann inspiration och har alltid ett skratt att dela med sig av, det brukar bli rätt mycket flabbande faktiskt ;D Att hon är 20 år äldre än mig spelar absolut ingen roll, det klickar bara, det är så jävla härligt! =D



Efter träningen stod handlande på tur. Gjorde det enkelt för mig, gick över gatan till Willys hemma. Visste inte riktigt vad jag skulle ha till middag, men det gav sig rätt naturligt när jag kollade i köttdisken och det var extrapris på kött och fläskkorv, det blev en av varje =) Hade ju det förra veckan oxå, men jag älskar det och med pepparrotssås är det bara *mmmmmmmums* iaf i min gom! =) Det finns ju de som säger att det ska vara senapssås, visst det funkar säkert oxå, men jag är van vid pepparrot och jag har faktiskt senap på och över det hela, så jag har ju nästan både och *hihi*

Torsdag i morgon, snart fredag! =)

Kram & hej


Utmaning 1 dag 19

A talent of mine


Har ju så himla många... välja hur? ;) Skämt åt sido så är jag rätt hyfsad på en hel del, men är inte expert på något om man säger så.

Några exempel är; allmänt händig, måla och tapetsera är inget problem, snickra och fixa (borde blivit snickare/möbelsnickare) estetiskt sinne, fotar gärna och mycket, kan oftast plocka vinnande katter i panelerna (finalerna) på kattutställning, organisera och planera, "ser allt" (och är möjligen lite för ärlig ibland)... på gott och ont... speciellt som jag inte kan ljuga ;)



Men om jag ska välja nåt mer som jag försöker jobba på så får det nog bli något helt annat än något praktiskt faktiskt. =)

Med ganska små medel försöker jag att tala om för människor i min närhet hur mycket jag tycker om dem! Om det så är öga mot öga, sms, telefonsamtal, gratis arbetskraft, små saker som poppar upp när man minst anar det... tja det kan ge uttryck hur som helst faktiskt. Men jag tror jag sagt det förr, det brukar märkas helt enkelt.

Vet inte om det hänger ihop, men det verkar som om jag har förmågan att få människor som kanske inte trodde det från början, att tycka om mig ;) Vet ärligt talat inte riktigt hur det går till, men det finns några exempel på människor som varit väldigt motsträviga både länge och väl, men som till sist kapitulerat och blivit några av mina närmsta vänner... så ingenting är omöjligt som Gunde säger! ;)

Det i sin tur har kanske att göra med nåt som jag ofta får höra; att man kan vara sig själv med dig! Vilket är helt sant! Om det så är att vara smått galen, fisa offentligt eller vad fasen som helst så är det helt okej! Det spelar inte heller ingen roll om man är gammal eller ung, ålder är bara en siffra! =) Själv blir jag nog aldrig äldre än 26 ;) Kanske var det därför en tjej på jobbet gissade att jag var 24, haha! ;)

Massa kärlek till er! ♥

Puss & Kram


Kämpar på

Idag var det rätt segt igen, trots att jag sovit bra och tillräckligt länge... vad är det frågan om? Känner mig inte riktigt hundra, men inte sjuk heller... ge mig energi!

Ryggen mår inte riktigt bra av det nya upplägget på jobbet + att byxorna verkar trycka mot den där nerven igen, men vill verkligen inte byta tillbaka till mammabyxorna igen... Det är minst sagt tröttsamt! =/

Så idag var det inte så värst muntert, förvisso helt okej, men inte mer. Åkte direkt till Curves för ett pass, men jösses vad det tog emot. Det är väldigt sällan det gör det, men idag hade jag till och med jobbigt att sätta igång när jag väl var där. Men jag gjorde vad jag skulle även om jag inte körde för fullt.

När jag väl lade mig på golvet för att göra mina ryggövningar tog det en stund innan jag ens kunde börja, ryggen behövde tydligen en stund på sig att slappna av innan jag kunde räta ut benen, tröttsamt. Jag är hur som helst glad för att ryggen mest känns "trött" och gör ont men inte värker så himla mycket.

Nu går ögonen redan i kors, men det är bara att rycka upp sig för att åka på styrelsemöte... yey...

Hej


Utmaning 1 dag 18

Whatever tickles my fancy


Skumtomtar, eller som frissan säger... the weird santas! ;)



Har inte vågat kolla i affärerna ännu... för de här tomtarna är nåt av det bästa jag vet! =D Men oxå nåt av det sämsta för mig! Det är ju värsta sockerbomben för det första och de gör mig hög som ett hus av just den anledningen, så jag mår inget vidare när jag äter dem... så de är helt enkelt rena dyngan! Men vilken god dynga!!! ;D

I år ska de komma i smak av polka oxå, kan ju bli spännande! ;)

Vad är ert förhållande till detta säsongsgodis?

Kram L8

Snart så...

Gårdagen bjöd på en tur till Klädkällaren, jag var långt ifrån ensam där, parkeringen har aldrig varit så full... väl inne i butiken var det nåt helt nytt. Vanligvis kliver man ju in rakt i damavdelningen, som är en av de största. Men nu hamnade man ofrånkomlingen i barnavdelningen... jaha liksom...

Till sist hittade man ju rätt, men jag tyckte det var mest rörigt och hittade ingenting, plus att det var en massa folk ivägen hela tiden, så jag gav upp och kom därifrån tomhänt, det har nog aldrig hänt förut! =O

Åkte förbi tapetaffären på vägen hem och fick kompletterat tapeten i vardagsrummet, operation lagning väntar. Tapetrulle till hallen införskaffades oxå. Tapet till köket finns, nu ska man bara få lite energi och lust så det blir av oxå. Men jag är inte särskilt orolig, jag älskar ju att fixa och greja, så det blir nog bra, när jag väl sätter igång. Får kolla om jag har färg så det räcker till köket oxå...



På eftermiddagen begav jag mig ut på min promenix. Även idag fick jag lust att kuta lite, men efter havla vägen tyckte mitt vänsterknä att det fick vara slut på springandet =/ Så jag får väl ta det lite lugnt helt enkelt.

Idag var det en sådan där seeeg dag... tröttare än tröttast! *gäääsp*

Måndag = träning! =D

Ingen tapetrivning idag... *gäääsp*

Over and out!

