Björkö =)


Tränade och fixade lite hemma innan jag begav mig mot Björkö, där en solglasögonprydd fru Jansson väntade på mig trots att inte solen sken nån nämnvärt =) Men ögonen hade nyss blivit fixade och var lite ljuskänsliga. Stegade runt som värsta världskändisen ;) ♥
Katten Leo såklart första offret för kameran, konstigt hur det blir... ;)

Lite mat och snattrande innan vi tog 1½ timmes härlig promenad längs kusten medan herr Jansson stannade vid datorn. Hade inte en aning om att det var en sån bra anlagd promenadväg, precis som en motionsslinga i skogen ungefär. Väldigt positivt! =) Vi satt en stund nere vid en liten liten hamn, hade bara solen varit framme hade det varit helt oslagbart, nu fick vi lysa som solen själva ;)

Naturen hade verkligen börjat slå ut, men i vissa fall hade naturen rotat sig på de mest konstiga ställena. I ett träd bland annat, ska hålla utkik efter det trädet nästa gång och se om det har överlevt =)

Efter vår promenix blev det så småningom dags för mat, grillat stod på menyn. Åh vilket grillat sen då... nåt av det godaste jag ätit i grillväg tror jag! MUMS!!!! ♥ Sen blev det jordgubbar, MUMS igen! ♥ =)

Tiden går så fort när man har roligt! Vips hade hela dagen gått och det var sena kvällen, hoppsan... Alltid lite trevligt att besöka Björkö! ♥ TACK för en underbar dag!!!

Kramkram


Kors och tvärs

Lördagen började med ett efterlängtat besök hos bästaste Bodil, håret blev såklart som nytt efter de magiska saxarna, TACK! ♥ 
Efter det styrde jag kosan mot Falkenberg för att hylla livet =) Det var en rolig kväll med många garv =) Synd att inte vädret var roligare och att alla lekar som var inplanerade inte blev av därför... men det gick iofs ingen nöd på oss, roligt var det! =) TACK för en jättetrevlig tillställning! ♥

Söndag förmiddag begav jag mig vidare mot Fritsla. Utställningsarbete väntade... det blev mycket av den varan kan man säga... TACK för hjälpen!!! X-antal timmar, mat och jordgubbar senare var det dags att styra kosan hemåt... kom väl inte så himla långt iofs.

Från ingenstans landade ett rådjur precis framför bilen *kaboom* Körde väl inte mer än 30-40 km/tim men det kändes ändå. Stackars bambi som inte klarade sig. =( Grinchen blev inte allt för illa tilltygad så jag kunde köra vidare sen. Självrisken är inte att leka med så givetvis började tankarna snurra... ångest!

Visst är det lite skattepengar på ingång, men efter dessa minst sagt fattiga månader kändes det surt att behöva lägga dem på bilen =/ Så det var inte precis kul... fortsättning följer...

Bra helg, uselt avslut...


Tufft

Den senaste veckan har varit tuff på alla sätt. Så varför inte spetsa till det med en avgiftning oxå ;)

Har försökt att komma ifrån sockret ända sedan i julas utan att riktigt ha lyckats, det har inte saknats motivation, men det har ändå inte gått. Har skött mig stundvis, absolut.

Men i tisdags så satt jag i bilen efter jobbet och funderade på om jag skulle köpa nåt sött för de sista 15 riksdalerna jag hade. Tänkte för mig själv, är jag helt dum i huvudet?!? (troligen ;))

Jag stod emot och har gjort det i drygt fyra dar nu. Just i denna stund känns det ganska bra. Men det har inte varit helt lätt och humöret har väl inte varit på topp hela tiden precis...

Tålamod noll, lättirriterad och allmänt off. Förvisso inte så konstigt, men väldigt tröttsamt. Är inte van vid ett grinigt jag, allt blir bättre om man försöker se det positivt =) Men den här veckan har det som sagt varit svårt.

Men idag känns det bättre och sugen som kommer är överkomliga och inte alls så lockande längre, thank god!

