♥ Polka Cookies
Polka cookies
150 gram mörk choklad
100 g smör
1,5 dl brun farin
1 ägg
2 dl (120 g) vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g krossade polkagrisar eller polkakäppar
ev. några droppar pepparmint-arom
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller i en kastrull på spisen på svag värme. Rör ner farinsockret & tillsätt därefter ägget. Blanda ihop vetemjöl, havregryn & bakpulver i en annan bunke. Rör sedan ner de torra ingredienserna i kastrullen & rör till en tjock smet. Rör ev. ner några droppar pepparmintarom.
Krossa polkagrisarna (matberedare fungerade utmärkt!) & smula ner 2/3 av krosset i smeten. Forma smeten till bollar & platta ut dem. Obs! Dom flyter ut ganska mycket så tänk på det när du väljer storlek på bollarna. Tryck ut dom glest på en plåt. Strö över resten av polkagriskrosset över kakorna & grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter.
Jag vet iofs inte hur de fick kakorna att se ut som på bilden ovan... polkabitarna smäter ju liksom... Lätta, snabba och goda kakor som dessutom gick alldeles utmärkt att baka på naturligt glutenfritt mjöl =) Mina såg mer ut som på bilden nedan, men goda blev de hur som helst! =)