Kram Lotta


Utmaning 1 dag 17

An art pice




2006 var ett sjuhelsikes år helt enkelt!!!

Min underbara och vackra Jim (SW'06 EC S*Nenya's Gentleman Jim, JW) och jag hade ett magiskt år 2006! Han vann det mesta han kunde vinna. Även då den här stora specialdesignade katten i blått. Det var under Scandinavian Winner i Norge, det var helt magiskt och fullständigt ofattbart!!! Läs mer om just den helgen här! 

Den blå katten är stor och TUNG, rätt ful men samtidigt fräck! Jag skulle inte vilja vara utan den! =) De berättade för oss som vann en sådan här tingest att den var värd sisådär 6 tusen, men skulle den säljas i ett galleri kunde den var värd det tredubbla. Inte för att det känns viktigt. Jag är bara väldigt glad att jag har en! =)

Kram!

Utmaning 1 dag 16

A song that makes me cry




Jag bara älskar den här!!!
Är jag lite nere så nog rinner tårarna när jag hör den... tänker oftast på mormor och saknaden finns alltid närvarande ♥

Puss

Ibland undrar man...

...om det finns en högre makt? ;)

Det var ett tag sedan men idag hade jag siktat in mig på lite chips, närmare bestämt OLWs Grill & Peppar Chips. Sagt och gjort, jag köpte chipsen och när jag nyss skulle ta mig en näve fick jag mig en överraskning minst sagt. De smakade ingenting!!! Inte ens salt... öh... nåt blev fel skulle man kunna säga. Det var som om nån sa; du ska ändå inte äta de där chipsen! *baaam* Det vart lite komiskt på nåt vis ;) Tappade lusten till chipsen iaf =)



Planen var att åka till Klädkällaren, men hur det nu var så åkte jag till Sisjön istället. XXL Sport & Vildmark är en given butik, det är som att ta en runda på andra våning på IKEA, lika mycket grejer och avdelningar liksom, fast med inriktning på sport och fritid. Me like! Idag skulle jag ha tag i ett underställ.

 

Planen var att hitta ett onepiece underställ, men det gick väl sådär... istället blev det ett Helly Hansen Komfort ullset för 499 kr. När jag sedan tittade in på Stadium och hittade likadant set och det kostade 300 kr mer kändes det rätt bra. =)

När jag kom hem var jag ju tvungen att ta det på en provrunda. Det funkade finfint =) Tror till och med att jag sprang en tredjedel av rundan, ja... eller lufsande i mitt fall kanske *flin* Nåväl, det gick bra hur som helst även om jag inte hade rätt skor.

Kanske blir det Klädkällaren i morgon istället... =)

Kram & hej


Utmaning 1 dag 15

Fanfic



Well... inte en jävla aning...

Utmaning 1 dag 14

A non fictional book




Tja, just nu minns jag inte någon annan bok/böcker är de här... inget lättsam läsning precis... rent skrämmande vad en människa kan få uppleva och ändå överleva! Usch!

"Boken handlar om ett barns kamp för att överleva mot alla odds.
När Dave Pelzer vid tolv års ålder omhändertogs av myndigheterna uppdagades en skakande historia. Sedan fyra års ålder hade han vanvårdats och systematiskt misshandlats av sin psykiskt sjuka mor. Dave isolerades successivt från sin pappa och sina bröder. Han behandlades sämre än en hund och många gånger önskade han att han skulle få dö.
Idag är Dave vuxen. Med beundransvärt mod lyckades han inte bara överleva sin fasansfulla barndom utan också skapa sig ett tryggt och meningsfullt liv. Det här är hans egen berättelse."


Lotta

Aptrött

Det blev sent i säng igår så jag var inte precis piggast i stan när klockan ringde, det var väldigt nära att jag försov mig. Men jag kom på benen med ett ryck och hann i tid som tur var.

Men jag vaknade i princip inte på hela dagen...hängig... det var en kamp att hålla mig på benen. Hoppas verkligen att det bara varit trötthet och inte att jag ska bli sjuk, det har jag inte tid eller lust med!

Sista passet idag fick jag glömt min trötthet för en stund iaf, då jag jobbade ihop med mannen från Teneriffa. Allvarligt talat, jag hade stora problem med att koncentrera mig under stora delar av dagen, men det här passet var värst. Mannen var fredagstokig och hittade på hyss mest hela tiden, glömde arbeta och var allmänt virrig! ;D 

På vår arbetsplats körs det bilar på två parallella banor, bilarna körs dit av en annan avdelning. Mannen från Teneriffa ville inte göra fler bilar, så han hämtar några orange pinnar (ca 30 cm) och placerar ut dem i början av banan... med resultatet att alla bilar kördes till den andra banan och vi kunde ta det lugnt! *haha* Till sist kom det väl någon som genomskådade det hela, men vi fick en bra stund att slappa på! *hehe*
Det är tur vi har den lille mannen (som påstår att han är den längsta mannen på Teneriffa, de måste vara små! ;)) som roar oss!



Nåt annat som roade mig redan igår var den här bilden... jag kan inte låta bli att garva varje gång jag ser den!!! *haha* Ett plus är väl om man förstår norska ;)

Dagens Idol bjöd väl på en del textmissar man man säga... ut med Linni säger jag!

Kram & hej


Kostdoktorn

Idag var dagen som den efterlängtade föreläsningen skulle gå av stapeln, Matrevolutionen med Andreas Eenfeldt.

Ulrica och jag möttes upp på Tilda's krog i Kville, vi käkade gott och bubblade i 1½ timme innan de två övriga i sällskapet slöt upp och vi kunde ta oss till Järntorget där föreläsningen skulle äga rum. När vi stegade runt hörnet till torget möttes vi av ett enormt "spel", typ corona eller nåt... gigantiska ringar, en stor "gräsmatta" med en stor studsmatta i mitten. *lusten att studsa väcktes* ;D Vi var dock civiliserade och passerade utan att hoppa...



Men se, där sitter vi ju =) Lånade bilden hos Kostdoktorn.

Tyvärr gav inte föreläsningen mig så mycket personligen, har ju hållit på ett tag med det här nu (till och från), plus att jag läst boken. Så eftersom föreläsningen var baserad på boken så var det inga överraskningar direkt. Hade man inte läst boken kunde man nog uppleva föreläsningen på ett helt annat sätt. Men på nåt sätt föredrar jag nog ändå boken.