Varje gång jag avgiftar mig från socker så slås jag av den märkliga känslan som infinner sig när man inte har sug efter sött. Skön känsla, men som sagt var märklig. Så varför fuskar man? Där kom det igen... dum i huvudet helt enkelt! ;) Men skam den som ger sig, hinner troligen stånga huvudet blodigt många gånger till innan jag lägger benen i vädret.

Strul på jobbet och strul både här och där den här veckan, men nu är det helg och allt känns positivare! Allt brukar ha en förmåga att lösa sig som tur är =)

Dessutom är det ju äntligen dags att få håret fixat i morgon, det är definitivt alltid positivt! ♥ Ska se om jag är på humör för ett träningspass innan den magiska saxen, eller förlåt... Bodil menar jag, sätter fart =)

För att sedan sno ihop lite ärenden innan det bär av mot Falkenberg för att som det så fint hette, hylla livet! =) Ska bli najs!

Det blir en flängande helg för övrigt oxå, men det kan vi ta senare, det blir en helg för själen, det kan behövas inför den kommande utställningen, eller iaf inför förarbetet.

Puss & Kram på er


Virgin Merry

Måste bara rekommendera en bok jag fick av bästaste fru Jansson, jag har bara kommit en tredjedel än så länge, men som jag har flabbat! Lättsamt, glatt och med en humor som passar mig perfekt! =) 

Läste att det var nån som hade velat se den som film, det köper jag, men jag undrar om de kan få till den rappa dialogen och om jag skulle tycka att det var roligt på film? Vem vet, det kanske kommer... en fortsättning ska tydligen vara på väg nu.

Vill ni flabba lite så, läs den här! Längtar till jag ska gå och lägga mig så jag kan läsa lite till =)

På baksidan står följande:

Merry är tandläkare på mottagningen Skanan i en av Stockholms förorter.
Vännerna kallar henne Virgin Merry för trots att hon är 32 år, ser bra ut, är rolig och intressant, så är Merry oskuld. För hon tror inte på kärleken och då kan det där med sex lika gärna vara.
Merry trivs bra med singellivet, men alla andra är bekymrade. Hennes vänner, kolleger, patienter, sopgubben och mamma Antonia som själv gått in i en ny tonårsfas och är på ständig jakt efter en svärson.
Och nu kommer tant Malena från Italien för att vara med om Bredhakans (kronprinsessan Victorias) bröllop och pressen på Merry ökar. Det är då han dyker upp på Skanan – tolken Micke ...

På mottagningen Skanan händer det något oväntat varje dag. Eftersom Skanan ligger i en mångkulturell förort så uppstår det många absurda, komiska situationer på grund av kulturkrockar. Dit kommer människor med stark tro som måste be före undersökningen och unga tjejer som vill gifta bort Merry med sina släktingar. Där finns tolkar som inte kan tolka, hypokondriska ensamma själar som vill få lite uppmärksamhet och patienter som brister ut i sång för att uttrycka sin glädje eller sorg.
I Merrys liv finns också hennes skönhetsfixerade gaykompis George, den inbillningssjuka väninnan Tara, barndomsvännen Carina som fått trillingar genom inseminering, Merrys italienska mamma som tror hon är tonåring på nytt och tant Malena som kommer till stan för att titta på kronprinsessan Victorias bröllop. Dessutom finns hunden Virgin som ska ge henne endorfiner genom kroppskontakt, men som visar sig ha adhd och får gå till hundpsykolog.
Virgin Merry är en rolig, underhållande och varm roman som lätt kan ses som förortens svar på Bridget Jones.


Är det inte slut snart?

Önskar att den här månaden vore över för flera veckor sen. Den värsta på länge... Katterna har haft sitt på det torra. Ärligt talat har kanske jag oxå det. Mat i frysen å så. Men det har inte direkt varit fett i kassan direkt, långt ifrån!

Är det inte alltid så att när det är knapert så vill man göra så mycket, men då går det inte. Deppigt värre.Det suger!

