♥ Banoffeepaj igen då då ;)
Eftersom det fortfarande frågas efter det här receptet, så kommer det här! =)
Banoffee Pie
För 8 personer.
Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk
200 g digestivekex
100 g smör
3 bananer
2½ dl vispgrädde
Ev mörk choklad/hallon
Gör så här:
Ställ konserven med kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Låt koka i 3 timmar. Se till att konserven är täckt med vatten hela tiden.
Krossa Digestivekexen (i en matberedare). Blanda med det smälta smöret. Tryck ut botten i en form med löstagbar kant. Jag brukar grädda min botten i ca: 5-8 min på 200 grader. Låt svalna lite ställ den sedan med fördel i frysen en stund, så den är stel när man ska smeta ut kolan.
Bred ut den kondenserade mjölken som nu har blivit som en kolasmet, på digestivebotten.
Skiva bananerna och fördela ut över kolan, vispa grädden och bred ut den likaså.
Riv eventuellt över lite mörk choklad och lite hallon.
Klart! =)
Äckligt god faktiskt ;)
Hela tjottaballongen går utmärkt att frysa in för att avnjutas en annan dag =)
Testade för ett tag sen att göra med bara hallon, men jag tyckte inte det blev riktigt bra, men med några på toppen såhär vart kanon! =) Man kan väl i princip ha i vad man vill, det är bara fantasin som sätter gränser =)
Kram Lotta