Det som blev mest påtagligt var väl ändå kartorna över USA, att se på bild hur staterna blev fetare och fetare under knappt 30 år... helt sjukt skrämmande! Fortsätter det i samma takt som nu, skulle det 1948 inte finnas en enda normalviktig! Nu är en tredjedel av landets befolkning kraftigt överviktiga, det är rätt mycket!!!



Så jag säger det igen, läs den här boken!!! Oavsett vilken kost du tror på!

Föreläsningen tog slut... på vägen ut kunde vi konstatera att tankarna på studsmattan inte bleknat det minsta... så plötsligt hade Jana och jag rusat över "gräset" och intagit studsmattan, haha! ;D Det var bra med studs i gummiribborna alltså!!! =D Så bra att nycklar och mobiler flög, hehe! Det var kvällens roligaste stund iaf, lär väl aldrig bli vuxen på riktigt! *flin* Mer studsmatta åt folket!

Kram & hej



Utmaning 1 dag 13

A fictional book




Eftersom jag redan valt Harry Potter som min bästa bok... får jag väl ta den här serien nu... =)
Legend of the Seeker, vars tv-serie som finns i två säsonger på samanlagt 44 avsnitt, som jag tittade igenom under TRE dygn!!! Var helt fast!!! =) Serien lades tyvärr ner, men jag lyssnar nu på böckerna (engelska) och det funkar ju oxå när det nu inte blev någon fortsättning på serien.

Lotta 


Formsvacka

Igår kunde jag omöjligt somna, så störigt! =/ Drygt fyra timmar fick jag skrapat ihop, tur jag sov ordentligt natten innan...

Idag hade vi stora ändringar att vänta på jobbet, alla våra jobb hade ändrats om, såklart inte till det bättre... vissa jobb blev löjligt lätta medan andra sjukt oergonomiska, enkelsidiga och stressiga. När jag haft en av de sämre jobben i drygt två timmar hade jag sjukt ont i ryggen. =(

Tänk dig följande; du sitter ned på passagerarsidans bilstol med benen på utsidan (de måste vara på utsidan för att inte smutsa ner bilen), sen vrider du hela kroppen för att öppna och dra i locken på tunnelfacket (där mugghållare och armstöd är), samt kontrollera att inte instrumentpanelen är repig (där alla reglage sitter)... gör detta på ca 150 bilar, jag lovar att det känns! =/

Troligen blir det någon form av ändring på det där... men till dess så suger det! =@



Så efter att jag fått ont var jag rätt tjurig där ett tag alltså... *morr* Men mot slutet av dagen lättade det en aning, och när jag gick hem kändes det bra igen.

Åkte och tränade efter jobbet, körde ett extra varv idag oxå, gött! Det kändes bättre i ryggen efteråt som skönt var. Hoppas nu det blir ändring på jobbet snart igen, orkar fan inte med att få ont igen nu när jag varit bra ett tag.

I morgon väntar föreläsning!!! =D Ska bli hur kul som helst! =D

Over and out!
Kram


Utmaning 1 dag 12

Whatever tickles my fancy




Vilken talang!
Har nyligen bekantat mig med Tove Styrkes debutplatta and I like it! =)
Skivan är lätt att tycka om helt enkelt, lättlyssnat.
Där finns en hel del drag av Robyn, lite som en lillasyster på nåt vis. Men så har hon ju jobbat med en del gemansamma namn. Hon har varit med och skrivit på 6 av låtarna, så nog får man säga att här har vi en tjej som kommit för att stanna! =)

Det var allt jag ville ha sagt ;)

Kram


Glad Grinchen!


Igår kväll skulle jag kika på det senaste avsnittet av de desperata hemmafruarna, tror jag klarade hela tio minuter innan jag sussade gott i soffan. ;) Fyra timmars sömn natten innan tog ut sin rätt helt enkelt...

Vaknade till strax innan 20 och gick raka vägen till kudden i sängen istället, hade inga som helst problem med att somna om. Så när jag vaknade i morse hade jag nästan fått ihop tio timmars sömn, härligt! =)

Grinchen skulle på sin första kontroll idag, så det var bara att bege sig av tidigare hemifrån för att lämna in nyckeln, då de inte börjar jobba förrän senare. Lite lackbättring, nya torkarblad och annat serviceaktigt ;) Inga konstigheter helt enkelt, skönt! Så nu kan vi rulla på ett tag till... fick bokat tid för att få bytt till vinterskorna oxå, det verkar som om jag är på banan helt enkelt. =)



Bilden är från ganska exakt ett år sedan, men skulle nästan ha kunnat vara från idag, hade visst samma jacka idag ;)

Ivrig att komma iväg efter att jag hämtat Grinchen för att åka och träna var jag. Grinchen vet numer vägen till Curves ;) Parkerade så fint, ser min träningspolare kliva in genom dörren och ska precis kliva ut bilen... när jag inser att jag glömt träningsväskan hemma! *suck*

Tur man inte har långt hem... tio minuter senare var jag på plats igen och kunde ge gärnet, det blev till och med ett varv extra, som straff för det slappa passet jag gjorde igår ;) Hade fin träningsvärk under hela dagen, låren var värst... kunde först inte fatta varför, men så kom jag ju på att jag minsann hade sprungit mellan varven i söndags när jag var ute och promenerade, inte sjutton tänkte jag på det liksom... nåväl, det gick ju fint att träna ändå! =)

Idag blev det mumsig LCHF ungspannkaka! ♥

Nytt försök med hemmafruarna nu kanske? ;)

Puss & Kram


Utmaning 1 dag 11

A photo I took recently




En vacker septemberkväll i Björlanda kile.

Om det nu skulle vara någon som missat det, så fullständigt älskar jag havet!!! ♥
En Lisa för själen! ♥

Kram

Vanliga byxor!

Idag var det ingen vanlig dag, det var dagen då jag kunde ha mina vanliga arbetsbyxor igen! =D Jag har det senaste halvåret haft ett par alldeles för stora mammabyxor med stort fint resår framtill, stiligt värre.. not! ;)) Inte precis för att jag är gravid utan för att jag inte har kunnat ha någonting överhuvudtaget som suttit åt över ryggen pga värken. Det trycker på någon nerv eller nåt, nerhasade brallor har funkat bäst, men har kanske inte varit så snyggt precis, men så har det fått vara. Nu är de dock så hilma stora att det är svårt att få dem att sitta uppe, så något behövde göras.