Hundralappen jag haft de senaste två veckorna är konstigt nog inte slut, än finns det 15 riksdaler kvar, haha! Men nu är det bara tre dagar kvar till lön, halleluja! =)

Kroppen har det ärligt talat inte varit så mycket med heller... ryggen har väl iofs varit hyfsad. Hälen har bråkat och så började jag få vätska vid ankeln igen, vilket har sin väg upp mot en bråkande höft. Vilket som är hönan eller ägget lär jag väl aldrig få reda på. Tummen, handleden, armbågen och axeln mår inte heller så bra just nu... bah! Svälja huvudet och byta kropp kanske?!? Eller åtminstone högersidan? Det är väl inte för mycket begärt??

Oftast klarar jag mina dagar utan att behöva gnälla över mina krämpor och vara glad ändå... idag var inte en sån dag... Känner mest bara för att skrika rakt ut! *AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA*

Så!

Nu har jag hävt ur mig så det räcker. Jobbet lunkar på, lär mig nya grejer varje dag, vilket jag gillar =) Så det blir en hel del tid borta från det vanliga jobbet, på gott och ont.

Tränat har jag gjort, idag lyckades jag oxå trampa snett med foten, självklart var det den som bråkar sen innan, det gjorde väl ont en stund, men det släppte som tur var. Men nu när jag skriver kommer jag på att jag för fasen glömde att stretcha, haha... va dumt! Nåja, vad gör väl det om hundra år... =)

En sak har iaf varit riktigt bra den här månaden, att jag fick hem en liten trollkarl och allt runt det! ♥

Funderar över vad jag ska göra när jag äntligen får lön igen... förutom att fylla upp förråden och alla sådana där trista grejer. Får köpa nåt gott på fredag kanske. Jalapenos? Räkor? Ska nog komma på nåt! =)
Å på lördag ska jag till bästaste Bodil, som jag har längtat! För att inte tala om hur länge håret har väntat! Känns som en evighet... Även om det nu slutat bråka med mig plötsligt. Nåja, skönt ska det bli iaf!

Sen blir det lite olika trippar under långhelgen, bara tanken på helg och snart ny månad gör mig på lite bättre humör! =) Får försöka hålla mig fast vid det.

Over and out, ses en annan dag när jag är lite gladare.

Kram


En dag

Onsdag har det hunnit bli idag, snart helg igen, me like! =) Trött efter den sena kvällen igår. Styrelsemöte som såklart handlade mest om den kommande utställningen. Det tar sin tid helt klart... Så det har varit mycket gäspande idag.

Idag skulle det jobbas vidare med min nya arbetsuppgift, snacka om att man inte är van att använda hjärnkontoret med ologiska (för mig än så länge iaf) papper och blanketter som jag aldrig jobbat med innan. Det blir iaf inte jag piggare av *gäsp* Fick sporadisk hjälp under dagen, så det gick väl inte precis fort framåt. Men det ska väl bli bättre =)

Igår cyklade jag fram och tillbaka till Curves, idag blev det raka vägen dit med Grinchen. Idag var första dagen den här veckan som jag kände att jag kunde ge järnet, skönt! =)

Annars inget nytt under solen, vad jag kan komma på nu iaf...

Hasta la vista!


Godkänd

Har haft en lite halvmärklig dag på jobbet, har gjort mina uppgifter som ligger utanför det vanliga tugget så att säga, skönt att komma bort en stund ibland. Plus lite annat  smått och gott. Men så har jag dessutom haft mitt första så kallade medarbetarsamtal med chefen. Har haft en del taffliga samtal med chefer genom åren... som gett noll och ingenting och varit över på en kvart. Så det var kanske inte med den mest positiva inställningen jag stegade iväg på detta mötet.