Så idag testade jag att ha mina vanliga arbetsbyxor. de första två timmarna var väl kanske inte de roligaste, då byxorna inte hade "töjt" sig än. Det är fasen helt sjukt vad ynka lite tryck på fel ställe gör ont! =/ Så där gick jag med tummarna i ryggen ett bra tag för att lätta på värken. Byxorna töjde väl sig såpass att det till sist lättade en smula.

I övrigt har min rygg varit värkfri i över en vecka nu, helt underbart! Den är väl kanske inte vad man skulle kalla hel, men som sagt värkfri! =D Ja, fram till idag med mina byxor då ;) Men jag blir starkare och rakare för varje dag, så vem vet vad som väntar =)

Naproxen har varit min bästa vän idag! ♥

Åkte och tränade som vanligt efter jobbet på måndagar, men idag var det seeegt! Det var knappast 100% heller... men jag gjorde det iaf! =) Katterna behövde mat, så det fick jag oxå fixa... Eftersom klockan gick blev det akut matbehov. Flygande korven blev räddningen! =D Gött!



Nu tänkte jag svimma i soffan med de desperata hemmafruarna... 4 timmars sömn i natt räcker nog inte hela kvällen... *gäääsp*

Puss & Kram


Utmaning 1 dag 10

A photo I took over 10 years ago




Kortet är taget augusti 1994, sisådär 17 år sedan... jösses!

Det föreställer min röd-vita honkatt Godis (S*Haloringen's Deililah R.Y&F), som tyvärr inte finns här mer. På bilden finns det hela tio stycken kattungar! =) Fem stycken är hennes, de minsta + Amandas fem större ungar, finns det hjärterun så finns det... =)

Godis var en rolig katt, hon älskade hundar! Speciellt gillade hon när de slickade henne i öronen =) Hon var godheten själv ♥



Mindre morrig

Vilken lyx det är att sova tills man vaknar! =D
Slog upp mina blå först vid halv tio, fixade frukost, äggröra och bacon. Mums!

Efter det blev det en del slappande i soffan, det finns alltid någon serie att glo på ;) Woudfeud på mobilen, katter på magen och en massa bloggar att läsa ikapp, man kan ha det sämre liksom =)

Efter lunch började det dra i promenadbenen... men rumpan var tung i soffan ;) Det dröjde ända till sena eftermiddagen innan jag kom på benen. Det blåste kallt och regnade lite, men det var väldigt skönt att komma ut en timme. Sprang till och med förbi en och annan lyktstolpe... =O

Sen var det dags för middag, testade för första gången att göra lasagne med zucchini istället för pastaplattor, funkade kanonbra! =D Bacon och massor av ost gjorde liksom inte ont heller ;) Gött!



I övrigt har värktabletterna gjort sitt jobb bra idag, så morrandet och yrseln har varit under kontroll =) Hoppas det fortsätter så!

Söndag idag då... vart fasen tog helgen vägen?
Veckan som kommer bjuder på jobb, träning, föreläsning och troligen tapetfixande bla. Tror det blir en bra vecka, känner det på mig =)

Kram & hej


Utmaning 1 dag 9

A photo I took




Ja vad ska man säga... eller för den delen välja??
Har ju tagit ett och annat kort genom åren skulle man kunna säga... utan att överdriva! ;)

Men jag gillar det här på lilla Co-Co ♥

Älskar att fota, favoritobjekten är djur, men framför allt katter. Märkligt eller hur?! ;) Människor fastnar ofta på bild oxå, men det blir liksom oftast mer spontant och ofta med sämre ljus... så resultaten blir inte alltid lika slående ;) Naturen är oxå fantastisk att fota, önskar jag var lite mer haj på det bara... men det kanske kommer =)

Lika mycket som jag älskar att fota, lika mycket hatar jag att redigera bilderna... samtidigt som man helst vill göra det själv, så det blir ju lite tvetydigt.

Men mer fotat blir det! =D

Kram L


Morrig!

Den här månaden verkade det som om jag skulle klara mig undan pms. Men den kom med dubbel kraft samtidigt som själva nedsläppet istället! *morr*

Började dagen med ondsinta magsmärtor och inga värktabletter hemma... klart dumt! Yrseln var åter igen ett faktum... =/ Samtidigt hade jag tid i tvättstugan, det var inte precis som om jag tog glädjeskutt inför den uppgiften idag. Tack och lov fick jag rotat fram en panodil ur gömmorna och till slut lättade det en aning.



Den här texten passar in på mig nåt alldeles förträffligt!
Man lär sig längs vägen vilka människor man vill ha i sitt liv och gallrar därefter. Kan tyckas hårt, men det finns många som är energitjuvar runt en. De är inte värda min tid helt enkelt. De som däremot ger energi välkomnar jag varmt och jag ger gärna energi i retur! Brukar inte ha för vana att dölja när jag tycker om människor, så jag tror att det märks =)

Sen finns det såklart människor man umgås med av en eller annan anledning trots att man kan ha helt olika syn på saker och ting... men i sådana fall brukar jag slå dövörat till och undvika ämnent. Det är liksom inte värt energin det tar... jag har alltid följt mitt eget huvud ändå liksom =)

Men så finns det dagar som denna när man bara exploderar!!! Då är det inte klokt att mucka med mig! ;) Idag när jag var lättretad och hade noll tolerans funkade det inte riktigt att slå dövörat till... å det var ju inte bara en grej... För att inte tala om alla idioter som var ute och körde bil idag, my god!!! Ur vägen!!!

Trots allt positivt som hänt den senaste månaden så finns det alltid människor som kan hitta nåt negativt att sticka till en... förvånad? Inte det minsta! Men som sagt, idag var inte dagen som jag bara lät det rinna av mig *morr*

Brorsan som nyss fyllt 35 firades med fläsklägg och rotmos hos morsan, gött! Jag bara älskar det! =) Tror det var en jul när jag fyllde 15 eller nåt och jag fick önska mig vad jag ville ha till middag... jag hade inga bekymmer med att välja, det blev rotmos! =D Sist jag försökte mig på att äta det var några månader efter att jag opererat mig, det gick väl sådär... det gick direkt ut i blodet och jag blev alldeles "hög" av stärkelsen och fick dessutom magknip. Sen dess har jag inte vågat mig på det. Nu ingår det inte riktigt i min kost, men jag åt en liten liten klick... det gav utslag direkt kan man säga... slapp dock magknip den här gången, skönt! 
Ett litet framsteg! =D

Dags att ta ett piller och hoppas att morgondagen blir lite mindre morrig helt enkelt! ;)

I morgon är en annan dag!

Kram


Utmaning 1 dag 8

A photo that makes me angry




Vanvård av djur gör mig arg helt klart! Jag förstår det helt enkelt inte!

Har inte så mycket annat att tillägga...

Lotta

Utmaning 1 dag 7

A photo that makes me happy




Det finns många bilder som gör mig glad, men det här halsbandet är värt så mycket för mig att jag valde den här bilden!

Lena (S*Nenya's) har ritat halsbandet till mig och någon hon känner har gjort det, så det finns bara ett, och det är mitt!!! ♥ De som känner mig vet att jag älskar hjärtan, nästan vad som helst går bra om det är hjärtformat =) Halsbandet har ju även ett katthuvud, det föreställer min älskade Jim.

Jag fick det här halsbandet av Lena strax efter att jag gjort min GBP operation. För mig är det en symbol för mitt nya liv, så det är inte utan att det är mig kärt! ♥ Det hänger allt som oftast runt min hals av just den anledningen. 

TACK bästaste Lena! ♥

Kram

Wiiiiiiiie, I did it!!! =D



GLAAAAAAAD!!!!!! =D

Se på fan, jag vann!!!
Vilket är nåt som jag sällan gör, men den här segern smakade finfint och gav mersmak! =) Kanske inte så mycket mersmak för just tävlingar (även om jag antagligen hoppar på fler), utan på resultaten! För även om jag vann en gratis månad på Curves och verkligen är jätteglad för det, så kan det aldrig slå resultaten... kan fortfarande inte fatta hur det kunde bli en minskning på 40 cm på en månad, jag fattar inte på riktigt! ;)

Jag är tydligen inte den enda som inte kunde fatta det... efter prisutdelningen kom det fram hur många som helst och gratulerade till mina resultat, ryktet har gått liksom *flin*

Det komiska i det hela måste man ju säga är att även fast vi var uppdelade i par så hade jag vunnit även om jag hade tävlat ensam! Jag hade på egen hand vunnit med 8 poäng över andraplatsen. Man kommer långt med 118 poäng helt klart! ;) Men det gjorde ju inget att få ytterligare 20 från min partner såklart =)

De två första veckorna tävlade jag själv i mitt par, då kändes det lite motigt och jag harvade på i slutet av spelplanen, men så fort min partner dök upp blev det lättare och det hände nåt till sist, plötsligt hamnade vi i mittlägret =) Sen fixade jag lite extra poäng genom att rekommendera några och sen var vägningen och mätningen ett faktum! =)

Jag är sjukt nöjd med mig själv iaf!!! =D

Kvällen på Curves bjöd på tilltugg och en föreläsning om sömn m.m. Mycket trevlig föreläsning! =) På slutet skulle vi alla göra avslappningsövningar. Vid ett tillfälle skulle vi blunda och skrynkla ihop ansiktet... men jag fick lite problem där, kunde knappt hålla mig för garv... det enda jag tänkte på var att snart knäpper någon ett kort! ;) Så blev det inte, men det hade varit väldigt roligt! ;) Kanske inte så snällt mot föreläsaren om alla började garva mitt i utlärningen kanske ;)

Nu kan jag sova gott!!

Tack för en trevlig kväll och en kul tävling!! =D

Puss & Kram Lyckliga Lotta




Utmaning 1 dag 6

Whatever tickles my fancy



Jaha... whatever... just nu lockar en ny katt att ställa ut! Saknar liksom det... Färgen är egentligen hyfsat oviktig om bara känslan är rätt! Men visst hade jag gärna sett att det var en svart-vit hane, det kan jag inte sticka under stolen med ;) Men som sagt så måste det kännas rätt och när det gör det blir allt annat bara bagateller =)

Så vi får se vad framtiden har att erbjuda... det är ju inte precis som om jag har bråttom egentligen... det är bara att när jag nu bestämt att jag vill ha en så blir väntan på mr right lång. Men men, det kommer när det kommer, det brukar det göra ;)


Utmaning 1 dag 5

My favorite quote



Kort och gott: Don't worry, be happy! =D

Kanske inget som jag alltid efterlever, men jag försöker! =)

Kram & hej

Utmaning 1 dag 4

My favorite book


Det borde kanske vara Sagan om ringen, men den har jag faktiskt inte tagit mig igenom än, men jag har sett filmerna massor med gånger, det borde väl räknas som något?! ;)

Läser väl inte så värst mycket böcker längre, inte rent fysiskt iaf. Men jag lyssnar på ljudböcker en hel del i perioder. Det blir mycket deckare/kriminalare. Men oxå en del fantasy och lite biografier.

Den senaste boken jag läste var Matrevolutionen, den borde verkligen alla läsa!

Stieg Larsson Lars Kepler ligger i topp samt Dan Brown... men vinnaren denna dagen får nog ändå bli J.K. Rowling med Harry Potter böckerna. De lyssnade jag igenom förra året, på engelska till och med. =)

Kanske är dags för en ny lyssningsperiod snart igen =)

Så läser jag, hur läser ni?

Kram Lotta


Utmaning 1 dag 3

My favorite Tv-series


Bästa tv-serie... jaha... verkligen lätta grejer det här... ;)

Följer en hel del serier måste jag erkänna.

Bones. CSI. Greys Anatomy. Private Practice. Parenthood. The Vampire Diaries. The Mentalist. Heroes. Haven. Project Runway. Drop Dead Diva. Mike & Molly. Fringe. The Secret Circle.  Modern family. Cougar Town. The Good Wife. Desperate Housewives. Gossip Girl. Hells Kitchen. House. Californication. Pretty Little Liars. So you think you can dance. Merlin. Arga snickaren. Äntligen Hemma. Bygglov.  För att bara nämna några... ;)  

Saknar nedlagda... Off the map. Eastwick. Lipstick Jungle. Vänner. Gilmore Girls. Legend of the Seeker. Sally. Cityakuten.

Så vilken är då den allra bästa?!?