Nu skulle man dessutom ha fyllt i flera A4 papper med frågor innan mötet, vilket jag skulle ha gjort i helgen var tanken... men vilket jag i själva verket gjorde i morse innan jobbet i all hast ;) Förberedd javisst! ;)

Vilka frågor sen då... jösses... inget jag kan dra här, alldeles för interna grejer som ingen ändå förstår (om man inte jobbar på Volvo vill säga), så jag skiter i det. Iaf så skulle man kryssa i på en skala från 1-6 hur man tyckte att man låg till... Chefen skulle göra detsamma och så skulle vi diskutera och jämföra. Jag tyckte ändå att jag tog i, men chefen tyckte tydligen att jag var bättre än så... där ser man. Så jag fick klart godkänt tydligen med mitt nya ansvarsområde och med jobbet i allmänhet =)  Sen skulle ju chefen ha feedback oxå... yey... eller nåt. Som vanligt kommer jag alltid på saker jag borde ha sagt efteråt, även om jag fick med en del. Men det är väl inte värre än att jag kan säga det en annan dag, är inte den som är den ;)

Det tog inte en kvart idag... får nog plussa på en timme till... så nu ska vi se vad som komma skall framöver.

Så jag vet inte ärligt talat vart dagen försvann, vips skulle vi gå hem =) Det gjorde vi så gärna så! =)

Träning stod på schemat efter jobbet, som vanligt på måndagar var det segt... det är skitsvårt att komma igång riktigt, kroppen går alltid på halvfart på just måndagar, men men, jag var ju där iaf. Jag är nöjd med det! =) Fick ju flabbat lite med bästaste Mariette iaf, det piggar ju alltid upp! =)

Sen blev det inte så mycket mer än lite mat och serie, snart dags för kudden, boken och trollkarlen! =)

Puss & Kram
 


Alcatraz



Nu har jag äntligen fått tummen ur och börjat titta på den här serien, har sett två avsnitt och det verkar lovande! =) Men det kanske ni redan har upptäckt , vad vet jag ;) Jag vill iaf se mer av denna serien!

Over and out!


Lördagsnöje

Började dagen med ett träningspass på Curves. För en gång skull kändes det inte som pest och pina att träna på en förmiddag, vilket jag alltid tycker annars. Men idag kändes det inte alls segt, så det var full rulle. Idag var det oxå tillfälle att tjäna lite extra poäng till månadens tävling, fler är bättre än 1.

Litet pappersägg på en tesked i munnen, lägga sig ner (på rygg) på golvet och upp igen utan att tappa ägget, sen göra "trädet" (stå på ett ben med handflatorna ihop ovanför huvudet)... jag fixade det! =)

Efter träningen gav jag mig av till Spinneriets förråd, det skulle tömmas ur och flyttas till ett nytt. Ett större men billigare och dessutom utan hissar och tjafs.

Det blev tre vändor innan vi kunde sopa ur det gamla förådet och säga hejdå till det. Men nu är det gjort. Känns skönt. Vi kämpade på, Göran, Sylvia och jag, i drygt fem timmar. Ett slitgöra, men med glada skratt och tillrop gick det ändå som en dans! =) Så vi ska väl inte klaga ;) 

Tror att det blir toppen med detta nya förrådet. Det är lite till som ska in, men det ska inte vara något problem att få in det oxå. Det är lite som ska stuvas om i nya fina vagnar och så, som Göran varit en klippa och fixat till. Kanonbra jobbat som vanligt! =) 

Vi tog en matpaus på närmsta Sibylla, de som jobbade där var då allt annat än serviceminded kan man lugnt säga... de tyckte nog att vi var väldigt jobbiga. Men allvarligt talat, hur ofta när tre människor köar betala de till exempel ihop?? Tur maten var okej när resten var skit. Men vi blev mätta och belåtna, det var på nåt sätt huvudsaken =)

Så tack för idag, väl kämpat! =)

Kram o hej


Seasalt

 

Jag har sedan två månader ungefär varit helt galen i Läkerols Licorice Seasalt!!! ♥

Man kan väl kanske inte direkt kalla den för halstablett... men strunt samma, älskar den!!! =)

De två andra på bilden har jag inte sett i någon affär ännu, så de har jag inte testat. Men jag ska hålla utkik, var så säker ;)

Har ni testat? Godast?


Påsk

Efter att ha slöat hela långfredagen efter det att jag kommit hem från Stockholm med lille Hokus fortsatte jag att slöa på lördagen ;) Iaf fram till eftermiddagen, då Hokus och jag var bortbjudna på påskmiddag.

Vid femtiden på eftermiddagen ringde vi på dörren hos Jana. Hon hade storfrämmande av sina föräldrar över helgen. Så vad hände? Jo... Hokus charmade ALLA! Det pockades och lockades, kröps på golvet och jag vet inte vad, allt för katten liksom, haha!

Det blev äggmålning, vilket jag inte gjort sen jesus gick i kortbyxor ungefär ;) Jag gjorde två marmorerade ägg, det cerisa rörstades fram till vinnare. Det blev en mätt mage efter maten, men under kontroll. Kvällen bjöd oxå på mycket babbel och garvande! =) Kändes lite som om vi alla träffats förut, vilket vi inte hade... men så blir det ibland =) Inte ett dugg förvånande var det att jag ännu en gång stötte på en stenbock, som vanligt så brukar det funka klockrent! Det slår aldrig fel, skumt. Får nog försöka räkna på hur många jag känner nu... men det känns som om det är MÅNGA!
Hokus tog kvällen med ro, inget större fel på psyket där inte ♥ Under hela kvällen fick jag hintar om att han nog skulle åka med till Fagersta istället för hem till mig igen. Man skulle kunna säga att han gjorde bra reklam för vår underbara ras! =) Men så är han ju helt underbar oxå! ♥

Jana och en annan tjej skulle ut på stan, då åkte jag hemåt med min lille prins istället. Mys!

TACK för en trevlig kväll! =D

Vaknade i ottan på söndagen. Skulle ha tagit mig ut under dagen i det fina vädret för en cykeltur/prommenad, men jag vet inte vart dagen tog vägen... *poff* ...borta!

Annandag påsk stod regnet som spön i backen, så då ville jag inte ens gå ut. Man skulle kunna säga att helgen gick i vilans tecken ;) Fick kollat på lite filmer och en del serier, men mest gosat med katterna. Har konstaterat att Hokus älskar att bli kammad, det är ju ett plus helt klart =)

Fick även jobbat en del med Spinneriets utställning under helgen, så lite nytta fick jag gjort iaf.

Hej hopp, kram på er!


Blåkulla T&R

Onsdagen började med att jag slutade lite tidigare, me like! =) Tankade upp Grinchen och satte kurs mot Blåkulla, vilket i år var Stockholm.

Jag var ju lite nervös för snö och skit då jag bytte till sommardäck förra veckan. Men  det var strålande väder hela vägen där jag puttrade fram. Jag älskar verkligen min farthållare, det gör kroppen oxå! =)

Strax efter 20 anlände jag Orminge centrum där jag mötte upp Inger för lite mat. Kvarterskrogen har jag besökt förut, men de lyckades inte övertyga mig om att komma tillbaka den här gången heller... men det var mat och jag blev mätt, mission complete liksom.

Kattungegos och snattrande var kvällens tema. Ja, ett och annat påskägg slank iofs ner oxå... Men det blev en tidig kväll, var hur trött som helst efter lite sömn och lång resa. Eftersom jag var hos Inger var det öronproppar i direkt, vågar inget annat ;) Men jag tror jag slocknade direkt jag la mitt huvud på kudden, så jäkla skönt!