Well... mår alltid bra av Gilmore Girls, Parenthood, So you think you can dance, Vänner... men räcker det för att kvalificera sig i topp?

Japp, det gör det! =)

Jag måste svara Vänner så är det bara! =D Jag blir alltid glad av Vänner! Älskar Pheobe! Kan se avsnitten hur många gånger som helst verkar det som, får jag på en repris så blir den ofta fortsatt på =)
Dock tätt följd av Gilmore Girls och Parenthood!



Vad är er favoritserie?


Hit & Dit

Slappade hela förmiddagen, kollade ikapp lite serier ;) Härligt var det!

Dagens första sikte var inställt på Frölunda Torg. Men innan det kom till skott, var jag plötsligt på en snabbvisit och sa hej på Eriksberg. Där var det livemusik och fullt med folk.



Väl på Frölunda Torg var det lögn i helsike att få en parkering! De bygger ju om lite varstans och det nya P-huset är inte klart än, tror jag iaf... Så vi var några desperata som fick parkera inne på byggområdet där de "gamla" parkeringarna fanns, krukset var att hitta in till dem, men till sist gick det. =)

Hittade någorlunda det jag sökte, så jag får vara nöjd! =)



Efter det åkte jag och gosade med Star Wars planeterna ;) Helt ljuvliga!!!! ♥
Det blev ett par timmar på golvet, MYS!!!


Det är ju inte utan att man blir lite småkär! ♥

Efter en trevlig visit bar det av hemåt igen och så var liksom den dagen slut, så bara! *vips*

Hoppas ni haft en skön helg, för det har jag! =D Har inte ens hurtat idag ;)

Kram & hej


Utmaning 1 dag 2

My favorit movie!


Lika svårt det...

Hur väljer man? Väljer man den filmen man har sett flest gånger? Den man gråtit mest till? Skrattat mest till? Eller vad?

Livet från den ljusa sidan dyker alltid upp bland favoritfilmerna, men är det den bästa?
Sagan om ringen filmerna ligger oxå i topp.
Älskar skruvade Kill Bill filmerna.
Är helt betagen i Meet Joe Black (eller är det i Brad Pitt ;))
Stekta gröna tomater är en älskad klassiker!
Black Swan var nåt helt nytt och facinerande.
How to train your dragon har allt!
The Blind side är oxå en klar favorit.
Notting Hill, tja... kan man låta bli att inte gilla den?
Edward Sissorhands är bara kärlek!

Man kan kanske se ett mönster... ;) Det blir inte mycket action när man tänker favoriter... men de fastnar inte på samma sätt. Inte är det mycket komedier heller. Detta är ju bara några... har säkert glömt några viktiga...

Men välja en, hur gör man?

Ole dole doff!

And the winner is.................. Livet från den ljusa sidan!
Bara titeln gör en glad!

Vilken är er favoritfilm? Kan ni välja bara en?

Kram o hej

40 centimeter!!! =D

Efter en maxad träningsmånad och 6 veckor på LCHF kan jag knappast klaga... =D

September månad har ju som sagt var bjudit på en tävling (2 är bättre än 1) på Curves. Räknade ju ut att jag tjänat ihop 31 poäng genom att träna, rekomendera Curves och bytt present. Var sjukt nöjd med det!

Idag skulle jag få min dom. Vägning och mätning stod på schemat, självklart blev jag osäker igår... hade jag verkligen gjort några framsteg eller var det bara i min fantasi?? ;) Tvivlet finns alltid!



Om jag är glad på den här bilden, så är det INGET mot vad jag var idag efter vägningen och mätningen!!!!!

Tappade hakan fullständigt!!! Jag har under en ynka månad gått ner 3,5 kg!
Men det absolut bästa... tappat 40 centimeter totalt!!!! =D *GLAAAD*

De mäter oss varje månad. Byst, midja, mage, höft, överarm och lår. Allt räknas samman. Sen jag började på Curves har jag tappat 64 centimeter, så nu har jag förtjänat en stjärna då jag passerat halvmeterssträcket! =D Vägs gör man ju oxå såklart, samt kollar kroppsfettet med en liten manick.

Jag fattar fortfarande inte... 40 centimeter!!!! Hur är det möjligt på en månad???
Måste säga: FY FAN VAD JAG ÄR BRA!!!! =D

Med det tjänade jag hela 87 poäng idag och sprängde spelplanen! Hehe! Vi får väl se hur långt det räcker i tävlingen, men det är egentligen inte det viktigaste, Men det känns gött att veta att jag dragit in 118 poäng! =D

Fick frågan idag om jag har energi nu när jag har slutat med kolhydrater (de flesta anser ju att man måste äta kolhydrater för att orka)? Jag kan bara säga att det är motsatsen!!! Har aldrig haft så mycket ork och energi som nu!!!

Har kommit fram till att jag blir deppig och tvär av socker, i vilken form den än kommer i så att säga. Men ibland slinker det ju ner ändå, men på det hela taget funkar det kanon! Jag har hittat "hem" igen, det känns toppen!

Har aldrig mått såhär bra!!! =D Ryggen är nästan bra och blir stadigt bättre hela tiden!!!



Skuttade glatt ut från Curves idag och begav mig till Slättadamm (bra så Bodil??;)) för att inviga mina nya promenadskor i det fantastiska vädret!!! Solen gassade, det var vindstilla och naturen var i härlig höstskrud! Skorna funkade fint även om det inte var riktigt som de föregående. September i lurarna och stavarna såg till att jag höll jämn fart i 90 minuter =D Det hade dock räckt med linne och shorts idag, svetten lackade minst sagt!

Nu kör vi vidare mot årets mål, 9½ kg kvar... tjohoo!!! Tack Curves!! =D

Puss & Kram från Lyckliga Lotta

Vill du läsa mer om mig och min resa? Kolla här!


Min lilla historia

Föddes på annandag jul 1971, är således en stenbock, en stolt sådan! =)

Växte upp i Kvillängen på Hisingen, jag har fyra syskon. Martin (1976), Sarah (1980), Christian (1986) & Emma (1993). Som de flesta familjer var allt toppen från utsidan. För det mesta var det bra, vi saknade aldrig något även om vi sällan fick saker/kläder som vi önskade, men vi fick troligen inga men av det ;) Dock blev det värre av alkohol, som det så ofta blir när just den varan intas. Jag hade nog lite tur i det avseendet att jag var äldst och hade möjlighet att flytta hemifrån först, för det blev inte bättre... så det är inte utan att jag själv tar det lugnt med den varan. Beroende som beroende, hakade på matmissbruket istället... numer sägs det att det är samma beroende fast det har olika uttryck, kan ligga nåt i det.

Vet inte riktigt hur gammal jag är här, 11 kanske... ska iväg på scoutläger. Jag älskade verkligen scoutlivet, gör det väl iofs fortfarande även om jag inte utövar det längre, men jag var med länge! Hade väl egentligen inga större problem med vikten upp till 6:e klass. Även om jag alltid var större än tjejerna i klassen och kände mig obekväm i omklädningsrummen.

I högstadiet började det väl gå åt pipsvängen så smått. Trivdes inte i högstadiet, började snatta godis på lunchrasterna, mest choklad, istället för att käka lunch i bamba. Mådde nog inte helt bra. Självklart åkte jag dit och morsan fick reda på det såklart. Det var väl inte det roligaste jag varit med om.

Jag var dessutom väldigt blyg under hela skoltiden och vågade inte säga så mycket. Blev mobbad i mellan/högstadiet, men efter ett slagsmål och samtal hos rektorn blev det bättre. Sen var det inte långt till gymnasiet.

Gick en 2-årig El-tele utbildning, satt väl i princip av de två åren. Läraren sa: det ni inte lärt er idag har ni i läxa! Hade aldrig läxa... och det var inte för att jag hajjat allt om man säger så ;)

Under den här tiden fick jag mer och mer gliringar om min vikt. Även från familjen, jag särbehandlades och fick ransoneringar... Morsan drog igång viktväktarna i omgångar... det kanske hade funkat om jag inte tryckt i mig chokladkakor i smyg ;)



1989 Började jag på Volvo, vägde kanske 80 kg, är 165 cm lång. Strax därefter skickades jag till Danmark med min moster för att skaffa bantningspiller... funkade inte heller, blev bara yr i mössan och mådde skit, så de kunde jag inte äta. Julen 1990 flyttade jag hemifrån, då kunde jag göra som jag ville. Det var väl inte helt bra det heller skulle man kunna säga. Sakta men säkert åt jag upp mig...

Självförtroende och för all del även självkänsla är inget jag haft under de allra flesta åren. Kände mig aldrig någonsin bekväm med mig själv. Fick alltid vara beredd på glåpord och blickar så fort jag vistades utanför hemmet, vilket gjorde mig väldigt skeptisk till människor som jag inte kände. Vilket resulterade i att folk tykte att jag var svår att komma underfund med. Men det ena ger det andra tyvärr...

  
2004 Nappe och jag

2005 Harry och jag när han blev Junior Winner

2005 Nappe och jag
 
2006 Med Jim & Lena, vilket år! Vilken katt! Han vann ALLT!!! ♥
 
2008 augusti, efter det att dessa bilderna togs åt jag upp mig 7-8 kg till under hösten/julen. Var en runda i Stockholm den julen, och vi mumsade och gottade oss nåt alldeles förfärligt! Vilket gjorde att jag beslutade mig för att 2009 skulle det bli andra bullar, det skulle bli mitt år!



MITT ÅR 2009


Det dröjde till 27 januari 2009 innan jag påbörjade min förändring. En dag fick jag bara nog av allt! Jag vägde då 143 kg... Hade läst igenom bloggen: Vägen från 127 kg. Hon gav mig en sådan inspiration att jag bara var tvungen att testa hennes sätt. Det var då jag började äta LCHF-kost. Det tog mindre än en vecka sen kunde jag sluta med insulinet! =D Ja, för jag fick ju diabetes runt 2000, eller det konstaterades då... hur länge jag haft det kan ingen veta. Jag mådde toppen, maten funkade fint, sugen försvann och som bonus rasade kilona! Tappade 14 kg i ett nafs!

En dag i början på mars ringde de från Sahlgrenska, jag skulle få en GBP-operation 29 juni 2009!!! Nog för att jag hittat ett sett att äta som funkade,men inte vågade jag låta den här chansen gå mig förbi!


2009 midsommar, en vecka innan min operation, då hade jag gått ner 17 kg!

Julen 2009 och jag hade sammanlagt gått ner 40 kg! =D

Mådde finfint! Dock slarvade jag med maten och hade gått tillbaka till det mer traditionella sättet att äta, hade inte heller några större problem med vad jag åt, kunde äta allt. Så även godis tyvärr... Det gick ju bra medan jag fortfarande var relativt nyopererad. När sen väl kroppen anpassat sig och jag fortfarande åt vad jag kände för började jag sakta gå upp igen. En sak som förändrades direkt under mitt år 2009 var självkänslan, den gick från botten till toppen på nolltid! =D Innan var det kroppen som presenterade sig för folk sen kom jag... numer kommer jag alltid först och sen kommer kroppen, det är en häftig känsla!



2010 både kom och gick. Runt julen hade jag gått upp drygt 10 kg totalt sen jag var nere på 103 kg... inget jag var speciellt nöjd med. =/ Ryggen ballade ur och jag var sjukskriven länge, vilket inte heller hjälpte till.


2011 skulle visa sig vara ett bra år! =D Ja, förutom en fortsatt krånglig rygg, som behandlades av naprapat, sjukgymnast, akupunktur, massage och promenader mm. Vi fick 1000 kr i friskvårdspengar från jobbet. Det dröjde ända till slutet på maj innan Malene ringde och sa att hon bokat in oss på ett ställe som heter Curves för lite info. Det var 30 maj och vi blev så glatt överraskade att vi slog till direkt. Inget jag ångrat sen dess...


Juli 2011, mamma och jag

I augusti tog jag tag i maten igen efter en matfrossande semester, tur jag tränade! ;)
LCHF-kosten kom åter och så föll allt på plats igen! =D

 
10 september 2011



September 2011. Är rätt nöjd med mig själv, har gått ner nästan 5 kg! Tappat 64 centimeter!!! Sänkt mitt kroppsfett med 1,5 % Sänkt mitt BMI med 1,8... fått muskler! Ryggen mår mycket bättre! Jag har medvind nu, livet är härligt och jag har aldrig mått så bra!! =D


2012 var ett bra år. 