Torsdag morgon vaknade jag av telefonen tjugo i sju, det var grannen som ringde och sa att hon akut skulle iväg till sjukhuset. Hjärtat bråkar sen ett tag, så det blev lite omkastning av kattvakt plötsligt, men efter visst strul så löste det sig, TACK! ♥

Kunde jag somna om? Givetvis inte. Så tröttsamt, men å andra sidan hade jag sovit många timmar... så jag kammade katter, fixade frukost, lyssnade på radion och lite så... de första timmarna var jag väl lite tyst, men efter ett tag tyckte jag att det var dags för sjusovaren att vakna...  men det var ju lättare sagt än gjort... tror det tog en timme att få upp henne. Jag är vaken sas det, men två sekunder senare så snarkades det igen... yeah right, vaken... jo pyttsan! ;)

Klockan gick rasande fort... och vips var det dags att bege sig till nästa destination, Liljeholmen. För lite lunch innan det bar av mot staden och klänningsprovande, men mer om det en annan dag. Det tog hur som helst sina timmar och när vi väl landade hemma i soffan hos Lena & co så vart det ganska slött. God mat blev det och ännu en tidig kväll. Helt slut i rutan. Den här kvällen fick det bli öronproppar oxå, men mest för att det var ett helt gäng med kattungar som yrde runt i "mitt" rum, så jag kunde inte stänga in mig som jag brukar. Men det gick fint ändå, även om jag vaknade till varje gång jag skulle vända mig om för att benen var upptagna av katter ;)

Vaknade tidigt denna fredag, även om jag inte var först uppe idag. Denna morgon var jag lite mer än nervös faktiskt, för idag hade de lovat både regn och snö, så jag ville komma iväg hemåt så fort som jag bara kunde. Men jag hann såklart med den obligatoriska och underbar äggröran som det brukar bjudas på ♥ Har inte smakat någon godare faktiskt! =) Det blev ett snabbt fotande av kattungarna trots det usla ljuset innan jag packade ihop mig.

Den här gången var det inte någon vanlig hemfärd. Idag skulle en liten Hokus åka med hem till Göteborg! ♥ Det är knappt jag trodde det var sant =D För inte sjutton skulle jag ha en grupp 4 katt?!?! Hell no! Jag skulle ju ha en svart-vit!

Hm... tanken var ju att det skulle födas en svart-vit kille till mig i den här kombinationen, men så blev det verkligen inte. Bruna med vitt hela högen... men direkt från start var det nåt med den sista grabben och det höll i sig hela vägen för mig. När jag var i Stockholm sist och träffade dem försökte jag faktiskt att inte fastna för någon, det var ju som sagt heeelt fel färg! Men innan jag hade åkt därifrån var det kört... Rätt katt, fel färg. Det blir inte alltid som man tänkt sig ;)

Det finns troligen nån mening med allt det här, för inte fasen kan det vara slumpen att han föddes på samma dag som jag fyllde fyrtio!?!?! Snacka om en fyrtioårspresent som heter duga! =D

Vacker som en dröm är han oxå så det var inget svårt beslut att ta när jag väl accepterat att han inte är och inte kommer att bli svart-vit =) Nu har jag fått en katt att ställa ut äntligen! För det är huvudsyftet. Han är ju släkt med de flesta av mina tjejer här hemma, men det får vara så, ska inte göra så mycket kattungar framöver ändå... hade jag tänkt mig.

Nu ska jag bara njuta av denna ljuvliga lilla varelse som kurrar och stångas mest hela tiden! ♥

Hemresan var verkligen ingen dröm... snö regn regn regn snö regn regn regn o så lite snö... men alla tycktes ha lyssnat på varningarna som sagts om blixthalka och annat. Så det var en väldigt lugn resa hemåt när väl den lille kraken hade gett upp tjoandet lagom till Norrköping ;) Efter Jönköping lättade det en smula och ju närmare Göteborg jag kom desto finare väder. Ja, eller iaf någorlunda torrt, ljust och uppehåll =)

Hokus travade in med svansen i vädret, de andra katterna sa inte så mycket, det hade jag inte väntat mig heller iofs ;) Plopp blev hans förste vän, han var så mån om den lille och kvittrade glatt åt honom och höll honom under uppsikt hela tiden, sötlöken! ♥

TUSEN TACK Lena för ännu en underbar katt med en personlighet som man bara måste älska! ♥

Over and out!

Puss & Kram