Det var ett händelserikt år. Träningen funkade fint. Tärna på ett bröllop. Skön semester. Ny utställningskatt. Ny underbar vän för livet ♥ Tja och mycket annat.

2013 var året som jag började må mindre bra. Det var rätt jobbigt faktiskt. Ingenting var särskilt kul. Jobbet var skit. Klarade inte av måsten och krav. Ekonomin var helt åt helskotta. Men jag kämpade på för mig själv. Drog mig undan. Träningen gick utför... kilona började så sakteliga krypa sig på... 
Som många andra som inte mår helt hundra, så dålde jag det bra. Jag hade såklart mina stunder av roligheter oxå. Och jag kan nästan alltid bjuda på ett leende.
 

 2014 började lika deprimerande som 2013 slutade. Det tog mig ända till efter en vilosam semeter innan jag kunde se en ljusning. Jag skrev av mig och mådde lite bättre. Fick nytt jobb och fick lite arbetslust igen, hade riktigt roligt även om det var hur mycket som helst att göra. Vikten gick lite upp och lite ner. Men ligger och pendlar runt minus 30 kg. Inte helt nöjd med det.
Åkte på min första charterresa, sant! Inte är det sista gången heller. Nu ser vi framåt!

2015 ska bli mitt bästa år!
Föregående år var en prövning... vilket resulterade i ett nytt och spännande jobb förvisso, men jag var ändå inte helt nöjd med min situation. Så jag bestämde mig nångån i januari att nu får det räcka på en stund, såhär kan det inte vara. Livet måste vara mer än såhär. Det ena har gett det andra skulle man kunna säga. Var på en föreläsning, gick en kurs och plötsligt hade huvudkontoret vaknat på ett sätt som jag inte riktigt var beredd på. Å då på många fler plan än vad kursen gick ut på, jäkla märkligt! Men jävligt häftigt! 
 
Som bonus har jag jobbat häcken av mig hela "våren", trodde knappt att det var sant att jag hade fått ihop över 200 extra timmar, det blir en lång semester!!! Allt jobbande och med mat som för det mesta funkat, så har kilona bara runnit av!! Framförallt under sommaren, helt galet! Men jag är väldigt glad!! =)
Eftersom jag har bestämt mig så kommer jag att fixa det där sista nu äntligen, long tme coming om man säger så! Ser fram emot att komma i mål! =)
 
Ser fram emot många saker under 2015, så hål tummarna för mig! ♥
Återkommer lite senare med hur bra det egentligen har gått! =))))) 
 
 

Ett litet förtydligande bara... allt som varit har varit och inget som jag går och grubblar över till vardags numer. Men det har gjort mig till den jag är idag, ville bara berätta =)



Fortsättning följer...




Utmaning 1 dag 1

My favorit song!


Oj va svårt. Finns ju så himla mycket bra låtar!

Men om jag skulle välja en enda, så får det nog bli en av min allra första idol, för den glömmer man aldrig varesig man vill eller ej! ;) Det är mormors "fel" helt och hållet faktiskt =) Hon hade flera Lp-skivor som jag höll på att spela sönder varje gång jag var där, å jag var där ofta! Jag kunde alla utantill i väldigt unga år om man säger så.

Det görs inte sådan här musik längre, men den här lär å andra sidan aldrig dö!

Men den här kan väl alla!? Kan man bli annat än glad när man hör den?! Inte jag iaf! =D

Så vad har jag valt? Jo, Anita Lindblom med Sånt är livet =D


 

Nu kanske jag inte lyssnar lika mycket på sån här musik längre, men jag kan fortfarande uppskatta den! Den är fortfarande en glädjespridare på vilken tillställning som helst! ;)

I övrigt älskar jag så mycket olika sorters musik att det blir smått galet ibland... men jag kan leva med det, men jag kan inte leva utan musik!


Intensivt!

Idag var det femte dagen i rad som jag tränade på Curves, verkligen ingenting som jag gör varje vecka. Men det har varit sista veckan på den här månadens tävling. Allt som allt har jag hunnit med arton pass den här månaden, känns finfint! =) Totalt sett har jag lyckats samla ihop 31 poäng! =D Ihop med min träningspartner har vi samlat ihop poäng så att vi nu ligger på tredje plats sist jag kollade.

Men det hemligaste är att vi får poäng för varje kilo och centimeter vi tappat. Så i morgon vet jag hur det gick för mig iaf. Månadens vägning och mätning väntar liksom =) Jag har lyckats hålla mig från att tjuvkolla mina mått och vikt. Hoppas nu bara det har hänt något på riktigt så att det inte bara är nåt jag fått för mig, för det hade ju varit för trist!

Det är väl egentligen helt sjukt vad man kan tvivla på sig själv precis innan, trots att det känns bra... dumt!



För övrigt så har ryggen varit otroligt bra idag igen! *SJUKT GLAD*
Fast dagens bästa var att jag fick stämpla ut en timme tidigare, tänk vad lite som glädjer så mycket! =) På den timmen hann jag missa all trafik, handla, ladda maskinerna i tvättstugan o handla lite till innan jag landade på gymmet. Hem till tvättstugan igen, fixa med serier och äta middag som idag var en slapp sådan. Grillad kyckling och mangorajadressing, avancerat värre liksom ;) Men gott och mättande! *raaap*

Hoppas magen sköter sig som den ska framöver... det är inget den har gjort de senaste veckorna iaf... så jävla tröttsamt! Stenhård är ordet med magknip som följd och uteblivna toabesök. Tror dessutom att det trycker mot nån nerv, för värken avtar ofta en del när trycket lättar... Järntabletter är inget vidare ur den synpunkten, dessutom vill de att jag ska äta dubbel dos, det går väl sådär måste jag säga. Ingen vill väl gå runt med fullt system hela tiden?! Nåja, har fått lite tips nu som jag testar, vi får hoppas det hjälper. Känns ju lite tudelat det här, nu när jag är riktigt duktig på att ta mina piller äntligen så funkar inte kroppen som man är van vid... det kan inte vara rätt!?

Aja, det blir väl bra i halvlek =) Deppar väl inte ihop över det heller, det är mest bara väldigt frustrerande!

Serier får det vara glott färdigt på för idag, hämta tvätt, bädda rent och nana kudden är planen iaf! =)

Kram o gonatten